- 13 Şubat 2015
- 495
- 1.082
- 313
- 35
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Bizde böyle bir sorun yaşadık. Iki tane üst sınıf çocuk oğlumu dövmüştü. Biz eşimle okulu ayaga kaldırdık. Herkes duydu. Çocuklar okuldan uzaklastırıldı. Biz hemen darp raporu aldık. Şikayetçi olduk küçükde olsalar avukat sicillerine isleyecek dedi. Geri adım atmayın ki gözleri korksun dedi. Çok zor anlıyorum sizi. Benim oğlumda çok uysaldır. 12 yaşında daha bir çocugu ne darp ne başka bir şikayeti olmadı. İnşallah da olmaz.Bizler böyle uysal çocuk yetiştirdikçe hep zarar gören bizim gibilerin çocukları oluyor.Ben de aslında bunu merak ediyorum. Bildirme yükümlülüğü de mi yok. Yani çocuğumuzu sokak yerine okula gönderirken kime emanet ediyoruz teknik olarak? Koskoca okul idaresinde muhatap tam olarak kim? Hangi yasa okuldaki sorumluluğu ve güvenliği düzenliyor yani yok mu böyle bir yasa veya genelge?
Darp raporu aldınız mı? Almadıysanız 24 saat geçmeden alsanız aynı gün iyi olur. Tabiri caizse ortalığı ayağa kaldırın, darp raporundan tutup cezai tüm işlemler içinde bastırın. Çocuktur yapar bilmem ne diyenler ne anlatıyo burda anlamadım bu çocuklar ıslah edilmezse ileride başkasının canı yine yanacak. Konuyu okuyunca bi anne olarak çok tetiklendim.Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
Çok gecmis olsun. Bu okul özel bir okul mu yoksa devlet okulu mu ?şiddet olayları nasıl bu kadar yaygınlaşabilmiş aklım almıyor. Bizim zamanımızda bu tür olaylar en kötü bi ortaokulda falan olurdu. Bacak kadar çocuklar ilkokulda gasp yapıyor. Ve burası ankara’nın göbeğinde iyi okullardan öyle kenar mahalle falan da değil. Napıcaz böyle bilmiyorum çok korkunç
Bende sizin yorumunuzu şaşırarak okudum. Bu tarz şiddet eğilimli çocuklar ıslah edilmeli. Hem haydutluk yapacaklar, çocuk dövecekler hemde cezasız kalacaklar sonra biz toplumda bu kadar suçlu nasıl olur diyeceğiz.12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmişher çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Ben bu yoruma katılamadım yani evet farklı durumlarda karşı da bulunan da çocuk diye düşünebiliriz ama 3 kişi çete olmuşlar gasp yapıyorlar. Bu okul zorbalığından ciddi yaralanmalar geçiren çocuklar var. Ayrıca uzun süreli zorbalığa maruz kalıp psikolojik olarak geri toparlanamayanlar da mevcut. Birde ceza almadığını bildiği için alışkanlık ediniyorlar bu yüzden mutlaka cezası olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde öldürülen Ahmeti katilleri de 15 yaşındaydı belki daha önce şiddet uyguladiklarında çocuk denilmeseydi ahmetin ailesi bu durumu yaşamamış olacaktı. Çocuklar arası kavga ayrıdır zorbalık ayrıdır. Karşılıklı kavga olsa çocuklar arasında olur öyle şeyler denilirdi12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmişher çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Umarim darp raporunu aldiniz?
Ogretmenin size haber vermesi gerekirdi. Cocuklari bulsun,bulmasin.
Pesini kesinlikle birakmayin. Konu cocuk olunca cirkeflesmek serbest . Ogretmen olarak gectim, Yetiskin olarak gorevi
Devlet okulu sağolunÇok gecmis olsun. Bu okul özel bir okul mu yoksa devlet okulu mu ?
Saat önemli değil, en yakın hastane acilene başvurun, ağrı şikayeti ile durumu anlatın darp raporu tutarlar hastane polisi eşliğindeDarp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
Ay çok üzüldüm keşke o an öğretmen müdhale edip hepsini bir araya getirip ve aileleri de çağırsaymış. Bu şekilde ıspat çok zor olur gibime geldi benim kamerayi keşke söylemeseydiniz eşeğin kafasına karpuz kabuğu attınız sankiArkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
İşte bu yüzden cocuklara empati duygusunu öğretmek gerekir, zorbalık ve şiddetin çok kötü bir şey olduğunu anlatmak hatırlatmak lazım sürekli. Allah korusun ama böyle yetişen çocukların geleceği de belli yani o zorbalık , şiddet sonra kadınlara , çocuklara, hayvanlara kadar gidiyor önünü kesmek lazım ailelerin çoğu da cahil..12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmişher çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Daha belki 10 yaşında bile olmayan bir çocukla 15 yaşındaki birini aynı kefeye koyamazsiniz cezai ehliyet 12 yaşında başlar bunun nedenini bjr düşünün istersenizBen bu yoruma katılamadım yani evet farklı durumlarda karşı da bulunan da çocuk diye düşünebiliriz ama 3 kişi çete olmuşlar gasp yapıyorlar. Bu okul zorbalığından ciddi yaralanmalar geçiren çocuklar var. Ayrıca uzun süreli zorbalığa maruz kalıp psikolojik olarak geri toparlanamayanlar da mevcut. Birde ceza almadığını bildiği için alışkanlık ediniyorlar bu yüzden mutlaka cezası olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde öldürülen Ahmeti katilleri de 15 yaşındaydı belki daha önce şiddet uyguladiklarında çocuk denilmeseydi ahmetin ailesi bu durumu yaşamamış olacaktı. Çocuklar arası kavga ayrıdır zorbalık ayrıdır. Karşılıklı kavga olsa çocuklar arasında olur öyle şeyler denilirdi
Çok teşekkür ediyorum.Size de çok geçmiş olsun, maalesef ülkede görevini hakkıyla yapan kimse kalmadı
Darp raporun alınmasından ve alsa bile bir şey çıkmayacağından bahsediliyor konuda. Çıksa çocuğa ceza verilmesini istiyorlar yani. Islah ve eğitim farklıdır ceza farklıdır. Bu eğitimci öğretmenlerin ve velinin vermesi gerekiyor adli mercilere karışırsa işler farklı yerlere gider asıl siz sapla samanı karistiriyorsunuz. Bu çocuklar tabiki eğitilecek ama adli mercilerce değil. Çünkü daha belki 10 yaşında bile olmayan çocuklar bunlar. Ortaokul olsa yorumum farklı olurdu. Cezai ehliyet neden 12 bir düşünün istersenizBende sizin yorumunuzu şaşırarak okudum. Bu tarz şiddet eğilimli çocuklar ıslah edilmeli. Hem haydutluk yapacaklar, çocuk dövecekler hemde cezasız kalacaklar sonra biz toplumda bu kadar suçlu nasıl olur diyeceğiz.
İtişmek vardır, sözlü dalaşmak vardır çocuktur yapar deriz, kavga ederler biri vurur öteki diğerine vurur (ittirmek gibi) vs bu çocuk kavgasıdır. Konu sahibinin anlattığı olay çocuk kavgası değil. Sapla saman karışmasın.
Bir annede kendi çocuğu bu yanlışa düştüğünde hatasının sonuçlarına katlanmasını beklemeli, affedilmesini değil, böyle olmalı ki çocuğu ileride sağlıklı bi birey olabilsin.
Saatin ne önemi var ? 24 saati gecırmeyınDarp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?