- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Cok fazla genelleme yapmışsınız sanki. Bizim buradaki anaokulları öyle değil. Kartli sistemle alıyoruz çocuğu. Kartı makinaya okutuyoruz ,yukarıdan çocuğu alıp getiriyorlar. Yani böyle sistemleri olan okullar da var. Sınıf mevcudu en fazla 15 kisiydi. WC leri kendi boyutlarina uygun, spor yapabilecekleri alanları ,bahçede parkı olan bir devlet anaokulu.Ben değer diye düşünerek özele gönderdim. Koleje bağlı değildi, butik bir anaokuluydu. 3,5 yaşında başladı. Sınıflar 8-11 arası değişen mevcuttaydı. Düzgün insanların çocuklarıyla bir arada büyüsün istedim. Meslek sahibi belli bir kesinden geliyordu veliler. Güvenli bir ortam gerekiyor,beslenme iyi olması gerekiyor, tuvalet ve banyolar çocuğun boyuna uygun olmalıydı, benim kriterlerim bunlar. Devlete göndereceğime evde dursun çocuk hiç gitmesin ben öyle düşünüyorum. Fiyatları bu sene 3500 liraymış öğretmenler gününde ziyaret edip sormuştum laf arasında.
Çocuğu devlete göndereyim de ileride o parayla özele gönderirim, yurt dışına yollar desteklerim çocuğun eğitimini diyenler çocuklarına o vizyonu büyüdüğünde kazandıramayacaklar,ben buna inanıyorum o yüzden özelde başladık.
Bizim mahallenin anaokulunda,ilkokulunda Türkçe konuşan kimse yok neredeyse,o ortama gönderemezdim. Sınıfları 34 kişiydi. Temizlik görevlisi tek başına tüm okulu temizleyemiyor,kapıda görevli yok,kapı açık çocuklar Allaha emanet. Bu tarz ortamlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum özellikle küçük yaşlar için. Anaokulu ve ilkokul ortaokul özelde olmalı,sonrasında iyi bir devlet lisesine gidebilir.
Şu anda ilkokul 2de oğlum. Özele gidiyor. Aylık 6000 veriyoruz.
Devlet anaokuluna gondermektense hiç anaokuluna göndermem tabiri biraz abes kalıyor bence