- 11 Kasım 2013
- 268
- 140
- 123
- 34
- Konu Sahibi At Kili Firca
-
- #21
Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu kimseye anlatmaya niyetim yoktu ama sonunda dayanamadım ve belki sorularıma cevap bulabilirim diye düşündüm.
Öncelikle zipzip sormadan söyleyeyim:19 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Buraya kadar normal.
2013 yazında tercih yaptım ve kazandım çok mutlu olduk vs vs okulu ne zorluklarla kazandığımı anlatmak için ayrı bir başlık gerekir o yüzden kısa kesiyorum.
Çocukluğumdan beri yabancı dillere ilgim vardı ve tercihlerimi de dilden yana kullandım rus dili okuyorum şuan en büyük hayalim gerçek olmuştu.
Tabi bunun bir hazırlık sınıfı var sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz.. ben de hazırlık sınıfından başladım.
Şimdi ayrı bir parantez açıyorum ileri derecede okb ye sahip bir bireyim. aynı zamanda panik atak,sosyal fobi,paranoya da var. Hem psikoloğa hem de psikiyatriste gidiyorum yani hem ilaç hem terapi ama hala düzelemedim. Aslında eskiden takıntılarım korkularım bu
Kadar yoğun değildi ama yaşadığım travmalar sonucu bu aşamaya geldim.
Okul konusuna geri dönersek geçen yıl hazırlık sınıfına başladığımda takıntılar yüzünden okula gidemedim. Zaten sosyal fobi ve özgüven eksikliği çok yüksek bu yüzden insanlara karşı rezil olma korkusuyla okula gidemiyordum. Bundan ailemin haberi vardı ayrı şehirlerde olmamıza rağmen okuldan kaçtığımı hiç saklamadım. Bu yüzden de çok baskı gördüm. Gitmek istiyordum gidemiyordum,sınıfın kapısına gelince elim ayağım titremeye başlıyordu vs vs. Derse girsem bile beş on dk zor durup sonra kaçıyordum.
Evet belki saçma bir durum ama intihar da ettim sonucunda hiçbir şey olmadı. Doktorlara,camilere hacı hocalara kadar her yere gittim olmuyordu. Sonunda okulu bırakıp memleketime döndüm. Böylece devamsızlıktan sınıfta kalmış oldum..
Bu yıl okullar açılmadan önce anksiyetelerim yine başladi. Yine hazırlık sınıfından başlayacaktım malum sınıfta kaldığım için.. ve başladım da. İlk birkaç gün okula gittim ve sonrasında yine başladı aynı durum.
Ve hocalar yine gelmeyecek dediler benim için söz vermiştim tutamadım. .
İlaç kullanıyorum. Yine hergün ağlıyorum dua ediyorum vs ben hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Devamsızlığım epey arttı yine sınıfta kalırsam okuldan atılacakmışım.. zaten herşeyden vazgeçmiş gibiyim. Ne yapsam olmuyor.
Derken aklıma erasmusla yurtdışına gitme fikri geldi. Biliyorum bu durumda çok saçma ama buralardan bu ortamdan kaçmak istiyorum. Beni tanıyan insanlardan da uzaklaşmak istiyorum. Dil okuduğumu söylemiştim o yüzden rusyaya gitmek benim için iyi olabilir.
Günlerdir sadece ölmek için dua ediyordum ama ilk defa bugün hayal kurdum bi umut hissettim. Ama ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyorum. İlla erasmus olmak zorunda değil sinavli değişim programları filan yok mu acaba? Hazırlık sınıfında olduğum için beni kabul etmezler gibi geliyor ama bilmiyorum
Sizi fazla sıkmak istemiyorum sorusu olan varsa cevaplarım. Lütfen fikir verin
Beni anlayan birilerinin olmasına çok sevindim gerçekten
Evet malesef eskiden böyle değildim çok neşeli bi insandım
Sonra öyle şeyler yaşadım ki böyle oldum.. bi türlü sağlığıma kavuşamadım dört yıl olacak yakında
Kaçma isteğimi anlıyorsun değil mi
Rusya bir sembol belki de kaçıp gitmek istiyorum ama nereye bilmiyorum..
hangi ünw okuyosun? her okulun sistemi farklı oluo.bazi okullar hazırlık bölümünü yurtdışında okutuyorlar.mesela bülent ecevit ünw öyleydi.
Canım öncelikle durumuna çok üzüldüm.
Erasmus kısmına gelince 2. sınıfı tamamen bitirmiş olman gerekiyordu benim zamanımda.
Rusya erasmus programına dahil değil , AB üyesi ve aday ülkeler arasında gerçekleştirilen bir değişim programı. Farabi ise Türkiye içerisindeki üniversiteler arasında yapılıyor.
Yalnız dilini konuştuğun, doğduğundan beri yaşadığın ülkede bile bu denli sıkıntı yaşıyorsan hiç bilmediğin, diline hakim olamadığın Rusya'da geçireceğin dönem seni daha fazla zorlayabilir.
Bunu da bir düşün derim.
Erasmus, Rönesans döneminde yaşamış bir filozof, bağnazlığa karşı çok sert eleştirilerde bulunmuş zamanında.bir şey soracağım üniversiteden mezun olalı 7 yıl oldu bizim zamanımızda bi erasmus bir de World and travel vardı ,biri bana açıklar mı yunan filozofları mitleriyle bu şehir değişimlerinin bağlantısı nedir neden erasmus neden Sokrates (sokam onun tezine diyesim geliyor(ata demirere saygılar) yani konu saptı ama ciddiyim bilen varsa söylesin yunan miti ile üniversitelerin bağlantısı nedir
Anliyorum tatlim. Allah yardimcin olsun bir an once sagligina kavusursun insallah. Hic arkadasin yok mu mesela cok iyi bir arkadasin olsa onla birlikte gidip gelirsin okula. Korkularin azalir hem o da sana destek olur tesvik eder seni. Ben lisedeyken bir Turk arkadasim vardi hep yanimdaydi belki o olmasa okuku bile birakabilirdim. Universiteye gecince arkadasimla yollarimiz ayrildi gecen sene o yuzden kotu gecti benim icin cok yalniz hissettim. Yurtdisina gidersen iste bu problemi yasiycaksin seni anlayabilen birilerini ariycaksin yabancilarla arkadaslik edinmek zor. Herkes kendi ulkesinden olan insanlarla takiliyor. Istedigin zaman anneni babani goremiceksin onlarin ozlemi olacak bence cok daha fazla icine kapanirsin daha kotu olur senin icin. istersen okulu dondur bi sure kafani dinle seneye bomba gibi baslarsin :)
eee ben bunları biliyorum zaten tatlımErasmus, Rönesans döneminde yaşamış bir filozof, bağnazlığa karşı çok sert eleştirilerde bulunmuş zamanında.
Deliliğe Övgü eserinde özellikle bilginin ve bilgeliğin belirli çerçeveler içerisinde düşünen zihinlerden değil, uç, sınır ve her zaman öğrenmeye, denememişi denemeye, bilgeliğe aç zihinlerden yani "deli" zihinlerden çıkacağını savunmuş.
Sokrates Ahlak felsefesi ve mantık biliminin babası sayılır. Yazılı bir eser bırakmamasına rağmen, öğretileri Platon ve Aristotales gibi felsefeciler tarafından aktarılmıştır.
Antik Mısır'da gizli ilimler öğretisi aldığı ve Osiris İnisiyasyonuna dahil olduğu söylenir.
Ailenin yanına dön diyen arkadaşlar telefondan girdiğim için tek tek alıntı yapamıyorum o yüzden böyle cevap vereyim
Arkadaşlar sıcak bi aile ortamım olsa inanın koşa koşa giderdim. Ama evde durumlar çok kötü.
Annem baskın bir insan babam da çok sessiz. Babami sürekli aşağılıyor azarlıyor yemek hazır olduğunda haber bile vermiyor.. bana babami kötülüyor insanların içinde küçük düşürüyor vs.
Eskiden böyle değildi çok mutlu bi ailede büyüdüm çok şımartılmışım (söylediklerine göre) bu yüzden kaçıp gitmek kolay geliyor sanırım.
Ayrıca bir sapığımız var malesef
Eskiden aile dostumuzken bize düşman olmuş biri
Yıllardır rahatsız eder tehdit eder geceleri arar vs hakkımda babama olmayacak şeyler söylemiş
Ve bu kişi kırk yaşın üzerinde ergen filan değil yani
Bu yaz bir gece 12 suları evimizi bastı babam vs evde kimse yoktu
Kapıya vurdu korkuttu vs küfürler etti o kadar kötü oldum ki ufak bi sinir krizi geçirdim o gece
Bütün yazı karakollarda geçirdik
O yüzden ailemin evinde olmak benim için huzur değil ıstırap..
Mesajı düzenledim şimdi. Haklısın, sebebini yazmayı unutmuşumeee ben bunları biliyorum zaten tatlım
sorum bunlar kim değil ki
neden öğrenci değişimine bunların adı verilmiş çoğu filozof bir kısmı da yunan mitlerinden
sence sebep nedir
Mesajı düzenledim şimdi. Haklısın, sebebini yazmayı unutmuşum
eee ben bunları biliyorum zaten tatlım
sorum bunlar kim değil ki
neden öğrenci değişimine bunların adı verilmiş çoğu filozof bir kısmı da yunan mitlerinden
sence sebep nedir
bence eve gitme çünkü seni bu hale getiren zaten memleketinde yaşadığın şeyler anladığım kadarıyla. erasmus fikrini de doktorna danış. bende de sosyal fobi ve anksiyete var. tedavi görüyorum. seni anlayan bir doktor bulmak çook önemli. doktorunla belli ki tam olarak anlaşamıyorsunuz ya da sen mi anlatamıyorsun derdini bilmiyorum ama doktorunu değiştirebilirsin. bana zorla kendini falan demiyorlar. her şey adım adım. ilk önce tek başına dışarı çık bir çay iç. başka bir gün yine tek başına çık yemek ye. sonra arkadaşınla çık falan dediler.ve en önemlisi ilaçlarını aksatma. ben bir tanesinin prospektüsünü beğenmeyip içmemiştim de aman allahım kafayı yiyecektim.birşeyleri yolmak, tırnaklamak deli deli duygular geliyor insana :)
alıntıyı doğru yere mi yaptın safkelebek?Düşman, hikayesini bilmediğindir çünkü bağnazlık dediğimiz şeyi ortaya çıkaran da tanımamak, bilmemek, değişim-yeni insanlarla bir araya gelebilmek bağlamında ne Erasmus, ne Mevlana abes değil, felsefenin yunanistan topraklarında yeşermesinde başka kültürlerle olan tanışıklıklarının önemini yok saymak olmaz. Deniz ticareti, başka kültürlerle olan yakın etkileşim, coğrafi uygunluk hem maddi anlamda zenginleştirir, hem de manevi anlamda, kültür zaten yok olmaz, organizma gibi şekil değiştirir. İşte bunlar hep çoğulcukluk.
Öncelikle geçmiş olsun.Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu kimseye anlatmaya niyetim yoktu ama sonunda dayanamadım ve belki sorularıma cevap bulabilirim diye düşündüm.
Öncelikle zipzip sormadan söyleyeyim:19 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Buraya kadar normal.
2013 yazında tercih yaptım ve kazandım çok mutlu olduk vs vs okulu ne zorluklarla kazandığımı anlatmak için ayrı bir başlık gerekir o yüzden kısa kesiyorum.
Çocukluğumdan beri yabancı dillere ilgim vardı ve tercihlerimi de dilden yana kullandım rus dili okuyorum şuan en büyük hayalim gerçek olmuştu.
Tabi bunun bir hazırlık sınıfı var sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz.. ben de hazırlık sınıfından başladım.
Şimdi ayrı bir parantez açıyorum ileri derecede okb ye sahip bir bireyim. aynı zamanda panik atak,sosyal fobi,paranoya da var. Hem psikoloğa hem de psikiyatriste gidiyorum yani hem ilaç hem terapi ama hala düzelemedim. Aslında eskiden takıntılarım korkularım bu
Kadar yoğun değildi ama yaşadığım travmalar sonucu bu aşamaya geldim.
Okul konusuna geri dönersek geçen yıl hazırlık sınıfına başladığımda takıntılar yüzünden okula gidemedim. Zaten sosyal fobi ve özgüven eksikliği çok yüksek bu yüzden insanlara karşı rezil olma korkusuyla okula gidemiyordum. Bundan ailemin haberi vardı ayrı şehirlerde olmamıza rağmen okuldan kaçtığımı hiç saklamadım. Bu yüzden de çok baskı gördüm. Gitmek istiyordum gidemiyordum,sınıfın kapısına gelince elim ayağım titremeye başlıyordu vs vs. Derse girsem bile beş on dk zor durup sonra kaçıyordum.
Evet belki saçma bir durum ama intihar da ettim sonucunda hiçbir şey olmadı. Doktorlara,camilere hacı hocalara kadar her yere gittim olmuyordu. Sonunda okulu bırakıp memleketime döndüm. Böylece devamsızlıktan sınıfta kalmış oldum..
Bu yıl okullar açılmadan önce anksiyetelerim yine başladi. Yine hazırlık sınıfından başlayacaktım malum sınıfta kaldığım için.. ve başladım da. İlk birkaç gün okula gittim ve sonrasında yine başladı aynı durum.
Ve hocalar yine gelmeyecek dediler benim için söz vermiştim tutamadım. .
İlaç kullanıyorum. Yine hergün ağlıyorum dua ediyorum vs ben hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Devamsızlığım epey arttı yine sınıfta kalırsam okuldan atılacakmışım.. zaten herşeyden vazgeçmiş gibiyim. Ne yapsam olmuyor.
Derken aklıma erasmusla yurtdışına gitme fikri geldi. Biliyorum bu durumda çok saçma ama buralardan bu ortamdan kaçmak istiyorum. Beni tanıyan insanlardan da uzaklaşmak istiyorum. Dil okuduğumu söylemiştim o yüzden rusyaya gitmek benim için iyi olabilir.
Günlerdir sadece ölmek için dua ediyordum ama ilk defa bugün hayal kurdum bi umut hissettim. Ama ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyorum. İlla erasmus olmak zorunda değil sinavli değişim programları filan yok mu acaba? Hazırlık sınıfında olduğum için beni kabul etmezler gibi geliyor ama bilmiyorum
Sizi fazla sıkmak istemiyorum sorusu olan varsa cevaplarım. Lütfen fikir verin
Öncelikle geçmiş olsun.
Yaşın daha çok gençmiş. Okuldan atılacağım korkusuyla kendini iyice hastalığın pençesine düşürme derim ben. Rusça'nın ne kadar zor bir dil olduğunu bilirim. Temel Rusça dersi almıştım. Rusların ne kadar soğuk insanlar olduğunu da bilirim bu yüzden burada ana dilini konuştuğun insanlardan kaçıp daha kötüye düşme ihtimalin var. Yurtdışı olayını kafandan sil. Tedavine odaklan.sen düzeldikçe okul hayatında düzelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?