• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okula devam etme, 3 aylik bebegim ve kocamın olumsuzluğu

Devam mi beklemek mi

• Devam

OY: 50 56,2%
  • Bekle

OY: 39 43,8%

• Ankete Katılan
    89
Konu sahibinin eşi hakkında gazlamalara, okumanı çekemiyor gibi düşüncelere sokmalara gerek yok.

Ben okuyanları ve büyük zorluklarla bunları başaranları aşırı derecede kıskanır ve imrenirim.
Bana bile mantıksız geldi.

Diyorsun ki birşey olacaksa ben varken de olacak ben engelleyemem ( Allah korusun )
Ama yarım dönem dediğin 4 ay altı üstü bu kadar karalar bağlamaya gerek yok. Çocuk şu an ameliyat olma riskinde. Yarım dönemden birşey kaybetmezsin ama çocuk bi rahatsızlık geçirse hep senin başına patlayacaklar.

Eşinle anlaş bu dönemi donduruyorum ama arkadaşlarıma veya sosyal yaşantıma karışma iyice bunalıma girerim de.

Allah şifa versin bebeğe.

Eşine söyle ,bebeğini de kayınvalidene emanet edip derslere gidersin.Hayır çocuğa bakıcak insan da varmış , eşinizin itiraz etmesi anlamsız.Zorlanacak olan sizsiniz , o neden itiraz ediyor ki? Full time kölelik yapmanızı bekliyorsa bilemem tabii.

Bizim de bir a
bebeğiniz gerçekten küçük ama bakacak kimseniz var mı önemli olan
ve bakacak kimseniz bir kişi değil 2 kişi olmalı sınav zamanı anlarsın ne demek istediğim bakacağın hastalığı vs. kesin hep sınav zamaanına denk gelir
onun dışında
ben söylediğiniz hastalığın ne olduğunu bilmiyorum bu yüzden kolay toparlanacak gibi birşey olduğunu düşünürekten gidin diyorum
kasım gibi tam sınav zamanı çocuk bıraz daha kendine gelmiş olur
ama bakacak kimseniz yoksa hasta çocuğu bakıcıya emanet etmek nasıl mantık olur bilmiyorum
birde sınıfta kalsanız da seneye hakkınız mı bitiyor ?
Bizim de bir arkadaş sabah işe gidiyordu aksama kadar çalışıyordu akşam da ikinci öğretim olduğu için derslere giriyordu ve küçük bebeği vardı hamileliginde de çocuk dogduktan sonra da hiç ara vermedi etrafında anlayislı insanlar olduktan sonra yapılıyor eşini ikna etmeye çalış yoksa ara verirsen sen de soğursun okuldan

bebeğiniz gerçekten küçük ama bakacak kimseniz var mı önemli olan
ve bakacak kimseniz bir kişi değil 2 kişi olmalı sınav zamanı anlarsın ne demek istediğim bakacağın hastalığı vs. kesin hep sınav zamaanına denk gelir
onun dışında
ben söylediğiniz hastalığın ne olduğunu bilmiyorum bu yüzden kolay toparlanacak gibi birşey olduğunu düşünürekten gidin diyorum
kasım gibi tam sınav zamanı çocuk bıraz daha kendine gelmiş olur
ama bakacak kimseniz yoksa hasta çocuğu bakıcıya emanet etmek nasıl mantık olur bilmiyorum
birde sınıfta kalsanız da seneye hakkınız mı bitiyor ?
Mesaj tekrari

Son düzenleme:
Tek tavsiyem okulunu bitirip işini eline almadan sakın ikinci çocuğu yapma. Zira ilki için de korunmanı çok kere tavsiye ettiğimi hatirliyorum...

Buna benzer şeyleri bende yaşadım üniversitede 3.sınıfta evlendim okul devam ederken bebeğim oldu kayınvalidem baktı mecburi hizmette yanımda kayınvalidem vardı sırf bebeğime baksın diye onunla çok iyi geçindim ne dediyse yaptım ve ben tıp okuyordum çok ağırdı oğluna bile beni korumuştur eşler çok acımasız maalesef size önerim kayın validenizi yanınıza çekin çünkü bebeğe o bakacak yağlayın ballayın sizin yanınızda olsun eşinizin yanından kendi yanınıza çekin

Kayınvalidenizle konuşun. Belki o bakmaktan vazgeçti eşinize söyledi.
Şayet bakmak istiyorsa haftada 2 gün olacak şekilde devam edin derim okulunuza.
Eşinizde sizin çocuğunuzla yeterince ilgilendiğinizi görünce fikri değişebilir zamanla.

Merhaba hanimlar
Universite ogrencisiyim. 4. Sinif olmama ragmen onlisans gecisli oldugum icin 3. Sinif derslerini ve 4. Siniftan 2 secmeli ders aliyorum.

3 aylik bir bebegim var. Saglik problemi (kan degerleri dusuk ve hemnjiom varbir ic organinda.)oldugu icin duzenli kontrollere gidiyoeuz.

Okul doneminin baslamasiyla benim kaydi dondurma dusuncelerim kv min insani degerlerini davranislarini begenmedigimden ve kendi ayaklarum uzerinde bir an once durma isteğimden ertelendi

Esimde bana bırakmıştı. Kayit zamanina kadar cok sıkışmadan ders alacagimi hergün birkac saatligine bir veya iki gün tam gun gidecegimi söyledim.

Dortten ders alsaydim cok yogun olcakti dedigimde sıkıştırma dedi.
Dun kaydımı yaptığım icin okula gitme zamani gelmis oldu ama esim kesin bir karsi çıkış icersinde. Bu cocuk hasta. Seneye git. Iyilessin
Sen kendi keyfin icin istiyorsun. Bir an once elime para gecsin ayaklarim uzerinde durayım istiyorsun. Bir yanda cocuk bir yanda okul. Vicdansizsin. Bak su kisinin cocukta 2 yasinda ama calisiyor. Gidersen huzurumuz bozulur.
Benim hukmum yok mu senin yaninda.
O zaman ben cekip gideyim." Tarzi
Israrlarima cevaplar verdi. En son sabah tekrar dedim huzurmuz kacar dedi.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle tehtditler almak , eve tikilmak( arkadasimla gorusmeye bile musaaade yok ufacik bebekle), okulumun uzamasi, maddi acidan ve duygusal acidan kendimi güvende hissetmemek benim icin cok yipratici.
Ne yapmaliyim oneriniz nedir?
Birkac dersi iki gune toplayip o gun ful okulda olup dersi vermek mi?
Okula gitmemek mi bir sene?( hareketli olacak bu sefer nasil firsat bulucam materyal hazirlamaya ders calismaya)
Gitmemek mi?
Bebeğiniz daha çok küçük bence de seneye başlasanız daha iyi olur gibi geldi. Ama evde boş zamanlarınızda kitaplarınızla yine ilgilenin iyice kopmayın derslerden. Bir de bebeğin arkadaşlarınızla görüşmenizle bir ilgisi yok ki yeni doğmamış 3 aylık olmuş. Biraz daha büyüyünce bu sorunu da aşarsınız.

Bence bebek biraz daha büyüyüp toparlanana kadar ara verin benimde 3 aylik bebegim var cok ciddi bir sıkıntısı olmadığında bile sürekli yaninda beni istiyor anne kokusunu alıyor sizinkinin sağlık sorunu da varmış su an onun size ihtiyacı var hem bence saglik sorunu oldugu icin sizin de aklınız bebekte kalır bu durumda

Çocuğum 3 aylıkken okula başladım .çok büyük zorluklarla devam ettim .küçük sıpa notlarımı yirtardi çalışırken yada az arkamı döneyim ,bir bakardım ağzında çiğniyor .sağlam kalan yerlerini birleştirir okumaya çalışırdım .çalışma alışkanlığım yok zaten .dinlerken not aldığım için kalıcı olurdu bilgiler ve eve gelip zamanım olunca bir kez okur kaldırırdım, işi biterdi .o yüzden çok sıkıntı olmadı notlarımın yırtılması, yenmesi :) yalnız bebeğimin çok büyük sağlık sorunları oldu ,kaybetme riskim vardı .o sıralar türlü sıkıntılarla, hastanede bebeğimin yanında ders çalışırdım .evdeki hengame ayrı onu hiç saymıyorum bile .bide benim babam kanser hastasıydi. Canımın içi ,değerlim ,beni perişan etti ama yılmadım yine de okulumu bırakmadım .ite kaka gidiyordum ki babamı kaybettim .işte orası benim için tam bir dönüm noktası oldu .aklımı kaybedecek gibi oldum (belki de kaybetmisimdir )..Çok ağır ilaçlar kullandım .çocuklarıma bakamayacak duruma geldim .sürekli mezarlıkta olduğum için bir nevi evim oldu orası ..öyle böyle derken okula devam edemeyeceğimi anladım ,sonra da dondurdum. Çünkü ne anlatilani anlayabiliyorum ne de calistigimdan bir kelime hafızamda kalıyor ...şimdi biraz daha iyiyim ,vakit geçti üstünden .bunu sana şunun için anlattım ,ne olursa olsun ,okumaktan vazgeçme ! evet zorlanacaksin ama 1 sene ,belirsiz bir zaman yok ortada .dişini sık devam et .eşini de ikna et .olmuyorsa da olmasın ,bu senin hayatın .

Bende dikey gecisle intbak donemi de dahil butun dersleri alip iki yilda bitirmistim bebeginiz küçük seneye biraz daha duzelmis olur hastaligi insallah o zaman ustten de ders alip bir an once bitirirsiniz yani şu ara hastanesi bakimi ders ev hepsi size agir gelmez mi biraz erteleyin bence

Bende dikey gecisle intbak donemi de dahil butun dersleri alip iki yilda bitirmistim bebeginiz küçük seneye biraz daha duzelmis olur hastaligi insallah o zaman ustten de ders alip bir an once bitirirsiniz yani şu ara hastanesi bakimi ders ev hepsi size agir gelmez mi biraz erteleyin bence
Canım İnan ben de öyle yapmak istedim Ama mümkün olmadı sistem bize ders vermedi yeteri kadar. Her bu sene iki gün gidersem Yaklaşık 4 tane 5 tane dersi halletmis olucam tam gun.
Muzik beden gibi verilecek dersler seneye kalacak.
Seneye 4 ders bu seneden kalan 5 ders arti
Okul deneyimleri uygulamalari beni cok sıkıştıracak hic ilgilenemicem ..

Canım İnan ben de öyle yapmak istedim Ama mümkün olmadı sistem bize ders vermedi yeteri kadar. Her bu sene iki gün gidersem Yaklaşık 4 tane 5 tane dersi halletmis olucam tam gun.
Muzik beden gibi verilecek dersler seneye kalacak.
Seneye 4 ders bu seneden kalan 5 ders arti
Okul deneyimleri uygulamalari beni cok sıkıştıracak hic ilgilenemicem ..
Sen de haklısın bebek kucukken halledeyim diyorsun mantıklı da ama esini ikna etmen çok zor duruyor soylediklerine bakılırsa yani huzurun bozulacak. Yani onerebilecegim tek sey hocalarla konusup devamlilik konusunda anlayis istemen notlari arkadaslardan alip sadece sinavlara katilman o da hocalar ne tepki verir bilemedim

Simdi iki ihtimal var
Birincisi senin ilimli yaklasarak hep bu evliligi surdurme taraftari olman
Ben bundan yanayim cunku ailende parcalanmis yanliz cocuk buyutmek su an yasadiklarindan daha zor
Evinde yuvanda ol esini de seviyorsun ama zamana ihtiyaciniz var okul biter hayat bu hepsi cozulur adim adim. ( benim hikayemde benzerlikler var ve univ okumak cift sorumlulukla oyle kolay degil senin ev sorumlulugunda var. Ben okurken atandim. Gidip gelicem diye cok cabaladim ama en guzel yaslarimi ziyan etmisim. Sonra biraktim ve o yil yasadigimi anladim. Gezdim dolastim. Benim ev camasir yemek derdim yoktu. Ztn atansam da su anki durumdan daha cok zor olacakti memleketimde cakili kadroyum. Alacagim ek para masrafa gidecekti)
2. Ihtimal senin okulu bitirmen para kazanman esinden ayrilman diye uzar. Esin bunu dusunuyor ve itiraz ediyor. Once bunu ikna etmen gerekiyor. Araniza okulu sokma okulun ucunuz icin olduguna ikna et. Evet ozgur olacaksin para kazanacaksin ama su anki degerlerinden neler kaybedersin bunlari dusun ona gore karar ver. Esini sevdigini dusunuyorum, bebek konusunda cokta haksiz sayilmaz. Ayrica kv asil simdi bakmaya baslarsa bebek icin soz sahibi olur hak sahibi olur.
Canim esimi seviyorum ama bir an oncede okulum bitsin istiyorum cunku esime ve hayatin getireceklerine
guvenmiyorum
Iknaya gidicem... kv ninde soz sahibi olmasina elimden geldigince musaade etmicem.. denemek istiyorum yapamazsam yapamam...

ben her kadının okuması çalışması taraftarıyım ama evlenmeden önce bu işi tamamlamalıydın. hadi o zaman olmadı çocuğu neden bu kaosa getirdin.
maalesef eşin kısmen haklı. 3 aylık bebeği bırakıp gitmek mantıklı değil.
ha ben de çalışıyorum. oğlum 4,5 aylıktı işe başladığımda. ama yarım gün giderdim koşa koşa gidip gelirdim tabiri caizse.
sen tam gün olmayacaksın haftada 3 gün falan.
ve bebğn özel durumu var. eşin en başından akıl edememiş olabilir ama sen etmeliydin.
ama arkadaşlarınla görüşmene sosyal hayatını yaşamana engel değil ki minnoş. onla birlikte olacaksın zaten arkadaşınla görüşsen bile. kaldı ki birkaç saat baba baksa sen görüşsen bile nolur ki
Canim benikde oyle olacak en gec ciktigim gun 3 o da ders programinda hocalar daha erken birakir genelde
İş ve okul önemli elbette; ancak her zaman değil. Bir dönem erteleseniz olamaz mı? Eşinizle ne zaman başlayacağınız konusunda anlaşabilirsiniz ya da az ders alabilirsiniz. Ben tez dönemindeyim evde hallediyorum işlerimi ama kolay değil ders çalışmak.
Bebeği bakmaya çok istekli çok güvendiğiniz birisine emanet edeceksinizdir; gidiş geliş saatleriniz makuldür o zaman tamam ama sizin kv bakma konusunda hevesli değil diye düşünüyorum. Ters gitmeye gerek yok bence. Bebeği planlarken bunu önceden konuşmuş muydunuz?
Kayinvalidem bebek yokken bile ben bakarim sen okula gidersin diye binlerce kez söyledi
Bebek planli miydi?
Okul bittikten sonra bebek dusunseniz su an bu ikilemde olmazdiniz.
Neyse, suanki durumunuzda esiniz sert bir dille karsi cikiyor daha yumusak konusabilir ama bana hakli geldi.
3 aylik bebegi birakip yogun bir sekilde derslerinize konsantre olmaniz zor gorunuyor.
ya Önemli olan derslere yoğun bir şekilde odaklanmak değil sadece geçmek istiyorum bir an once. Onceden ortalama takintisi olan basarili bir ogrenciydim. Amaa suanki emelim dersi gecmek..

Eşinizin arkadaşlarınızla görüşmenize bile karışması gereksiz ama okul konusunda haklı.

Bebek henüz 3 aylık.
Zorunlulukları olan bırakabilir ama sizin dondurma ihtimaliniz var.
Bu donem dondurun.
7 aylık bebek ile 3 aylık bebek arasında dünyalar kadar fark olur. Sonraki donem okula başlarsınız.
1 yaşına geldiğinde zaten yaş tatili, sonrasında da büyümüş olacak.
Kadın okusun, kendi ayakları üzerinde Dursun bunu destekliyorum ama biraz şartlar önemli...
Eşinizde çocuğun hastalığı ile birlikte biraz daha hassaslaşmış olabilir.
Biraz okul konusunu rafa kaldırıp, önce sosyal hayatınıza dönün.
Sonrası Zaten çocuğunuz büyüdükçe daha da kolaylaşır.
hassas oldugu dogru canim. 7 aylikkende zor olacak ki en azindan simdi yarim gun yarim dersleri tamamlasam seneyede daha rahat olur oglumla da okulllada vakit geciririm

Ufacik cocuk seneye de ufacik olacak. Hatta yas itibariyle 3 aylik cocuk sizden uzak kalabilir ama 1,5 yasindaki cocuk etrafini annem gelsin annem nerde diye yildirabilir bu acidan seneye ertelemeyin,okulunuza gidin. Esinizin tehditleri de cok yanlis. Huzuru saglamak icin kendisinin ozel bir cabasi var mi merak ettim
Aynen bende onu düşünüyorum. Simdi kime versen durur ama buyudugunda oyle olmayacak
Eşinle uzlaşmaya bak bi şekilde
Tabiki bebeginin ve kendi gelecegin için okuyup iş sahibi olmak istiyosun ama şu durumdada tartışmanın oldugu bir ortamda büyüyecek bebegin
Evet etkileniyor gece 3.25e kadar uyuyamadik
Hemenajiom vuctta veya ciltte kaldigi surece sikintisi olmaz. Ama asil probleminizden aha can sıkıcı bir durum var.Allah o kucuk sabiyi korusun.hemanjiomun ameliyat zamani sikinti olacak. Besinci ameliyatimk gecridim.yani oncelik bebegin sagligi derim.cok okuyun cok arastirin iyi hastaneler bulun lutfen.kanamasi cok riskli
Üniversite hastanesine gidiyoruz canm orda detaylı incrliyorlae
Canım sen okulu dondurursan bütün bir yılı evde pişmanlıkla geçireceksin çünkü istedğin okula gitmek ayrıca biliyorsunki çocuğada kayanan iyi bakacak madem eşini tatlı dille ikna edeceksn evet bebeğinin ilgiye ihtiyacı var ama annesine güvenmeyecekte kime güvenecek eşin gerekrse kaynananın yanında söyle annenden iyi kim bakabilr de çalılıyor olsan zaten kısa zaman sonra büyük ihtimal işe başlayacaktın yine bırakacaktın o çocuğu sen önce eşinle mezuniyetin sonrası çalışma konusunuda netliğe kavuştur mevzu arkadşların dediği gibi senin okul okuyup ekonomik özgürlğün sonrası eşine rest çekebilme ihtimalin ki çözülemeyecek bişey yok benim anladığım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bencede en azindan birkac gun gitmeye ikna etsem super olcak.. resti ben degil ama o cektiginde de oylece durmamis olurum. Guvencem olmus olur

Eşinle iliskinizi merak ettigim ve esas meseleyi anlamak istedigim icin sordum aslında bunu.. Eşin sana pek söz hakki tanımıyor gibi.. Hep mi böyleydi?
Bazi konularda net olmayi ve son sozu soylemeyi seviyor.
Konu sahibinin eşi hakkında gazlamalara, okumanı çekemiyor gibi düşüncelere sokmalara gerek yok.

Ben okuyanları ve büyük zorluklarla bunları başaranları aşırı derecede kıskanır ve imrenirim.
Bana bile mantıksız geldi.

Diyorsun ki birşey olacaksa ben varken de olacak ben engelleyemem ( Allah korusun )
Ama yarım dönem dediğin 4 ay altı üstü bu kadar karalar bağlamaya gerek yok. Çocuk şu an ameliyat olma riskinde. Yarım dönemden birşey kaybetmezsin ama çocuk bi rahatsızlık geçirse hep senin başına patlayacaklar.

Eşinle anlaş bu dönemi donduruyorum ama arkadaşlarıma veya sosyal yaşantıma karışma iyice bunalıma girerim de.

Allah şifa versin bebeğe.
Amin oncelikle.
Esim bir sene dondur diyor ama ameliyat olup olmayacağı hemen belli degil kntroller var büyümemiş hemanjiom
Buna benzer şeyleri bende yaşadım üniversitede 3.sınıfta evlendim okul devam ederken bebeğim oldu kayınvalidem baktı mecburi hizmette yanımda kayınvalidem vardı sırf bebeğime baksın diye onunla çok iyi geçindim ne dediyse yaptım ve ben tıp okuyordum çok ağırdı oğluna bile beni korumuştur eşler çok acımasız maalesef size önerim kayın validenizi yanınıza çekin çünkü bebeğe o bakacak yağlayın ballayın sizin yanınızda olsun eşinizin yanından kendi yanınıza çekin

Canim o bakacak farkindayim ama benim yanımda olmasina ihtiyacim yok cunku kv ye ben samimi yaklastikca o vur tepesine sirtina carp laflari hayatina evine diledigince karis moduna gecti. Bazen söylediklerine crvap bile vermiyorum anlamiyor soylediklerimi carpitiyor yalan yanlis insanlara benjm agzimdan açıklama yapiyor. Olmaz yani. Benim kv dem de anlayisli olsaydi neyse.
Ama isi gosteris.
Cocuga bakmayida sadece insanlara ben baktım geline yardımcı oldum demek icin kabul ettigini dusunuyorum cunku genel yapisi boyle.. hava atmayi ovunmeyi sever
Kendi kendini over. Baskasi varken iyi konuşur kimse yokken hakaret bile edebilir otorite ollmak istsdigi icin o yuzden onla samimiyet kurmam. Sadece bakmasi hakkinds konusurum .

Son düzenleme:
Sakın okulunu bırakma kim ne derse desin birakmaaa!
KV de de bir anne ne kadar kotu büyütebilir ki?iki sene dışını sık.kocanin altından gir üstünden çık :KK53:
ikna edersin

Öncelikle bebeğinize geçmiş olsun.Özel değilse bölümünüz nedir ? Yani zorunlu staj ,uygulama dersi vs var mı bunlar önemli.Kayınvalidenizin baktığı günlerde derse gidersiniz , devamsızlık konusunu dersin hocasıyla konuşmayı deneyin .Gitmezsiniz kırtasiyeden notu alıp çalışırsınız.1 yılınız kalmış zaten bence okulu bırakmayın son karar sizin.

Back
X