Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Okul Öncesi Etkinlik İçin Tavsiyeleriniz

beyzagulcan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2018
2
1
40
Çocukların en yoğun öğrenme dönemi içinde olduğu, temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği dönem 0-6 yaş arası olarak belirtiliyor.

Bu zaman diliminde öğrenilen davranış şekilleri yaşam boyu devam ediyor. Ayrıca erken yaştaki deneyimlerin beynin çalışma biçimini de etkilediği biliniyor. Yapılan bazı araştırmalar, okul öncesi eğitim alan çocukların, öğrenim hayatlarının ileri ki yıllarında başarı oranlarının daha yüksek olduğunu ortaya çıkarmış. Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi yönünde pek çok olumlu etkisi olduğu belirlenmiş özellikle Montessori eğitimi, çocuk eğitiminde modern zamanların en çok referans alınan eğitimlerinden biri, günümüzde en yaratıcı fikirleri üreten ve belli konumlara yükselmiş olan kişiler Montessori eğitim sistemiyle yetişmişlerdir.

Kesme, boyama, yapıştırma gibi etkinliklere oldukça sık yer verildiğinde çocukların motor becerilerinin gelişimine önemli katkı sağladığı uzmanlar tarafından sık sık gündeme getiriliyor.

Tabi ki her gün yeni bir etkinlik bulmak ve buna fikir, zaman ayırmak çok zor bu yüzden mutlaka sizlerin takip ettikleri uzmanlar ve bu konuya kendini adamış ebeveynler vardır. Bu konu altında önerilerinizi almak isterim.
Çocuklarım için şuan Sn. Özlem Kaynak Ertan'ı instagram (montessorimomm) üzerinden takip etmeye çalışıyoruz ama her yaptıklarını uygulamak zor oluyor.

Belki montessori konusunu biraz açmak gerekir diye düşünerek aşağıdaki paragrafı sizlerle paylaşıyorum.

Montessori eğitiminde çocukların nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığı tespit edilir. Bu doğrultuda ilgi alanları tespit edilen çocuklar özgür seçimler yapmaya yönlendirilir. Eğitim sırasında öğrenci merkezdedir. Güne denge yürüyüşleri ile başlayan öğrenciler, sonrasında kendilerine en uygun olan aktivitelerle eğitime devam ederler. Çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitiminde aile, öğrenci ve öğretmen iş birliği içerisindedir. Öğrencinin öğrenme hızı doğrultusunda eğitim verilir ve bilgi akılla değil el yordamıyla öğrenilir.

Nesne eşleştirme, sınıflandırma, gözlem yapma ve fikir üretme gibi çalışmalarla matematik becerileri de gelişmeye başlıyor. Resimli kitapları inceleme ve çizim yapma gibi etkinlikler sayesinde de yazma ve okumaya olan ilgi ve becerileri artıyor. Dikkat eksikliği veya öğrenme güçlüğü gibi bir takım problemler erken yaşta fark edilebileceği için, okula başlamadan bazı önlemler alınabiliyor.

Bu konuda sizlerinde takip ettiği kullanıcılar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.