okul sorunu

yaseminler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
106
1
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar artık çok şaşkınım biraz destek almak için yazıyorum durumumu, durumum biraz karışık aslında benim için bir problem yok ama ailem o kadar baskı yapıyorki benim içinde problem haline geliyor,ben çok güzel bir üniversitede okuyorum,derece yapıp geldim ve seneye de mezun olucam inş,7 yıldır bir ilişkim var mezun olunca evlenmeyi düşünüyoruz ama ailem çok karşı çünkü sevgilim açıköğretim mezunu,annemler illa o da 4 yıllık bi üniversite bitirsin diyorlar, bölüm üniversite farketmez ,ben elaleme ne derim sonra diyor,bula bula onu mu buldun senin ilerde bambaşka bi çevren olucak eşini sorduklarında ne diceksin diyor tabi bunları tatlı dille anlatan yok, kızmalar bağırıp çağırmalar, o kadar çok laf yedim o kadar ağır sözler duydumki artık bende dayanamayacak hale geldim,sürekli sevgilime ısrar eder oldum tekrar sınava gir hani oku demiyorum bari adın okulda kayıtlı olsun diye,benim için yap çok arada kalıyorum diye yalvardım resmen, oda kabul etmedi,kızdı etti ,bende sinirlendim tabi benim için şu kadar birşeyi yapmıyorsun diye,hatta kaç kere ayrıldık bu nedenle,şimdi dahi aramız düzgün değil bana saygı duymuyorsun diye,ne yapacağımı şaşırdım kime ne diyeceğimi bilemiyorum, acaba ileride mutsuz mu oluruz diye düşünüyorum sevgiliminde şu an bir işi var ama garanti bir meslek değil,çok bunaldım artık,onsuz olmak ta istemiyorum annemleri kırmakta istemiyorum,sizce ne yapim nasıl davranim kime ne diim bi tavsiye verirseniz çok sevinirim,ama sakın annem hakkında kötü şeyler demeyin o bana çok düşkündür sen çalışıcaksın o yicek ,kızım ezilecek diye ödü kopuyor,kimseyi yanıma yakıştıramıyor o da kız anası işte,onu ben çok iyi anlıyorum ama dicek söz bulamıyorum,dualarınızıda eksik etmeyin ne olur hem ailemin gönlü olsun hem bu iş olsun istiyorum hayırlısıyla :)

Annene hak veriyorum bende. Kendin diyorsun garanti işi yok diye.. Bari en azından kpssye falan girse garanti işi olsa anneni ikna etmek kolaylaşır diye düşünüyorum. Sonuçta sen bu fedakarlığı ondan kendin için istemiyorsan, sizin için istiyorsun. Yapmalı.

kpss ye girdi ama atanacak kadar puan alamadı seneye tekrar hazırlanırım diyordu,artık kpss ile atanmakta çok zor ,çok yüksek puan alması gerek onun haricinde çok ücra köşelere atansa ben oralarda ne iş yapabilirim ki

başta Allah yardımcın olsun,genelde bu nedenle buraya konu açan çok kişi gördüm ama çözülmeyecek bir durum değil aslında.İlkokul mezunu olup adam olan üniveriste mezunu olup adam olmayan çok kişi var çevremizde.ben her üniversiteliyi kötülemek için demedim ama illa adam olmak için iyi bir iş sahibi olmak için üniversite mezunu olmak gerekmez.üniversite mezunu olanlar ne yapıyo sadece adı oluyor artık onlarında iş alanı o kadar daraldı ki bence sırf adı olsun diye girmesin,tabi ailenle bunu düzgünce oturup konuşup anlaşmanız gerekir evet belki zor olacak ama karşınızdaki kişi size aynısını yapsaydı sen açıköğretimsin ailem seni istemiyor bir sınava bari girde adı olsun deseydi zoruna gitmezmiydi çocuk haklı bu konuda.tabi ailenizinde biricik kızları için kafasında hep oluşturduğu kimlik vardır o yüzden zor gelir onlara her iki tarafın arasını bulmak lazım diye düşünüyorum.iki tarafta birbirini kabullenir inş. bir sorun çıkmadan ilerde hayallerine kavuşursun dileğimle.ahh aileler ahhh ...

Bence aileniz bu durumda hatalı. Sırf anne baba diye insanlara yanlış olduklarını söylememek doğru değil. Elbette saygılı bir dille. İnsan ilkokul mezunu bile olsa kendini geliştirip üniversite mezunu birçok insandan daha çok şey bilebilir. Bu bir problem olmamalı bence. Herkes üniversite okumak bitirmek zorunda değil.

Çevrenizdeki insanlar da eşinizi eğitimi yüzünden yargılayacak insanlarsa ileride, o zaman yanlış insanlar var demektir çevrenizde. Üniversiteli olmak insanı eğitimli yapmaz. İnsan kendi kendini eğitir. Ama üniversiteli, ama üniversitesiz. Bence bunu ailenize söylemelisiniz. Açıköğretim de sonuçta bir üniversite. Örgün eğitime gidebilme şansı olmayan insanlar için açılmış. Buradan mezun olununca yüksek lisans eğitimi bile alınabiliyor. Resmen üniversite açıköğretim.

O yüzden ailenizi kırmayı göze alıp sevgilinizi savunmalısınız diye düşünüyorum. Ama sevgilinizi de daha sağlam bir iş bulması için yönlendirebilirsiniz. Sonuçta evlenince maddi güvenceye ihtiyacınız olacak.

sevgilim bana hep demiştir zaten sen okumasan bile ben seninle gene evlenirdim okumadı olmaz diye hiç düşünmezdim diye,benim içinde öyle, okulu işi önemli değil ama amaç ailemi razı etmek,ben bunu sadece herkesin gönlü razı olsun diye istiyorum ondan ısrar ediyorum,onunda kalbi çok kırıldı ama bende iyi durumda değilim evde birgün açılmazsa diğer gün muhakkak bu konu açılıyor azarı yiyorum

bu dediklerini o kadar çok dedimki annemlere,oda üniversite okudu dedikçe annemler iyice kızdı, bambaşka hayaller kurmuşlar,sevgilimde herşeyi benim üstüme atıyo sen ikna ediceksin diyor bende haliyle ikna edebilmem için bişiler istiyorum geçenlerde bi ayrıldık dünya başıma yıkıldı gerçi şimdide aramız bozuk ama hiç üzülmüyorum bu defa,bu sebeplerden ayrılmakta istemiyorum

Öncelikle bol sabır diliyorum sana,
sonra merak ettim, sen hangi bölümde okuyorsun ve sevgilin ne iş yapıyor?

O zaman bence ikna edin sevgiliniz yüksek lisans yapsın. İkinci öğretim yüksek lisans programları var, hem 1-2 senede biter, hem de onun işine faydası olabilir belki. Daha kıdemli bir pozisyona geçer. İşini de engellemez. Çoğu tezsiz oluyor zaten, tez derdi de yok. Derslere girer çıkar hem de elinde kapı gibi diploması olur. Olabilir bence bir konuşun.

özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyor ama annemler takmışlar açıköğretim mezunu diye gözlerine gözükmüyor yüksek lisansı bide ben mühendislik okuyorum oda birinin yardımcısı gibi,o kişiden iş öğreniyor

Ben de açıköğretim okuyorum. 4.sınıftayım. Herkeste bir önyargı nedense ...
Bu okula girmek kolay ama çıkması zor bir okul.
Yani öyle kolay değil bitirmek.
4 yıl sonuçta ders çalışıyorsun okuyorsun.
250 tl harç yatırıyorum 4 senedir.
Şahsen eşimin ailesi bana bunu deseydi, hatta sevgilim gelip bunu deseydi bana, kesinlikle senin sevgilinin yaptığı gibi soğuk davranırdım sana.
Herkes örgün kazanmak zorunda değil.
Mesela benim o dönem ailevi sorunlarım vardı, kazanamadım. Açıköğretime girdim.
Yani...
Bilemiyorum. Memur da memur diyorsunuz da. O bile çok garanti değil. Dünya bu... Hiçbir şey belli olmaz.
Size bakıcak sizi geçindiricek adam, karakterinden belli olur , okuduğu okuldan değil.
Ayıp ...
"Benim için bir şey yapamıyor musun?" demişsiniz de... İnanın bu çok üzücü.
Çünkü adam 4 yıl okumuş , geçmiş bitirmiş ! Şimdi tekrar öss stresine nasıl hazırlanıp kazanabilir ki?
Hem sistem değişmişken, böyle bir sistemde nasıl kazanabilir ? Kayıtlı dursun diyorsunuz. O da para. Harç parasımı verecek adam boşu boşuna.
Ne saçma istek bu yahu...
Okulunu sizin için niye seçsin ki? Saçma. Sizin için başka şeyler yapıp yapmadığına bakın bence. Bunla ölçü olmaz.
Onun hayat görüşü üniversiteye karşı da olabilirdi.
HERKESİ OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEK LAZIM.
Siz sevgilinizi değiştirmeye çalışırken, hayatı ile yargılarken onu sevmiyor olmuyorsunuzda, o sizin için okula girmiyor diye mi sevmiyor gibi yansıtılıyor.
Siz onun için bir şey yapın da , onu öyle kabullenin.

Bu durumda bence her şekilde sevgilinizin yanında olmalısınız. Ailenizi kırmak istememekte haklısınız ama onlar da sizin kararınıza saygı duymak durumunda. Kocaman bir insansınız sonuçta artık.

ne kadar arada kaldığımı görüyor en azından sınava grseydi adı olsaydı sonra okumasada olurdu ben o yüzden dedim,yoksa açıköğretim okuyor diye ne onu ne de başkasını hakir görüyorum ,ben ondan birşey beklemiyorum zaten ama annemler ısrar ediyor çok arada kalıyorum diye çıkış yolu buluyorum,annemlerle konuşuyorum olmuyor onla konuşuyorum olmuyor,iki tarafta kendine göre haklı ama ben iki tarafıda idare etmesini beceremiyorum

ben yanında duruyorum ama annemler o kadar katı ki yakında beni evden atarlarsa hiç şaşırmam o zaman o okulu okuma ben kimseye diyemem kızım derece yaptı şöyle okullara gitti ama açıköğretim mezunuyla evlendi diye diyor, ağlıyor ,babam falanda hiç istemiyor,bende onların bedduasını almak istemiyorum ,o kadar emek verdim geldim dünya gözyaşı döktüm bu okul yüzünden

Bu durumda bence her şekilde sevgilinizin yanında olmalısınız. Ailenizi kırmak istememekte haklısınız ama onlar da sizin kararınıza saygı duymak durumunda. Kocaman bir insansınız sonuçta artık.

Ben bir çare buldum. O zaman siz okulu bırakın Demeniz gereken tek şey "ben onu seviyor ve kabul ediyorum" hala katı duruyorlarsa , rest çekeceksiniz.
Ne bu böyle ya ? Siz kabul ediyorsunuz, aileniz niye bu kadar katı anlamadım.
Yarın birgün kendiniz gibi mühendis bulup evlenseniz, adam öküzün teki olsa daha mı iyi ?
Ne güzel işte , ne güzel bir insanlık örneği oluyor siz şimdi sevgilinizle evlenince.
Halkın deyimiyle koskoca mühendislik okuyan kız, yine halkın deyimiyle üniversite sayılmayan açıköğretim mezunu biriyle evlendi. Sevgi kazandı... Demek ki aralarında büyük bir sevgi var, kimse kimseyi küçümsemiyor.
Ben daha fazla yorum yapmayacağım. Aileniz çok fazla küçümsüyor , bence bu kdar küçümseme hiç iyi değil.
Çocuk yüksek lisans yapıyormuş helal olsun.
Açıköğretimlileri o kadar küçümsüyorlar ki, yüksek lisans yapmak çok zordur mesela. Bravo tebrik ediyorum.
Tek önerim ve yapılacak tek şey rest çekmek şu durumda.

resti çekiyorum ama fayda etmiyor aslında bu durum başkasının başına gelse hiç böyle davranıcak böyle sözler söylicek insanlar değiller,akıllarında başka birileri mi var bilmiyorum ki

arada kalmanıza gerçekten çok üzüldüm.ama herkeste açıköğretim i okul olarak görmeme gibi bisey var halbuki onu bitirmek icinde onca emek sarfediliyor.bide şöyle bisey var tabi insanın kendini geliştirmesi.ben Allahın izniyle üni mezunu olucam fakat erkek arkadasım lise mezunu.ama kendini geliştirmiş bikac dili var ve dili sayesinde cok iyi bi mesleğe sahip oldu deneyimleri sayesinde cok iyi yere geldi.yani üni mezunu olup kendini geliştirmeyen olduğu yerde kalan insanlarda var önemli olan kendine biseyler katabilmek bence .. inşallah olaylar istediğiniz gibi sonuçlanır.

çok teşekkürler ya anlamıyorum aslında annemler böyle düşünmüyorlar ama kızgınlıkla ne diceklerini şaşırıyorlar herhalde bide ben hiç hayır demedim onlara şimdi hayır deyince iyice küplere biniyorlar inş güzel sonuçlanır valla hayırlısı neyse o olsun diyorum hep

Senin adına çok üzüldüm öncelikle. Ama maalesef insanları günümüzde çok fazla "etiketiyle" yargılıyoruz. Mantık olarak bir eğitim denkliği olması gerek ki sizde var da zaten. Sözüm meclisten dışarı ama her örgün üniversite bitiren "adam" örgün üniversite bitirmeyeni "salla gitsin" gibi bir durumu kabullenemiyorum ki açıköğretimleri bitirmesi daha zor oluyor. Öte yandan da ailen seni düşünüyor, senin için en iyisini istiyor her ailenin evladı için istediği gibi.

Benim erkek arkadaşımın güzel bir işi var bir yandan çalışıyor bir yandan da açıköğretim de okuyor. Ben de yabancı dil okuyorum iyi bir üniversitede, hatta 2 yıllık da AÖF'den bir bölüm okumayı düşünüyorum ama ben-erkek arkadaşım-ailem üçgeninde bu anlamda en küçük bir sorun olmadı. Çünkü ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve ne kadar insanlık sahibi biri olduğunun da farkındalar. Demem o ki ailen erkek arkadaşının karakterini biraz daha yakından tanırsa belki daha sıcak yaklaşabilirler olaya, bu kadar katı olmayabilirler... Hayırlısı diyelim.

canım,
bundan yıllar evvel olsaydı ben de bir çok arkadaş gibi ne önemi var derdim.senin gibi ailene tepki gösterirdim.
ancak büyükler edindikleri tecrübeye dayanarak böyle yorumlarda bulunuyorlarmış ve de haklılarmış bunu gördüm.
benim kuzenim(bayan)mühendislik mezunu.şu an Türkiye'nin önde gelen kurumlarından birinde yönetici.evlenmek istediği zamanlarda 1-2 senedir bir şirkette mühendis olarak çalışıyordu.
eşiyle o zamanlar 7 senedir flört ediyorlardı.eşi lise mezunuydu.halam karşı çıkar diye açık öğretim okudu.yakışıklı,kültürlü,özgüveni tam biriydi enişte bey.
gelgelim halam ısrarla bu evliliğe karşı çıktı.mesleğin nedeniyle çok farklı bir çevren olacak.sen sorun etmezsen de,her ne kadar onun özgüveni tam desen de bir süre sonra eşin kompleks yapacak sorunlar yaşanacak dedi.
ben de o zamanlar 20'li yaşların başındayım.halama nasıl kızıyorum.ne saçma.onlar birbirlerini seviyor.7 senedir birlikteler.birbirlerini tanıyorlar.kuzenim halama diyor ki ben 7 senedir tanıyorum.tanısan böyle bir sorun yaşanmayacağını anlardın diyor.neyse uzun lafın kısası halamın ve tüm büyüklerin onaylamamasına rağmen kuzenim evlendi.8 senedir evli.yıllar içinde kuzenim aynen halamın dediği gibi kariyer yaptı.iş çevresinden arkadaşları oldu.eşi zamanla kompleks yapmaya başladı.eşi bir fabrikada operatör.kuzen yurtdışı toplantılarına gidiyor.sorun.adam gitmesi gerektiğini anlamak istemiyor.kuzenim bir birimin yöneticisi ve o birimi temsilen toplantılara katılmak zorunda.en basitinden eşi bu konuda sorun çıkarıyor.orta yol yok.ya işini bırakacak ya eşini.kuzen eşinin 5-6 katı maaş alıyor.adam bundan da eziklik duymaya başlamış olacak ki.ne evin ne de çocuğun hiçbir giderine karışmıyor.1 kuruş vermiyor.hani nerede o en baştaki özgüveni tam ,çevresinde parmakla gösterilen adam gibi adam..puff..bunlar örneklerin çoooook küçük bir kısmı.üzülerek söylüyorum ki halam haklı çıktı.son olarakta geçen ay eşi bir tartışma esnasında kuzenime şiddet uygulamış.yüzü gözü morarmış.3 gün işe gidememiş.ve kimseye söyleyemiyor.ekonomik özgürlüğü olan,kendi ayakları üzerinde duran bir bayan ancak boşanamıyor çünkü 5 yaşındaki kızı babasına çok düşkün ona kıyamıyor.eli kolu bağlı.karı koca ilişkileri bitmiş.çocuk için bir mecburiyeti sürdürüyor.kimse inanmazdı adamın bu kadar değişip böyle sorunlar yaşatacağına.ama oldu işte.üzgünüz ki halam haklı çıktı
dilerim senin ailen yanılır,sen çok mutlu olursun
ama tecrübeleri önemsiyorsan anlattıklarıma kulak ver

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…