Benimkisi de aşağı yukarı bu şekilde olacak ama özel kulüpler yok ayrıcaBenim çocuğum bir yaşından beri özel kreşteydi ama önümüzdeki yıl için ayda 15.000 TL yapmışlar açıkçası bana biraz fazla geldiği için devlet ana sınıfına yazdırdım tüm gün kulüp var yani sabahtan anasınıfı öğleden sonra etkinlikler gibi 5500 gibi bir fiyata geliyor bana aylık olarak. İhtiyaç listesini henüz vermediler “ 5000 gibi bir şey harcarız heralde. Tüm sene için bence iyi bir fiyat. Ucuz bir şey kalmadı çünkü.
Geç kalmadiniz mi ? Kayıtlar bitti nerdeyse. Çanta vs dışında bir şey almayın okul size liste veriyor. Bir de çocuğun ilgisi var mı ? İngilizce Spor vs ? Sıkılmasın ?Merhabalar. Telaş içerisindeyim sizden de bilgi alayım istedim. Özele vermeyi düşünüyordum anaokulu için ama fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradım büyükşehir olmasından mıdır nedir hiç insaflı değil. Açıkçası bu konuda İstanbul amkara İzmir gibi şehirlerde özel anaokullarına veren arkadaşlardan bilgi de almak isterim. Ancak ben sanırım karşılayacak durumda değilim. Ama çocuk eğitim açısından da eksik kalsın istemiyorum devlete verip ekstra İngilizce Spor vs ile desteklemeyi düşünüyorum. Anaokulunda öğlenci olacak. Haftasonu ingilizce ve bir spor ya da müzik branşıyla ilgili bir atölyeye yazdırabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde özel anaokulu fiyatından daha uyguna geliyor. Tabi ilk ay yine aşırı masrafımız olacak. Devlet okulu da olsa kayıt parası alıyor. Diğer kursları da taksit yaptırarak ödemeye çalışacağım. Beni bir telaş sardı. Bir küçük rahatsızlığı ile ilgili de sağlık harcamamız olacak sanırım o yüzden iyice kafam karıştı. Şu okul harcamaları ile ilgili daha uyguna getirebilmek için fikir verebilecek var mı? Şimdiden top kağıt çanta şu bu almalı mıyım? Sizi neler yapıyorsunuz?
Devlette genellikle sıkıntı olmaz, adrese dayalı kayıt olduğu için bir şekilde başlar. Bende 1. Sınıfa yazdiracağım hala yazdirmadik çünkü karar veremedikGeç kalmadiniz mi ? Kayıtlar bitti nerdeyse. Çanta vs dışında bir şey almayın okul size liste veriyor. Bir de çocuğun ilgisi var mı ? İngilizce Spor vs ? Sıkılmasın ?
Anladım. Bizim anaokul belirli sayıda aldı,kapasitem bu kadar dedi. hatta kalanlar yedeklere kaldı olur da kaydını yapmayan olursa size sıra gelir vs dedi.Devlette genellikle sıkıntı olmaz, adrese dayalı kayıt olduğu için bir şekilde başlar. Bende 1. Sınıfa yazdiracağım hala yazdirmadik çünkü karar veremedik
O 6 bin yıllık olmuyor mu?Benim yaşadığım yerde devlet anaokulu bile 6 bin lira. Ben özele 11 bin veriyorum şu anda tam gün. Ekstra bir kursa götürmüyorum şu an için, 3 yaşında zaten daha. Özel anaokullarında da ingilizceyi öyle şahane öğretmiyorlar zaten. Haftada 2 jimnastik dersi var, satranç, bir de büyük yaşlara robotik kodlama dersi veriyorlar. Onun dışında çok da bir farkı yok zaten. Sizin çocuğunuz kaç yaşında?
Geçen yıl sadece iki bin ödedik bütün yıl. Devlet okulunun aidatı birşey değil ki.Devlet okullarında aidatlar ve kayıt ücretleri var mecburiyetten. Çünkü sosyal devlet değiliizz. Devlet okuluna bakamıyorsa bunun parasını sizden isteyecekler. Ekstra kursa yollayacağım diyorsunuz (ki bence anaokulu seviyesindeyken gerek yok) yine özel okulla aynı paraya gelecek. Benim oğlumun mezun olduğu anaokulu bu sene 16bin lira istiyor aylık. Devlete aidat ödeyip üstüne masraf yapıp çocuk peşinde koşacağıma veriirim özele rahat ederim.
Bizim iki yılda da öğretmenimiz çok iyiydi. Farklı farklı öğretmenler oldu. Devlet okullarında öğretmen kalitesi daha iyi oluyor. Özelde daha ilgili oluyorlar ama iş kaygısından daha çok. Öğrenci ile ilgilenme açısından devlet okulu anaokulu öğretmenleri daha iyi.Geçen yıl sadece iki bin ödedik bütün yıl. Devlet okulunun aidatı birşey değil ki.
Ben oyumu devlet anaokullarından yana kullanıyorum.Ben üç farklı ilde üç farklı anaokulundan çok memnun kaldım.Özelden iki haftada almıştım,beğenmediğim durumlar yüzünden.Merhabalar. Telaş içerisindeyim sizden de bilgi alayım istedim. Özele vermeyi düşünüyordum anaokulu için ama fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradım büyükşehir olmasından mıdır nedir hiç insaflı değil. Açıkçası bu konuda İstanbul amkara İzmir gibi şehirlerde özel anaokullarına veren arkadaşlardan bilgi de almak isterim. Ancak ben sanırım karşılayacak durumda değilim. Ama çocuk eğitim açısından da eksik kalsın istemiyorum devlete verip ekstra İngilizce Spor vs ile desteklemeyi düşünüyorum. Anaokulunda öğlenci olacak. Haftasonu ingilizce ve bir spor ya da müzik branşıyla ilgili bir atölyeye yazdırabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde özel anaokulu fiyatından daha uyguna geliyor. Tabi ilk ay yine aşırı masrafımız olacak. Devlet okulu da olsa kayıt parası alıyor. Diğer kursları da taksit yaptırarak ödemeye çalışacağım. Beni bir telaş sardı. Bir küçük rahatsızlığı ile ilgili de sağlık harcamamız olacak sanırım o yüzden iyice kafam karıştı. Şu okul harcamaları ile ilgili daha uyguna getirebilmek için fikir verebilecek var mı? Şimdiden top kağıt çanta şu bu almalı mıyım? Siz neler yapıyorsunuz?
Sizi üzmek istemem ama özellerle devletin çok farkı yok zaten. Özelde malesef ucuza öğretmen çalıştırıyorlar. Ve de büyük baskı kuruyorlar öğretmene. Çok da sağlıklı bir ortam olmuyor. Devlette iyi bir öğretmene denk gelirseniz tercih edebilirsiniz. Çocuk çocukluğunu yaşasın zaten. Haftaiçi okul olacak ve az zaman geçirecekseniz haftasonu aile olarak güzel vakit geçirin. İngilizce için size tavsiyem bulabilirseniz üniversite öğrencisi bulun ingilizce okuyan ya da yabancı olursa. Türk ise de sadece İngilizce konuşsun sıfır türkçe. Ve ders değil oyun oynasın kitap okudum çocuğa. İnanamazsınız ne kadar öğrendiğine. Tabi etkiyi görmek için üç dört ay bekleyin ve bunu birkaç yıl sürdürün.Merhabalar. Telaş içerisindeyim sizden de bilgi alayım istedim. Özele vermeyi düşünüyordum anaokulu için ama fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradım büyükşehir olmasından mıdır nedir hiç insaflı değil. Açıkçası bu konuda İstanbul amkara İzmir gibi şehirlerde özel anaokullarına veren arkadaşlardan bilgi de almak isterim. Ancak ben sanırım karşılayacak durumda değilim. Ama çocuk eğitim açısından da eksik kalsın istemiyorum devlete verip ekstra İngilizce Spor vs ile desteklemeyi düşünüyorum. Anaokulunda öğlenci olacak. Haftasonu ingilizce ve bir spor ya da müzik branşıyla ilgili bir atölyeye yazdırabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde özel anaokulu fiyatından daha uyguna geliyor. Tabi ilk ay yine aşırı masrafımız olacak. Devlet okulu da olsa kayıt parası alıyor. Diğer kursları da taksit yaptırarak ödemeye çalışacağım. Beni bir telaş sardı. Bir küçük rahatsızlığı ile ilgili de sağlık harcamamız olacak sanırım o yüzden iyice kafam karıştı. Şu okul harcamaları ile ilgili daha uyguna getirebilmek için fikir verebilecek var mı? Şimdiden top kağıt çanta şu bu almalı mıyım? Siz neler yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?