• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul ücreti hakkında..

Hayaliiiiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
16
12
3
Merhabalar arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum benim bu konuda pek bı bilgim yok oğlum ücretli bı kreşe gidiyor ana okulu gibi daha çok 5 yaşında bu ay oğlum hiç okula gitmedi bu ayın ilk haftası zaten hastaydı ücretini okulun verdik tabiki daha sonrada okullar tatil oldu zaten ama Nisan ayı için durum ne olur bilmiyorum okul bizden ister mi eşim esnaf ve şuan dükkan kapalı haliyle bı gelirimiz de yok eşim okuldan alalım bu hastalık böyle gider diyor hem ücreti de vermek zorunda kalmayiz diye ama ben pek istemiyorum böyle Bir şeyi hem oğlum okulunu seviyor açılırsa devam etmesini isterim hemde okuldan alarak işgüzarlık gibi yapmak istemiyorum sizin bu konuda fikriniz nedir doğrusu ne olması gerekir teşekkür ederim...

Ne zamana kadar sürecek belli değil, hadi bitti deseler içiniz rahat hemen gönderebilecek misiniz..
Bilemiyorum.
Ben okul konusundan pek tecrübeli değilim, ama evhamliyimdir, o yüzden alırdım sanırım.
Halı hazirda tecrübeli anneler yardımcı olurlar 😊

Bu dönem için okul olayı bitti. Alabiliyorsanız alın ama okullar genelde yıllık anlaşma yaparlar yani büyük ihtimale ödemek durumunda kalacaksınız okul ücretini.

Ne zamana kadar sürecek belli değil, hadi bitti deseler içiniz rahat hemen gönderebilecek misiniz..
Bilemiyorum.
Ben okul konusundan pek tecrübeli değilim, ama evhamliyimdir, o yüzden alırdım sanırım.
Halı hazirda tecrübeli anneler yardımcı olurlar 😊
Bu dönem için okul olayı bitti. Alabiliyorsanız alın ama okullar genelde yıllık anlaşma yaparlar yani büyük ihtimale ödemek durumunda kalacaksınız okul ücretini.
Senet sepet imzalamadıysanız alın okuldan. İmzaladıysanız okulun insafına kalmış. Bu dönem okul falan yok artık, seneye allah kerim. Zaten hadi açtık deseler siz gönderecek misiniz çocuğunuzu?
Evet arkadaşlar haklısınız galiba hala iyi yönünden bakmaya çalışıyorum bu olaya ama bitse bile gonderemem zaten evet başta imzalattılar şuan hatırladım o kağıdı nasip artık

Evet arkadaşlar haklısınız galiba hala iyi yönünden bakmaya çalışıyorum bu olaya ama bitse bile gonderemem zaten evet başta imzalattılar şuan hatırladım o kağıdı nasip artık
Bilemedigimden soruyorum.
Hizmet almayıp ödediğiniz ücretler ne olacak peki..

Bilemedigimden soruyorum.
Hizmet almayıp ödediğiniz ücretler ne olacak peki..
İnanın bende bu işleri pek bilmiyorum ilk çocuğum ve ilk okuluydu ama ilk başta zorunluydu o kağıdı imzalamak devlet böyle bı hak vermiş okullara mesela şöyle demislerdi işte 15 tatilde ücretten kesme olayı olmayacak yada çocuk hastalandı baya bı okula gitmedi böyle bişey yok gitmediği günlerin parası kesilmez gibi zaten bunlarda para tabiki kesilmez o yüzden imzalamıştım ama böyle olacağını bilemezdik tabiki şuan bundan sonraki süreç ne olur bilmiyorum

kardeşim özel okulda, para iadesi vs yapmayacaklar gibi duruyor yani senet falan ortada dolayısıyla insafa kaldı bu.ama senet imzalamadıysanız alın çocuğu boşuna para ödemeyin zaten bu dönem okul işi bitti en erken eylüle açarlar bir daha

Vermedikleri hizmetin bedelini alamazlar. Ama bu süreçte onlar da mağdur oluyor. Kreş değil ama özel okullar telafi dersler hafta sonları ekler koyarak açığı kapatacaklarmış. (Mayıs itibari ile açılırsa 1 aylık kaybı verirler)
Ama durum kreş olunca işler değişiyor. Sonuçta okul ile aynı ilerleyiş değil. Benim fikrimce senet olsa bile alamazlar yasal olmaz ortada hizmet yok çünkü..

Milli eğitim bakanı bile o soruya cevap veremiyor ki veliler verebilsin eğer zorla almak isterlerse bir ayaklanma başlayacak o zaman el atar ancak devlet..
Çünkü milli eğitim müfredat, kazanımlar ve işleyiş ile ilgilenir özel okulların maddiyatı ile doğrudan bağlı değildir. Özel okullar derneği ilgilenecek bu konu ile.

Çünkü milli eğitim müfredat, kazanımlar ve işleyiş ile ilgilenir özel okulların maddiyatı ile doğrudan bağlı değildir. Özel okullar derneği ilgilenecek bu konu ile.
Bu bir gazeteci sorusuydu bakana ve kesinlikle özel okullar derneği karar verecek ifadesi kullanmadı sonuçta ulusal bir durum işleyişi engel teşkil ediyor.. Kem küm etti okullar telafi eder korkmayın yanmaz ücretler dedi o kadar..

Bu bir gazeteci sorusuydu bakana ve kesinlikle özel okullar derneği karar verecek ifadesi kullanmadı sonuçta ulusal bir durum işleyişi engel teşkil ediyor.. Kem küm etti okullar telafi eder korkmayın yanmaz ücretler dedi o kadar..
Bilgiler sadece haberdeki kadar değil. Bir de bunun resmi kısımları var. Öğretmen olduğum için biliyorum özel okulların maddi kısmı ile özel okullar derneğinin bir karar vereceğinin. Tabi Meb tamamiyle bağımsız değil ama maddi kısım kararı dernekten çıkacaktır.

Hiç bir okulun ücreti geri vereceğini düşünmüyorum, özel okullar yaz okulu yaparak bu durumu telafi edecekler büyük ihtimalle, zaten senet varsa ödemek zorundasınız onlarda kreşi yaza uzatabilirler ödeme kolaylığı sağlayabilirler belki..
Mesela şuan öğrermenlerde çalışmıyor ama maaşları yatıyor aynı mantık

Evet arkadaşlar o zaman bu süreç içerisinde bakacağız artık ne olacak bı kaç güne belli olur zaten 1hafta sonra aidat zamanı gelecek okulun alırlar mı belli olacak veliler olarak konuşuruz galiba okulla çünkü diğer velilerde düşünüyordur ne olacağını

Okuldan alsanız sözleşmeye göre ödemeniz gerekenin %10 unu ödersiniz diye biliyorum ama bu özel durumda geçerli mi her sözleşmede bulunur mu fikrim yok

Back
X