Okulda öğretilen ingilizce yeterli mi?

Okulda öğretilen ingilizce yeterli mi ?

• Ankete Katılan
    44

_amazon_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
6
0
86
Balıkesir
soru açık arkadaşlar,okullarda 4.sınıftan itibaren dil eğitimi veriliyor peki bu sizce etkili mi?bunun yanında özel ders ve dershane kesinlikle gereklimi?:uhm:

süper bir konu..a.s.
şimdiki sistemi bilemem ama benim ortaokul ve lise zamanımda asla etkili bir yabancı dil eğitimi yoktu..üniversite son sınıftayım burada aldığım eğitim tam bir komediydi zaten..
kursa gideceğim bu yıl .... keşke kursa,özel derslere gerek kalmasada okullarda da iyi bir yabancı dil eğitimi verilse..
istisnalar tabii ki var ama ben devlet okullarından bahsediyorum..
a.s.

bu okuluna bağlı. ilkokulda zaten çok basit şeyleri öğretiyorlar. lise çok daha önemli. özel kolejlerde ingilizcenin üstünde çok duruluyor, tedde dersler ingilizceydi mesala hep. anadolu liselerinde de iyi bir hocaya düşerse gayet iyi öğrenebilir. üniversitede zaten çoğu bölüm ingilizce hazırlık okumayı gerektiriyor. ilkokulda ya da lisede çok iyi öğrenemese bile üniversitede üzerine eğilse ingilizcenin öğrenebilir. mesala bizim okulda hazırlık vardı atladım ben, 1. sınıfta konuşma ve sunum becerileri dersimiz vardı. tamamen konuşmayı geliştirmeye yönelikti, sınavlar sunum şeklinde yapılıyordu. 2. sınıfta yazma becerileri şeklinde olcak ders. sonraki sınıflarda da mesleki ingilizce vs. yani üniversitede gayet iyi öğrenebilir bence. tabi ilgisi olması da şart... a.s.

okulda öğretilen ingilizce kesinlikle yeterli değil. 4. sınıftan beri ingilizce gören bi öğrenciyim ben. liseye kadar 8 sene iki senede ünide gördüm ama hala konuşamıyorum. sadece konuşulanları anlıyorum. hersene baştan alırdı hocalar ben, sen, o, biz, siz, onlar diyerek başlardık 1 sene boyunca boşlukları doldururduk. sonraki sene yine aynı. yani hiçbi yol katedemedik.

ek dersler veya kurslar zorunlu bana göre.

bence yeterli değil benim kızım lise 4 e gidiyor ama hala iyi değil anlıyor ama fazla konuşamıyor ingilizceyi
zaten 3 senedirde sayısal bölüm okuduğu için ingilizce görmüyorlar bildiğinide unuttu:1no2:

kesinlikle yeterli değil ingilizce eğitimi. onu bırakın istanbulda bazı okullarda (bir tanesi benm kardeşlerimin okuduğu okul olmaz üzere) çince eğitim verilmeye başlandı. sanki ingilizceyi doğru öğrettilerde....çinceyi nasıl öğrencek çocuklar bilmiyorum valla allah yardımcları olsun...benneyaptımki

hiç te yeterli değil yaa of keşke ingilizceyi dogru düzgün konuşabilsem 8 e geçtim ama hala ingilizceyi bilmiyorum bakın biraz biliyorumda demiyorum çünkü ögretmiyorlar düzggün ögrenmiyorum değil ögretemiyolar

4. siniftan lise son sinifa kadar olan ingilizce müfredati aslinda liseyi bitiren bir ögrencinin gayet güzel ingilizce konusabilecegi kadar..... ama tek sorun daha baslamadan ön yargili olundugu icin üzerine düsülmemesi... cocuklar daha ilkokulda ilk ingilizce egitimine basladiginda dogru yönlendirilirse düz lise mezunu olup cok güzel ingilizce konusabilir....

kendi ailemden örnek veriyim... babam icin ingilizce konusuyor olmak cok önemli bir konuydu ve ben düz lise mezunu olarak hic bir ek ders veya kurs almadan ingilizce bölümünü kazandim. kardesim de ayni sekilde harika ingilizce konusuyor ... cok akici... benim de kardesime farkli sehirde oldugumdan hic faydam olmadi.. okulda ne ögrendiyse... bir sinifta hem cok iyi anlayanlar hem de basaramayanlar varsa bunun sucu da hemen ögretmene ve egitime müfredata atilmamali diye düsünüyorum...

kisacasi anne baba cocugun matematik ögrenmesi icin nasil üzerine gidiyor ve calismaya yönlendiriyorsa aynisi ingilizce icin de yapilmali... sonuc mutlaka verimli olacaktir ama isin püf noktasi ilk basladigi andan itibaren üzerine düsmek... 4.-5. sinifta üzerine yeterince düsülmezse gerisi zaten hayir etmez... en iyi ögretmen en iyi egitim sistemi de fayda etmez....

güzelim sen hangi dersi basariyorsun onu söyle... daha önce fen, edebiyat vs konularda forum actin saniyorum... bir tek ingilizce olsa sana bir kac fikir vericem ama :sm_confused:

yani sanirim bu durumda ögretmenleri suclamak yerine birazcik da sucu kendinde arasan iyi olur... derslerine düzenli ve zamaninda calissan, okuldan gelince o gün neler ögrendiysen söyle bir üzerinden gecip tekrar etsen faydali olur her ders icin... ama bilmem internet varken bunlara vakit ayirmak istermisin :1no2:

Bence biraz ogretmen birazda ogrenciyle ilgili bir durum bu.Ben 5.siniftan sonra hazirlik okudum ve o donem bolca ingilizce kitaplar okuduk.Bu kitaplarin cok faydasi oldu ,bende cok istekliydim.Lise sondada dershaneye gittim alanim yabanci dildi.Orada da yine hergun bir tane ingilizce kitap okuyordum.ingilizce alt yazili filmler izliyorduk(cok cok faydali).Bunlarin faydasini gordum ben ama once insan kendi istemeli.Surekli pratik yapmak da gerekiyor.Yani okul yeterli degil ama illaki dershane ,ozel ders almak gerekmiyor.

kesinlikle yeterli değil.
ben 11.sınıf dil öğrencisiyim. 4. sınıftan beri ingilizce görüyorum ama daha konuşma seviyesine kadar çıkamadım ne yazıkki.
mutlaka ek birseyler gerekiyor ingilizcede. buna bir çare bulunması lazım çünkü özel hoca tutamayacak ekonomide olan öğrenciler var.
önümde koskoca yds var eğer önümdeki yılda destek almazsam evde oturmaya devam ederim herhalde.
insanın kendisine düşüyor çalışmak güzel ama bişeyi anlamadıktan sonra çalışsan ne olur ki ek olarak bilen birinin anlatması gerekiyor diye düşünüyorum..yerimseniben

o kadar anadolu liesi,süper lisede okuyan arkdaşlarım oldu
ingilizceleri sıfırdı...
ben düz lise okudum
üniversitete okurken
bu okullardan mezun olan
arkadaşlarımın
ingilizcesi benim ingilizce seviyemle aynıydı
hatta kendileri boşuna hazırlık okuduk
diyorlardı 1 yılımız gitti....

hem evet hemde hayır..
öğretmenine göre değişir..
ben ortaokulda aldıım temel eğitimle ingiliz yengemle konuşuyorum..
lisede ise ingilizce adına bişeyler öörenmedim öörendiysemde ezber. unuttum yani ne varsa..
sadece kalıcı olan mesut hocamın süper ingilizcesiydi..
öğretmene bağlı okula değil..

O zaman benden sana tavsiye sen bir kursa git en iyisi bakalım o zaman durum nasıl olacak CADIARZU

Tamammı canım... :a015:

yetersiz ki her yerde mantar gibi kurslar bitiyor..herşey ticari olarak bakılıyor bizde..avrupa da 3 dil adam akıllı konuşurlar okulda ki kuzenlerden bilirim 12 yıldır ingilizcem sadece intermediate!

Çok güzel bir başlık. Öncelikle şunu söyleyeyim okuldaki ingilizce dersleri yetersiz. Özellikle liselerde ki 3saatlik ing dersi inanın çok yetersiz. Çünkü dil öğretimi sadece okumak, anlamak, dinlemekten oluşmuyor aynı zamanda konuşmakta bir dil için olmazsa olmaz unsurlardır. Yani bir dile tam olarak hakim olabilmek için bu 4kavramın olması gerekir ki bunu öğretmenin öğrencilere o 3saatte kazandırabilmesi mümkün değil. Öğretmen derste işlemek zorunda olduğu grammer müfredatını mı işlesin? öğrencilere acting mi yaptırsın? Söylenenleri anlayabilmesi için kaset mi dinlettirsin yoksa SBS gibi sınavlara yönelik test mi çözdürsün? Yani en iyi öğretmen bile ne kadar iyi olursa olsun o 4 unsuru öğrenciye kazandıramaz, mümkün değil. Bunu kazanmak öğrenciye bağlı. En basit seviyeden ing kitaplarıyla başlayıp git gide seviyeyi arttırmak. Pratik yapmak, ing şarkıyı sözleriyle beraber takip etmek....Bunları yaparak ing geliştirilebilinir. Saygılar...

bence okulla falan alakası yok yabancı dil eğitimi ister ilkokul ister lise olsun okullarda son derece kalitesiz hocalar bilgisiz bi matemaik öğretmeni ingilizce öğretmeni olarak atanıyosa gerisini siz düşünün artık....

Öğretmenine bağlı.4-5 te ir öğretmenim vardı yapı yazmazdı birşey yaptırmazdı boş boş geçerdi.Okul değiştirdim 6-7-8 de bir öğretmenim vardı ingilizce öğretmeni sayesinde orta seviye ingilizce biliyorum.Müfredatta var yok o konuya bağlı neler varsa anlattı sınavda çatır çatır sorardı birde her hafta 50 kelime verirdi onlar ezberlenir vede sınavda sorumlusu kelime anlamı soramazsın.8.sınıf ingilizce kitapları zaten değiştirildi aşırı derecede zor haftada 200 kelime ezberlemeyi gerektiriyordu zorladı zorladı ama şu anda lisede çok rahatım.Allah ondan bin kere razı olsun

ingilizce yi bırakın Türkiyede yaşamamıza rağmen Türkçe'yi doğru düzgün kaçımız biliyoruz hakettiği gibi. bizim ortaokulda ingilizce dersimize müzik hocamız girdi son senede braanş hocası geldi. müfredat, seçilen kitaplar kısacası sistem baştan sona eğitim değil gençleri öğütmek için düzenlenmiş gibi sanki. bilkent üniversitesi matematik profesörü Sinan SERTÖZ, matematiğin aydınlık dünyası adlı eserinde ne kadar yanlış yaptığımızı özetlemiş. bana ingilizceyi arkadaşımın ablası öğretti gerçekten. avukat şu anda. hoca anlatıyor birşeyler ama senin hiç o dili bilmediğini anlayamıyor ve seviyene inemiyor.. ee sende bir anda zıplayamayacağına göre tıkanıp kalıyosun. öğretmenlik kendini vermekle güzel.. hakkıyla yerine getirmeyince işte böyle ingilizce Türkçe matematik mağdurları kitlesi oluyo. o kadar insanın vebalini alındığınıda bilmek gerek... kendini vermek gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…