okul öncesi öğretmenliği mi yoksa radyoloji teknikerliği mi ?

sadnesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
4
0
36
Elazığ
arkadaşlar ablalar kardeşler :)benim bu yıl sınava 2. girişimm...önümde iki seçenek var kıbrısta yarı burslu okul öncesi öğretmenlik okumak ya da türkiye de özel bir ünv radyoloji teknikerliği okumak ... radyoloji tek. avantajlı iki yıl okuyorsun kpss de ataması kolay günde 5 saat çalışıyorsun ve maaşıda gayet iyi ama ben bu mesleği emekli olana kadar yaparsam çok sıkılırım ve meslekte ilerleme şansı yok en fazla hemşire olursun ...Okul öncesi öğretmenliği kıbrısta yarı bursluda olsa bayağı pahalı olacak orada yaşam daha pahalıymış...bu bölüm bana daha cazip geliyor öğretmenlik yapmam belki ama akademik kariyer yapamk isityorum ki bu da ne kadar kolay bilmiyorum..ayrıca okuol öncesi şuan çok tercih ediliyor ama 4 yıl sonra durum aynı olur mu bilmiyorum..kafam çok karışık ve yanlış tercih yapmaktan çok korkuyorum ...:2::2:siz ne dersiniz okul öncesi mi daha mantıklı yok radyoloji teknikerliği mi ?

İki meslekte iş bulma açısından çok iyi mezun olunca açıkta kalmazsın okul öncesinin ikinci öğretimi yok mu?

ikinci öğretim var ama puanım tutmaz ancak kıbrıs daü ye yarı bursluya tutuyor ... ailem elazığda yaşıyor kıbrıs elazığ arası direk uçuş bile yok benim için çok masraflı oluşu tek etken aslında yoksa tercih etmekte sorun yaşamam... bir taraftanda ailem bana destek sadece ben onlara fazla yük olmak istemiyorum radyoloji de mutlu olacağımı zannetmiyorum onun için okul öncesi okumak isitioyrum kısacası idealim ile hayat gerçekleri arasında sıkışmış durumdayım

Kıbrısta şuan Öğretmen fazlası var. Mesela Özel eğitim, Din kültür, rehberlik, iş teknik öğretmenleri olmadığı için Türkiyeden geliyor. Şİmdi cenevre anlaşma görüşmeleri var malum. Eğer anlaşmaya göre Türkiyedne gelenler gitmesi gerekirse çoğu Kıbrıslı çğretmenler bile açıkta kalacak. Öğretmenliği türkiyede düşünüyorsan, Çok popüler bir meslek. Önümüzde 10 yıl içinde inanılmaz rağbet görecek. 2 yıllık öğretmenlikle sadece yardımcı öğretmenlik yapabilirsin. sağlık sektörü ise sürekli eleman arıyor. Sürekli açık var. İki tercihinde güzel ama ne yapmak istediğine bağlı.

mesaj yazıp ilgilenen herkese çok teşekkür ederim...okul öncesi öğretmenliğine çok fazla istek var hatta türkiyede de 420 den aşağı düşmedi tek korkum bu kadar kişi bu bölümü yerleşiyorsa bu açık çok kısa sürede dolar gibime geliyor..mesela 4 yıl önce bilg öğretmenleri 72 ile falan atanıyordu ama şuan 83 ile hakkariye gideni biliyorum..dört yıl sonrada bu bölüm böyle olur mu sizce ?

Ben Ankara'da çalışıyorum burda bile okul öncesinde açık var okul öncesinin bir avantajı da kendi anaokulunu bile açabilirsin ilerde .Kıbrıs'ta okula başlarsın daha sonra Türkiye'de bir üniversiteye geçiş yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…