Okullarda Çince Eğitim

94049

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2008
3.117
1
arkadaşlar istanbulda bazı pilot okullarda çince eğitimi verildiğini duydunuz mu hiç? ben şahidim, kardeşlerimin okulunda başladı eğitim..
çocuklar ingilizceyi zor öğrendiler çinceyi nasıl öğrenirler bilmiyorum...
bu konuda yorumlarınız neler?

Hadi Türkçe'de çok iyiler diyelim, İngilizce'yi de söktüler, hepsi çıkıp turistlerle kusursuz bir İngilizce'yle konuşuyorlar, bir Çince eksik kalmıştı. :1closedeyes:
Dil eğitimi ciddi bir iş, bunu hala kavrayamadılar!!

geleceğin dili çince olacak,amerika bile teknolojiyi çinden takip ediyor.dünya nüfusunun 3te 1i çince konuşuyor.ben öğrenmeyi çok istiyorum kociş öğretiyor bana (^^,) ayrıca bence ingilizceden daha kolay sadece yazması zor biz latin harflerine alışık olduğumuz için yoksa konuşması ve sembolleri öğrenmesi bence basit.

arkadaslar istanbul avrupa yakasında oturoyurm ve acil cince egitim veren bir kurs okul vs. arıyorum bilenler var mı acaba??????

geleceğin dili çince olacak,amerika bile teknolojiyi çinden takip ediyor.dünya nüfusunun 3te 1i çince konuşuyor.ben öğrenmeyi çok istiyorum kociş öğretiyor bana (^^,) ayrıca bence ingilizceden daha kolay sadece yazması zor biz latin harflerine alışık olduğumuz için yoksa konuşması ve sembolleri öğrenmesi bence basit.

Canim ingilizceden kolay oldugu konusunda yaniliyorsun. Cince dunyanin en zor dili ve de gercekten konusmasi yazmasi kadar zor. Cunku cince tonlardan olusuyor ve yanlis bir seslendirme yaptigin taktirde anne diyecegine ornegin at demis oluyorsun:KK70: Ben Turkiyede universitede cince egitimi alip Cine geldim konusabilmek icin cunku 4 yil aldigim egitim konusmam icin yeterli degildi. Ama gercekten ogrenilmesi gereken bir dil, tum dunya krizden kirilirken Cin cok iyi bir durumda gelecekte korkulmasi gereken bir ulke:teytey:

Ben çinceyi de çok seviyorum,Çinden arkadaşlarımız vardı,üniversitede,onlardan alfabeyi ve bazı basit kelimeleri öğrenmeye çalışmıştım yanlız alfabe çok zor ..

Nǐhǎo! Merhaba ! Nasılsın?
Zàijiàn! Görüşmek üzere!
Hǎo (sıfat) ıyi, güzel.

Lakin okullarda öğretilmesi gerekeen daha özel ve gerekli diller var bence..
ayrıca önce,anadilimiz,türkçe..

Canim cincede alfabe yok zor olmasinin nedenlerinin biride bu zaten cincede sadece karakterler var ve her hece icin bir karakter ezberlemek gerekiyor.Gundelik dilde kullanmak icin yani rahat bir cinliyle konusabilmek icin en az 5000 civari karakteri bilmek gerekir. Çincede dört farklı ton kullanılır.Aynı karakter farklı tonda söylenirse farklı bir kelime olur.Genellikle ozelliklede benim yasadigim bolgede(guangzhou) kantonca konusulur kantonca mandarine gore biraz daha zor yada ben mandarin ogrenip geldigim icin onlari anlamakta zorlaniyorum.:)
Libyana daha ozel ve guzel diller derken kastettigin tam olarak hangi diller? Bence gelecek icin cince ogrenilmesi gereken bir dil.

X