okuldan atılmak/yurtdışına gitmek lütfen okuyun

yurtdışı lisans öğrenci değişimi için sadece erasmus vardı. 2 yıldır yeni bir program başlatıldı Türkiye önderliğinde: mevlana değişim programı. erasmus olmazsa mevlanayı deneyebilirsin. yurtiçinde farklı bir üniversiteye geçmek istersen farabi var. ama hazırlık okuduğun için kabul edilmeyebilir, bölümünün öğrenci işlerine bir sor oluyor mu diye.çünkü birinci sınıflarla son sınıfın son dönemini göndermiyorlar diye biliyorum.üniversiteye göre de değişebilir tabii.kısacası öğrenci işleriyle iletişime geç.

Ailenin yanına dön diyen arkadaşlar telefondan girdiğim için tek tek alıntı yapamıyorum o yüzden böyle cevap vereyim

Arkadaşlar sıcak bi aile ortamım olsa inanın koşa koşa giderdim. Ama evde durumlar çok kötü.

Annem baskın bir insan babam da çok sessiz. Babami sürekli aşağılıyor azarlıyor yemek hazır olduğunda haber bile vermiyor.. bana babami kötülüyor insanların içinde küçük düşürüyor vs.

Eskiden böyle değildi çok mutlu bi ailede büyüdüm çok şımartılmışım (söylediklerine göre) bu yüzden kaçıp gitmek kolay geliyor sanırım.

Ayrıca bir sapığımız var malesef
Eskiden aile dostumuzken bize düşman olmuş biri
Yıllardır rahatsız eder tehdit eder geceleri arar vs hakkımda babama olmayacak şeyler söylemiş
Ve bu kişi kırk yaşın üzerinde ergen filan değil yani

Bu yaz bir gece 12 suları evimizi bastı babam vs evde kimse yoktu
Kapıya vurdu korkuttu vs küfürler etti o kadar kötü oldum ki ufak bi sinir krizi geçirdim o gece
Bütün yazı karakollarda geçirdik

O yüzden ailemin evinde olmak benim için huzur değil ıstırap..

hangi ünw okuyosun? her okulun sistemi farklı oluo.bazi okullar hazırlık bölümünü yurtdışında okutuyorlar.mesela bülent ecevit ünw öyleydi.

Canım öncelikle durumuna çok üzüldüm.
Erasmus kısmına gelince 2. sınıfı tamamen bitirmiş olman gerekiyordu benim zamanımda.
Rusya erasmus programına dahil değil , AB üyesi ve aday ülkeler arasında gerçekleştirilen bir değişim programı. Farabi ise Türkiye içerisindeki üniversiteler arasında yapılıyor.
Yalnız dilini konuştuğun, doğduğundan beri yaşadığın ülkede bile bu denli sıkıntı yaşıyorsan hiç bilmediğin, diline hakim olamadığın Rusya'da geçireceğin dönem seni daha fazla zorlayabilir.
Bunu da bir düşün derim.

Anliyorum tatlim. Allah yardimcin olsun bir an once sagligina kavusursun insallah. Hic arkadasin yok mu mesela cok iyi bir arkadasin olsa onla birlikte gidip gelirsin okula. Korkularin azalir hem o da sana destek olur tesvik eder seni. Ben lisedeyken bir Turk arkadasim vardi hep yanimdaydi belki o olmasa okuku bile birakabilirdim. Universiteye gecince arkadasimla yollarimiz ayrildi gecen sene o yuzden kotu gecti benim icin cok yalniz hissettim. Yurtdisina gidersen iste bu problemi yasiycaksin seni anlayabilen birilerini ariycaksin yabancilarla arkadaslik edinmek zor. Herkes kendi ulkesinden olan insanlarla takiliyor. Istedigin zaman anneni babani goremiceksin onlarin ozlemi olacak bence cok daha fazla icine kapanirsin daha kotu olur senin icin. istersen okulu dondur bi sure kafani dinle seneye bomba gibi baslarsin :)

Haklısın canım
Diyorum ya tek istediğim kaçmak erasmus da rusya da bahane aslında farkındayım tabi kaçarak nereye kadar gidebilirim onu da bilmiyorum

Erasmus, Rönesans döneminde yaşamış bir filozof, bağnazlığa karşı çok sert eleştirilerde bulunmuş zamanında.
Deliliğe Övgü eserinde özellikle bilginin ve bilgeliğin belirli çerçeveler içerisinde düşünen zihinlerden değil, uç, sınır ve her zaman öğrenmeye, denememişi denemeye, bilgeliğe aç zihinlerden yani "deli" zihinlerden çıkacağını savunmuş.
Sokrates Ahlak felsefesi ve mantık biliminin babası sayılır. Yazılı bir eser bırakmamasına rağmen, öğretileri Platon ve Aristotales gibi felsefeciler tarafından aktarılmıştır.
Antik Mısır'da gizli ilimler öğretisi aldığı ve Osiris İnisiyasyonuna dahil olduğu söylenir.
Sanırım bu yüzden, mantık ve bilgelik konusunda isim yapmış iki felsefecinin isimleriyle anılıyor bu programlar.( az önce neden sorusuna cevap olmamıştı yazdığım:) )

Bir tane var canım o da başkalarıyla takılıyor
Oturduğu bir arkadaşı var onunla geziyorlar
En arkada tek oturuyorum ben.

Geçen sene de öyle dedim ışte bi sene gitmezsem seneye bomba gibi olurum dedim
Bu sene yine aynı şekilde ezigim utanıyorum kendimden.

eee ben bunları biliyorum zaten tatlım
sorum bunlar kim değil ki
neden öğrenci değişimine bunların adı verilmiş çoğu filozof bir kısmı da yunan mitlerinden
sence sebep nedir

bence eve gitme çünkü seni bu hale getiren zaten memleketinde yaşadığın şeyler anladığım kadarıyla. erasmus fikrini de doktorna danış. bende de sosyal fobi ve anksiyete var. tedavi görüyorum. seni anlayan bir doktor bulmak çook önemli. doktorunla belli ki tam olarak anlaşamıyorsunuz ya da sen mi anlatamıyorsun derdini bilmiyorum ama doktorunu değiştirebilirsin. bana zorla kendini falan demiyorlar. her şey adım adım. ilk önce tek başına dışarı çık bir çay iç. başka bir gün yine tek başına çık yemek ye. sonra arkadaşınla çık falan dediler.ve en önemlisi ilaçlarını aksatma. ben bir tanesinin prospektüsünü beğenmeyip içmemiştim de aman allahım kafayı yiyecektim.birşeyleri yolmak, tırnaklamak deli deli duygular geliyor insana :)

Hazırlıkta ve 1. sınıfta Erasmus yapılmıyor.
Kaldı ki Onun için de sınava girmen ve belli bir not ortalamasında olman gerekiyor.
Başka sınavlar var mı bilmiyorum. Kendi imkanlarınla gideceksen seçenekler vardır elbet.

Bence sen doktorunu ve ilacını bulamamışsın ayrıca kendi yurdunda yapamayan oralarda ne yaparsın ordakiler senle ilgileneceğini mi sanıyorsun iyi bir fikir değil önce sağlığı sen hallet bence

eee ben bunları biliyorum zaten tatlım
sorum bunlar kim değil ki
neden öğrenci değişimine bunların adı verilmiş çoğu filozof bir kısmı da yunan mitlerinden
sence sebep nedir

Düşman, hikayesini bilmediğindir çünkü bağnazlık dediğimiz şeyi ortaya çıkaran da tanımamak, bilmemek, değişim-yeni insanlarla bir araya gelebilmek bağlamında ne Erasmus, ne Mevlana abes değil, felsefenin yunanistan topraklarında yeşermesinde başka kültürlerle olan tanışıklıklarının önemini yok saymak olmaz. Deniz ticareti, başka kültürlerle olan yakın etkileşim, coğrafi uygunluk hem maddi anlamda zenginleştirir, hem de manevi anlamda, kültür zaten yok olmaz, organizma gibi şekil değiştirir. İşte bunlar hep çoğulcukluk.

Evet ışte anlatmak istediğim de bu
İnsan böyle durumlarda evine sığınmak ister ama ben evden kaçabildigim kadar kaçmak istiyorum

Burda da duramıyorum çünkü herkes okula gitmemi bekliyor
Bu yüzden kaçıyorum geçen sene hergün okuldan kaçar camiye gider ağlardım..

Doktor konusuna gelirsek daha önce gittiğim doktorlar gibi değil psikiyatristim çok ilgili.
Psikolog da bi çok ödül almış biri yaşı da var epey ilerlemiş
Ama sende bitiyor iş diyorlar
Ben de kendimde o gücü bulamıyorum işte

alıntıyı doğru yere mi yaptın safkelebek?

Öncelikle geçmiş olsun.
Yaşın daha çok gençmiş. Okuldan atılacağım korkusuyla kendini iyice hastalığın pençesine düşürme derim ben. Rusça'nın ne kadar zor bir dil olduğunu bilirim. Temel Rusça dersi almıştım. Rusların ne kadar soğuk insanlar olduğunu da bilirim bu yüzden burada ana dilini konuştuğun insanlardan kaçıp daha kötüye düşme ihtimalin var. Yurtdışı olayını kafandan sil. Tedavine odaklan.sen düzeldikçe okul hayatında düzelecektir.

Evet zor
Ama ben geçen yıl evde ilerlettim rusçamı çok hevesli olduğum için
Bu yıl da kendi kendime çalışıyorum o yüzden zorluğu beni pek etkilemiyor

Ruslar nasıl insanlar bilmiyorum
Dedelerim çok uzun yıllar önce rusyadan gelmiş
Sanırım bu yüzden rusyaya gitmek istedim bildiğim başka yer yok çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…