Okula devam etme, 3 aylik bebegim ve kocamın olumsuzluğu

Devam mi beklemek mi

• Devam

OY: 50 56,2%
  • Bekle

OY: 39 43,8%

• Ankete Katılan
    89
Canim esimi seviyorum ama bir an oncede okulum bitsin istiyorum cunku esime ve hayatin getireceklerine
guvenmiyorum
Iknaya gidicem... kv ninde soz sahibi olmasina elimden geldigince musaade etmicem.. denemek istiyorum yapamazsam yapamam...

Canim benikde oyle olacak en gec ciktigim gun 3 o da ders programinda hocalar daha erken birakir genelde

Kayinvalidem bebek yokken bile ben bakarim sen okula gidersin diye binlerce kez söyledi
ya Önemli olan derslere yoğun bir şekilde odaklanmak değil sadece geçmek istiyorum bir an once. Onceden ortalama takintisi olan basarili bir ogrenciydim. Amaa suanki emelim dersi gecmek..

hassas oldugu dogru canim. 7 aylikkende zor olacak ki en azindan simdi yarim gun yarim dersleri tamamlasam seneyede daha rahat olur oglumla da okulllada vakit geciririm

Aynen bende onu düşünüyorum. Simdi kime versen durur ama buyudugunda oyle olmayacak

Evet etkileniyor gece 3.25e kadar uyuyamadik

Üniversite hastanesine gidiyoruz canm orda detaylı incrliyorlae

Bencede en azindan birkac gun gitmeye ikna etsem super olcak.. resti ben degil ama o cektiginde de oylece durmamis olurum. Guvencem olmus olur

Bazi konularda net olmayi ve son sozu soylemeyi seviyor.

Amin oncelikle.
Esim bir sene dondur diyor ama ameliyat olup olmayacağı hemen belli degil kntroller var büyümemiş hemanjiom

Canim o bakacak farkindayim ama benim yanımda olmasina ihtiyacim yok cunku kv ye ben samimi yaklastikca o vur tepesine sirtina carp laflari hayatina evine diledigince karis moduna gecti. Bazen söylediklerine crvap bile vermiyorum anlamiyor soylediklerimi carpitiyor yalan yanlis insanlara benjm agzimdan açıklama yapiyor. Olmaz yani. Benim kv dem de anlayisli olsaydi neyse.
Ama isi gosteris.
Cocuga bakmayida sadece insanlara ben baktım geline yardımcı oldum demek icin kabul ettigini dusunuyorum cunku genel yapisi boyle.. hava atmayi ovunmeyi sever
Kendi kendini over. Baskasi varken iyi konuşur kimse yokken hakaret bile edebilir otorite ollmak istsdigi icin o yuzden onla samimiyet kurmam. Sadece bakmasi hakkinds konusurum .

Zorunluluk ve muhtaç bir durum olur, anlarım ama 3 aylık bebek ertelenebilir okul için bırakılmaz.

Kusura bakmayın bu kadar okul sevdalısı iseniz herkes gibi önce okulunuzu bitirseymişsiniz.
Şimdi sizin sorumluluğunuzda bebek varken, ertelenebilir isteklerinizi gerçekleştirmek bencillik olur.

Ben eşinizin arkadaşlarınızla buluşmanıza karışacak kadar katı olan tutumunu yanlış bulsam da, 3 aylık bebeği bırakmanız konusundaki hassasiyetini hala haklı buluyorum.

Sizinki sadece okula gitme istegi de değil bana kalırsa. Bunalmış, sıkılmış, kendinize vakit yaratmaya çalışıyor gibisiniz.
Hiç annelik kutsal, evlat başkadır falan ayakları yapmam ama 3 aylık bebek ile 7 aylık bebek arasındaki farkı düşününce 1 donem ertelemekten ölmezsiniz.

Öncelikle bebeğinize geçmiş olsun.Özel değilse bölümünüz nedir ? Yani zorunlu staj ,uygulama dersi vs var mı bunlar önemli.Kayınvalidenizin baktığı günlerde derse gidersiniz , devamsızlık konusunu dersin hocasıyla konuşmayı deneyin .Gitmezsiniz kırtasiyeden notu alıp çalışırsınız.1 yılınız kalmış zaten bence okulu bırakmayın son karar sizin.

Öğretmenlik canm okul deneymi ogrtmnlik uygulamasi var okullarda

Zorunluluk ve muhtaç bir durum olur, anlarım ama 3 aylık bebek ertelenebilir okul için bırakılmaz.

Kusura bakmayın bu kadar okul sevdalısı iseniz herkes gibi önce okulunuzu bitirseymişsiniz.
Şimdi sizin sorumluluğunuzda bebek varken, ertelenebilir isteklerinizi gerçekleştirmek bencillik olur.

Ben eşinizin arkadaşlarınızla buluşmanıza karışacak kadar katı olan tutumunu yanlış bulsam da, 3 aylık bebeği bırakmanız konusundaki hassasiyetini hala haklı buluyorum.

Sizinki sadece okula gitme istegi de değil bana kalırsa. Bunalmış, sıkılmış, kendinize vakit yaratmaya çalışıyor gibisiniz.
Hiç annelik kutsal, evlat başkadır falan ayakları yapmam ama 3 aylık bebek ile 7 aylık bebek arasındaki farkı düşününce 1 donem ertelemekten ölmezsiniz.
Diger dusuncelerine bişey demek istemiyorum ama esim
Bir donem değil bir sene beklememi istiyor 3 aylik ile 7 aylik arasinda tehlike buyuyor
Emeklemesi daha dikkat gerektirmesi gibi.
Simdi daha kolay bakilabilir

Diger dusuncelerine bişey demek istemiyorum ama esim
Bir donem değil bir sene beklememi istiyor 3 aylik ile 7 aylik arasinda tehlike buyuyor
Emeklemesi daha dikkat gerektirmesi gibi.
Simdi daha kolay bakilabilir

7 aylık olduğunda donduracak mısınız peki?
O zaman da donem bitsin olacak, sonuç yine kv bakacak.
E sonra da zaten son sene, dişimi sıkayım diyeceksiniz,
Yine kv bakacak.
Yani sizin karakteri oturmadan, aklı kesmeden, daha fazla ayaklanmadan okul işini aradan çıkarayım dediğiniz okulun bitmesine farkında mısınız bilmiyorum ama 2 yıl var.
Öyle yada böyle bu çocuğa kayınvalide bakacaksa, en azından 3 aylıktan itibaren değil, 7 aylıktan itibaren baksın.

7 aylık olduğunda donduracak mısınız peki?
O zaman da donem bitsin olacak, sonuç yine kv bakacak.
E sonra da zaten son sene, dişimi sıkayım diyeceksiniz,
Yine kv bakacak.
Yani sizin karakteri oturmadan, aklı kesmeden, daha fazla ayaklanmadan okul işini aradan çıkarayım dediğiniz okulun bitmesine farkında mısınız bilmiyorum ama 2 yıl var.
Öyle yada böyle bu çocuğa kayınvalide bakacaksa, en azından 3 aylıktan itibaren değil, 7 aylıktan itibaren baksın.
Bakacagi icin zaten ha 3 ha 7 diyorum
2 yasinda okulum biter.
Boyle olursa 3 yasinda bitecej
E bunun hastalığı sagligi olacak
Daha zor olacak yani
Belki de uzayacak okulum iyice

Bakacagi icin zaten ha 3 ha 7 diyorum
2 yasinda okulum biter.
Boyle olursa 3 yasinda bitecej
E bunun hastalığı sagligi olacak
Daha zor olacak yani
Belki de uzayacak okulum iyice

Ha 3 ha 7 değil işte de anlatamayacağım daha fazla aradaki farkı. 7 aylık olunca anlarsınız.

Bilmiyorum ben mi çok anaç falan oldum.
Ben neredeyse okulda doğuracaktım, doktora derslerimi alırken.
39. Haftamda yeterlilik sınavına falan girdim. 2 gün sonra da Doğum yaptım. Bebeğimle de çok gittim geldim okula daha sonra danışman görüşmelerine.

Ama 3 aylık bebeği zorunluluk olmadan başkasına bırakıp okula gitme fikri bana göre saçmalık. Üstelik bu kısa süreli bir şey de değil, düzenli bir durumdan bahsediyorsunuz.

Çoçuğunuzun hastalığı hakkında fikrim Yok, süreç nasıl ilerler, Nelerle karşılaşırsınız, okulunuz hayatınızın devamında daha mı zora girer bilmiyorum. Ama zaten o zaman da işe gidemeyecek olacaksınız, yine çok bir anlamı olmayacak.

Merhaba hanimlar
Universite ogrencisiyim. 4. Sinif olmama ragmen onlisans gecisli oldugum icin 3. Sinif derslerini ve 4. Siniftan 2 secmeli ders aliyorum.

3 aylik bir bebegim var. Saglik problemi (kan degerleri dusuk ve hemnjiom varbir ic organinda.)oldugu icin duzenli kontrollere gidiyoeuz.

Okul doneminin baslamasiyla benim kaydi dondurma dusuncelerim kv min insani degerlerini davranislarini begenmedigimden ve kendi ayaklarum uzerinde bir an once durma isteğimden ertelendi

Esimde bana bırakmıştı. Kayit zamanina kadar cok sıkışmadan ders alacagimi hergün birkac saatligine bir veya iki gün tam gun gidecegimi söyledim.

Dortten ders alsaydim cok yogun olcakti dedigimde sıkıştırma dedi.
Dun kaydımı yaptığım icin okula gitme zamani gelmis oldu ama esim kesin bir karsi çıkış icersinde. Bu cocuk hasta. Seneye git. Iyilessin
Sen kendi keyfin icin istiyorsun. Bir an once elime para gecsin ayaklarim uzerinde durayım istiyorsun. Bir yanda cocuk bir yanda okul. Vicdansizsin. Bak su kisinin cocukta 2 yasinda ama calisiyor. Gidersen huzurumuz bozulur.
Benim hukmum yok mu senin yaninda.
O zaman ben cekip gideyim." Tarzi
Israrlarima cevaplar verdi. En son sabah tekrar dedim huzurmuz kacar dedi.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle tehtditler almak , eve tikilmak( arkadasimla gorusmeye bile musaaade yok ufacik bebekle), okulumun uzamasi, maddi acidan ve duygusal acidan kendimi güvende hissetmemek benim icin cok yipratici.
Ne yapmaliyim oneriniz nedir?
Birkac dersi iki gune toplayip o gun ful okulda olup dersi vermek mi?
Okula gitmemek mi bir sene?( hareketli olacak bu sefer nasil firsat bulucam materyal hazirlamaya ders calismaya)
Gitmemek mi?
Kusura bakmayın da ne yapayım demek için geç kalmışsınız. Bir sene daha bekleyip, okulu bitirip çocuk yapsaydınız bu sorunlar hiç çıkmayacaktı. Derdiniz neydi şimdi elinizde üç aylik hasta bir bebek, sevmediğiniz bir kayınvalide, eline baktığınız bir koca ve bitmemiş bir okul var. Normal şartlarda eşiniz karışamaz, gidin ve okulu bitirin derdim ama o bebegin ciddi olarak size ihtiyacı var.

Ha 3 ha 7 değil işte de anlatamayacağım daha fazla aradaki farkı. 7 aylık olunca anlarsınız.

39. Haftamda yeterlilik sınavına falan girdim. 2 gün sonra da Doğum yaptım. Bebeğimle de çok gittim geldim okula daha sonra danışman görüşmelerine.

Ama 3 aylık bebeği zorunluluk olmadan başkasına bırakıp okula gitme fikri bana göre saçmalık. Üstelik bu kısa süreli bir şey de değil, düzenli bir durumdan bahsediyorsunuz.

Çoçuğunuzun hastalığı hakkında fikrim Yok, süreç nasıl ilerler, Nelerle karşılaşırsınız, okulunuz hayatınızın devamında daha mı zora girer bilmiyorum. Ama zaten o zaman da işe gidemeyecek olacaksınız, yine çok bir anlamı olmayacak.

Bende bunu söylüyorum, okul çabucak bitse nolcak, 2 yaşında çocuk bir kaosta büyüyecek eşle huzur kalmayacak kpss tantanası dert olacak puan alsa doğuya gidemeyecek. Ozelde çalışsa o kdr uzun süre çalışamayacak. Şu an inat etmenin anlamı yok, her türlü evliliğini zora sokacak. Ama zamanla eşinin çizdiği çerceveyi genişletebilir, tek ihtiyacı zaman.

Cocugumla ise gidebilirim yasi ufak oldugu icin cunku oyle bir is yapacagim bitince okulum

su kismi hic anlamadim,
simdi cocuga kv baksin, okulu bitirince ben bakayim.

okulu bitirince calismayi planlamiyor musunuz?

ilk oglumda 9 aylikken, ikincide 2 yasindayken is hayatina dondum, neden tersini yapayim ki, cok sacma geldi bana.
okula kendimle beraber cocugumu goturebilecegim bir is yapacağım

Kusura bakmayın da ne yapayım demek için geç kalmışsınız. Bir sene daha bekleyip, okulu bitirip çocuk yapsaydınız bu sorunlar hiç çıkmayacaktı. Derdiniz neydi şimdi elinizde üç aylik hasta bir bebek, sevmediğiniz bir kayınvalide, eline baktığınız bir koca ve bitmemiş bir okul var. Normal şartlarda eşiniz karışamaz, gidin ve okulu bitirin derdim ama o bebegin ciddi olarak size ihtiyacı var.
Hersey planlandigi gibi olmuyor.
Ihtiyacı olan beslenme guven ve temizlik
Zaten maama agirlikli besleniyoe diger zamanlar onla ilgileneceğim

Bende bunu söylüyorum, okul çabucak bitse nolcak, 2 yaşında çocuk bir kaosta büyüyecek eşle huzur kalmayacak kpss tantanası dert olacak puan alsa doğuya gidemeyecek. Ozelde çalışsa o kdr uzun süre çalışamayacak. Şu an inat etmenin anlamı yok, her türlü evliliğini zora sokacak. Ama zamanla eşinin çizdiği çerceveyi genişletebilir, tek ihtiyacı zaman.

Canim haftada iki gun dahi olsa gitmek istiyorum 2 gun sadece
Seneye en azimdam hepsini veririm desem bu sefer daha yogun okulda kalicam of ya.

Tehditi falan bırakın, bu karar eşinize ait değil. Siz çocuğunuzu nasıl bırakacaksınız mesele orada. 3 aylık bebeğin anne koynundan çıkması bile abesken, tüm günü nasıl ayrı geçireceksiniz? O derslere nasıl çalışacak ve çocuğu evde olduğunuz sürelerde nasıl ihmal etmeyeceksiniz? Üstelik hasta bi çocuk, bakımından yüzde yüz nasıl emin olacaksınız?

Tehditi falan bırakın, bu karar eşinize ait değil. Siz çocuğunuzu nasıl bırakacaksınız mesele orada. 3 aylık bebeğin anne koynundan çıkması bile abesken, tüm günü nasıl ayrı geçireceksiniz? O derslere nasıl çalışacak ve çocuğu evde olduğunuz sürelerde nasıl ihmal etmeyeceksiniz? Üstelik hasta bi çocuk, bakımından yüzde yüz nasıl emin olacaksınız?

Senin onerin nedir peki
Ne kadar sure doldurmalıyım

Cocugumla ise gidebilirim yasi ufak oldugu icin cunku oyle bir is yapacagim bitince

Çoçuğunuzun hastalığı etkileyecekse diye söyledim bunu.
2 yıl sonra çocuğunuzun size daha çok ihtiyacı olabileceğinizi, durumların ne olacağını bilmediğinizi söylediniz diye.
2 yıl sonra çocuğunuzun hastalığı hayatınızı etkiliyor olursa Zaten çalışamayacaksınız da..
her neyse, hakkınızda hayırlısı olsun.
Az önce baktım, 21 yaşındaymışsınız, siz de çocuksunuz bana göre. Kayınvalideniz destekliyorsa ne güzel, bildiğinizi yapın.
Biraz siz de buyur sonra da çocuğunuza bakarsınız.

Senin onerin nedir peki
Ne kadar sure doldurmalıyım
Ben örgün eğitimi bebeğim doğduğunda 4. sınıfta dondurdum. Şuan 2 yaşını geçti ama hala kreşe hazır değil, kimsenin de benim gibi bakmadığına şahit oldum. O yüzden 3 yaş sonrası diyorum. Yarım gün oda. Haftaiçi derslerini 2 günde değil 5 günde toplarsın, tüm hafta okulda olursun yarım yarım. Bu arada açıköğretime yazılıp ikinci bi üniversite bitirebilirsin.

üzgünüm ama sadece evden çıkmaya bahane arıyorsun gibi geliyor, bebegin sucu ne?
Eşinle ayrıılma noktasına geleceksin, hiç huzurun kalmayacak.
Tercih senin.

Bu sene 4. Sinifin derslerinin tamamini yaz okulunda 2 ders almadigim ve bu sene ders seciminde hat safhaya ulastigi icin almadim.
Seneye ne kadar ders secersem seceyim 2 tane ders kaliyodu.
Bende bu dengeyi korumak en azindan seneye mezun olmak icin bu donem 2 ders verirsem seneye tamamiyle bitirecegim.
Ama bu sefer o tempoya ben alisacak miyim yetebilecek miyim bilmiyorum

Yani amacim mezun olabilmeyi seneye halletmis olmak..
Evden disari cikmak degil.

Tabii ki gideceksiniz! Duygu somurusune kanmayin. Hem esiniz niye cocugun bakimini tamamen sizin ustunuze yikiyor? O da pekala bakabilir dogduktan sonra. Hem de bunu sizin hayatinizi tamamen yok sayacak, bitirecek sekilde yapiyor. Huzurumuz kacar diye sizi tehditnediyor, ama sizin zaten huzurunuz yok ki...

Lutfen okulunuzu birakmayin. Ben dogduktan sonda annem isi ve sosyal hayati birakmis tamamen. En buyuk vicdan azabimdir. Cocugunuzun sizi hayatin icinde, guclu bir kadin olarak taniyip model almaya ihtiyaci var.

3 aylık bebeği nasıl bırakıp da gideceksiniz? Çok çok erken. Hani açlık sınırındayız bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz deseniz, işe dönmeyi mantıklı bulabilirim ama okul bu, gayet de dondurulabilir.
Okul öncesi falan okuyorsunuz anladığım kadarıyla. Bittikten sonrası da sıkıntı, bence hiç acele etmeye gerek yok.
Bebeğe annesinden iyi kimse bakamaz. Oğlum 21 aylık, birkaç hafta önce başladım işe ve bütün düzenimiz alt üst oldu. Siz gerçekten 3 aylık bebeği bırakıp nasıl gideceksiniz?

X