Okul öncesi problemimiz

Her çocuk için en iyisini annesi bilir Mutlu güzel bir eğitim hayatı diliyorum.

6 yaşına kadar kreşe gidebiliyor çocuklar. Kreşin en büyüğü olmayacak yani.
Anaokuluna sakın göndermeyin. Pandemi dolayısıyla insanlar çocuklarını anaokuluna 1.sınıfa yazdırmadılar. Benim kızım 1.sınıfta bu yıl 8 yaşında çocuk var sınıflarında.

Hayatta yaptığım ennn büyük hata kızımın zeka yaşı ve cüssesi büyük diye 6 yaşında 1.sınıfa başlatmaktır. Belki geçmişte böyle olup memnun olanlar vardır ama bence bu devirde çocuğa yapcağınız çok büyük bir haksızlık. Yaşayıp gördüm malesef keşke zamanı geriye alma şansım olsa keşke

Tamam işte zorunlu başlama yaşı dediğiniz şey zaten önerilen ortalama ay. 72 ay normal başlama yaşı, sene sonu doğumluların da isterse 69a kadar gitme hakkı var. Ama 69 öncesi erken gönderenler. Bizimkinin kreşi mesela evet gelişimi güzel, zeki ince motor gelişimi de yeterli ama 70 ay erken diyorlar en erken 72 olmalı diyorlar. Benim oğlum da 80 aylık başlayacak anaokuluna. Kendim de öğretmenim zaten

E çocuk şimdi 90 aylık. O yaştaki bir çocuğu 1. sınıfta düşünemiyorum. Yaş şartının kalktığını duymamıştım.

Kızım 2013 eylül doğumlu. 2 yıl üstüste anaokuluna göndereceğim. Oğlumu da 2 yıl göndermiştim. Anaokulu ilkokula adapte olma konusunda çok faydalı.
Kreşler daha çok bakım evi gibi.
Anaokulunda da oyun oynuyorlar, eğleniyor ama aynı zamanda okul disiplinini, sorumluluk bilincini öğreniyor çocuklar.
Herkes kendi çocuğunun ihtiyacını en iyi kendi bilir elbette. Ama bana göre kreş 3 yıldızlı otelse anaokulu 5 yıldızdır.

Çocuğu okula erken göndermenin bir faydasi oldugunu düşünmüyorum. Sınıfın kucuklerinden oldugunda o bilişsel fark her sene git gide açılıyor, ortaokulda çok bocaliyorlar. Eğer 1 sene daha okula gidecekse önce kreşe sonra anaokuluna sonra da 1. Sinifa başlatın.

E çocuk şimdi 90 aylık. O yaştaki bir çocuğu 1. sınıfta düşünemiyorum. Yaş şartının kalktığını duymamıştım.
Evet pandemi olunca gectiğimiz yaz yas sartı kalktı (sonucta evdeki aile bireyleri ve veya cocuk rahatsız veya alerjik olabilir)
Su durumda 90 aylık olur ama yapacak bisey yok. Bir tercih

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…