Okula devam etme, 3 aylik bebegim ve kocamın olumsuzluğu

Devam mi beklemek mi

• Devam

OY: 50 56,2%
  • Bekle

OY: 39 43,8%

• Ankete Katılan
    89
Dun ilk gundu hastaneydik.
Bugün boyle tatsizlik yaptı bebekten dolayi gece uyku girmedi gozume ama sabah gitmek istedim

Hayir diyor
Kv ye de haber veremedim ders baslicak birazdan 9. 25 te.
Kv mi de ayarlamadan gitmeyim
alın bebegınızı de gıdın kv deye bırakın gecerken ya da esınız cok bıd bıd yaarsa madem oyle ben gıdıyorum babamın evıne okul bıtınce gorusuruz deyın :KK66:

Pembe gömlek açıkcası bende okul konusunda olumsuz düşünenlerdenim. Bebek küçük, bir ara kilo alamıyordu, ilaçlar işe yaramazsa ameliyat durumu vardı. Kalp sorunları vardı. Babaanne bakabilirmi eminmisin. Bu cocugun daha puseti bile yok nasıl getirip götüreceksin, evine gelse, bişey yapsa olmaz yapmasa olmaz. Sana laf söyleyecek düzenin bozulacak. Evlerinde üşütse düşse sorun olacak. Gitsen kalmanı isteyecekler. Bence önce cocukla dışarı cıkma, maddi özgürlük, eşinin bu düzene alışması ön planda olmalı. Yoksa huzurun bozulur.

Bakabileceğini dusunuyorum kalbî ve diger sorunlar icin yapabilecegi bisey yok onunsa benimde kalbindeki delik kapanablir onemli degil denildi diğerleri icin kontrole gidiyoruz
Puset varda bebek arabamiz yok yakin zamanda kangru aldi dedesi ( babam)
Sabah esimle birakabilsek guzel olurdu
Haeeketlenince dusme riski daha cook olacak..

Gidersem kalmam bu konuda netim

Bakabileceğini dusunuyorum kalbî ve diger sorunlar icin yapabilecegi bisey yok onunsa benimde kalbindeki delik kapanablir onemli degil denildi diğerleri icin kontrole gidiyoruz
Puset varda bebek arabamiz yok yakin zamanda kangru aldi dedesi ( babam)
Sabah esimle birakabilsek guzel olurdu
Haeeketlenince dusme riski daha cook olacak..

Açıkcası bende biraz eşin gibi düşünüyorum, bence önceliğin okul olmamalı bebek olmalı. Bebegin bugünleri geri gelmez, ama okul biter. Sonra vicdan azabı yaşama eşinle huzurun bozulursa hiç birinin önemi yok

Kv bakicak.
Yetiştirme asamasinda cocugum benle olsun istiyorum.
Suan temel ihtiyaclari karsilansa yetiyor.
Ek olarak bazi durumlar icinde kv me birakmistik zaten onlar idare edebiliyor.
Esimde sagligi yerinde olmazsa yetistrmenin ne onemi var diyor ama bana bagli degil ki bu durum. Yaninds olsamds garantisi yok.
Allah şifa versin kuzunuza
eşiniz kıyamıyor muhtemelen bebeğinize ama yanlış yapıyor
kv güvenilir bir şekilde bakabilecekse okulunuza devam etmelisiniz

kv ile konuşsanız o destek çıksa size?
anne ailemizin geleceği için kendim için istiyorum ama x sorun yapıyor diye

Açıkcası bende biraz eşin gibi düşünüyorum, bence önceliğin okul olmamalı bebek olmalı. Bebegin bugünleri geri gelmez, ama okul biter. Sonra vicdan azabı yaşama eşinle huzurun bozulursa hiç birinin önemi yok

Biliyorum canim farki ndayim
Ama her seferinde bana bu tehditle gelecek olmasi
Evde kafayı yiyecek olma ihtimalimde benim ruh sağlığım icin olumsz...

Bebegim benim icin herseyden onemli onun gelecegi icinde mslegim elimde olsun istiyorum.
En basit şeyde bitirme olayina gidebilen konusmalar oluyor esimle direkt soylemesede ima oluyor.
O zaman cocuguma nasil bakicam?
Sorunlari az cok biliyosun esimle suan iyiyiz ama dedigi olmasin degisiyor hemen

Bebeğin hastalığını tam olarak bilmiyorum ama bebek hastaysa ben kvme filan bırakamam. Bu bebeğe bakması gibi bir şey değil. Geçmiş konunu da okumuştum. Hastaneden kovmuşlardı kvni. Nasıl hasta bebeği ona bırakacaksın, anlamadım. Öncelik okul değil, bebek. Ben eşinize hak verdim açıkçası ki ben kadınların evde durmaması taraftarı bir insanım.

Allah şifa versin kuzunuza
eşiniz kıyamıyor muhtemelen bebeğinize ama yanlış yapıyor
kv güvenilir bir şekilde bakabilecekse okulunuza devam etmelisiniz

kv ile konuşsanız o destek çıksa size?
anne ailemizin geleceği için kendim için istiyorum ama x sorun yapıyor diye

Kv destek cikmaz oglanci o.
Bebeğime gun icinde biraz baksa yeter ondsn fazla bir destek beklemiyorum
Sadece onla paylasicam durumu

Gelisimi normal . Ilac kullaniuoruz
Bana kotuluk yapsa da o toruunu. El ustunde tutmaya calisiyor
Bebeğin hastalığını tam olarak bilmiyorum ama bebek hastaysa ben kvme filan bırakamam. Bu bebeğe bakması gibi bir şey değil. Geçmiş konunu da okumuştum. Hastaneden kovmuşlardı kvni. Nasıl hasta bebeği ona bırakacaksın, anlamadım. Öncelik okul değil, bebek. Ben eşinize hak verdim açıkçası ki ben kadınların evde durmaması taraftarı bir insanım.

Biliyorum canim farki ndayim
Ama her seferinde bana bu tehditle gelecek olmasi
Evde kafayı yiyecek olma ihtimalimde benim ruh sağlığım icin olumsz...

Bebegim benim icin herseyden onemli onun gelecegi icinde mslegim elimde olsun istiyorum.
En basit şeyde bitirme olayina gidebilen konusmalar oluyor esimle direkt soylemesede ima oluyor.
O zaman cocuguma nasil bakicam?
Sorunlari az cok biliyosun esimle suan iyiyiz ama dedigi olmasin degisiyor hemen

Simdi iki ihtimal var
Birincisi senin ilimli yaklasarak hep bu evliligi surdurme taraftari olman
Ben bundan yanayim cunku ailende parcalanmis yanliz cocuk buyutmek su an yasadiklarindan daha zor
Evinde yuvanda ol esini de seviyorsun ama zamana ihtiyaciniz var okul biter hayat bu hepsi cozulur adim adim. ( benim hikayemde benzerlikler var ve univ okumak cift sorumlulukla oyle kolay degil senin ev sorumlulugunda var. Ben okurken atandim. Gidip gelicem diye cok cabaladim ama en guzel yaslarimi ziyan etmisim. Sonra biraktim ve o yil yasadigimi anladim. Gezdim dolastim. Benim ev camasir yemek derdim yoktu. Ztn atansam da su anki durumdan daha cok zor olacakti memleketimde cakili kadroyum. Alacagim ek para masrafa gidecekti)
2. Ihtimal senin okulu bitirmen para kazanman esinden ayrilman diye uzar. Esin bunu dusunuyor ve itiraz ediyor. Once bunu ikna etmen gerekiyor. Araniza okulu sokma okulun ucunuz icin olduguna ikna et. Evet ozgur olacaksin para kazanacaksin ama su anki degerlerinden neler kaybedersin bunlari dusun ona gore karar ver. Esini sevdigini dusunuyorum, bebek konusunda cokta haksiz sayilmaz. Ayrica kv asil simdi bakmaya baslarsa bebek icin soz sahibi olur hak sahibi olur.

ben her kadının okuması çalışması taraftarıyım ama evlenmeden önce bu işi tamamlamalıydın. hadi o zaman olmadı çocuğu neden bu kaosa getirdin.
maalesef eşin kısmen haklı. 3 aylık bebeği bırakıp gitmek mantıklı değil.
ha ben de çalışıyorum. oğlum 4,5 aylıktı işe başladığımda. ama yarım gün giderdim koşa koşa gidip gelirdim tabiri caizse.
sen tam gün olmayacaksın haftada 3 gün falan.
ve bebğn özel durumu var. eşin en başından akıl edememiş olabilir ama sen etmeliydin.
ama arkadaşlarınla görüşmene sosyal hayatını yaşamana engel değil ki minnoş. onla birlikte olacaksın zaten arkadaşınla görüşsen bile. kaldı ki birkaç saat baba baksa sen görüşsen bile nolur ki

İş ve okul önemli elbette; ancak her zaman değil. Bir dönem erteleseniz olamaz mı? Eşinizle ne zaman başlayacağınız konusunda anlaşabilirsiniz ya da az ders alabilirsiniz. Ben tez dönemindeyim evde hallediyorum işlerimi ama kolay değil ders çalışmak.
Bebeği bakmaya çok istekli çok güvendiğiniz birisine emanet edeceksinizdir; gidiş geliş saatleriniz makuldür o zaman tamam ama sizin kv bakma konusunda hevesli değil diye düşünüyorum. Ters gitmeye gerek yok bence. Bebeği planlarken bunu önceden konuşmuş muydunuz?

Bebek planli miydi?
Okul bittikten sonra bebek dusunseniz su an bu ikilemde olmazdiniz.
Neyse, suanki durumunuzda esiniz sert bir dille karsi cikiyor daha yumusak konusabilir ama bana hakli geldi.
3 aylik bebegi birakip yogun bir sekilde derslerinize konsantre olmaniz zor gorunuyor.

Eşinizin arkadaşlarınızla görüşmenize bile karışması gereksiz ama okul konusunda haklı.

Bebek henüz 3 aylık.
Zorunlulukları olan bırakabilir ama sizin dondurma ihtimaliniz var.
Bu donem dondurun.
7 aylık bebek ile 3 aylık bebek arasında dünyalar kadar fark olur. Sonraki donem okula başlarsınız.
1 yaşına geldiğinde zaten yaş tatili, sonrasında da büyümüş olacak.
Kadın okusun, kendi ayakları üzerinde Dursun bunu destekliyorum ama biraz şartlar önemli...
Eşinizde çocuğun hastalığı ile birlikte biraz daha hassaslaşmış olabilir.
Biraz okul konusunu rafa kaldırıp, önce sosyal hayatınıza dönün.
Sonrası Zaten çocuğunuz büyüdükçe daha da kolaylaşır.

Tavrını, kullandığı kelimeleri bilemem ama adam temelde haklı. Herkesin birlikteliginden beklentileri var. Çocuk düşünmeden okulu halletseydiniz keşke.

Ufacik cocuk seneye de ufacik olacak. Hatta yas itibariyle 3 aylik cocuk sizden uzak kalabilir ama 1,5 yasindaki cocuk etrafini annem gelsin annem nerde diye yildirabilir bu acidan seneye ertelemeyin,okulunuza gidin. Esinizin tehditleri de cok yanlis. Huzuru saglamak icin kendisinin ozel bir cabasi var mi merak ettim

Bende kendimce sebepler ve onerileri turetmeye çalışıyorum
Cunku okula devam etmem gerekiyor esimin son dakika fikrini degistirmesi yuzunden huzurumuzun kacmasini istemiyorum.
Her seyse beni huzurumuz kacar diye tehdit etmesinide.
Kv m ve kayinbabamla konusacagim olmasi.

Cok fazla dersiniz kalmadıysa eşinizi bu noktadan vurabilirsiniz. Çok dersim kalmadı ikinci dönem bitecek gibi falan öneriler de bulunabilirsiniz o zaman. Öncelikle ılımlı yaklaşmak gerekiyor her iki taraf içinde tabiki. Siz biraz kvnin gönlünü yapmaya bakın o da arkanız de destek olsun . Malum anne sözüne ayrı bakar erkekler

Merhaba hanimlar
Universite ogrencisiyim. 4. Sinif olmama ragmen onlisans gecisli oldugum icin 3. Sinif derslerini ve 4. Siniftan 2 secmeli ders aliyorum.

3 aylik bir bebegim var. Saglik problemi (kan degerleri dusuk ve hemnjiom varbir ic organinda.)oldugu icin duzenli kontrollere gidiyoeuz.

Okul doneminin baslamasiyla benim kaydi dondurma dusuncelerim kv min insani degerlerini davranislarini begenmedigimden ve kendi ayaklarum uzerinde bir an once durma isteğimden ertelendi

Esimde bana bırakmıştı. Kayit zamanina kadar cok sıkışmadan ders alacagimi hergün birkac saatligine bir veya iki gün tam gun gidecegimi söyledim.

Dortten ders alsaydim cok yogun olcakti dedigimde sıkıştırma dedi.
Dun kaydımı yaptığım icin okula gitme zamani gelmis oldu ama esim kesin bir karsi çıkış icersinde. Bu cocuk hasta. Seneye git. Iyilessin
Sen kendi keyfin icin istiyorsun. Bir an once elime para gecsin ayaklarim uzerinde durayım istiyorsun. Bir yanda cocuk bir yanda okul. Vicdansizsin. Bak su kisinin cocukta 2 yasinda ama calisiyor. Gidersen huzurumuz bozulur.
Benim hukmum yok mu senin yaninda.
O zaman ben cekip gideyim." Tarzi
Israrlarima cevaplar verdi. En son sabah tekrar dedim huzurmuz kacar dedi.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle tehtditler almak , eve tikilmak( arkadasimla gorusmeye bile musaaade yok ufacik bebekle), okulumun uzamasi, maddi acidan ve duygusal acidan kendimi güvende hissetmemek benim icin cok yipratici.
Ne yapmaliyim oneriniz nedir?
Birkac dersi iki gune toplayip o gun ful okulda olup dersi vermek mi?
Okula gitmemek mi bir sene?( hareketli olacak bu sefer nasil firsat bulucam materyal hazirlamaya ders calismaya)
Gitmemek mi?
Eşinle uzlaşmaya bak bi şekilde
Tabiki bebeginin ve kendi gelecegin için okuyup iş sahibi olmak istiyosun ama şu durumdada tartışmanın oldugu bir ortamda büyüyecek bebegin

Hemenajiom vuctta veya ciltte kaldigi surece sikintisi olmaz. Ama asil probleminizden aha can sıkıcı bir durum var.Allah o kucuk sabiyi korusun.hemanjiomun ameliyat zamani sikinti olacak. Besinci ameliyatimk gecridim.yani oncelik bebegin sagligi derim.cok okuyun cok arastirin iyi hastaneler bulun lutfen.kanamasi cok riskli

Canım sen okulu dondurursan bütün bir yılı evde pişmanlıkla geçireceksin çünkü istedğin okula gitmek ayrıca biliyorsunki çocuğada kayanan iyi bakacak madem eşini tatlı dille ikna edeceksn evet bebeğinin ilgiye ihtiyacı var ama annesine güvenmeyecekte kime güvenecek eşin gerekrse kaynananın yanında söyle annenden iyi kim bakabilr de çalılıyor olsan zaten kısa zaman sonra büyük ihtimal işe başlayacaktın yine bırakacaktın o çocuğu sen önce eşinle mezuniyetin sonrası çalışma konusunuda netliğe kavuştur mevzu arkadşların dediği gibi senin okul okuyup ekonomik özgürlğün sonrası eşine rest çekebilme ihtimalin ki çözülemeyecek bişey yok benim anladığım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

X