How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

okuldan atılmak/yurtdışına gitmek lütfen okuyun

kişisel hayatınızı düzene sokmadan,
ruh sağlığınızı dengelemeden bu kadar uzakta yapabileceğinize emin misiniz?
önce bunları aşmanız gerektiği inancındayım
mümkünse ailenizle aynı şehirde,
hayatınızla, onların da desteğini alarak mücadele etmeyi deneyin
buna hazır olduğunuzu düşünmüyorum
başarılar ve mutlu günler dilerim

Evet ışte anlatmak istediğim de bu
İnsan böyle durumlarda evine sığınmak ister ama ben evden kaçabildigim kadar kaçmak istiyorum

Burda da duramıyorum çünkü herkes okula gitmemi bekliyor
Bu yüzden kaçıyorum geçen sene hergün okuldan kaçar camiye gider ağlardım..

Doktor konusuna gelirsek daha önce gittiğim doktorlar gibi değil psikiyatristim çok ilgili.
Psikolog da bi çok ödül almış biri yaşı da var epey ilerlemiş
Ama sende bitiyor iş diyorlar
Ben de kendimde o gücü bulamıyorum işte

sen nerede kalıyorsun şuan. kendine ait bir odan var mı ?

Evet zor
Ama ben geçen yıl evde ilerlettim rusçamı çok hevesli olduğum için
Bu yıl da kendi kendime çalışıyorum o yüzden zorluğu beni pek etkilemiyor

Ruslar nasıl insanlar bilmiyorum
Dedelerim çok uzun yıllar önce rusyadan gelmiş
Sanırım bu yüzden rusyaya gitmek istedim bildiğim başka yer yok çünkü
Sevince çok güzel bir dildir. Zevkle yaparsın. O zaman tedavini hallet bölümüne odaklan canım. Bende okulumu,sınıf ortamını sevmezdim ama bölümümü severdim zevkle okudum,güzel bir şekilde de bitirdim. Sen de kendini buna yasla.

bende erasmus için okulun bir yada 2. yılını bitirip yüksek not ortalamasına sahip olman gerektiğini biliyorum. ilk seneden gidemezsin.

ayrıca çok geçmiş olsun. bir arkadaş edinirsen onun yanında derslere rahat girebilirsin diye düşünüyorum. derslere girerken hazırlıklı git. belki güvenini arttır. kendini birazcık zorlarsan yapabilirsin. nette ne kadar güzel kendini ifade ediyorsun. okul ortamında da başarırsın.

ben sana bunları yazıyorum. ben lisede çok kötü durumdaydım. hiç konuşmadan eve geldiğimi bilirim. sonra yavaş yavaş kendimi zorladım. istediğim bölümü okudum. çok şükür atlattım.

biraz motive edici kitaplar oku. hocalarında görüşmeyi dene. ayrıca üniversitenin doktorlarıyla görüş.

sen nerede kalıyorsun şuan. kendine ait bir odan var mı ?

Bu da uzun hikaye ama soyle özetleyebilirim
Burda bir studio daire aldık geçen yıl üç kişi kalıyoruz
Ablam,arkadaşı ve ben
Ev studio olduğu için çok küçük ve salonda yatıyorum diyebiliriz..

Bu arada memleketteki evde de odam yok.

benim aklıma gelen sebepler bunlardı verilen isimler konusunda :)
sana sorduk mu diye cevap vermeme ihtimalinizi düşündüğümden yaptım alıntıyı :oops:
olur mu canım estağfurullah bilmediğim şeyleri öğreniyorum bende ,bi soru sordum ama hakikaten farklı şeylerde öğrenmiş oldum sağolasın ;)

bende erasmus için okulun bir yada 2. yılını bitirip yüksek not ortalamasına sahip olman gerektiğini biliyorum. ilk seneden gidemezsin.

ayrıca çok geçmiş olsun. bir arkadaş edinirsen onun yanında derslere rahat girebilirsin diye düşünüyorum. derslere girerken hazırlıklı git. belki güvenini arttır. kendini birazcık zorlarsan yapabilirsin. nette ne kadar güzel kendini ifade ediyorsun. okul ortamında da başarırsın.

ben sana bunları yazıyorum. ben lisede çok kötü durumdaydım. hiç konuşmadan eve geldiğimi bilirim. sonra yavaş yavaş kendimi zorladım. istediğim bölümü okudum. çok şükür atlattım.

biraz motive edici kitaplar oku. hocalarında görüşmeyi dene. ayrıca üniversitenin doktorlarıyla görüş.

Haklısınız
Sosyal fobim var ezik hissediyorum dedim kendimi biraz farklı tanıttım

Ben çocukluğumdan beri okuyup yazıyorum
Güçlü bir hitabetim vardı herzaman aynı zamanda feminist bir gazeteye de yazmıştım
Genelde insanların imrendigi biriydim sonra böyle tepetaklak oldum
Geçen yıl bir doktor beni iki kelimeyi bir araya getiremiyorsun diye azarlamıştı kendimi savunamadım bile
Nerden nereye..

Bana önerebileceginiz kişisel gelişim kitapları var mı
Yıka Beynini diye bir kitap duydum onu okuyacağım bir de

eee ben bunları biliyorum zaten tatlım:KK70:
sorum bunlar kim değil ki :KK70:
neden öğrenci değişimine bunların adı verilmiş çoğu filozof bir kısmı da yunan mitlerinden :KK66:
sence sebep nedir:KK68:

Erasmus buyuk bir dusunur, ulkeler, kulturlerarasi degisim gibi ufuk acma amacli bir programa adinin verilmesi cok normal, benim adimi mi verselerdi :) Bu bir egitim programi, bir filozofun adinin verilmesi normal.

Sokrates, Platon ve Aristo mit degiller, gercek insanlar.

Erasmus buyuk bir dusunur, ulkeler, kulturlerarasi degisim gibi ufuk acma amacli bir programa adinin verilmesi cok normal, benim adimi mi verselerdi :) Bu bir egitim programi, bir filozofun adinin verilmesi normal.
tatlım mevlana,erasmus, sokrat Aristo hatta konfüçyus bunlar büyük zatlar çok doğalda bütün öğrenci takas programlarında neden hep onlar mesela neden Tatlıses değişim ya da taklamakan değişim değilde(kabul örnekler enteresan oldu) filozof isimleri...
tek tahminim Erasmus ön ayak oldu diğer değişim programlarıda muadil devam etti gibi..

tatlım mevlana,erasmus, sokrat Aristo hatta konfüçyus bunlar büyük zatlar çok doğalda bütün öğrenci takas programlarında neden hep onlar mesela neden Tatlıses değişim ya da taklamakan değişim değilde(kabul örnekler enteresan oldu) filozof isimleri...
tek tahminim Erasmus ön ayak oldu diğer değişim programlarıda muadil devam etti gibi..
Tatlıses :KK48:

Haklısınız
Sosyal fobim var ezik hissediyorum dedim kendimi biraz farklı tanıttım

Ben çocukluğumdan beri okuyup yazıyorum
Güçlü bir hitabetim vardı herzaman aynı zamanda feminist bir gazeteye de yazmıştım
Genelde insanların imrendigi biriydim sonra böyle tepetaklak oldum
Geçen yıl bir doktor beni iki kelimeyi bir araya getiremiyorsun diye azarlamıştı kendimi savunamadım bile
Nerden nereye..

Bana önerebileceginiz kişisel gelişim kitapları var mı
Yıka Beynini diye bir kitap duydum onu okuyacağım bir de

en çok etkilendiğim kitap %100 düşünce gücüydü. onu o sıkıntılı dönemlerimde okumuştum. çok sevmiştim. elime geçerse tekrardan okumayı düşünüyorum. bu tip kitapları o dönem okumuştum. aklıma gelirse tekrar yazarım.

en çok etkilendiğim kitap %100 düşünce gücüydü. onu o sıkıntılı dönemlerimde okumuştum. çok sevmiştim. elime geçerse tekrardan okumayı düşünüyorum. bu tip kitapları o dönem okumuştum. aklıma gelirse tekrar yazarım.

Tavsiyeniz için teşekkürler okuyacağım gerçekten ihtiyacım var okumaya

Bu arada internetim bitti o yüzden cevap yazamadım
İlginiz için çok teşekkür ederim hepinize

Bu da uzun hikaye ama soyle özetleyebilirim
Burda bir studio daire aldık geçen yıl üç kişi kalıyoruz
Ablam,arkadaşı ve ben
Ev studio olduğu için çok küçük ve salonda yatıyorum diyebiliriz..

Bu arada memleketteki evde de odam yok.

Ablana benim psikolojim bozuk odani bana ver demelisin bence :)

Bütün cevaplarını okudum ve benim vardığım kanı şu... Sen çabalamak ve ilerlemek yerine, sürekli bir kaçma halindesin. Şimdi ülke terketmeye kadar getirmişsin durumu. Elinde olsa başını kuma bile gömerdin değil mi bunlardan kaçmak için? Sen istediğin yere git, ama kendinden kaçamazsın. Bu yurtdışı fikrini kafandan at öncelikle. Bu psikolojiyle hiçbir yerde yapamazsın. Senin sonun olur yurtdışı. Yurtdışına tek giden öğrenciye zaten ekstra güven, fazla fazla cesaret ve sağlam psikoloji gerekir. Kendi ülkesinde, kendi okuluna gidemeyen, günlük hayatını yaşayamayan insan tek başına yurtdışında mı duracak? Malesef şu anda sana göre değil yurt dışı.

Doktorların doğru söylemiş. İş insanın kendisinde biter. O ilaçlardan, terapilerden, doktorlardan mucize bekleme. Onlar sana yardımcı olur, ama senin üzerine düşeni senin yerine yapamaz. Seni baştan yaratamaz. Sen kendini kasacak, zorlayacaksın biraz. Yapamadığını adım adım yapmaya çalışacaksın. Sen okulun kapısından zor geldi diye kaçmaya devam ettiğin sürece, dünyanın en iyi profesör doktorları bir araya gelse de sana faydası olmaz. Top artık sende yani, senin adım atman lazım.

Ben senin düzeyinde olmadım. Ama çok çekingendim. İnsanların gözüne bakamayacak kadar. Şu an hiç öyle değilim. Hepsini aştım. Doktora filan da gitmedim. Hep kendi çabamla aştım. Ortaokul, lise yıllarım kendimi düzeltmekle geçti. Ama oldu, başardım. Sen bu şekilde davranmaya devam ettikçe yol alamazsın. Psikolojik problemleri aşmak çok meşakatlidir, çok çaba ve azim ister. Kaçmakla olmaz. Ben de bilirdim gözüne bile bakamadığım insanlardan kaçıp evde saklanmayı, ama boş bunlar. İnsan bir arpa boyu yol alamadığı gibi, bir de geriler yahu. Düzelmek lazım.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Canım senin sorunun yaşadığın yerde, gittiğin okulda değil ki kendi içinde. Yani klişe olucak ama kendinden kaçamazsın. Erasmusa da gitsen, farabi de yapsan sen yine sensin. Antartikaya kaçsan penguenlerden çekinip dışarı çıkmıcaksın :KK48: son lafımı da kötü anlama nolur, azcık keyfin düzelir belki diye öyle dedim, şaka yani. sadece sen bu rahatsızlıklarını bi dev haline getirmişsin gözünde, şimdi de korkunç bi devin karşısında küçük bi kız olarak kaçmaya çalışıyosun. Kaçmayı bırak, direk devin üstüne de atlama, yani şu aşamada okul hayatı senlik degil. Okulunu dondurup tedavine devam et o dev bi baş edebilecegin boyutlara dönsün, sonra savaşırsın. Kendinle savaşmak başkalarıyla savaşmaktan daha zordur her zaman ama başka yolu da yok, yine sen yapıcaksın ne yapıcaksan.

Bütün cevaplarını okudum ve benim vardığım kanı şu... Sen çabalamak ve ilerlemek yerine, sürekli bir kaçma halindesin. Şimdi ülke terketmeye kadar getirmişsin durumu. Elinde olsa başını kuma bile gömerdin değil mi bunlardan kaçmak için? Sen istediğin yre git, ama kendinden kaçamazsın. Bu yutdışı fikrini kafandan at öncelikle. Bu psikolojiyle hiçbir yerde yapamazsın. Senin sonun olur yurtdışı. Yurtdışına tek giden öğrenciye zaten ekstra güven, fazla fazla cesaret ve sağlam psikoloji gerekir. Kendi ülkesinde, kendi okuluna gidemeyen, günlük hayatını yaşayamayan insan tek bsşına yurtdışında mı duracak? Malesef şu anda sana göre değil yurt dışı.

Doktorların doğru söylemiş. İş insanın kendisinde biter. O ilaçlardan, trapilerden, doktorlardan mucize bekleme. Onlar sana yardımcı olur, ama senin üzerine düşeni senin yerine yapamaz. Seni baştan yaratamaz. Sen kendini kasacak, zorlayacaksın biraz. Yapamadığını adım adım yapmaya çalışacaksın. Sen okulun kapısından zor geldi diye kaçmaya devam ettiğin sürece, dünyanın en iyi profesör doktorları bir araya gelse de sana faydası olmaz. Top artık sende yani, senin adım atman lazım.

Ben senin düzeyinde olmadım. Ama çok çekingendim. İnsanların gözüne bakamayacak kadar. Şu an hiç öyle değilim. Hepsini aştım. Doktora filan da gitmedim. Hep kendi çabamla aştım. Ortaokul, lise yıllarım kendimi düzeltmekle geçti. Ama oldu, başardım. Sen bu şekilde davranmaya devam ettikçe yol alamazsın. Psikolojik problemleri aşmak çok meşajatlidir, çok çaba ve azim ister. Kaçmakla olmaz. Ben de bilirdim gözüne bile bakamadığım insanlardan kaçıp evde saklanmayı, ama boş bunlar. İnsan bir arpa boyu yol alamadığı gibi, bir de geriler yahu. Düzelmek lazım.
Kolay gelsin.

Evet doğru bir tespitte bulundunuz
Ben zor durumda kaldığım zamanlar hep annemin yanına eve kaçtım
Ama artık bana kucak açacak bir ev ortamı olmadığı için afalladım ve kaçacak yer arıyorum.
Kaçmaya çok alıştım. Bakın abartmıyorum hayatım kaçmakla geçti desem yalan olmaz.

Hatalarımın, yapabileceklerimin sorumluluklarımin hepsinin farkındayım. Ama içimdeki kaçma ve ölüm isteğine karşı koyamıyorum.
Kurtulamıyorum.

Canım şu an hala hazırlıkta olduğun için Erasmus programı ile yurt dışına gidemezsin. Bu programdan faydalanmak için okuduğun bölümde 2 dönemi bitirmiş olman ve yüksek bir ortalamaya sahip olman gerek. Rusya erasmus programına dahil değil ama sen Rus dili okuduğun için muhtemelen başka bir program dahilinde gerekli şartları sağladığında Rusya'da okumaya gidebilirsin.

Bu hastalığı yaşamış arkadaşlarım var. Tam olarak bilemem nasıl hissettiğini ama okula gitmeden bu sorunu çözebileceğini sanmıyorum. Zaten çekindiğinden ve rezil olacağından korkuyorsun. Evden çıkmak istemiyorsun. İnsanlarla bir arada olmak zor geliyor. Sürekli evde kalarak bu sorunları nasıl yeneceksin?

Yapman gereken ne olursa olsun dışarı çıkmak.

Bir gün pazara git, bir gün sinemaya, bir gün tiyatroya, bir gün markete, bir gün müzeye ama devamlı bir yerlere git. Mesela gün aşırı aynı mekana git ve oradaki garsonlarla muhabbet et.
Seni tanıdıklarından sürekli selam verecekler ve zamanla iletişim kurmak sana daha kolay gelecek.

İhtiyaçlarını aynı yerden al ve gittiğin yerdeki insanlarla sohbet et.

Kuaföre git, oradaki kızlarla konuş.

Eğer rezil olmaktan ve incinmekten korkuyorsan sana şöyle söyleyeyim. Şimdiye kadar herkesin yanında en az 1 kere saçmalamış, aman ya ne yaptım ben demişimdir. Herkes saçmalar, herkes tuhaf davranabilir. Önemli olan bunları nasıl gördüğün. Sen özgüvenle aman ya ne olacak, dünyaya bir kere gelmişim, saçmalamak istiyorum doyasıya dersen, kimsenin gözünden düşmezsin merak etme.

Lütfen biraz üzerine git. Sorunun evden çıkamaman, insanlarla bir araya gelememen. Kendini yalnızlığa mahkum ederek bu sorunu nasıl çözeceksin?

Canım senin sorunun yaşadığın yerde, gittiğin okulda değil ki kendi içinde. Yani klişe olucak ama kendinden kaçamazsın. Erasmusa da gitsen, farabi de yapsan sen yine sensin. Antartikaya kaçsan penguenlerden çekinip dışarı çıkmıcaksın :KK48: son lafımı da kötü anlama nolur, azcık keyfin düzelir belki diye öyle dedim, şaka yani. sadece sen bu rahatsızlıklarını bi dev haline getirmişsin gözünde, şimdi de korkunç bi devin karşısında küçük bi kız olarak kaçmaya çalışıyosun. Kaçmayı bırak, direk devin üstüne de atlama, yani şu aşamada okul hayatı senlik degil. Okulunu dondurup tedavine devam et o dev bi baş edebilecegin boyutlara dönsün, sonra savaşırsın. Kendinle savaşmak başkalarıyla savaşmaktan daha zordur her zaman ama başka yolu da yok, yine sen yapıcaksın ne yapıcaksan.

Yok kötü anlamadım bilakis gülümsedim.
Çok doğru soyledin kendinle mücadele etmek çok zor ve ben mücadelenin dozunu kaçırıyorum
İstemeden zarar veriyorum kendime

Back