- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Cok fazla genelleme yapmışsınız sanki. Bizim buradaki anaokulları öyle değil. Kartli sistemle alıyoruz çocuğu. Kartı makinaya okutuyoruz ,yukarıdan çocuğu alıp getiriyorlar. Yani böyle sistemleri olan okullar da var. Sınıf mevcudu en fazla 15 kisiydi. WC leri kendi boyutlarina uygun, spor yapabilecekleri alanları ,bahçede parkı olan bir devlet anaokulu.Ben değer diye düşünerek özele gönderdim. Koleje bağlı değildi, butik bir anaokuluydu. 3,5 yaşında başladı. Sınıflar 8-11 arası değişen mevcuttaydı. Düzgün insanların çocuklarıyla bir arada büyüsün istedim. Meslek sahibi belli bir kesinden geliyordu veliler. Güvenli bir ortam gerekiyor,beslenme iyi olması gerekiyor, tuvalet ve banyolar çocuğun boyuna uygun olmalıydı, benim kriterlerim bunlar. Devlete göndereceğime evde dursun çocuk hiç gitmesin ben öyle düşünüyorum. Fiyatları bu sene 3500 liraymış öğretmenler gününde ziyaret edip sormuştum laf arasında.
Çocuğu devlete göndereyim de ileride o parayla özele gönderirim, yurt dışına yollar desteklerim çocuğun eğitimini diyenler çocuklarına o vizyonu büyüdüğünde kazandıramayacaklar,ben buna inanıyorum o yüzden özelde başladık.
Bizim mahallenin anaokulunda,ilkokulunda Türkçe konuşan kimse yok neredeyse,o ortama gönderemezdim. Sınıfları 34 kişiydi. Temizlik görevlisi tek başına tüm okulu temizleyemiyor,kapıda görevli yok,kapı açık çocuklar Allaha emanet. Bu tarz ortamlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum özellikle küçük yaşlar için. Anaokulu ve ilkokul ortaokul özelde olmalı,sonrasında iyi bir devlet lisesine gidebilir.
Şu anda ilkokul 2de oğlum. Özele gidiyor. Aylık 6000 veriyoruz.
Arkadaş inşallah göndermek zorunda kalmazCok fazla genelleme yapmışsınız sanki. Bizim buradaki anaokulları öyle değil. Kartli sistemle alıyoruz çocuğu. Kartı makinaya okutuyoruz ,yukarıdan çocuğu alıp getiriyorlar. Yani böyle sistemleri olan okullar da var. Sınıf mevcudu en fazla 15 kisiydi. WC leri kendi boyutlarina uygun, spor yapabilecekleri alanları ,bahçede parkı olan bir devlet anaokulu.
Devlet anaokuluna gondermektense hiç anaokuluna göndermem tabiri biraz abes kalıyor bence
çok iyi devlet anaokulları da var. özellikle belediyelerin kendi bünyesinde açtıkları, kura ile öğrenci alınan anaokulları var. benim oğlumun ayı tutmuyordu oraya. seneye kura için başvuru yapacağım. ama devlette böyle şartlarda anaokulu bulmak gerçekten çok zor. bu demek değil ki her özel anaokulu da iyi. hepsinin iyisi kötüsü var.Cok fazla genelleme yapmışsınız sanki. Bizim buradaki anaokulları öyle değil. Kartli sistemle alıyoruz çocuğu. Kartı makinaya okutuyoruz ,yukarıdan çocuğu alıp getiriyorlar. Yani böyle sistemleri olan okullar da var. Sınıf mevcudu en fazla 15 kisiydi. WC leri kendi boyutlarina uygun, spor yapabilecekleri alanları ,bahçede parkı olan bir devlet anaokulu.
Devlet anaokuluna gondermektense hiç anaokuluna göndermem tabiri biraz abes kalıyor bence
Devlet okulunda çalışan bir öğretmen olarak "Devlete gideceğine evde otursun "sözüyle eğitimden pek bir şey anlamadığınızı öğrenmiş oldum.14 .yılım iki kizim 3.5 yaşında devlet anaokulunda başladı.krucugu hala anaokulunda. Kızımın öğretmeni odtü mezunu harika bir öğretmen.kolejlerde cocuk gelişi mezunu olan kişilerden emin olun çok daha iyi. Ben şu anda 2. Sınıfları okumuyorum öğrencilerim türkiye geneli deneme sınavlarında başarılar kazanıyor.Devlet ortaokulundan mezun olan bir çok öğrencimiz Turkiyenin en prestiji liseleri olan Fen lisesine gidebiliyor ama size göre evde oturmalılar. Evet siz öyle uygun bulmuş olabilirsiniz ama bu konuda bir bilginiz olmadan okullarımızı kötüleyemezsinizBen değer diye düşünerek özele gönderdim. Koleje bağlı değildi, butik bir anaokuluydu. 3,5 yaşında başladı. Sınıflar 8-11 arası değişen mevcuttaydı. Düzgün insanların çocuklarıyla bir arada büyüsün istedim. Meslek sahibi belli bir kesinden geliyordu veliler. Güvenli bir ortam gerekiyor,beslenme iyi olması gerekiyor, tuvalet ve banyolar çocuğun boyuna uygun olmalıydı, benim kriterlerim bunlar. Devlete göndereceğime evde dursun çocuk hiç gitmesin ben öyle düşünüyorum. Fiyatları bu sene 3500 liraymış öğretmenler gününde ziyaret edip sormuştum laf arasında.
Çocuğu devlete göndereyim de ileride o parayla özele gönderirim, yurt dışına yollar desteklerim çocuğun eğitimini diyenler çocuklarına o vizyonu büyüdüğünde kazandıramayacaklar,ben buna inanıyorum o yüzden özelde başladık.
Bizim mahallenin anaokulunda,ilkokulunda Türkçe konuşan kimse yok neredeyse,o ortama gönderemezdim. Sınıfları 34 kişiydi. Temizlik görevlisi tek başına tüm okulu temizleyemiyor,kapıda görevli yok,kapı açık çocuklar Allaha emanet. Bu tarz ortamlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum özellikle küçük yaşlar için. Anaokulu ve ilkokul ortaokul özelde olmalı,sonrasında iyi bir devlet lisesine gidebilir.
Şu anda ilkokul 2de oğlum. Özele gidiyor. Aylık 6000 veriyoruz.
Durumu elvermeyen zaten doğrudan göndermiyor,özel mi olsun devlet mi olsun diye de sormuyor ama.Genelleme yapmak yanlış herkesin durumu el vermiyor özele göndermeye.
Oğlum 25 aylık ve 3,5 aydır özel butik bir kreşe gidiyor mahallede. Şu anda ingilizce şarkı söylüyor, bir çok ingilizce kelimeyi biliyor, konuşuyor. Ritim tutmayı öğrendi. El becerisi inanılmaz gelişti. 10 a kadar türkçe ve ingilizce sayabiliyor. Her gün bir çok aktivite yapılıyor. Yemekleri dengeli, sağlıklı ve hijyenik. Her ay düzenli olarak doktor muayenesi yapılıyor okulda, çocuk gelişimi uzmanı takip edip rapor veriyor her ay yine. Ayrılık kaygısı yaşıyordu, okulun pedagogu birebir oğlumla çalışıyor şu anda özel olarak ve biz de her hafta görüşme yapıyoruz ücretsiz bir şekilde ve bizi de yönlendiriyor. Okula ayda 3500 ödüyoruz. Ben memnunum. Bu kadar fazla hizmete bence uygun ödüyoruz. Bunun yanında arkadaşımın çocuğu da devlet anaokuluna gidiyor birkaç yıldır. Bu kadar çok hizmet aldığını söyleyemem ama memnundular. Bence bu biraz da beklentiyle alakalı.Arkadaşlar fikir danışmak istiyorum.devlet anaokulu ve kolej anaokulu arasında ki farklar nelerdir.değer mi o kadar paraya siz ne kadar ücret ödüyorsunuz özel anaokullarına.oğlum anaokuluna gidecek o yüzden araştırmaya çalışıyorum kendi çapımda yardımcı olursanız sevinirim
Tamam ama hepimiz aynı yerde yaşamıyoruz ki,ben de yaşadığım yerle bir arada düşünmek zorundayım. Tüm devlet okulları böyle demedim,özellikle de belirttim bizim mahallenin okulları bu şekilde diye. Yani kendi şartlarımdan bahsettim. Herkesinki farklı. Güvenliğinden temizliğinden emin olan istediği gibi gönderebilir devlete, benim öyle bir imkanım olamadı maalesef okula kokudan girilmiyordu. Belki sizin mahallenizde yaşasam ben de tatmin olabilirdim şartlardan.Cok fazla genelleme yapmışsınız sanki. Bizim buradaki anaokulları öyle değil. Kartli sistemle alıyoruz çocuğu. Kartı makinaya okutuyoruz ,yukarıdan çocuğu alıp getiriyorlar. Yani böyle sistemleri olan okullar da var. Sınıf mevcudu en fazla 15 kisiydi. WC leri kendi boyutlarina uygun, spor yapabilecekleri alanları ,bahçede parkı olan bir devlet anaokulu.
Soran kişi de durumu iyi olsa o parayı düşünmez özelle devlet arasındaki farkı sormaz bence.Durumu elvermeyen zaten doğrudan göndermiyor,özel mi olsun devlet mi olsun diye de sormuyor ama.
Okullarınızı kötülemedim,kendi mahallemde bulunan okulu anlattım,fark etmediniz sanırım özellikle yazdım. Hatta başka konularda da laf arasında yazmıştım önceden,okulun öğretmenlerinden 2 tanesi zaten komşum,oğlum 3 yaşındayken sormuştum anaokuluna göndermek istiyorum diye,bana anaokulunun gerekmediğini,evde bakmaya imkanım varsa doğrudan ilkokula göndermem gerektiğini söylemişlerdi. Bu da son aşama oldu,bizim mahallenin devlet okuluna göndermektense evde dursun çocuğum diye karar vermiştim. Çünkü bu zihniyetteki bir öğretmen benim çocuğuma bir şey katamazdı.Devlet okulunda çalışan bir öğretmen olarak "Devlete gideceğine evde otursun "sözüyle eğitimden pek bir şey anlamadığınızı öğrenmiş oldum.14 .yılım iki kizim 3.5 yaşında devlet anaokulunda başladı.krucugu hala anaokulunda. Kızımın öğretmeni odtü mezunu harika bir öğretmen.kolejlerde cocuk gelişi mezunu olan kişilerden emin olun çok daha iyi. Ben şu anda 2. Sınıfları okumuyorum öğrencilerim türkiye geneli deneme sınavlarında başarılar kazanıyor.Devlet ortaokulundan mezun olan bir çok öğrencimiz Turkiyenin en prestiji liseleri olan Fen lisesine gidebiliyor ama size göre evde oturmalılar. Evet siz öyle uygun bulmuş olabilirsiniz ama bu konuda bir bilginiz olmadan okullarımızı kötüleyemezsiniz
Ben farklılıkları anlattım ama kendi çevremden örneklerle anlattım. Konu sahibinin de karar vermeden önce benim gibi bir sürü okul gezip şartları görmesi gerekir. Ben şahsen oğlum 3 yaşındayken başladım gözlemlemeye. İlk önce mahallenin okulundaki öğretmenlerle konuştum. 2 tanesi komşumdu. Sonra gidip okul giriş çıkış saatlerinde çevresini inceledim. İnsanları iyi tanıyabiliyorum, bakınca çoğu şeyi anlayabiliyorum. Mesela kapı ardına kadar açıktı gittiğim bir okulda. Görevli yoktu,giren çıkan belli değildi. Direkt olarak eledim o okulu. Birkaç okulun tuvaletlerine girdim,baktım lavabo benim belime geliyor. E benim oğlumun boyu kısa,nasıl yetişecek oraya? Ben bu tarz şeylere dikkat ediyorum. İmkanım olmasa da zorlar yine de şartlarıma göre okula veririm. Çocuklar kıymetli çünkü.Soran kişi de durumu iyi olsa o parayı düşünmez özelle devlet arasındaki farkı sormaz bence.
Asgari ücretten biraz üstü alan iki çocuk sahibi birisi nasıl imkan zorlasın mesela. Ne güzel sizin imkanınız varmış göndermişsiniz.Ben farklılıkları anlattım ama kendi çevremden örneklerle anlattım. Konu sahibinin de karar vermeden önce benim gibi bir sürü okul gezip şartları görmesi gerekir. Ben şahsen oğlum 3 yaşındayken başladım gözlemlemeye. İlk önce mahallenin okulundaki öğretmenlerle konuştum. 2 tanesi komşumdu. Sonra gidip okul giriş çıkış saatlerinde çevresini inceledim. İnsanları iyi tanıyabiliyorum, bakınca çoğu şeyi anlayabiliyorum. Mesela kapı ardına kadar açıktı gittiğim bir okulda. Görevli yoktu,giren çıkan belli değildi. Direkt olarak eledim o okulu. Birkaç okulun tuvaletlerine girdim,baktım lavabo benim belime geliyor. E benim oğlumun boyu kısa,nasıl yetişecek oraya? Ben bu tarz şeylere dikkat ediyorum. İmkanım olmasa da zorlar yine de şartlarıma göre okula veririm. Çocuklar kıymetli çünkü.
Güzel arkadaşım,burada bütçe planlaması değil ki konumuz?Asgari ücretten biraz üstü alan iki çocuk sahibi birisi nasıl imkan zorlasın mesela. Ne güzel sizin imkanınız varmış göndermişsiniz.