Eğitimde devlet mi burslu özel mi

Bilmem,ben olsam özeli seçerdim herhalde. Orada olursan yüksek ihtimal bölüm birincisi falan olursun, özel okulların yurtdışı ayakları da çok oluyor, öyle imkanlarından da basarili olduğun için diğerlerinden daha kolay yararlanirsin. İyi bir devlette herkes gibi başarılı bir öğrenci olacağına o okulun kaçırmamak için cabaladigi bebeği olmak bence daha güzel:) bir de istediğin bölümler iyi bir akademik eğitim isteyen bölümler değil , okul öncesi öğretmenliği falan. Devlette çalışacaksan kendini geliştirmek yerine kpss'de güzel bir puan alsan (ki sen alırsın) zaten mesleğin hazır olacak.

Hacettepede okuyan da dandik özel bi okulda okuyan da atanmak için aynı KPSS ye girecek evet nitelik farkı var ama sonuçta devlet işe alırken okula değil puana mülakata bakıyor.
Yine bu iki okuldan mezun olan kişiler özelde iş başvurusu yapsa hacatttepedeki öncelikli olur ama KPSS için ne kadar çalışıp aldığı puan önemli
Daha yüksek puanla bölüme girip daha nitelikli dersler dinlediği için kendisinde sıkıntı yoksa hacettepenin öğrencisi kpss’de de daha yüksek puan alır

Ben yerinizde olsam özel eğitim öğretmenliğini seçerdim kpss atamaları çok daha iyi ve zorlasa bile çok mükemmel bir iş diye düşünüyorum o çocukların kalbine girmeyi.
Ve tabiki devlet ünv isterdim.

Nitelikli ama hangisi? Okul ismi önemli.
Ben çok devlet yanlısı değilim. Özel daha cazip geliyor bana.

O yüzden dedim sınıfta düzenleme/ gölge abla vb olunca iyi yoksa hepsi kelle deyip para alma derdinde kurum sahipleri. (Bu arada biz de özel anaokuluna gittik kızımla otizmli ve gölge abla ile gitti, okullar bizden ücret bile almadılar. İstanbul’da şanslı kesimdeydik)
Ne kadar güzel böyle iyi niyetli bı kuruma denk gelmeniz. Gölge öğretmen olsa evet çok daha iyi olur ama para vermemek için gölge öğretmen almiyolar pek veliler ve dediğiniz gibi çocuklara insan değil kelle olarak bakiliyo

Merhabalar sizce okul öncesi öğretmenliği ve pdr bölümleri için nitelikli bir devlet okulunda okumak mı yoksa yüzde yüz burs+ Eğitim boyunca aylık 850₺ burs veren sıradan bir özel okulda okumak mı?
Maddi ihtiyacım aşırı yok her öğrenci kadar ihtiyacım var.
Burs konusunda okulun yüzde yüz bursu hiç bir şekşlde kesilmezmiş ama aylık verilen ücret not ortalaması 2’nin altına düşerse kesilirmiş
Fikirlerinizi bekliyorum
Özellikle Daha önce böyle bir karar vermek zorunda kalanlar ya da tanıdığı olanlar yazarsa çok sevinirim
Ha bir de unutmadan eklemek isterim anaokullarında fotoğraf furyası çıktı her gün veliye 10 foto gitmesi gerekiyo mesela öğretmenler tüm gün manyak gibi çocukların fotosunu cekiyo kendi telefonlarindan müdüre her akşam bin tane falan foto atiliyo etkinlik yaparken. Bazı çocuklar etkinlik yapmak istemiyo katılmak istemiyo, agliyo ikna edip fotosunu çekmeye çalışıyosun çocuğun ve gün sonunda müdür foto az olunca güzel cikmayinca azarliyo falan bu ne biçim foto ne biçim cekiyosun diye bunlara sabredebilir misiniz bunu da iyi tartmanizi öneririm 🙏

Peki teşekkür ederim o zaman hazır eğitim danışmanı bulmuşken bir kaç soru daha sorsam🙈
Sizce özel eğitim mi okul öncesi öğretmenliği mi?
Genel olarak Sabırlı biriyim
Ancak hedefim aynı zamanda pdr çap yapıp ilerleyen yıllarda danışmanlık ofisi açabilmek ama gerekli eğitimleri tamamlayana kadar ilk okuduğum dalda bir kaç yıl çalışmam gerekecek.
Tabi bu şuanki hedefim ama dört yıla kadar belki işler öyle ilerlemeyecek ve ömür boyu ilk tercih ettiğim işi yapacağım bunu öngörmem imkansız
Eğer cevaplarsanız çok memnun olurum ☺️
Her okulda her bölümde çap yapılmıyor. Hacettepe pdr iyidir bu arada.

Eğer devlet üniversitesine giderseniz sıralaması sizinkine benzer insanlarla beraber okuyacaksınız.
Ama özel üniversiteye giderseniz burssuz olarak girmiş, sıralamanızdan çok uzak kişilerle de okuyacaksınız. Bunları göz önüne alın.
Bunun bu kadar önemli olma sebebi eğitim fakültesi bölümlerinde etkileşim çoktur. Grup ödevleri, stajlar vs gibi.

Ha bir de unutmadan eklemek isterim anaokullarında fotoğraf furyası çıktı her gün veliye 10 foto gitmesi gerekiyo mesela öğretmenler tüm gün manyak gibi çocukların fotosunu cekiyo kendi telefonlarindan müdüre her akşam bin tane falan foto atiliyo etkinlik yaparken. Bazı çocuklar etkinlik yapmak istemiyo katılmak istemiyo, agliyo ikna edip fotosunu çekmeye çalışıyosun çocuğun ve gün sonunda müdür foto az olunca güzel cikmayinca azarliyo falan bu ne biçim foto ne biçim cekiyosun diye bunlara sabredebilir misiniz bunu da iyi tartmanizi öneririm 🙏
Ne kadar saçma çok şaşırdım öğretmenler bile köle gibi olmuş resmen artık ne günlere kaldık sanki veliye müdüre foto beğendirmek zorundalar

Ne kadar saçma çok şaşırdım öğretmenler bile köle gibi olmuş resmen artık ne günlere kaldık sanki veliye müdüre foto beğendirmek zorundalar
Ayy ben size daha neler anlatırım... Psikolojim bozuldu çıktım işten. Gelen hocaları azarliyo giden hocaları azarliyo öyle diyim. Servisin kapısını actiranlar, galoşunu bile senden isteyenler, cocugnun doğum günü organizasyonun parçalarını kurduranlar, onun pasta böreğini öğretmenlere yaptiranlar hepsini bizzat yaşadım

Ayy ben size daha neler anlatırım... Psikolojim bozuldu çıktım işten. Gelen hocaları azarliyo giden hocaları azarliyo öyle diyim. Servisin kapısını actiranlar, galoşunu bile senden isteyenler, cocugnun doğum günü organizasyonun parçalarını kurduranlar, onun pasta böreğini öğretmenlere yaptiranlar hepsini bizzat yaşadım
Ne kadar kötü Ya öğretmene saygı kalmamış bundan 2-3 sene önce bile ne kadar farklıydı her şey

Evet malesef durumlar çok çok vahim Dr lara bile bı saygı kalmadı görüyoruz haberlerde öğretmene hiç kalmadi hele ozeldeysen insan bile değilsin gozlerinde
Zaten artık hiç bir meslekte ne saygınlık kaldı ne de iş garantisi 😓
İnsan aralarında en iyisi hangisi diye elemeye çalışıyor tercih dönemi zormuş

X