• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda öğretilen ingilizce yeterli mi?

Okulda öğretilen ingilizce yeterli mi ?

• Ankete Katılan
    44
yeterli değil tabi ben liseyi y.dil ağırlıklı okumama rağmen yetersizim
hatta şimdi bildiklerimide unuttum...
biraz sorumsuz öğrencidende kaynaklı tabi

ben anadolu lisesinde okudum, ilkokul 5ten sonra girilen sistemde.
yani 11 yaşındayken 1 sene sırf ingilizce hazırlık okuduk ortaokulda da fen matematik derslerini bile ingilizce gördük, o açıdan iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. liseye geldiğimizde toefl sınavı yapıyorlardı bize. tabi ki bir robert üsküdar amerikan gibi değildik . devam etmek lazım ama yabancı dil çok nankör hemen unutuluyor. ben üniversiteye de ingilizce devam ettim ama benimle aynı olup türkçe okuyan arkadaşlarım çok gerilediler.
ama şimdiki sistem o kadar iyi değil maalesef. ortaokulda 3 sene sbs koymuşsun üniversiteye girebilmek için herkes en az 3 sınava gircek , ne ara dil öğrensin bu gençlik

bende anadolu lisesi ama ilkokul 5 ten sonra girilen sistem mezunuyum bence o zamanın anadolu liseleri gercekten kaliteli yabncı dil egitimi veriyordu
ama tabi dil en güzel gidip o dili konuşan ülkede yaşşamakla ögrenilir

açıkcası 9 senelik ingilizce eğitimi aldığımız okuldan 0 çıkıyoruz ...
ben kursa gittim (infolang dil okulları) çok memnun kaldım. şimdi akıcı bir ingilizceye sahibim.
ne yazık ki okulda olmuyor böyle şeyler.

Yeterli olsaydı ilkokuldan beri öğrendiğimiz ingilizceyle şuan şakıyor olurduk. Değil tabikii. Dil okullarında nasıl öğretiyorlar okullarda da öyle öğretmeliler bence. sonra bol bol pratik unutmamak için. Tabi eğer koleje gidiyorsak orda daha iyi öğreniliyor. Ama devlet okullarının bişi yapması lazım, çünkü öğretilenler boşa, hem yetersiz hemde gereksiz oluyor.

açıkcası 9 senelik ingilizce eğitimi aldığımız okuldan 0 çıkıyoruz ...
ben kursa gittim (infolang dil okulları) çok memnun kaldım. şimdi akıcı bir ingilizceye sahibim.
ne yazık ki okulda olmuyor böyle şeyler.
Ne kadar sürdü kurs? yani ne kadar zamanda akıcı bi ingilizceye sahip oldun

kolejde de çok farklı değil

yani birde çalışmak gerek tabi sorumsuzluktan da öğrenilmiyor ama

hoca türkçe anlatıyosa (öğrenciler anlamadığı için ) öğrenci türkçe cevaplıyorsa hadi o derste ing. konuştun ne kadar ing. konuşabiliyoruz ki pratik yapalım ?

yurt dışında zaten ingilizce konuşmak şart :) kaçış yok .. o yüzden en iyi orda geliştirilir diye düşünüyorum

şimdi bir ingilizce öğretmeni olarak konuya el atmak istedim. Birincisi çocuğa ikinca yabancı dil eğitimi verirken hangi yeteneğe alana ağırlık vermek gerektiği önemli. Evet türkiye de yabancı dil anlamında eğitim çok zayıf çünkü biz sınavla her şeyi ölçen bir ülkeyiz. dil yeteneği sadece dil bilgisinden ibaret değildir ki bizim ülkemizde dilbilgisi hariç başka bir şe öğretilmiyor. ikincisi şunu bir ayırt edelim çocukluktan başlayan eğitim elbette önemli özellikle erken yaşlarda lakin yetişkinler de gayet iyi bir şekilde öğrenebilir engelleri koyan kendimiziz. Odtü de eğitim aldım son yılımdayım ve bi dil dershanesinde çalışıyorum amerikan bir hocam var türkçeyi 25 yaşından sonra öğrenmiş ve şu an türkten ayırt edemezsiniz konuşmasını. İşte bizim eğitim sistemimizin eksikliği burda ortaya çıkıyor 1 ses bilim ve telaffuz dersleri olmalı özellikle küçük çocuklarda ve dinleme konuşmaya daha ağırlık vermeliyiz çünkü bunlar yazma ve okumaya temel hazırlayan yeteneklerdir. Ana okullarında 1 saat zorunlu ders koyup 1. sınıftan itibaren yavaş yavaş öğretmeliyiz ki çocuğun telaffuzu gelişsin.

eğer yeterli olsaydı- tabii ki bazı okullar hariç- ingilizce kursları bu kadar rağbet görür müydü?

Back