Okula devam etme, 3 aylik bebegim ve kocamın olumsuzluğu

Devam mi beklemek mi

• Devam

OY: 50 56,2%
  • Bekle

OY: 39 43,8%

• Ankete Katılan
    89
Yine de özellikle kalan ilk üç ayı birlikte geçirmenizi öneririm. 8 aylık bebeğim var benimde. O 3-4 aylık zamanlarını çok arar özlersiniz. Ben 3,5 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım o en küçük olduğu anlar yanında olmayı hiç bir şeye değişmezsiniz. Çok üzülüyor insan. Bence o ilk 6 ay yanından ayrılmayın. Bunu bebeğiniz için yapın eşinize iyilik olsun diye değil.
Ve şu cevabınız beni üzdü büyüdüğü zaman ben ilgilenirim, şimdi babaannesi baksın ilerde ben bakarım diyorsunuz. Bunu demeniz bile çok üzücü. Ne kadar zor bir durumda olursanız olun, madem gece emziriyorsunuz gündüz de emzirin hep yanında olun.
Bu sene dondurucam canim.

Oyle bir karara vardiik ama esimin tavirlari cok rencide edici olmaya ve can aciti hareketleri fiziki anlamda basladi.
Çocuğu da kendimi de kullanmadığımız odaya yatak yaparak oraya gectim.

İnsanın geleceğini garanti altına almak istemesi için illa bir boşanma planına sahip olması gerekmiyor bunu eşinize anlatın.
Böyle düşünecek kadar kabahatleri varsa da oturup kendine ayna tutmalı.

Bu arada 12 yaşındaki kızım hasta olduğu için sabah dersime giremedim, gitseydim vicdan azabı duyacaktım biliyorum çünkü.
Sizinki çok çok küçük Allah yardımcınız olsun...

Ben olsam bukadar küçük bebeğimi birakmazdım. Dondururdum sonra devam ederdim. Bu sana ders olsun nurella birdaha herşeyi zamanında yap derdim. Çocuğum kendisini ifade edebildiği zaman okula devam ederdim. Yani eşimin gönlü olup olmamasından ziyade çocuk odaklı olurdum.
Hakkında hayırlisi olsun. Bu devirde bebek annenin dibinde olmalı öz anne bile olsa .. şuan tam anne dönemi nacizane fikrim sevgiler.

benim anlamadigim madem bu kadar calisma hirsi var sizde kendi ayaklariniz uzerinde durma istegi var neden cocuk yaptiniz hanfendi.merakettim eve tikilmak bebek bakmak zor geliyor kime biraksam da kurtulsam derdiniz..ksra bakmayin ama esiniz hakli.uc aylik bebeginizi hic mi dusunmuyorsunuz hic acmiyormusunuz anlamiyorum ki..burda okul diye bir dizlerinizi dovmediginiz kalmis..bu ne hirs ya annelik yapmayi beceremiyen dogurmasin..yazik o bebeklere.annesi varken annesiz kalan zavalli yavrular.
hayir eve tikilan bebegine bakan calismayan anneler uzaydan mi geldi..annelik fedakarliktir..uc aylik birde hasta bebegine uzuleceginize yok okulum yok eve tikildim kocama muhtac yasayamam..evlenmeyin o zaman ya kocanizin parasi bu kadar batiyorsa ne garip insanlar var..benmi anormalim yoksa bunlar mi anlamadim.hem kariyer hem cocuk olmuyor maleseff...olan o zavalli bebeklere oluyor...

benim anlamadigim madem bu kadar calisma hirsi var sizde kendi ayaklariniz uzerinde durma istegi var neden cocuk yaptiniz hanfendi.merakettim eve tikilmak bebek bakmak zor geliyor kime biraksam da kurtulsam derdiniz..ksra bakmayin ama esiniz hakli.uc aylik bebeginizi hic mi dusunmuyorsunuz hic acmiyormusunuz anlamiyorum ki..burda okul diye bir dizlerinizi dovmediginiz kalmis..bu ne hirs ya annelik yapmayi beceremiyen dogurmasin..yazik o bebeklere.annesi varken annesiz kalan zavalli yavrular.
hayir eve tikilan bebegine bakan calismayan anneler uzaydan mi geldi..annelik fedakarliktir..uc aylik birde hasta bebegine uzuleceginize yok okulum yok eve tikildim kocama muhtac yasayamam..evlenmeyin o zaman ya kocanizin parasi bu kadar batiyorsa ne garip insanlar var..benmi anormalim yoksa bunlar mi anlamadim.hem kariyer hem cocuk olmuyor maleseff...olan o zavalli bebeklere oluyor...

Yaşantısını bilmeden bu kadar kabaca yorum yapmam hiç hoş olmamış ama sen bunu kendine yakıştırıyorsan kendin bilirsin.
Bitmesi muhtemel bir evlilik ütüsünu yapmadigim icin bi rdefalik baskasini bulurum, hizmetcisin yapacaksın diyen yapmiyosan ne isin var diyip cocugun esyalarini ve cocugu almaya kalkan hir adam haline donustu bu kişi.

Okul meraklisi degil.
Geleceğimi cocugum icin kurtarma meraklisiyim.
3n ufak konu olan bu utu ve yemegi bile ayrilmaya tasiyan bir insana karşı cocugumu dusunuyorum

Ben olsam bukadar küçük bebeğimi birakmazdım. Dondururdum sonra devam ederdim. Bu sana ders olsun nurella birdaha herşeyi zamanında yap derdim. Çocuğum kendisini ifade edebildiği zaman okula devam ederdim. Yani eşimin gönlü olup olmamasından ziyade çocuk odaklı olurdum.
Hakkında hayırlisi olsun. Bu devirde bebek annenin dibinde olmalı öz anne bile olsa .. şuan tam anne dönemi nacizane fikrim sevgiler.

Farkındayım zaten biliyorum Ama eşimin davranışları beni çok korkutuyor Ufacık bir şeyde çocuğu hemen giydirip alma girişimine bulunuyor ona karşı artık bugünden sonra içimde hiçbir şey kalmadı herkes iki gün Bakar ama Kayınvalidem Sözde bakacağım demesine rağmen Elini elini sürmüyor Ben de kendi ailem baksın dedim onu da istemiyor Eşim

Esim 2 gun hile olsa gitme diyor.
Cok bunaldim. Yaptıklarından dolayi ona eşim demek istemiyorum
Şimdi okudum diğer yorumlarinizi. Ben fikrimi degistiriyorum annelik fedakarliktir. Maalesef yaptığımız hatalar bir ömür telafisiz devam edebiliyor. Üniversiteden mezun olunca evlenseydiniz keske. Okumak şimdi akliniza gelmemeliydi. Kayit dondurun çocuk büyüyünce devam edersiniz

Şimdi okudum diğer yorumlarinizi. Ben fikrimi degistiriyorum annelik fedakarliktir. Maalesef yaptığımız hatalar bir ömür telafisiz devam edebiliyor. Üniversiteden mezun olunca evlenseydiniz keske. Okumak şimdi akliniza gelmemeliydi. Kayit dondurun çocuk büyüyünce devam edersiniz

Ben hamileykende okula gittim. Niye fikriniz degisti onu anlayamadım

Arkadasim dediklerinin bi kısmı doğru olabilir evet çocuk ertelenebilirdi okul bitebilirdi annelik fedakarlık doğru ama neden bu kadar sertsin. Annelik yapmayi beceremedigi falan nerden çıktı oyle olsa 1hafta içinde ölürdü heralde çocuk lütfen biraz daha hassas yorum yapalım .hepimiz kadınız ben de anne adayıyım ve içim titriyor bisey olacak diye eminim her anne bunu yaşıyor çünkü bu bir iç güdü .

Konu sahibi arkadasim sana gelecek olursak okulu dondurman yerinde bir karar olmuş. Sanırım esinle kv ile olan anlasmazliklar hamilelik lohusalik çocuğun hastalığı derken sen de iyice yorgunluk meydana gelmiş. Ama şunu unutma 0 2 yas arasi çocuk icin cok cok cok önemli ilerde olacak psikolosinin temeli 0 2 yasta oluşuyor . Bu gunler geri gelmez bol bol bebeginle vakit gecir op kokla her anina sahit ol. Okul elbet biter. Ve bence bosanma fikrini düşünme. Hayatın ne getireceği belli olmaz . Evine bebeğine esine odaklan insallah hakkinda hayirlisi olsun canim mutlu olursun umarım

Merhaba hanimlar
Universite ogrencisiyim. 4. Sinif olmama ragmen onlisans gecisli oldugum icin 3. Sinif derslerini ve 4. Siniftan 2 secmeli ders aliyorum.

3 aylik bir bebegim var. Saglik problemi (kan degerleri dusuk ve hemnjiom varbir ic organinda.)oldugu icin duzenli kontrollere gidiyoeuz.

Okul doneminin baslamasiyla benim kaydi dondurma dusuncelerim kv min insani degerlerini davranislarini begenmedigimden ve kendi ayaklarum uzerinde bir an once durma isteğimden ertelendi

Esimde bana bırakmıştı. Kayit zamanina kadar cok sıkışmadan ders alacagimi hergün birkac saatligine bir veya iki gün tam gun gidecegimi söyledim.

Dortten ders alsaydim cok yogun olcakti dedigimde sıkıştırma dedi.
Dun kaydımı yaptığım icin okula gitme zamani gelmis oldu ama esim kesin bir karsi çıkış icersinde. Bu cocuk hasta. Seneye git. Iyilessin
Sen kendi keyfin icin istiyorsun. Bir an once elime para gecsin ayaklarim uzerinde durayım istiyorsun. Bir yanda cocuk bir yanda okul. Vicdansizsin. Bak su kisinin cocukta 2 yasinda ama calisiyor. Gidersen huzurumuz bozulur.
Benim hukmum yok mu senin yaninda.
O zaman ben cekip gideyim." Tarzi
Israrlarima cevaplar verdi. En son sabah tekrar dedim huzurmuz kacar dedi.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle tehtditler almak , eve tikilmak( arkadasimla gorusmeye bile musaaade yok ufacik bebekle), okulumun uzamasi, maddi acidan ve duygusal acidan kendimi güvende hissetmemek benim icin cok yipratici.
Ne yapmaliyim oneriniz nedir?
Birkac dersi iki gune toplayip o gun ful okulda olup dersi vermek mi?
Okula gitmemek mi bir sene?( hareketli olacak bu sefer nasil firsat bulucam materyal hazirlamaya ders calismaya)
Gitmemek mi?
Esimle tekrar konustuk.
onun derdi ben kendimi garantiye alirsam ona tekmeyi atarmisim. Okulum bitsin diye ona katlaniyomusum..
Bi senr sonra git deyip duruyor. Istersen haftada bir ders al yine gitmeyeceksin diyor. Cocuk büyüsün nereye gidersem gideyimmis.

Ders programim 12. Sayfada alttaki

Guncel#Bu sene dondurucam
Oyle bir karara vardiik ama esimin tavirlari cok rencide edici olmaya ve can aciti hareketleri fiziki anlamda basladi.
Çocuğu da kendimi de
Alarak kullanmadığımız odaya yatak yapip oraya gectim.
Haftada 2 gün gidin , dondurmayın.
Haftada 2günden ne olacak ya.
Eşiniz hiç güven vermedi bana.
Çocuğunuzun geleceği için okulu bir an önce bitirirn.

Arkadasim dediklerinin bi kısmı doğru olabilir evet çocuk ertelenebilirdi okul bitebilirdi annelik fedakarlık doğru ama neden bu kadar sertsin. Annelik yapmayi beceremedigi falan nerden çıktı oyle olsa 1hafta içinde ölürdü heralde çocuk lütfen biraz daha hassas yorum yapalım .hepimiz kadınız ben de anne adayıyım ve içim titriyor bisey olacak diye eminim her anne bunu yaşıyor çünkü bu bir iç güdü .

Konu sahibi arkadasim sana gelecek olursak okulu dondurman yerinde bir karar olmuş. Sanırım esinle kv ile olan anlasmazliklar hamilelik lohusalik çocuğun hastalığı derken sen de iyice yorgunluk meydana gelmiş. Ama şunu unutma 0 2 yas arasi çocuk icin cok cok cok önemli ilerde olacak psikolosinin temeli 0 2 yasta oluşuyor . Bu gunler geri gelmez bol bol bebeginle vakit gecir op kokla her anina sahit ol. Okul elbet biter. Ve bence bosanma fikrini düşünme. Hayatın ne getireceği belli olmaz . Evine bebeğine esine odaklan insallah hakkinda hayirlisi olsun canim mutlu olursun umarım

Ben düşünmüyorum. Ama esim surekli konuyu otaya getiriyor.
Cocugu alir giderim goremezsin
Yemek yspmiyosun utu yapmiyosun
Diyor. Evde yemek var ama onun isteedigi gibi yokmus. Bende evde ne malzme varsa ona gore yapiyorum diye yapilan yemegi yemiyoe.ona ragmen yemek yapiyorum.
Utu isine gelirsekte oglumdab kimi zaman yemek bile yiyemiyorum dun kendisine biseuler yapmış mutfagi oyle birakmis. Salonda coraplari montu giysisi. Balkonda cay bardagi. Yatak odasinda havlusu.
Surekli arkasini toplamak zorunda kaldigimdsn yoruluyorum. Oglum yormuyor beni esim yoruyoe.
Cocuk gibi. Bunlari yapmicaksam onun yaninda isim neymis. O bhnlari yapcak birisini bu zamana kadar bulmaamis ama bulacakmış. Bende yoruluyorum inan bileklerim ellerim ve sirtim tutmuyor artik.
Dinlenmek istiyorum ama sirg eşim bu burda niye var dicek diye dinlenemiyorumda. Cocuk ve bunun yayintisi laflari beni olduruyor. Ve surekli ayriliga getirmesi de cabasi.
Ben onsuz mutlu olurjm es olarak bana bisey vermiyor. Sarilmiyor bile.
Duygusal yoksunluk yasiyorum.
Onun yokluğu onemli degil o yuzden.
Evladımin yokluğu benim canimi acitir.

Haftada 2 gün gidin , dondurmayın.
Haftada 2günden ne olacak ya.
Eşiniz hiç güven vermedi bana.
Çocuğunuzun geleceği için okulu bir an önce bitirirn.
Banada guven vermiyor.
Musaade etmiyor

Ben düşünmüyorum. Ama esim surekli konuyu otaya getiriyor.
Cocugu alir giderim goremezsin
Yemek yspmiyosun utu yapmiyosun
Diyor. Evde yemek var ama onun isteedigi gibi yokmus. Bende evde ne malzme varsa ona gore yapiyorum diye yapilan yemegi yemiyoe.ona ragmen yemek yapiyorum.
Utu isine gelirsekte oglumdab kimi zaman yemek bile yiyemiyorum dun kendisine biseuler yapmış mutfagi oyle birakmis. Salonda coraplari montu giysisi. Balkonda cay bardagi. Yatak odasinda havlusu.
Surekli arkasini toplamak zorunda kaldigimdsn yoruluyorum. Oglum yormuyor beni esim yoruyoe.
Cocuk gibi. Bunlari yapmicaksam onun yaninda isim neymis. O bhnlari yapcak birisini bu zamana kadar bulmaamis ama bulacakmış. Bende yoruluyorum inan bileklerim ellerim ve sirtim tutmuyor artik.
Dinlenmek istiyorum ama sirg eşim bu burda niye var dicek diye dinlenemiyorumda. Cocuk ve bunun yayintisi laflari beni olduruyor. Ve surekli ayriliga getirmesi de cabasi.
Ben onsuz mutlu olurjm es olarak bana bisey vermiyor. Sarilmiyor bile.
Duygusal yoksunluk yasiyorum.
Onun yokluğu onemli degil o yuzden.
Evladımin yokluğu benim canimi acitir.

Banada guven vermiyor.
Musaade etmiyor
Canim cok üzüldüm. Severek mi evlendiniz sonradan mi böyle oldu eşin. Benim esimde bu konulara dikkat eder beni oda oda gezdirir hatta bak surda bu var burda bu var diye ben gulup geciyorum ya ordan kaldiriyorum ya da duruyor. Aslinda bi yerde okumuştum eşlerin birbine surda bu var burda su var diye tartışması ilgi ve sevgi açlığı yuzunden oluyor diye. Sen sakin olmaya çalış eşinin dikkat ettigi seylere sen de dikkat et . O gelmeden odalara bi bak ne var ne yok diye. Yemek konusunda onun sevdigi seyler ne ona gore malzeme alsin . Evlilik emek ister canim ben de yasadiklarimi anlatsam roman olur sen degisince karsidaki de degisiyor inan bana. Ama bu bugun yarin bi hafta icinde olmuyor zamanla ...Bebegin de etkilenir sen stresli olursan o yuzden elinden geldignce gerginliğe izin verme . Esin biseye kızdığı zaman o an gecistir sonra mutlu bi aninda boyle boyle yapmana ben cok üzülüyorum gibi cumleler kur .

Canim cok üzüldüm. Severek mi evlendiniz sonradan mi böyle oldu eşin. Benim esimde bu konulara dikkat eder beni oda oda gezdirir hatta bak surda bu var burda bu var diye ben gulup geciyorum ya ordan kaldiriyorum ya da duruyor. Aslinda bi yerde okumuştum eşlerin birbine surda bu var burda su var diye tartışması ilgi ve sevgi açlığı yuzunden oluyor diye. Sen sakin olmaya çalış eşinin dikkat ettigi seylere sen de dikkat et . O gelmeden odalara bi bak ne var ne yok diye. Yemek konusunda onun sevdigi seyler ne ona gore malzeme alsin . Evlilik emek ister canim ben de yasadiklarimi anlatsam roman olur sen degisince karsidaki de degisiyor inan bana. Ama bu bugun yarin bi hafta icinde olmuyor zamanla ...Bebegin de etkilenir sen stresli olursan o yuzden elinden geldignce gerginliğe izin verme . Esin biseye kızdığı zaman o an gecistir sonra mutlu bi aninda boyle boyle yapmana ben cok üzülüyorum gibi cumleler kur .

Severek degil dun oyle guzsl anlattim derdimi
Okul yuzunden birbirimizi kirdigimizi onu sevdiğimi geleceğimiz icin mezun olmam gerektigini tekmeyi basmami gerektirecek cok sebep olmasna ragmen basmadigimi oglumuzun olduğunu . Evlilik karsilikli iyilik ilgii ve sevgi gerktirdiginden ufacik biseude öyle bir niyeti yoksa ayriliga getirmemesi grrektigini cok kirildigimi söyledim.

Sabah yine ayni.

Bu sene dondurucam canim.

Çocuğu da kendimi de kullanmadığımız odaya yatak yaparak oraya gectim.

Çocuğun sana bağımlığı olduğu anlar bitişi andan itibaren okula dön. O bağımlılık hiç bitmez ama okula dön. Şimdi kimse için değil çocuğun için yapıyorsun bunu böyle düşün kendini kötü hissetme. Herşey kaldığı yerden devam eder yeter ki pes etme

X