- 13 Haziran 2022
- 405
- 397
- Konu Sahibi morciceklidal
Okuyup işsiz kalmanın tadı bi başkaHiç fark etmez bence ikisini bitirince de işsiz kalıyorsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okuyup işsiz kalmanın tadı bi başkaHiç fark etmez bence ikisini bitirince de işsiz kalıyorsun
Öncelikle tebrik ederim üniversite hayatınız çok güzel geçer inş. İlk üniversitem Boğaziçi idi yıllar sonra tekrar sınava girip Medipolü kazandım aylık 3500 TL, yemek ve yurt bursu da verdiler. Boğaziçi’ni uzatarak 7 senede bitirdim ama çok çok şey kattı hem akademik hem sosyal olarak. Medipolde ise maddi olarak çok rahat ettim o zamanki maaşıma yakın burs verdiği için işten ayrıldım büyük kızımla ve sonra doğan oğlumla ilgilendim. Özellerde en büyük sıkıntı akademik kadronun geçici ve az olması. Bizim bölümde 2 yar. Doç vardı (sonra yök ünvanları kaldırdı doktor öğretim üyesi oldu) ben mezun olunca diğeri de gitti hep sağdan soldan saatlik hocalarla devam ettik. Devlette kadro çok iyi oluyor profesör ve doçentten ders alıyorsun. Ama sınav ve ödevler aşırı yorucu. Özelde baya hafif geçmişti dersler. Staja kadar olan senelerde 1-2 sayfalık ödevlere bile sınıfın çoğu mızırdanıyordu. Devlette 2-3 haftada bir yüzlerce sayfa ödevler yapardık. Sen kendi açından değerlendir. Dersler hafif olsun arada gezerim param da olur dersen özel düşünebilirsin. Ama hem KPSS çalışırken hem akademisyenlik düşüneceksen bilgi birikimi açısından devlet derim.Merhabalar sizce okul öncesi öğretmenliği ve pdr bölümleri için nitelikli bir devlet okulunda okumak mı yoksa yüzde yüz burs+ Eğitim boyunca aylık 850₺ burs veren sıradan bir özel okulda okumak mı?
Maddi ihtiyacım aşırı yok her öğrenci kadar ihtiyacım var.
Burs konusunda okulun yüzde yüz bursu hiç bir şekşlde kesilmezmiş ama aylık verilen ücret not ortalaması 2’nin altına düşerse kesilirmiş
Fikirlerinizi bekliyorum
Özellikle Daha önce böyle bir karar vermek zorunda kalanlar ya da tanıdığı olanlar yazarsa çok sevinirim
Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama okul öncesi öğretmenliğinden kaç derim.Peki teşekkür ederim o zaman hazır eğitim danışmanı bulmuşken bir kaç soru daha sorsam
Sizce özel eğitim mi okul öncesi öğretmenliği mi?
Genel olarak Sabırlı biriyim
Ancak hedefim aynı zamanda pdr çap yapıp ilerleyen yıllarda danışmanlık ofisi açabilmek ama gerekli eğitimleri tamamlayana kadar ilk okuduğum dalda bir kaç yıl çalışmam gerekecek.
Tabi bu şuanki hedefim ama dört yıla kadar belki işler öyle ilerlemeyecek ve ömür boyu ilk tercih ettiğim işi yapacağım bunu öngörmem imkansız
Eğer cevaplarsanız çok memnun olurum
Kesinlikle devlet, çoğu şirket böyle ortalama özel üniversiteleri eksi puan olarak nitelendiriyor.Devlet olarak da Hacettepe,Gazi,marmara,ytü gibi okullar tutuyor
Okul öncesi ataması en çok olan bölümlerden bence öğretmenlik düşünüyorsa en mantıklısı bu. Devlette olduktan sonra şartlar bu kadar kötü değil. Ama özeller hangi iş olursa olsun çok iş az para mantığında. Bu arada özel geteksinimli çocuklar tabiki gerekli düzenlemeler yapıldıktan sorma normal gelişen çocuklarla birlikte eğitim almalı. Bunu öcü ya da dünyanın sonu gibi göstermeyin. (Özel eğitim öğretmeniyim)Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama okul öncesi öğretmenliğinden kaç derim.
Hem 2hem 4 yıllığı var ve açıktan da okunabiliyor hatta bölümü okurken bile öğretmenlik yapabiliyosun hatta lisedeki çocuk gelişimi okuyanlar bile calisabiliyo ve hatta resim öğretmenleri de kaydi yapılabildiği için öğretmenlik yapabiliyo.
Aşırı fazla mezunu olan bı bölüm yani ve anaokullarinin şartları korkunç veliler sana özel çocuk bakıcısı muamelesi yapıyor, idare seni köpeği yerine koyuyo, kazanabileceğin en fazla asgari çoğu yer onu bile vermiyo ve anaokulları küçük yerler olduğu için müdürün ruh haline göre sana davraniyo, özel oldugu için veliler güler yüz göstermedin diye sana takabiliyo falan filan bunları göz önünde bulundurmani öneririm.
Ha bı de istediğin kadar sabirli bı insan ol çocuğun yaramazligindan annesi antidepresan kullanan çocuklar vardı ya da çocuk sana saldırıyo davranış bozukluğu var veli kabul etmiyo müdür para gelsin diye umrunda değil, özel çocukları da normal sınıflara alabiliyolar ağzına her bulduğunu atmasın diye yerleri de supurmen lazım her dk gözün üzerinde olması lazım, her gün bir etkinlik ve akıl oyunu bulup bunu müdüre begendirip yapabilmen lazım. Bir de çocukların burnunu ve poposunu silmen alt değiştirmen de lazım bunları da öğretmenler yapıyor, yapabileceksen okul öncesi öğretmenligi tercih et. Hiç dışardan göründüğü gibi bı iş değil malesef
Evet zor yönleri mutlaka vardır ben de isterim çok daha rahat bir iş olsun ama sözelde pek önü açık bölüm yok maalesefKimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama okul öncesi öğretmenliğinden kaç derim.
Hem 2hem 4 yıllığı var ve açıktan da okunabiliyor hatta bölümü okurken bile öğretmenlik yapabiliyosun hatta lisedeki çocuk gelişimi okuyanlar bile calisabiliyo ve hatta resim öğretmenleri de kaydi yapılabildiği için öğretmenlik yapabiliyo.
Aşırı fazla mezunu olan bı bölüm yani ve anaokullarinin şartları korkunç veliler sana özel çocuk bakıcısı muamelesi yapıyor, idare seni köpeği yerine koyuyo, kazanabileceğin en fazla asgari çoğu yer onu bile vermiyo ve anaokulları küçük yerler olduğu için müdürün ruh haline göre sana davraniyo, özel oldugu için veliler güler yüz göstermedin diye sana takabiliyo falan filan bunları göz önünde bulundurmani öneririm.
Ha bı de istediğin kadar sabirli bı insan ol çocuğun yaramazligindan annesi antidepresan kullanan çocuklar vardı ya da çocuk sana saldırıyo davranış bozukluğu var veli kabul etmiyo müdür para gelsin diye umrunda değil, özel çocukları da normal sınıflara alabiliyolar ağzına her bulduğunu atmasın diye yerleri de supurmen lazım her dk gözün üzerinde olması lazım, her gün bir etkinlik ve akıl oyunu bulup bunu müdüre begendirip yapabilmen lazım. Bir de çocukların burnunu ve poposunu silmen alt değiştirmen de lazım bunları da öğretmenler yapıyor, yapabileceksen okul öncesi öğretmenligi tercih et. Hiç dışardan göründüğü gibi bı iş değil malesef
Peki özel eğitim öğretmenliği ile ilgili bilgi verebilir misiniz sizce okul öncesi ile farkları artı eksi yanları nedirOkul öncesi ataması en çok olan bölümlerden bence öğretmenlik düşünüyorsa en mantıklısı bu. Devlette olduktan sonra şartlar bu kadar kötü değil. Ama özeller hangi iş olursa olsun çok iş az para mantığında. Bu arada özel geteksinimli çocuklar tabiki gerekli düzenlemeler yapıldıktan sorma normal gelişen çocuklarla birlikte eğitim almalı. Bunu öcü ya da dünyanın sonu gibi göstermeyin. (Özel eğitim öğretmeniyim)
İşi yorucu, sabır ve özveri isteyen bir bölüm ama ataması en kolay olan branş özel eğitim. Ayrıca öğrenciyken bile özel derse başlıyorsun. Puanın yeterse mutlaka yaz. (Sormak istediklerin varsa mesaj atabilirsin)Evet zor yönleri mutlaka vardır ben de isterim çok daha rahat bir iş olsun ama sözelde pek önü açık bölüm yok maalesef
Sözel sıralamam iyi diğerleri pek iyi değil
Bana sözelden iyi bölüm önerebilir misiniz peki ?
Teşekkür ederim detaylıca yazdığınız içinÖncelikle tebrik ederim üniversite hayatınız çok güzel geçer inş. İlk üniversitem Boğaziçi idi yıllar sonra tekrar sınava girip Medipolü kazandım aylık 3500 TL, yemek ve yurt bursu da verdiler. Boğaziçi’ni uzatarak 7 senede bitirdim ama çok çok şey kattı hem akademik hem sosyal olarak. Medipolde ise maddi olarak çok rahat ettim o zamanki maaşıma yakın burs verdiği için işten ayrıldım büyük kızımla ve sonra doğan oğlumla ilgilendim. Özellerde en büyük sıkıntı akademik kadronun geçici ve az olması. Bizim bölümde 2 yar. Doç vardı (sonra yök ünvanları kaldırdı doktor öğretim üyesi oldu) ben mezun olunca diğeri de gitti hep sağdan
Evet zor yönleri mutlaka vardır ben de isterim çok daha rahat bir iş olsun ama sözelde pek önü açık bölüm yok maalesef
Teşkkür ederimDediğiniz gibi sözelde maalesef az bir bölüm var girilebilecek.
aslında bizim tavsiyemizden ziyade siz hangisinde mutlu olursunuz.
isteyerek yapılan ve sevilerek okunan bir bölümde daha başarılı ve mutlu olursunuz
Ozeldeki durumlar bu ben deneyimlerimi paylaşmak istedim kpss çalışırım atanirim ben derse konu sahibinin kendi bileceği iş.Okul öncesi ataması en çok olan bölümlerden bence öğretmenlik düşünüyorsa en mantıklısı bu. Devlette olduktan sonra şartlar bu kadar kötü değil. Ama özeller hangi iş olursa olsun çok iş az para mantığında. Bu arada özel geteksinimli çocuklar tabiki gerekli düzenlemeler yapıldıktan sorma normal gelişen çocuklarla birlikte eğitim almalı. Bunu öcü ya da dünyanın sonu gibi göstermeyin. (Özel eğitim öğretmeniyim)
Bunu da nerden çıkardınız anlayamdım. Hacettepedeki hocaları sokaktan mı topladılar? Tabii ki nitelikli okulların öğrencileri açıköğretimde okuyandan daha nitelikli dersler dinlediler. Okula kendisi devam etmeyen, zamanında ödev teslimi yapmayan öğrenci kpss’de de başarısız olur. Bu bireysel bir başarısızlıktır. Okula veya hocalara atfedilemez. ne fark var yea demek saçmalıkAma evet atama düşünen biri için okulun önemi yok haklısınız
Tabi ki. Benim kızım özel gereksinimli olduğu için 4. Diplomamı bu alandan aldım. Özel üniversite olduğu için okuması kolaydı. Çalışırken ataması en yüksek olan bölümlerden biri (60 puanla kapattı atamayı). En kötü ihtimalle (ki böyle kötü canımıza minnet) doğuda ilçede çalışırsın. Ek dersin %25 fazla ve tam yatar. Hafif düzey engelli okullarında çalışırsan sınıf ötpetmeni gibi tüm dersleri basitçe veriyorsun diğer branş öğretmenleri ile ortak olarak. Ağır grupla çalışıyorsan sınıfta 2 öğretmen ve maksimum 4 öğrenci oluyor. Adaptasyon evresi zorlasa da çocuklar senin otoriteni görünce 4 sene rahat rahat bitiyor mezun ediyorsun. Özel rehabilitasyona merkezlerinde de iş imkanları iyi. Alan mezunu olduğun için nazını çekiyor yeni mezuna bile görece iyi maaş veriyor. (Diğer branş öğretmenlerine asgari verip yarısını elden alıyorlar). Ayrıca özel ders imkanı çok fazla. Kızıma ev gelen öğretmen 50 dk için 200 TL alıyor ve bu çok ucuz bir rakam bu alan için. Okul öncesi ile ilgili çok bilgim yok ama sektör orada yorucu.Peki özel eğitim öğretmenliği ile ilgili bilgi verebilir misiniz sizce okul öncesi ile farkları artı eksi yanları nedir
Hacettepede okuyan da dandik özel bi okulda okuyan da atanmak için aynı KPSS ye girecek evet nitelik farkı var ama sonuçta devlet işe alırken okula değil puana mülakata bakıyor.Bunu da nerden çıkardınız anlayamdım. Hacettepedeki hocaları sokaktan mı topladılar? Tabii ki nitelikli okulların öğrencileri açıköğretimde okuyandan daha nitelikli dersler dinlediler. Okula kendisi devam etmeyen, zamanında ödev teslimi yapmayan öğrenci kpss’de de başarısız olur. Bu bireysel bir başarısızlıktır. Okula veya hocalara atfedilemez. ne fark var yea demek saçmalık
Malesef sozelden bölüm önerecek bilgi birikimim şuan yok, okul öncesi öğretmenlik deneyimlerimi paylaştım okumak isterim bana uygun derseniz siz bilirsiniz elbette ben bilin istedimEvet zor yönleri mutlaka vardır ben de isterim çok daha rahat bir iş olsun ama sözelde pek önü açık bölüm yok maalesef
O yüzden dedim sınıfta düzenleme/ gölge abla vb olunca iyi yoksa hepsi kelle deyip para alma derdinde kurum sahipleri. (Bu arada biz de özel anaokuluna gittik kızımla otizmli ve gölge abla ile gitti, okullar bizden ücret bile almadılar. İstanbul’da şanslı kesimdeydik)Ozeldeki durumlar bu ben deneyimlerimi paylaşmak istedim kpss çalışırım atanirim ben derse konu sahibinin kendi bileceği iş.
Siz konuya çok daha hakimsinizdir, özel çocukların hepsi normal sınıfa uygun değil bazısı kaynaştırma sınıfında olmalı ama özel kurumlarda eleme yapılmadan para gelsin diye direkt aliyolar 20 çocuğu idare edip bir de özel çocuk aman kendine bı zarar vermesin diye cabalayabiliyosun ağzına ne bulursa atan vardı ben çalışırken ağzından kaç kere bütün pastel boya pirit çıkarttık ağzına elimizi sokup ve sınıfı idare etmeye çalışırken sınıftan çıkınca özel çocuk müdür seni azarliyo, çocuk cam kenarinda uzanmak istiyo müdür al onu veliler gormesin diyo on kere de alsan çocuk cam kenarına geri gidiyo gibi gibi zorlukları var
Teşekkür ederimTabi ki. Benim kızım özel gereksinimli olduğu için 4. Diplomamı bu alandan aldım. Özel üniversite olduğu için okuması kolaydı. Çalışırken ataması en yüksek olan bölümlerden biri (60 puanla kapattı atamayı). En kötü ihtimalle (ki böyle kötü canımıza minnet) doğuda ilçede çalışırsın. Ek dersin %25 fazla ve tam yatar. Hafif düzey engelli okullarında çalışırsan sınıf ötpetmeni gibi tüm dersleri basitçe veriyorsun diğer branş öğretmenleri ile ortak olarak. Ağır grupla çalışıyorsan sınıfta 2 öğretmen ve maksimum 4 öğrenci oluyor. Adaptasyon evresi zorlasa da çocuklar senin otoriteni görünce 4 sene rahat rahat bitiyor mezun ediyorsun. Özel rehabilitasyona merkezlerinde de iş imkanları iyi. Alan mezunu olduğun için nazını çekiyor yeni mezuna bile görece iyi maaş veriyor. (Diğer branş öğretmenlerine asgari verip yarısını elden alıyorlar). Ayrıca özel ders imkanı çok fazla. Kızıma ev gelen öğretmen 50 dk için 200 TL alıyor ve bu çok ucuz bir rakam bu alan için. Okul öncesi ile ilgili çok bilgim yok ama sektör orada yorucu.