- 4 Eylül 2014
- 1.456
- 5.807
- 358
- Konu Sahibi At Kili Firca
-
Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu kimseye anlatmaya niyetim yoktu ama sonunda dayanamadım ve belki sorularıma cevap bulabilirim diye düşündüm.
Öncelikle zipzip sormadan söyleyeyim:19 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Buraya kadar normal.
2013 yazında tercih yaptım ve kazandım çok mutlu olduk vs vs okulu ne zorluklarla kazandığımı anlatmak için ayrı bir başlık gerekir o yüzden kısa kesiyorum.
Çocukluğumdan beri yabancı dillere ilgim vardı ve tercihlerimi de dilden yana kullandım rus dili okuyorum şuan en büyük hayalim gerçek olmuştu.
Tabi bunun bir hazırlık sınıfı var sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz.. ben de hazırlık sınıfından başladım.
Şimdi ayrı bir parantez açıyorum ileri derecede okb ye sahip bir bireyim. aynı zamanda panik atak,sosyal fobi,paranoya da var. Hem psikoloğa hem de psikiyatriste gidiyorum yani hem ilaç hem terapi ama hala düzelemedim. Aslında eskiden takıntılarım korkularım bu
Kadar yoğun değildi ama yaşadığım travmalar sonucu bu aşamaya geldim.
Okul konusuna geri dönersek geçen yıl hazırlık sınıfına başladığımda takıntılar yüzünden okula gidemedim. Zaten sosyal fobi ve özgüven eksikliği çok yüksek bu yüzden insanlara karşı rezil olma korkusuyla okula gidemiyordum. Bundan ailemin haberi vardı ayrı şehirlerde olmamıza rağmen okuldan kaçtığımı hiç saklamadım. Bu yüzden de çok baskı gördüm. Gitmek istiyordum gidemiyordum,sınıfın kapısına gelince elim ayağım titremeye başlıyordu vs vs. Derse girsem bile beş on dk zor durup sonra kaçıyordum.
Evet belki saçma bir durum ama intihar da ettim sonucunda hiçbir şey olmadı. Doktorlara,camilere hacı hocalara kadar her yere gittim olmuyordu. Sonunda okulu bırakıp memleketime döndüm. Böylece devamsızlıktan sınıfta kalmış oldum..
Bu yıl okullar açılmadan önce anksiyetelerim yine başladi. Yine hazırlık sınıfından başlayacaktım malum sınıfta kaldığım için.. ve başladım da. İlk birkaç gün okula gittim ve sonrasında yine başladı aynı durum.
Ve hocalar yine gelmeyecek dediler benim için söz vermiştim tutamadım. .
İlaç kullanıyorum. Yine hergün ağlıyorum dua ediyorum vs ben hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Devamsızlığım epey arttı yine sınıfta kalırsam okuldan atılacakmışım.. zaten herşeyden vazgeçmiş gibiyim. Ne yapsam olmuyor.
Derken aklıma erasmusla yurtdışına gitme fikri geldi. Biliyorum bu durumda çok saçma ama buralardan bu ortamdan kaçmak istiyorum. Beni tanıyan insanlardan da uzaklaşmak istiyorum. Dil okuduğumu söylemiştim o yüzden rusyaya gitmek benim için iyi olabilir.
Günlerdir sadece ölmek için dua ediyordum ama ilk defa bugün hayal kurdum bi umut hissettim. Ama ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyorum. İlla erasmus olmak zorunda değil sinavli değişim programları filan yok mu acaba? Hazırlık sınıfında olduğum için beni kabul etmezler gibi geliyor ama bilmiyorum
Sizi fazla sıkmak istemiyorum sorusu olan varsa cevaplarım. Lütfen fikir verin
Hazirliktayken erasmus yapamazsin ki yanlis bilmiyorsam.. bence okulunu dondur, atilmanin onune gec. Sonra da tedavine odaklan. Butun problemlerini cozdukten sonra okula devam et. Bu sene de kalirsan malesef atilirsin.dondurmaktan baska caren yok
Dondurursun tatlim. Ben 2006 da hazirlik okudum o zaman donduruluyordu. En dogru bilgiyi okuldan alirsin bence vakit kaybetmeden ara ogrenci islerini telefonla sor hemen. Gerekli evraklari da ogren, devamsizligin siniri gecmeden hallet bu isiHaklısın ben de öyle düşündüm
Ama hazırlıkta okul dondurulmaz diyor çevremdekiler
Okula sormadım ama sanırım doğru söylüyorlar..
İyi de başladığın okulda da kimse seni tanımıyordu? Üstelik yurdundasin, yurt dışına gittin diyelim bu özgüvensizlikle orada daha beter zorlanamaz mısın sence?
Ne zorluklarla kazanmışsın okulunu yazık etme yapamıyorsan dondur bari... İyice tedavi ol öyle devam et.
Ayrıca zipzip daha çok ilişkiler üzerine açılmış konulara yoğunlaşıyor :) bu konu ilgisini cekermiydi bilmem :)
Dondurursun tatlim. Ben 2006 da hazirlik okudum o zaman donduruluyordu. En dogru bilgiyi okuldan alirsin bence vakit kaybetmeden ara ogrenci islerini telefonla sor hemen. Gerekli evraklari da ogren, devamsizligin siniri gecmeden hallet bu isi
ben de okulu dondurmandan yanayım.
rusya'ya gitsen bile rahatsızlığın orada da ortaya çıkabilir hatta bu durumdayken yurt dışında olmak seni daha da zorlayabilir.
bu okulu çok zorluklarla kazandığından bahsetmişsin bence o kadar emekten sonra kaybetme. okulu dondur tedavi ol ve dönüp tamamla.
dondurduğun süreçte de okula gitmediğinden dolayı oradaki çevren zaten kendiliğinden değişecek.
Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu kimseye anlatmaya niyetim yoktu ama sonunda dayanamadım ve belki sorularıma cevap bulabilirim diye düşündüm.
Öncelikle zipzip sormadan söyleyeyim:19 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Buraya kadar normal.
2013 yazında tercih yaptım ve kazandım çok mutlu olduk vs vs okulu ne zorluklarla kazandığımı anlatmak için ayrı bir başlık gerekir o yüzden kısa kesiyorum.
Çocukluğumdan beri yabancı dillere ilgim vardı ve tercihlerimi de dilden yana kullandım rus dili okuyorum şuan en büyük hayalim gerçek olmuştu.
Tabi bunun bir hazırlık sınıfı var sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz.. ben de hazırlık sınıfından başladım.
Şimdi ayrı bir parantez açıyorum ileri derecede okb ye sahip bir bireyim. aynı zamanda panik atak,sosyal fobi,paranoya da var. Hem psikoloğa hem de psikiyatriste gidiyorum yani hem ilaç hem terapi ama hala düzelemedim. Aslında eskiden takıntılarım korkularım bu
Okul konusuna geri dönersek geçen yıl hazırlık sınıfına başladığımda takıntılar yüzünden okula gidemedim. Zaten sosyal fobi ve özgüven eksikliği çok yüksek bu yüzden insanlara karşı rezil olma korkusuyla okula gidemiyordum. Bundan ailemin haberi vardı ayrı şehirlerde olmamıza rağmen okuldan kaçtığımı hiç saklamadım. Bu yüzden de çok baskı gördüm. Gitmek istiyordum gidemiyordum,sınıfın kapısına gelince elim ayağım titremeye başlıyordu vs vs. Derse girsem bile beş on dk zor durup sonra kaçıyordum.
Evet belki saçma bir durum ama intihar da ettim sonucunda hiçbir şey olmadı. Doktorlara,camilere hacı hocalara kadar her yere gittim olmuyordu. Sonunda okulu bırakıp memleketime döndüm. Böylece devamsızlıktan sınıfta kalmış oldum..
Bu yıl okullar açılmadan önce anksiyetelerim yine başladi. Yine hazırlık sınıfından başlayacaktım malum sınıfta kaldığım için.. ve başladım da. İlk birkaç gün okula gittim ve sonrasında yine başladı aynı durum.
İlaç kullanıyorum. Yine hergün ağlıyorum dua ediyorum vs ben hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Devamsızlığım epey arttı yine sınıfta kalırsam okuldan atılacakmışım.. zaten herşeyden vazgeçmiş gibiyim. Ne yapsam olmuyor.
Derken aklıma erasmusla yurtdışına gitme fikri geldi. Biliyorum bu durumda çok saçma ama buralardan bu ortamdan kaçmak istiyorum. Beni tanıyan insanlardan da uzaklaşmak istiyorum. Dil okuduğumu söylemiştim o yüzden rusyaya gitmek benim için iyi olabilir.
Günlerdir sadece ölmek için dua ediyordum ama ilk defa bugün hayal kurdum bi umut hissettim. Ama ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyorum. İlla erasmus olmak zorunda değil sinavli değişim programları filan yok mu acaba? Hazırlık sınıfında olduğum için beni kabul etmezler gibi geliyor ama bilmiyorum
içinde bulunduğunuz ileri derece okb ile erasmusu bırakın keyfen gitseniz de okula giremeyeceksiniz bu sebeple ailenize boşuna masraf yaptırmayın lütfen...bulunduğunuz durumu raporlayarak okula sunup uzaktan eğitim alıp alamayacağınızj araştırın öncelikle ,ülkemizde de uzaktan eğitim sistemini kullanan okullarımız var Çukurova üniversitesi gibi..şimdi belki beni yanlış anlayacaksınız ama bende anksiyeteli biriyim ve bugünlerde darlanmalarımız tavan yapmış durumda sebebini bilemiyorum anksiyeteli arkadaşlarımın tamamında bu durum söz konusu..demem oki bu durum sizi öldürmeyecek bırakın kalbiniz çarpsın bayılacakmış gibi hissedin ama bir hafta zorlayın kendinizi derslere girin yoksa ilk başta dediğim şeyleri yapın ama katiyen erasmusa falan bulaşmayın ailenize zarar vermekten öteye gidemezsiniz çünkü..Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu kimseye anlatmaya niyetim yoktu ama sonunda dayanamadım ve belki sorularıma cevap bulabilirim diye düşündüm.
Canim oncelikle durumuna uzuldum zor seyler yasadin belli ki ve sonucu bu oldu. Seni cok iyi anliyorum cunku bende yasadigim ailevi problemler sonucunca senle benzer seyleri yasamistim gecen yil ve bendr sinifta kaldim suan 1. Sinifi tekrar okuyorum. oncelikle sunu soyleyim ben yurtdisina gitme fikri iyi bi fikir degil. Ben yurtdisinda okuyorum burda yasiyorum. Suan sen yurtdisina gidersen butun bu problemlerdn kacip kurtulacagini saniyorsun ama bence daha kotu olur. Sonucta bilmedigin bi cevre farkli bir kultur kendini daha cok dislanmis hissedersin. Bulundugun yeden uzaklasmak istemeni anliyorum cunku bende oyleydim. Burdan kurtulup Turkiye'de okumak icin birsuru basvuru yaptim bu yaz ama kabul edilmedi yine burda kaldim. Ayrica erasmus 3.Sene oluyor . 1 sene yurtdisina gidip orda okuyabilirsin 3. Senende. Ben suan kendimi toparliyorum yavas yavas. sende oyle yapmaya calis bulundugun yere ayak uydurmaya calis inan kacip gitmek cozum degil ki gittigin yerde de ayni seyleri yasamayacaginin garantisi yok.. Hersey sende bitiyor.
bir şey soracağım üniversiteden mezun olalı 7 yıl oldu bizim zamanımızda bi erasmus bir de World and travel vardı ,biri bana açıklar mı yunan filozofları mitleriyle bu şehir değişimlerinin bağlantısı nedir neden erasmus neden Sokrates (sokam onun tezine diyesim geliyorfarabi var erasmus var bir de bizim okulun sokrates mi ne öyle bir şeyi vardı kendi okulunun sitesinden bakabilirsin var mı diye
ama bunlar için ilk seneyi bitirmiş olman şart diye biliyorum...Hatta ilk iki bile olabilir..
Korkma sebebin nedir o insanlara rezil olacaksın da ne olacak
bak ben lisede tüüüm sınıf tarafından dışlanmış bir insanım
ama ne oldu onlar çocukluklarını anladı özür dilediler bilmemne
ama o süreçte ben naptım tek başıma mutlu olmayı öğrendim arkadaşlarıma muhtaç olmamayı öğrendim
şimdi çok güzel arkadaşlarım var ama sorun çıkınca restimi de rahat çekebiliyorum çünkü daha güçlüyüm...
Zayıflıklarından,yaşadığın kötü olaylardan ders çıkarıp güçlenmeye bak yoksa hayat çe-kil-mez
hahhahaha valla bilmiyorumbir şey soracağım üniversiteden mezun olalı 7 yıl oldu bizim zamanımızda bi erasmus bir de World and travel vardı ,biri bana açıklar mı yunan filozofları mitleriyle bu şehir değişimlerinin bağlantısı nedir neden erasmus neden Sokrates (sokam onun tezine diyesim geliyor(ata demirere saygılar) yani konu saptı ama ciddiyim bilen varsa söylesin yunan miti ile üniversitelerin bağlantısı nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?