- Konu Sahibi yaseminler
-
Senin adına çok üzüldüm öncelikle. Ama maalesef insanları günümüzde çok fazla "etiketiyle" yargılıyoruz. Mantık olarak bir eğitim denkliği olması gerek ki sizde var da zaten. Sözüm meclisten dışarı ama her örgün üniversite bitiren "adam" örgün üniversite bitirmeyeni "salla gitsin" gibi bir durumu kabullenemiyorum ki açıköğretimleri bitirmesi daha zor oluyor. Öte yandan da ailen seni düşünüyor, senin için en iyisini istiyor her ailenin evladı için istediği gibi.
Benim erkek arkadaşımın güzel bir işi var bir yandan çalışıyor bir yandan da açıköğretim de okuyor. Ben de yabancı dil okuyorum iyi bir üniversitede, hatta 2 yıllık da AÖF'den bir bölüm okumayı düşünüyorum ama ben-erkek arkadaşım-ailem üçgeninde bu anlamda en küçük bir sorun olmadı. Çünkü ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve ne kadar insanlık sahibi biri olduğunun da farkındalar. Demem o ki ailen erkek arkadaşının karakterini biraz daha yakından tanırsa belki daha sıcak yaklaşabilirler olaya, bu kadar katı olmayabilirler... Hayırlısı diyelim.
canım,
bundan yıllar evvel olsaydı ben de bir çok arkadaş gibi ne önemi var derdim.senin gibi ailene tepki gösterirdim.
ancak büyükler edindikleri tecrübeye dayanarak böyle yorumlarda bulunuyorlarmış ve de haklılarmış bunu gördüm.
benim kuzenim(bayan)mühendislik mezunu.şu an Türkiye'nin önde gelen kurumlarından birinde yönetici.evlenmek istediği zamanlarda 1-2 senedir bir şirkette mühendis olarak çalışıyordu.
eşiyle o zamanlar 7 senedir flört ediyorlardı.eşi lise mezunuydu.halam karşı çıkar diye açık öğretim okudu.yakışıklı,kültürlü,özgüveni tam biriydi enişte bey.
gelgelim halam ısrarla bu evliliğe karşı çıktı.mesleğin nedeniyle çok farklı bir çevren olacak.sen sorun etmezsen de,her ne kadar onun özgüveni tam desen de bir süre sonra eşin kompleks yapacak sorunlar yaşanacak dedi.
ben de o zamanlar 20'li yaşların başındayım.halama nasıl kızıyorum.ne saçma.onlar birbirlerini seviyor.7 senedir birlikteler.birbirlerini tanıyorlar.kuzenim halama diyor ki ben 7 senedir tanıyorum.tanısan böyle bir sorun yaşanmayacağını anlardın diyor.neyse uzun lafın kısası halamın ve tüm büyüklerin onaylamamasına rağmen kuzenim evlendi.8 senedir evli.yıllar içinde kuzenim aynen halamın dediği gibi kariyer yaptı.iş çevresinden arkadaşları oldu.eşi zamanla kompleks yapmaya başladı.eşi bir fabrikada operatör.kuzen yurtdışı toplantılarına gidiyor.sorun.adam gitmesi gerektiğini anlamak istemiyor.kuzenim bir birimin yöneticisi ve o birimi temsilen toplantılara katılmak zorunda.en basitinden eşi bu konuda sorun çıkarıyor.orta yol yok.ya işini bırakacak ya eşini.kuzen eşinin 5-6 katı maaş alıyor.adam bundan da eziklik duymaya başlamış olacak ki.ne evin ne de çocuğun hiçbir giderine karışmıyor.1 kuruş vermiyor.hani nerede o en baştaki özgüveni tam ,çevresinde parmakla gösterilen adam gibi adam..puff..bunlar örneklerin çoooook küçük bir kısmı.üzülerek söylüyorum ki halam haklı çıktı.son olarakta geçen ay eşi bir tartışma esnasında kuzenime şiddet uygulamış.yüzü gözü morarmış.3 gün işe gidememiş.ve kimseye söyleyemiyor.ekonomik özgürlüğü olan,kendi ayakları üzerinde duran bir bayan ancak boşanamıyor çünkü 5 yaşındaki kızı babasına çok düşkün ona kıyamıyor.eli kolu bağlı.karı koca ilişkileri bitmiş.çocuk için bir mecburiyeti sürdürüyor.kimse inanmazdı adamın bu kadar değişip böyle sorunlar yaşatacağına.ama oldu işte.üzgünüz ki halam haklı çıktı
dilerim senin ailen yanılır,sen çok mutlu olursun
ama tecrübeleri önemsiyorsan anlattıklarıma kulak ver
canım, önemli olan sizin uyuşmanız.
ayrıca senin ona bakacağın ne münasebet??
bak ben 4 yılllık üni harici, yüksek lisans mezunuyum. hem de istanbulda devlet üni. şu an işsizim. çalıştığım zamanlarda da asgari ücretten biraz fazla alırdım. kaç tane lise mezunu, aöf mezunu arkadaşım var benden çok kazanırlardı....
benim babam ilkokul mezunu ticarette çok yetenekli, dünyalığını yaptı adam. benim bile geleceğimi o yaptı. ben yüksek mühendisim de kendime zor bakıyorum....
eğer ki, sevgilin rahat, çalışmayı sevmeyen bir tipse 4 sene ite kaka okusa da sonuç değişmez.
ama şunda hemfikirim önce iyi bir iş oturtsun, o zaman geçersiniz ailenin karşısına. ailen de hiç bir şey demez.
Annen kusura bakmasın ama yüksek lisansta okuyorsa o çocuğun senden aşşağı kalır hiçbir yanı yok.Bence bunları seninle konuşmak faydasız.Annenle konuşmak lazım.Ben annenin bir şeyleri çok iyi bildiğini düşünmğyorum.Ben bankada staj yaptım geçen yaz ve oradaki bir çalışan açıköğretim çıkışlıydı.Benim yengem lisans bitirdi ama ağbim hakim olduğu için oradan oraya gidiyordu.Yengemde açıköğretimden 2 senelik bir bölüm okudu ve sonra dgs ile uludağ hukuk fakültesini kazandı.Açıköğretim diyip geçmemek lazım.Garanti işi de şimdilik yoktur.Henüz okul hayatı tam bitmemiş ki.
kpss ye girdi ama atanacak kadar puan alamadı seneye tekrar hazırlanırım diyordu,artık kpss ile atanmakta çok zor ,çok yüksek puan alması gerek onun haricinde çok ücra köşelere atansa ben oralarda ne iş yapabilirim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?