- 4 Eylül 2014
- 1.456
- 5.807
- 358
- Konu Sahibi At Kili Firca
Canım şu an hala hazırlıkta olduğun için Erasmus programı ile yurt dışına gidemezsin. Bu programdan faydalanmak için okuduğun bölümde 2 dönemi bitirmiş olman ve yüksek bir ortalamaya sahip olman gerek. Rusya erasmus programına dahil değil ama sen Rus dili okuduğun için muhtemelen başka bir program dahilinde gerekli şartları sağladığında Rusya'da okumaya gidebilirsin.
Bu hastalığı yaşamış arkadaşlarım var. Tam olarak bilemem nasıl hissettiğini ama okula gitmeden bu sorunu çözebileceğini sanmıyorum. Zaten çekindiğinden ve rezil olacağından korkuyorsun. Evden çıkmak istemiyorsun. İnsanlarla bir arada olmak zor geliyor. Sürekli evde kalarak bu sorunları nasıl yeneceksin?
Yapman gereken ne olursa olsun dışarı çıkmak.
Bir gün pazara git, bir gün sinemaya, bir gün tiyatroya, bir gün markete, bir gün müzeye ama devamlı bir yerlere git. Mesela gün aşırı aynı mekana git ve oradaki garsonlarla muhabbet et.
Seni tanıdıklarından sürekli selam verecekler ve zamanla iletişim kurmak sana daha kolay gelecek.
İhtiyaçlarını aynı yerden al ve gittiğin yerdeki insanlarla sohbet et.
Kuaföre git, oradaki kızlarla konuş.
Eğer rezil olmaktan ve incinmekten korkuyorsan sana şöyle söyleyeyim. Şimdiye kadar herkesin yanında en az 1 kere saçmalamış, aman ya ne yaptım ben demişimdir. Herkes saçmalar, herkes tuhaf davranabilir. Önemli olan bunları nasıl gördüğün. Sen özgüvenle aman ya ne olacak, dünyaya bir kere gelmişim, saçmalamak istiyorum doyasıya dersen, kimsenin gözünden düşmezsin merak etme.
Lütfen biraz üzerine git. Sorunun evden çıkamaman, insanlarla bir araya gelememen. Kendini yalnızlığa mahkum ederek bu sorunu nasıl çözeceksin?
Haklısın
Aslında gitmem gereken yerlere hep tek başıma gidiyorum yalnız olduğum için
Mesela yemekleri yalnız yiyorum garsona sipariş verirken çok utaniyorum
Konuşmaya başlamadan önce hep "şey..bakar misiniz"filan diyormuşum şey dediğimin farkında değildim.
İnsanları seviyorum düşman olamıyorum kimseye ama korkuyorum ışte
Eskiden böyle değildim çok sosyal bir insandım.
Nasıl böyle oldum inanamıyorum
Sanırım yurtdışına gitmeyi de üzerimdeki gözlerden kurtulmak için istedim
Kimse beni tanımazsa mutlu olurum diye düşündüm