Okul Malzeme Ücreti

Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Kızım 4 yaşında
Kreşi aylık 2600
Kırtasiye için 3500 verdik :KK43:

Kreşe aaylık 3000 veriyoruz biz de oğlum için, 3500 de kırtasiye parası verdik. Sizin kırtasiye parası en makul olanı bence

Devlete bağlı okul değil bi binanin alt dairesini kreş ana okulu yapmışlar. 40 öğrenci var 4 6 yaş
Peki çalışanlarin öğretmen olduguna emin misiniz? Yani bu ücrete bu sınıf mevcutları karşılamaz gibi geldi bana

Birazdan oğlumu kreşe kaydettirmeye gideceğim. Aylık 4000 TL ve kayıt-kırtasiye parası olarak da 4000 TL vereceğim. Sizin fiyatları görünce ağlayasım geldi🥲🥲🥲

Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Bizden 3 ıstedıler

Sübyan okulu ne ya, ilk defa duydum, öyle bir okul resmiyette varsa ülkeyi eskiye götüreceğiz diye iyice abartmışlar 🤣
Ben de bilmiyordum, geçende sosyal medyada bir grupta gördüm. 4 yaşında çocuğu olan bir anne gönderiyormuş ve çocuk ödevlerini yapmıyor ne tavsiye edersiniz diye soruyordu. Arapça harfleri ve kuranı öğretiyor ve ödev veriyorlarmış sanırım.

Benim oğlum da 5 yaşında devlet okulunun anasinifina yazdırdım, kırtasiye için para istemediler bize liste verdiler biz kendimiz alıp götürdük, pastel boya mum boya stick yapıştırıcı, renkli kartonlar, göz, pipet, kitap vs etkinlik icin lazim olacak her seyi yazmis ustelik illa şu marka olsun da demedi ne uygun olursa onu alin dedi gittik aldik 2 bin liraya yakin tuttu. Yani o 2 bini bizden isteseydi o kadar para tutmaz falan derdim ama bizzat gidip kendimiz istedigimiz herhangi bi yerden alip götürdük yine o kadar tuttu. Ucuz bisey kalmadi ki bu devirde.

internete yazip bakma hatasina dustum... bakmayin gercekten.
Ben de baktım şimdi.
Minicik oğlanlar sünnet kıyafeti gibi bir şey kafada takke, küçücük kızlar baştan ayağı pembe başörtülü gelinlikler içindeler.
Oyun oynayacak yaşta çocuklara ağır dersler yüklenmiş.
Fiyatı uygun diye buralara yollamayın çocuklarınızı yazık konu sahibi.
Daha soyut kavramı bilmeyen çocuğu korkutmaktan başka ne işe yarayacak sizce?

Ben de baktım şimdi.
Minicik oğlanlar sünnet kıyafeti gibi bir şey kafada takke, küçücük kızlar baştan ayağı pembe başörtülü gelinlikler içindeler.
Oyun oynayacak yaşta çocuklara ağır dersler yüklenmiş.
Fiyatı uygun diye buralara yollamayın çocuklarınızı yazık konu sahibi.
Daha soyut kavramı bilmeyen çocuğu korkutmaktan başka ne işe yarayacak sizce?
Konu sahibinin göndereceği yer mi öyle ?

Şu ülkede ne malll ebeveynler var çocukların hayatını zorla karartıyorlar
Kendisi gönderiyor bir de millete akıl veriyordu benim gördüğüm hanımefendi. Devlet anaokulundaki öğretmenlerin imanı biraz zayıf olabiliyor, sübyan mektebine gönderin diyordu. Bir de kendi kendine iman ölçmüş.

Hayır fikir olarak birsey demem saygı duyarım ama bahsettikleri fikir ile çelismeye gerek yok. Neyse ya bu iş ban yemeye gider asabımı bozmicam

Hiç saygı duymuyorum burdan yalan söylemeyeyim. Daha dün İran'da protestolarda bir kadını vurup öldürdüler. Saçının teli göründü diye gencecik bir kızı öldüresiye darp ettiler. İnsan yanıbaşındaki ülkedeki olaylardan hiç mi ders almaz kardeşim, ne olur kadınlar demokrasiye sahip çıksın yoksa kızlarımız saçımızın teli göründü diye, yemek tuzsuz diye, evden çıktı sokakta gezdi diye dayak yiye yiye hastanelere düşerler. Erkekler ne halt yerse yerler tuzları kuru, ama kadınların bu denli akılsız olmasını anlayamıyorum. 4 yaşındaki bebe ne anlar dinden, o yaştaki çocuk oyun oynasın, sosyalleşsin diye kreşe verilir. Büyüyunce evde öğret çocuğuna dini ama onun da bir sınırı var, ufacık çocuğu 10kg kumaştı, kafasında 1 kg örtü bürükleyip paketlemişler berbat bir görüntü Arabistan mı iran mı belli değil, gerçekten mide bulandırıcı. Bazı kadınlarımız neden bu kadar akılsız, inanılır gibi değil... beyinsizlik Türkiye'nin başına bela, yıllardır takke tekke şeyhin ayağını öpme ufak çocuğu çarşafa sokma derken bu ülkeyi bu hale getirdiler saygı falan duyamam.

X