Okul öncesi problemimiz

Bizim kolejimizde anasınıfı 2 seneydi. 5 ve 6 yaş olarak. Zaten 3-4yas öncesini almiyorlar bile sanki. Ben de bilemedim benim de kafamı karıştırdın

6 yaş sınıfı olarak asla görmedim. Kızımın eski okulunda 2 6 yaş arasıydı mesela. Ama 5 yaş sınıfı bile yoktu çünkü öğrenci yoktu.

Şuanda kolejlerde anaokulu 4 yaşını doldurunca alıyorlar. 2 sene üst üste anaokuluna gönderende oluyor. Yani artık 4 yaşta anaokuluna gidebiliyor.
Okul görüşmesinden alnının akıyla çıkan veli belli ediyor kendini. Teşekkürler.

Bybo yu takip ediyor musunuz?
Byboda bu konu çok tartışıldı. İsterseniz grupta aratıp okuyun. Genel görüş orada da ne kadar geç o kadar iyi. Oyun oynadıkları kadar oynasınlar, dersler sorumluluk ödev zaten hayatlarına girdi mi çıkmayacak gibi geliyor bana. Geç kalmıyorlar

2016 Aralık doğumlu oğlum var

33 aylıktan beri bağımsız anaokuluna gidiyor. 3 yaş grubundan başladı.

Bu sene ilkokula hazırlık olan normal okulla bünyesinde anasınıfı diye tabir ettiğimiz ilkokul öncesi son sınıfta olacak.

Öğretmenim ve genel olarak çocukların okula çok erken başlaması taraftarı değilim. Siz kendi çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz her çocuğun okula alışması sosyalliği fiziksel durumu bir değil. Yaşı küçüktür ama algı yaşı yüksektir fiziksel olarak gelişmiştir bu durumda ilkokula başlaması sıkıntı oluşturmaz.

Benim oğlum erken gitmesi taraftarı olmamama rağmen 69 aylık başlayacak nasipse.

Çünkü şu an daha 1 sene anaokuluna gidecek olmasına rağmen okuma yazma basit toplama çıkarma 1000 e kadar sayma ve yazma yapabiliyor. Onun üzerine 1 yıl daha anaokulu(toplamda 4 yıl) çocuğa zulüm olur. Benim de endişem fiziksel durumu çünkü tam anlamıyla çiroz bir çocuk ve zaten sınıfın en küçüğü olacak.

Bu yıl yine ilkokula hazırbulunuşluğu ile ilgili görüşmeler yapacağız ama şu an hazır görünüyor.

Okul psikologlarıyla iletişim halinde olun.

Bütün anaokulları 3-6 yaş arası alıyor, neden ikilemde kaldığınızı anlamadım.
Ama ilkokul için ben oğlumu 83 aylık göndereceğim, öncesinde psikologa gitmemiz gerekecek bizim, hazır dese bile göndermek istemem.
Geç gitsin.

Başka bir anaokuluna da gidebilir. Ana okuluna iki sene giden de var

aralık doğumlu çocukların bir sonraki sene gibi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ben

yani sınıfın en büyüğü olmak en küçüğü olmaktan daha verimli

oğlum ağustos doğumlu ve onun sınıfındaki aynı yıl ocak şubat doğumlular ile cidden farklı idi

bu geri kalmak vs olarak değil ama farklılardı birinci sınıfta

sonra yavaşça o ayrım kapanıyor ama somut soyut düşünme ayrımında yine biraz kopuyor

örneğin aynı sınıfta bir 2009 Ekim bir de 2010 Aralık doğumlu çocuk vardı aralarında 14 ay vardı

2009 aralık doğumlu bir çocuk daha vardı Ekim 2010 doğumlu da

geç gönderenlerden hiç pişmanlık sözü duymadım ama erken gönderenler bekleseydik daha iyi olur muydu bilemedik dediler

bu arada oğlum 4 yıl kreşe gitti kreşin bir sınırı yok ki

seneye de verirsiniz anasınıfına

virüs ortamında büyük bir okulun anasınıfı korkuları tetikleyebilir zira okullar da çekinip sürekli maskenizi takın, oraya ellemeyin buraya şunu yapmayın modunda

yerinizde olsam daha butik bir kuruma gönderirdim önümüzdeki yıl

Benim kızımda 15 Aralik doğumlu aynı sorunu bende yaşadım çocuğunuzun gelişimine fiziksel açıdan bakın önce çünkü sınıfta en büyük en uzun olmakta bazen sıkıntı olur özellikle kizlar için anaokuluna 5 yaş grubuna gidebilir kendinden küçükler olduğunda sıkılabilir ve geriye götürebilir çocuğu kendinden çok küçükler varsa, ilkokul sürecinde de yine siz tabi gözlemleyin anneler bu konuda inannin çocuğunu herkesten çok daha iyi tanıyıp anlıyor bu çocuğa göre değişiyor benim kızım ikinci sınıfı bitirdi ben şimdi iyi ki göndermişim diyorum boyu uzun algısında da bir sorun yoktu şimdi hiç birinci sınıf çocuğu gibi değil bakınca ,sizde anaokuluna gönderebilirsiniz.

Kızım 25 aylık , 15 aylıktan beri kreşe gidiyor. Türkiye’dekine göre sistem biraz daha farklı fakat kendi yaşadığım yere göre örnek verebilirim. 1-2 yaş arası krippe bölümü diyorlar Türkçe karşılığı ‘beşik’ gibi bişey demek sanırım Türkiye’de ‘kreş’ oluyor. 2’yaştan sonra ise okula başlayana kadar devam edecekleri gruba gidiyorlar ve orası karış grup 2-6 yaş arası. Bunu da özellikle yapıyorlar, oradaki büyük çocuklardan da vs. Daha çok şey öğrendiklerini ifade ediyorlar. Yuvalarda pedagoglar ve öğretmenler birlikte çalışıyor. Sonuçta bizlerden daha tecrübeli ve bilgililer bu konuda.
ben onlara güvenme taraftarıyım.

yani danıştığınız doktor-terapist ya da danışmanlar büyük gruba gitmesinde sakınca görmüyorsa onları dinleyin.
Çünkü küçüklerin arasında öğreneceği şeyler sınırlı bence. Amaç zaman geçirmek değil, çocuğa bir şeyler katabilmek ise bence size önerileni yapın :)

Facebook hesabımı kapattım yaklaşık 1 sene önce. Doğru güzeldi bybo. Açıp takip edeyim.

Gittiğimiz psikolog hali hazırda göndermeyi düşündüğümüz okulun da psikologu ama başka görüş almadık.

3-6 grup okullarında genelde 5 yaş sınıfı bile yok aslında. Yani teorik olarak 6 yaş da var deniyor ama genelde bu yaş itibari ile çok tercih edilmiyor o okullar en azından benim çevremde.

Aralık 28 bir de
Korkusunu dikkatli olmak tetiklemiyor bana kalırsa ama belli de olmaz yani. Bizimki daha çok kusacak mıyım, öksürdüm, hapşırdım, hasta mıyım, hastaneye gidelim mi, neden gitmedik su kaçtı boğazıma diye stres yapıyor. Kusmayı sevmezdi, zaten kim sever diye düşmedim üstüne. Bir kaç ay önce boğazına bir şey kaçınca müdahale olarak kusturdum ve baktım iş takıntı boyutuna geldi. Öyle başladık terapiye de.

Burası hariç genel aldığım görüş anaokulu olsa da kreş daha ağır basıyor gibi bana da. Yani butik anaokulu bu gruba giriyor benim için de.

Eve yakın bir tane var zaten görüşebileceğim ayarda. Yani eski kreşinde servis kullanıyordu ama servisi okul sahibiydi, kalabalık değildi, kontrolü kolaydı. Diğer türlü o iş de zor olacak.

4.5 yaş sınıfı farklı anaokullarında. Oğlum iki yıl Devlet anaokuluna gitti. Her iki okulda da örneğin oğlum 2015 li. 2015 ve 2016 lı öğrencilerin ayrı sınıfları vardı.
Yani tek sene gidilecek diye birşey yok. Geçen sene daha oyun odaklı eğitim iken bu sene 1. Sınıfa hazırlık gibi bir eğitim verildi

Belki de fiziksel olarak hep minyon çocukları görmüşümdür yanında emin de olamıyorum şimdi. %97 persentilde boyu yine baktım da. Kilosu kesinlikle fazla değil, 21 kilo. Gayet kaburgalarını falan belli
Bana kalırsa ikisi de olur yani kararsız kalma sebebim o. İkisinin de artısı da var eksisi de.

Gittiğimiz psikolog kızıma uygulamadı amacımız o olmadığı için ama zeka testi vs de yapıyormuş. Ki kendisi gidebilir değil kesinlikle anaokuluna gitmeli dedi. Kocam bu kadar kreş yanlısı olunca kafam karıştı belki de.

Muhtemelen bu kafa karışıklığı da okullarla görüşmeden geçmeyecek.

Okula başladımı çocuklar mola yok, durmadan devam, o yüzden ne kadar geç o kadar iyi dedim kızımı okula başlatırken. Ocak başı doğumlu kızım, okula başladığında çoğu arkadaşından ayca büyüktü, hiç zor olmadı, komşumuzun kızı aynı sene ekim sonu doğumluydu beraber başladılar okula. Çok zorlandı, annesi gerek yokmuş niye erkenden yolladım diye hayıflandı uzun süre. Bana erkenden başlasın geç kalmasın diyenler oldu, neye geç kalacak diye sorduğumda cevap verebilen olmadı valla. Çocukluklarını doya doya yaşasınlar diye düşünüyorum ben.

Pattis bu arada anasınıfı anaokulu farkında çok takılma
Çünkü MEB'ten gelen katı bir müfredat yok
Yani bugün üçgeni öğret, yarın kırmızıyı öğret şeklinde
MEB'ten kazanım ve göstergeler gelir, öğretmen o kazanım ve göstergeleri kazandırmak için tema seçer
Yani trafik işaretlerini öğretirken asıl amacımız mesela 1'den 3'e kadar saymak olabilir.
Burada temalar her zaman amacımız değil, aracımız
36-72 aylık çocuklar için okul öncesi eğitim programı yazarsan sen de ulaşabilirsin
Burada önemli olan öğretmen
Anasınıfında sadece boyama yaptıran ve ilkokula çok hazırlamayan öğretmene denk gelebileceği gibi (örneklerini gördüm), başka bir okulda tüm müfredatı hakkıyla uygulayan öğretmene de denk gelebilir.

Aaa demek sistem böyle.
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Mutlaka araştıracağım.
Yani boyama yapsın tabi ki istiyorum ama sadece boyama yapsın istemiyorum tahmin etmişsindir zaten.

Aaa demek sistem böyle.
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Mutlaka araştıracağım.
Yani boyama yapsın tabi ki istiyorum ama sadece boyama yapsın istemiyorum tahmin etmişsindir zaten.

Evet, ben İstanbul'da bir anaokuluna keyfi gözleme gitmiştim sistemlerini öğrenmek için
5 yaş grubu sürtünme kuvveti çalışıyordu :O
Ama bunu o kadar çocukların seviyesinde, o kadar oyunlaştırarak yapmışlardı ki
Formül vs olarak düşünmeyin
Çocuklar kronometre tutarak (evet bunu yapabiliyorlardı) kaydıraktan attıkları çeşitleri cisimlerin neden farklı sürelerde zemine ulaştığını keşfetmişlerdi..

Böyle okullar da var yani

Bu sene kreş değil ama özel bir Anaokulunun okul öncesi sınıfına gidebilir. Seneye tekrar Anaokulu/Anasınıfı ondan sonra 1. sınıf. 2016 Aralık ayı çok küçük daha. Benim arkadaşımın Ekim 2015 doğumlu kızı var. Bu sene 1. sınıfa başlatmayı düşünmüyor. 2015 yılının son aylarında doğmuş çocuğu olan bir çok veli böyle düşünüyor. Seneye sizin kızınızla aynı sınıfta olsalar 14-15 ay fark çok bence.

Şubat 2016 lı oğlum var. 2019 eylulde 3.5 yasinda krese baslattım. 1 donem gitti pandemi patladi 2020 marttan sonra krese devam etmedi.

2020 eylulde yani 4.5 yasinda begendigim bir kolejin anaokuluna yazdirdim. tam kapanmalar dısinda hep okula gitti. Hatta simdi okulda bugun son gunu.

Kaydini yeniledik 2021 eylulde de anaokuna gidecek ve biz yine kaydıni yenilemeyi dusunuyoruz. 2022 eylulde ayni kolejde 1. sınifa baslayacak.

Ben açıkcası kres ile kolej anasınifı arasinda buyuk fark gordüm. Gonderdigim kreste tutulan bir cok kisinin tavsiye ettigi bir yerdi ama anaokulu egitim konusunda cok daha profesyonel oluyorlar.

Ayrica ben bu sene hamileydim ve su an 20 gunluk bebegim var. Bu surecte anaokulu psikologu defalarca beni aradi ve telefonda konustuk ayrica kendisi de oglumla gorusmeler yaptı. Sukur hicbir kıskanclik problemi yasamadik.

Ben kizinizi 1. sinifi okutmayı duşunduğunuz kolejin anasınıfina yazdirin derim bu sene.

Hem evde ingilizce calismis olabilirsiniz ama okul ayni zamanda sosyallesme alanidir. pandemi surecinde hep evdeymis ona okula gitmek iyi gelecektir.

Ayrica yine pandemi cikarsa demis esiniz ama oğlum sadece 2 kere tam kapanmalarda evdeydi o da uzaktan egitim yapildi. ogretmenini arkadaslarini bilgisayardan görmek bile onu cok mutlu ediyordu. Yuzyuze eğitimde de hep maskeliydiler ve kurallari cok iyi uyguladılar hicbir cocuga bir sey olmadı.

Benim kızım da 2017 nisan doğumlu aralarında ay farkı var zaten şu an kreş yasi değil mi ondan sonraki sene nasıl 1 olacak ben mi yanlış hesaplıyorum
Bence kendinden büyüklerin olduğu yere gitmemeli cunku anlaşsa bile etkinlikler olduğunda yetersiz hissedebilir
Kreşe devam edin bence ben de sizin gibi düşünüp göndermedim baktim cocuk asosyal martta gönderdim bu hastalığın biteceği yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…