Okula devam etme, 3 aylik bebegim ve kocamın olumsuzluğu

Devam mi beklemek mi

• Devam

OY: 50 56,2%
  • Bekle

OY: 39 43,8%

• Ankete Katılan
    89
E daha iyiymiş aslında B Bugunneselibirgun hem kayınvalide de yardımcıymış, eş biraz pimpirikli galiba?
Bebeğin rahatsızlığı sanırım öyle sürekli anne bakımı isteyen bişey değil doktor tarafından kontrol altındadır diye düşünüyorum.
Anne olunca hayat mı duracak? Sonuçta sürdürmemiz gereken başka sorumluluklarımız da var

Evet
Bakim istemiyor normal gelisimini devam ettiriyor maşallah.
Ama esim illa anne illa anne ..
Cocugumuz herseyden önemli diyor bende farkindayim ama gelecegimiz icin bu sart diyorum dokmedigim dil kalamdi.
Olan bana olacak.
Uykusuzluk ev bebis dersler..
Ama ben itiraz etmiyorum.

Pembe gömlek hakkinda hayirlisi olsun ama lutfen cocugu okula goturmek gibi tuhaf tuhaf icatlar cikarma.

Kendim de hamileyken ve dogumdan sonra okula gittim. Halden anlamayacak biri degilim. Ama bir ablamiz okula bebekle geliyordu. Butun ders sabote oluyordu. Bebek kusuyor altini kirletiyor agliyor acikiyor. Yani cok dogal seyler ama derste buna ne gerek var?
Zaten uyuzluguna butun hocalar birakti onu.

Simdiki aklim olsa okulu bir yil ertelerdim.
Ama esinle ve esinin ailesiyle sorunlarin varsa ve kurtulmak niyetindeysen devam et derim

Pembe gömlek hakkinda hayirlisi olsun ama lutfen cocugu okula goturmek gibi tuhaf tuhaf icatlar cikarma.

Kendim de hamileyken ve dogumdan sonra okula gittim. Halden anlamayacak biri degilim. Ama bir ablamiz okula bebekle geliyordu. Butun ders sabote oluyordu. Bebek kusuyor altini kirletiyor agliyor acikiyor. Yani cok dogal seyler ama derste buna ne gerek var?
Zaten uyuzluguna butun hocalar birakti onu.

Simdiki aklim olsa okulu bir yil ertelerdim.
Ama esinle ve esinin ailesiyle sorunlarin varsa ve kurtulmak niyetindeysen devam et derim

O eziyeti ogluma yapmam canim.
Sorunlar cok degil. Ama onceden de olmamış degil.
O yüzden korkuyorum birazda.
Evdeyken ekonomik hicbiseyimi kendim karşılayamıyorum

Okul bitince ayrilirim diye düşünmuyorum.
Ama bana böyle bisey derse ortada kalmak istemiyorum

Evet
Bakim istemiyor normal gelisimini devam ettiriyor maşallah.
Ama esim illa anne illa anne ..
Cocugumuz herseyden önemli diyor bende farkindayim ama gelecegimiz icin bu sart diyorum dokmedigim dil kalamdi.
Olan bana olacak.
Uykusuzluk ev bebis dersler..
Ama ben itiraz etmiyorum.

Gelecek dönem de şimdi diş çıkarıyor gitme, ek gıdaya geçti gitme gibi şeyler de önüne gelebilir. Sanırım şu an kendi hayatını koruma vaktin. Hem sen de 24 saat evde bunalmaz mısın? Eşinin anlaması lazım

Gelecek dönem de şimdi diş çıkarıyor gitme, ek gıdaya geçti gitme gibi şeyler de önüne gelebilir. Sanırım şu an kendi hayatını koruma vaktin. Hem sen de 24 saat evde bunalmaz mısın? Eşinin anlaması lazım

Aynen bahane uretecek.
Yok tuvalet egitimi gidasi disi hareketli olması
Ama o bunlarin farkında degil.
Sabahtan dersim var ama onu tam ikna edemedigim icin gidemedim.
Napcam bilmiyorum kv ile de kp yaninda mi konussam o mu gelir ben mi giderim kisin zor.

Bende kendimce sebepler ve onerileri turetmeye çalışıyorum
Cunku okula devam etmem gerekiyor esimin son dakika fikrini degistirmesi yuzunden huzurumuzun kacmasini istemiyorum.
Her seyse beni huzurumuz kacar diye tehdit etmesinide.
Kv m ve kayinbabamla konusacagim olmasi.

Eger seni her seyde boyle tehdit etmesini istemiyorsan, bu tehditin ise yaramadigini gostermen lazim. Eger bak tehdit ettim ise yaradı dusuncesini kafasina yerlestirisen her seyi bu yolla yapar.

Eger seni her seyde boyle tehdit etmesini istemiyorsan, bu tehditin ise yaramadigini gostermen lazim. Eger bak tehdit ettim ise yaradı dusuncesini kafasina yerlestirisen her seyi bu yolla yapar.
Aynen katiliyoruim bende bunu cocuk oyuncagi haline getirmesini istemiyorum.

Sen uzatma. gideceğim de. Ekonomik ozgurlugunu eline alman lazim. eminim ki kocan seneye de ayni seyi diyecek
Evet seneyede gidemem

Artik beyimizin keyfi ne zaman eserse

Merhaba hanimlar
Universite ogrencisiyim. 4. Sinif olmama ragmen onlisans gecisli oldugum icin 3. Sinif derslerini ve 4. Siniftan 2 secmeli ders aliyorum.

3 aylik bir bebegim var. Saglik problemi (kan degerleri dusuk ve hemnjiom varbir ic organinda.)oldugu icin duzenli kontrollere gidiyoeuz.

Okul doneminin baslamasiyla benim kaydi dondurma dusuncelerim kv min insani degerlerini davranislarini begenmedigimden ve kendi ayaklarum uzerinde bir an once durma isteğimden ertelendi

Esimde bana bırakmıştı. Kayit zamanina kadar cok sıkışmadan ders alacagimi hergün birkac saatligine bir veya iki gün tam gun gidecegimi söyledim.

Dortten ders alsaydim cok yogun olcakti dedigimde sıkıştırma dedi.
Dun kaydımı yaptığım icin okula gitme zamani gelmis oldu ama esim kesin bir karsi çıkış icersinde. Bu cocuk hasta. Seneye git. Iyilessin
Sen kendi keyfin icin istiyorsun. Bir an once elime para gecsin ayaklarim uzerinde durayım istiyorsun. Bir yanda cocuk bir yanda okul. Vicdansizsin. Bak su kisinin cocukta 2 yasinda ama calisiyor. Gidersen huzurumuz bozulur.
Benim hukmum yok mu senin yaninda.
O zaman ben cekip gideyim." Tarzi
Israrlarima cevaplar verdi. En son sabah tekrar dedim huzurmuz kacar dedi.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle tehtditler almak , eve tikilmak( arkadasimla gorusmeye bile musaaade yok ufacik bebekle), okulumun uzamasi, maddi acidan ve duygusal acidan kendimi güvende hissetmemek benim icin cok yipratici.
Ne yapmaliyim oneriniz nedir?
Birkac dersi iki gune toplayip o gun ful okulda olup dersi vermek mi?
Okula gitmemek mi bir sene?( hareketli olacak bu sefer nasil firsat bulucam materyal hazirlamaya ders calismaya)
Gitmemek mi?
eşiniz okuyup meslek sahibi olmanızı hazmedemiyor çocuk bahanesi, sonuçta kontrollere gıttıkten gereklı bakım onlemlerını aldıktan sonra saglıgı ıle ılgılı kısım gerısı Allahtan modunda..
okula gıdın hocalarla konusun gerekırse bazı derslere gırmeyın arkadaslardan not alırsınız, kv dede bakacakmıs cocuga ne de olsa gozun arkada kalmaz, ve muhakkak en kısa surede mezun olup kendı ayaklarınız uzerınde durun..

Tutukluların bile eğitim hakkı engellenemiyor, cezaevine sınav yapmaya gidiyoruz
Bu tavırla malesef kadın olduğun için karşılaşıyorsun.
Seni dolduruşa getirmek istemem ama arkadaşın yazdığı gibi bu defa kabullendiğini gördüğünde hep aynı yönteme başvuracak...

Kan değerli düşük derken? Bu, bebeğe nasıl bir hastalık oluşturuyor? Vitamin kullanmıyor musunuz? Bunlar çözülür, geçmiş olsun. Hemanjiom benim oğlumda da kocaman var ve 2 yaşına kadar kendi kendine geçer dedi doktorumuz. Her ay rutin kontrol dışında gitmiyoruz.
3 ay evet küçük ama bence bir kaç saat bakılabilir.
Ama burda önemli olan karşılıklı sağlıklı bir karar almak.

eşiniz okuyup meslek sahibi olmanızı hazmedemiyor çocuk bahanesi, sonuçta kontrollere gıttıkten gereklı bakım onlemlerını aldıktan sonra saglıgı ıle ılgılı kısım gerısı Allahtan modunda..
okula gıdın hocalarla konusun gerekırse bazı derslere gırmeyın arkadaslardan not alırsınız, kv dede bakacakmıs cocuga ne de olsa gozun arkada kalmaz, ve muhakkak en kısa surede mezun olup kendı ayaklarınız uzerınde durun..

Ama ona bunu kabul ettirmem lazim.

Tutukluların bile eğitim hakkı engellenemiyor, cezaevine sınav yapmaya gidiyoruz
Bu tavırla malesef kadın olduğun için karşılaşıyorsun.
Seni dolduruşa getirmek istemem ama arkadaşın yazdığı gibi bu defa kabullendiğini gördüğünde hep aynı yönteme başvuracak...
Aynen bende bu yontemi kullansin istemiyorum yarin kv ile haberlesip gidicem.
Kan değerli düşük derken? Bu, bebeğe nasıl bir hastalık oluşturuyor? Vitamin kullanmıyor musunuz? Bunlar çözülür, geçmiş olsun. Hemanjiom benim oğlumda da kocaman var ve 2 yaşına kadar kendi kendine geçer dedi doktorumuz. Her ay rutin kontrol dışında gitmiyoruz.
3 ay evet küçük ama bence bir kaç saat bakılabilir.
Ama burda önemli olan karşılıklı sağlıklı bir karar almak.
Kullaniyoruz canim.Ic organında canim bizim cildinde degil.
Kalp yetmezligine sebep olabilir ameliyat olabilir dendi ama ilac kullaniyoruz kuculur insallah kontrollere gidiyoruz evet
Ben aksatmam ama o ders var diye hastaneye gelmezsin sen diyor.

Saglikli ortak bir karar almak istiyorum bende ama yokusa suruyoe.

Aynen bende bu yontemi kullansin istemiyorum yarin kv ile haberlesip gidicem.

Kullaniyoruz canim.Ic organında canim bizim cildinde degil.
Kalp yetmezligine sebep olabilir ameliyat olabilir dendi ama ilac kullaniyoruz kuculur insallah kontrollere gidiyoruz evet
Ben aksatmam ama o ders var diye hastaneye gelmezsin sen diyor.

Saglikli ortak bir karar almak istiyorum bende ama yokusa suruyoe.
Çok geçmiş olsun umarıö geçer de hiçbir sorunla karşılaşmaz bebiş.
Aslında okula gitmek size de değişiklik olurdu. Güzel oturup konuşun derim bu konuyu. Tartışmaya gerek yok.
Sağlıklı ve huzurlu anne, sağlıklı huzurlu bebek yetiştirebilir, sen benim eğitim hakkıma engel olursan bu üzüntüyle bebeğe ne kadar iyi bakabilirim ki? Ona nasıl örnek olabilirim vs gibi şeyler söyleyebilirsiniz eşinize.

Pembe gömlek açıkcası bende okul konusunda olumsuz düşünenlerdenim. Bebek küçük, bir ara kilo alamıyordu, ilaçlar işe yaramazsa ameliyat durumu vardı. Kalp sorunları vardı. Babaanne bakabilirmi eminmisin. Bu cocugun daha puseti bile yok nasıl getirip götüreceksin, evine gelse, bişey yapsa olmaz yapmasa olmaz. Sana laf söyleyecek düzenin bozulacak. Evlerinde üşütse düşse sorun olacak. Gitsen kalmanı isteyecekler. Bence önce cocukla dışarı cıkma, maddi özgürlük, eşinin bu düzene alışması ön planda olmalı. Yoksa huzurun bozulur.

Çok geçmiş olsun umarıö geçer de hiçbir sorunla karşılaşmaz bebiş.
Aslında okula gitmek size de değişiklik olurdu. Güzel oturup konuşun derim bu konuyu. Tartışmaya gerek yok.
Sağlıklı ve huzurlu anne, sağlıklı huzurlu bebek yetiştirebilir, sen benim eğitim hakkıma engel olursan bu üzüntüyle bebeğe ne kadar iyi bakabilirim ki? Ona nasıl örnek olabilirim vs gibi şeyler söyleyebilirsiniz eşinize.

Dokmedigim dil kalmadi
Kendimle ilgilenemiyorum
Cocugumuzun gelecdgi icin devam edecegim dedim yok bana misin demiy9r.
Kv yi ayarlarsam gidip gelicem yapcak bişey yok...
Ama bebegi goturme getirme sıkıntı olcak sadece

X