- Konu Sahibi yaseminler
-
Bence aileniz bu durumda hatalı. Sırf anne baba diye insanlara yanlış olduklarını söylememek doğru değil. Elbette saygılı bir dille. İnsan ilkokul mezunu bile olsa kendini geliştirip üniversite mezunu birçok insandan daha çok şey bilebilir. Bu bir problem olmamalı bence. Herkes üniversite okumak bitirmek zorunda değil.
Çevrenizdeki insanlar da eşinizi eğitimi yüzünden yargılayacak insanlarsa ileride, o zaman yanlış insanlar var demektir çevrenizde. Üniversiteli olmak insanı eğitimli yapmaz. İnsan kendi kendini eğitir. Ama üniversiteli, ama üniversitesiz. Bence bunu ailenize söylemelisiniz. Açıköğretim de sonuçta bir üniversite. Örgün eğitime gidebilme şansı olmayan insanlar için açılmış. Buradan mezun olununca yüksek lisans eğitimi bile alınabiliyor. Resmen üniversite açıköğretim.
O yüzden ailenizi kırmayı göze alıp sevgilinizi savunmalısınız diye düşünüyorum. Ama sevgilinizi de daha sağlam bir iş bulması için yönlendirebilirsiniz. Sonuçta evlenince maddi güvenceye ihtiyacınız olacak.
bu dediklerini o kadar çok dedimki annemlere,oda üniversite okudu dedikçe annemler iyice kızdı, bambaşka hayaller kurmuşlar,sevgilimde herşeyi benim üstüme atıyo sen ikna ediceksin diyor bende haliyle ikna edebilmem için bişiler istiyorum geçenlerde bi ayrıldık dünya başıma yıkıldı gerçi şimdide aramız bozuk ama hiç üzülmüyorum bu defa,bu sebeplerden ayrılmakta istemiyorum
özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyor ama annemler takmışlar açıköğretim mezunu diye gözlerine gözükmüyor yüksek lisansıbide ben mühendislik okuyorum oda birinin yardımcısı gibi,o kişiden iş öğreniyor
Bu durumda bence her şekilde sevgilinizin yanında olmalısınız. Ailenizi kırmak istememekte haklısınız ama onlar da sizin kararınıza saygı duymak durumunda. Kocaman bir insansınız sonuçta artık.
ben yanında duruyorum ama annemler o kadar katı ki yakında beni evden atarlarsa hiç şaşırmam o zaman o okulu okuma ben kimseye diyemem kızım derece yaptı şöyle okullara gitti ama açıköğretim mezunuyla evlendi diye diyor, ağlıyor ,babam falanda hiç istemiyor,bende onların bedduasını almak istemiyorum ,o kadar emek verdim geldim dünya gözyaşı döktüm bu okul yüzünden
arada kalmanıza gerçekten çok üzüldüm.ama herkeste açıköğretim i okul olarak görmeme gibi bisey var halbuki onu bitirmek icinde onca emek sarfediliyor.bide şöyle bisey var tabi insanın kendini geliştirmesi.ben Allahın izniyle üni mezunu olucam fakat erkek arkadasım lise mezunu.ama kendini geliştirmiş bikac dili var ve dili sayesinde cok iyi bi mesleğe sahip oldu deneyimleri sayesinde cok iyi yere geldi.yani üni mezunu olup kendini geliştirmeyen olduğu yerde kalan insanlarda var önemli olan kendine biseyler katabilmek bence .. inşallah olaylar istediğiniz gibi sonuçlanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?