Seneye için düşünüyorsunuz galibaArkadaşlar fikir danışmak istiyorum.devlet anaokulu ve kolej anaokulu arasında ki farklar nelerdir.değer mi o kadar paraya siz ne kadar ücret ödüyorsunuz özel anaokullarına.oğlum anaokuluna gidecek o yüzden araştırmaya çalışıyorum kendi çapımda yardımcı olursanız sevinirim
Hangi okul peki sakıncası yoksa sitelerinde fiyat yazmıyor o yüzden sordum kusura bakmayınBen değer diye düşünerek özele gönderdim. Koleje bağlı değildi, butik bir anaokuluydu. 3,5 yaşında başladı. Sınıflar 8-11 arası değişen mevcuttaydı. Düzgün insanların çocuklarıyla bir arada büyüsün istedim. Meslek sahibi belli bir kesinden geliyordu veliler. Güvenli bir ortam gerekiyor,beslenme iyi olması gerekiyor, tuvalet ve banyolar çocuğun boyuna uygun olmalıydı, benim kriterlerim bunlar. Devlete göndereceğime evde dursun çocuk hiç gitmesin ben öyle düşünüyorum. Fiyatları bu sene 3500 liraymış öğretmenler gününde ziyaret edip sormuştum laf arasında.
Çocuğu devlete göndereyim de ileride o parayla özele gönderirim, yurt dışına yollar desteklerim çocuğun eğitimini diyenler çocuklarına o vizyonu büyüdüğünde kazandıramayacaklar,ben buna inanıyorum o yüzden özelde başladık.
Bizim mahallenin anaokulunda,ilkokulunda Türkçe konuşan kimse yok neredeyse,o ortama gönderemezdim. Sınıfları 34 kişiydi. Temizlik görevlisi tek başına tüm okulu temizleyemiyor,kapıda görevli yok,kapı açık çocuklar Allaha emanet. Bu tarz ortamlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum özellikle küçük yaşlar için. Anaokulu ve ilkokul ortaokul özelde olmalı,sonrasında iyi bir devlet lisesine gidebilir.
Şu anda ilkokul 2de oğlum. Özele gidiyor. Aylık 6000 veriyoruz.
Ne kadar ödeme yapıyorsunuz sorması ayıpben anaokulunda özel tercih ettim açıkçası. kendilerini koruyamayacak yaşta oldukları için benim için güvende olduğunu bilmek son derece önemli. şu an okulda bir problem olsa anında bizle iletişime geçilmesi, çocuğumun zarar görmeden okula gittiğini bilmek benim için çok önemli. aktivite olaylarına girmiyorum bile. görece iyi bir okula gönderdiğim için etkinlik yapılırken hiç sıkıntı çıkmıyor. herkesin maddi durumu iyi olduğu için okulda etkinlik konusunda çeşitlilik sunabiliyor. devlette böyle bir esneklik yok. ayrıca çocuğun kişilik oluşumunun büyük bir yüzdesi 6 yaşına kadar tamalandığından okul öncesi eğitimin çok daha fazla önemli olduğunu düşünüyorum ben. yani bana anaokulu yerine iyi bir liseye gitmesi mantığı doğru gelmiyor.
Biz Bursadayız. Rica ederim neden sakıncası olsun. Özelden yazayımHangi okul peki sakıncası yoksa sitelerinde fiyat yazmıyor o yüzden sordum kusura bakmayın
Evet seneye için ama ona göre para durumumu ayarlamam gerekSeneye için düşünüyorsunuz galiba
Çok teşekkür ederimBiz Bursadayız. Rica ederim neden sakıncası olsun. Özelden yazayım
Rica ederim. Asla gözünüz arkada kalmaz,okul sahipleri bebek gibi bakarlar kuzulara. Sıcacık bir ortam,montessori tipinde. Kolejlerin çoğunda montessori yok,özellikle ona dikkat edin, masalı sıralı anaokulu çok verimli olmaz. Her şeyin bir zamanı var,anaokulu oyun çocuğu içindir,kolej düşünmemenizi tavsiye ederim.Çok teşekkür ederim
Haklısınız bunu hiç düşünmedimRica ederim. Asla gözünüz arkada kalmaz,okul sahipleri bebek gibi bakarlar kuzulara. Sıcacık bir ortam,montessori tipinde. Kolejlerin çoğunda montessori yok,özellikle ona dikkat edin, masalı sıralı anaokulu çok verimli olmaz. Her şeyin bir zamanı var,anaokulu oyun çocuğu içindir,kolej düşünmemenizi tavsiye ederim.
Evet yapacağım zaten yoksa çok zor işimizİyi semtlerde iyi anaokulları var .
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama şöyle detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Genelleme yapmak yanlış herkesin durumu el vermiyor özele göndermeye.Ben değer diye düşünerek özele gönderdim. Koleje bağlı değildi, butik bir anaokuluydu. 3,5 yaşında başladı. Sınıflar 8-11 arası değişen mevcuttaydı. Düzgün insanların çocuklarıyla bir arada büyüsün istedim. Meslek sahibi belli bir kesinden geliyordu veliler. Güvenli bir ortam gerekiyor,beslenme iyi olması gerekiyor, tuvalet ve banyolar çocuğun boyuna uygun olmalıydı, benim kriterlerim bunlar. Devlete göndereceğime evde dursun çocuk hiç gitmesin ben öyle düşünüyorum. Fiyatları bu sene 3500 liraymış öğretmenler gününde ziyaret edip sormuştum laf arasında.
Çocuğu devlete göndereyim de ileride o parayla özele gönderirim, yurt dışına yollar desteklerim çocuğun eğitimini diyenler çocuklarına o vizyonu büyüdüğünde kazandıramayacaklar,ben buna inanıyorum o yüzden özelde başladık.
Bizim mahallenin anaokulunda,ilkokulunda Türkçe konuşan kimse yok neredeyse,o ortama gönderemezdim. Sınıfları 34 kişiydi. Temizlik görevlisi tek başına tüm okulu temizleyemiyor,kapıda görevli yok,kapı açık çocuklar Allaha emanet. Bu tarz ortamlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum özellikle küçük yaşlar için. Anaokulu ve ilkokul ortaokul özelde olmalı,sonrasında iyi bir devlet lisesine gidebilir.
Şu anda ilkokul 2de oğlum. Özele gidiyor. Aylık 6000 veriyoruz.
Aylık 4200 ödüyoruz biz.Ne kadar ödeme yapıyorsunuz sorması ayıp