okul öncesi daha doğru bir tercih hem alım sınıfçılara göre daha fazla hem devlet düşünmeseniz bile bir çok özel kreş ve anaokulunda çalışma fırsatınız olabilir
bencede okulöncesi öğretmenliği tercih etmelisin ben sosyalbilgiler öğretmeniyim ve çalıştığım okulda yaklaşık 7 yıldır çalışıyorum ordaki sınıföğretmeni arkadaşlarımın hemen hepsi emekliliği yaklaşmış öğretmenler çünkü sınıföğretmenlerini büyükçoğunlukla köylere atıyolar ve merkeze gelene kadar emeklilikleri geliyo birçoğunun,oysa okulöncesi artık zorunluda olunca okulu bitirince kpss den çok yüksek puan almayanlar dahi atanıyor ayrıca büyükçoğunluğu şehir yada ilçe merkezlerine atanıyor.onun için tavsiyem okulöncesi olacak,
bence sınıf öğretmenliği
ama sen hangisinde kendini daha mutlu hissediceksen onu seç bence :97:
bir de şöyle düşünüyorum. okul öncesi öğretmenliği bir çok meslek lisesinde bölüm olarak var ve bu yüzden okul öncesi öğretmeni ihtiyaçtan fazla olabilir, ataması git gide azalabilir.
kesinlikle okul öncesi öğretmenliği...ama tabi şu da var çocuklara tahammül edemeyeceksen kesinlikle seçme.ama şuna da emin olabilirsin ki sınıf öğretmenliği mezunu olan birçok kişi ya polis olma derdinde ya sertifika programıyla okul öncesi öğretmeni olma derdinde.ben de eğitim fakültesindeyim ve işitme engelliler öğretmenliği okuyorum eğitim fakültelerinde artık geçerliliği yüksek 3 bölüm kaldı malesef özel eğitim pdr ve okul öncesi öğretmenliği...şimdiden hayırlısı olsun :)
Canım ben sınıf öğretmeniyim branşım iyi ama biraz emek gerektiriyor ben olsam okul öncesini seçerdim hem kızların dediği gibi kreşlerde falan çalışabilirsin hemde atandıktan sonra tayin konusunda daha rahat olursun malum biz sınıfçılar emekliliğe yakın istediğimiz il ve okula gidebiliyoruz.hala köydeyim
Canım ben sınıf öğretmeniyim branşım iyi ama biraz emek gerektiriyor ben olsam okul öncesini seçerdim hem kızların dediği gibi kreşlerde falan çalışabilirsin hemde atandıktan sonra tayin konusunda daha rahat olursun malum biz sınıfçılar emekliliğe yakın istediğimiz il ve okula gidebiliyoruz.hala köydeyim
okulöncesi öğretmenliği emek gerektirmiyor mu yani ? şaşırmış olmalısınız lisede bu bölümü okumayan bilmez asıl özel emek gerektiren meslek okulöncesi öğretmenliği bence.tahmin ettiğiniz gibi kolay ve rahat bi bölüm değil önemli olan rahatı aramanız da değil o mesleği sevip sevmeyeceğiniz.çocuklarla iki oyun oynarım birde masal anlatırım günümü tamamlarım diyorsanız yanılıyorsunuz okulöncesi öğretmenliği yapacak kişinin çok özel eğitim alması ve ayrıntılarıyla bilgilerini her alanda uygulaması gerekli.dışardan göründüğü gibi herşey kolay değildir...
slm cnm ben okul öncesi öğretmeniyim ve tavsiye ederim.ben daha mezun olmadan işim hazırdı özelde.daha sonra işimden memnun kalmadım hemen başka bi iş buldum.hiç boşta kalmadım.sonra sınava girip sözleşmeli atandım.6 ay çalışıp istifa ettim.1 yıllık cezadan sonra temmuzda tekrar kadrolu atandım.önü çok açık bi meslek.ama tahammülün ve çocuk sevgisinin olması şart.her bölüm bizim kadar şanslı olmayabiliyor.şu dönemde bizim işimiz rövaçta ve bu açık kapanana kadarda alımlar çok olacaktır:)
babam sınıf öğretmeni annem okul öncesi
ikisine bakarak konuşuyorum annemin her yıl öğrencilerinin değişiyo olması durumu zorluyo yani düşünsenize tam çocukların huylarını öğreniyorsunuz hop okul bitmiş öğrenciler değişiyor. Bi de aşırı sabır gerekli
ben olsam sınıf öğretmenliğini seçerim 5 yıl geçiriceksiniz biraz aile gibi oluyosunuz, hem büyüyolar küçüklerle uğraşmak daha zor anladığıma göre
yani özellikle annem bıkmış durumda da o yüzden diyorum ilk 10 yılı çok severek yapmış ama emekliliğini dört gözle bekliyo
bende lisede çocuk gelişimi okudum ve 1 yıl hakkını dolu dolu vererek staj yaptım öğretmenliklerde en fazla sabır tahammül gerektiren branşlardan biri okul öncesi öğretmenliği ve çocukları çok sevmek gerekiyo.rahat olmak isteyenler çocukları başıboş bırakıp rahat ediyo ama !!!!!! siz yapabileceğinizi düşünüyosanız okul öncesi her açıdan faydalı olacaktır ama altını çizerek söylüyorum yapabileceğinizi düşünüyosanız
reyhancım yanlış anladın canım öyle demek istemedim her branşın zorluğu var ben hani sınıfçılar daha çok köyde oluyorlar birçok şeyden mahrum kalıyorlar daha fazla fedakarlık ve emek vermek gerek anlamında demiştim