Okul sorunsalı bölümü mü bırakmalı miyim?

İsmek kursu gibi bölüm. Sanki 50+ teyzeler toplanıp takı yapıyormuş gibi.
öyle değil.gayet ciddi eğitim veriliyor.kendini geliştiren ve tasarım yapabilen ustalar ciddi paralar kazanıyorlar türkiyede.çünkü değerli takı ihracatımız fazla.ama konu sahibinde o azmi göremedim ben orası ayrı

Okumak çok istiyorum

Oku o zaman konu sahibesi seni kim tutuyor ?? Okumak istiyorsun madem neden okulu bıraksam mı diye konu açıyorsun?

Okumak istiyorsan çalışıcaksın bu kadar. Bölümün gayet güzel, kendini geliştirmek için el çizimini geliştir önce. Çizim kursuna git veya otur Youtube'dan çizim nasıl yapılır videoları var izle öğren.

Çalışmak istemiyorsun, derse girmiyorsun, becerim yok diye mızmızlanıyorsun senin neren okumak istiyor zaten burayı kimse anlayamadı her yerin bahane:ruh:

Bu bölümü bırakıp ne yapıcaksın, bu kafayla nereyi kazanmayı düşünüyorsun tam olarak??

Oku o zaman konu sahibesi seni kim tutuyor ?? Okumak istiyorsun madem neden okulu bıraksam mı diye konu açıyorsun?

Okumak istiyorsan çalışıcaksın bu kadar. Bölümün gayet güzel, kendini geliştirmek için el çizimini geliştir önce. Çizim kursuna git veya otur Youtube'dan çizim nasıl yapılır videoları var izle öğren.

Çalışmak istemiyorsun, derse girmiyorsun, becerim yok diye mızmızlanıyorsun senin neren okumak istiyor zaten burayı kimse anlayamadı her yerin bahane:ruh:

Bu bölümü bırakıp ne yapıcaksın, bu kafayla nereyi kazanmayı düşünüyorsun tam olarak??
kaldırım mühendisliği bölümü olabilir.adı da mühendisle bitiyor bak çok havalııııı :KK70:

5 buçuk haftadir canlı derslere girmedim kesin sınıfta mı kalırım? Acaba ? Uzaktan eğitim yapamıyorum utanıyorum
Yok canım niye kalasın?
Whatsaap grubuna bakıyorum çok bıraksam bölümü ya barajı gecemezsem
Yoruluyorsundur da sen whatsappa bakıyormuşsun sonuçta
Emeğinin karşılığını alırsın içini ferah tut

Var çok mu kötü güzel değil mi bölüm?
Bu işi yapmak için diploma şartı bile yok. Bunlar biraz laf olsun torba dolsun. Üniv sanatsal görünsün diye açılan bölümler. Zanaat olarak bile size kattığı bir şey yok .

Yahu bu ülkede en prestijli meslekler bile işsiz. Siz bu bölümü bitirince ne olacağını sanıyorsunuz ?

Biraz acimasiz olacak ama 4 yillik olan bolumlerin hali ortada.2 yillik iyi bolumler var ama sizinkinden pek bisey cikacagini sanmiyorum.sirf universite okudum demek icin okunmaz.sizinki oyle olmus simdide pismansiniz

Takı tasarımı güzel bir bölüm ancak isteğiniz yoksa, uğraşamam diyorsanız yapılacak iş de değil. Ateşin 🔥 başına oturup sevgiyle şöyle mi olsun böyle mi olsun diye sanatsal olarak saatlerce uğraşmanız gerekir.

Sevmiyorsanız girmeyin, başkasına yol açın.

Bu işin okulunu okumadım ama eğitimini aldım. Resmen ateş beni çağırıyor desem yeridir. Şu anda başka yoğunluklar nedeniyle ara vermek durumunda kaldım ama en kısa zamanda dönmek tek amacım. Evet beceri önemli ama bir yere kadar. Ben de çok yaratıcı ya da becerikli değilim ama o tezgahın verdiği dinginliği hiç bir psikolog vermedi bana. Bu bir aşk işi, sabır işi. Tehlikeli olduğu da doğru, dikkatli olmak gerekir. Ama şunu söyleyebilirim ki, belki zengin etmez ama sebat eder kendinizi geliştirirseniz para kazanabileceğiniz çok güzel bir zanaat. Bildiğim kadarıyla üniversiteler pek de iyi değil bu konuda eğer devam edecekseniz atölyelere katılmanızı öneririm. Çırak olmadan usta olunmaz. Eğer Ankara'da iseniz, özelden yazarsanız bu işin ehli bir ustayı öneririm size. Kurs alırsınız. Eğer ki bırakacaksanız da tercihinizi kendi özellik ve beklentilerinizin farkında olarak yapın. Hayat çok kısa, verimli zamanlarınızı verimli değerlendirin.

İlk yıl bitmiş zaten şimdi tekrar yks hazırlanmak yerine dgs ye falan hazırlan geçiş yapabileceğin bir bölüm varsa. Daha sonra tekrar yks ye hazırlanırsın. Online derste utanılacak ne var? Bende online derse giriyorum ama kimseden utanmam o insanların benden hiçbir farkı yok.

Bölümünüz ile ilgili süpheleriniz varsa, icinize sinmiyorsa birakip baska bir bölüm icin calismak en mantiklisi olacaktir. Aksi zaman kaybi. Sizin bu bölüme olan hevesiniz sönmüs.

X