Okul Malzeme Ücreti

İsim vermedim belkide aynıdır sizinde yavrunuz için hayırlı olsun
Hayır sizden bahsetmedim S Sahinys adlı üyeye yazdım. Keşke sizin çocuğunuzla aynı anaokulunda olsaydık..ocakta kreş ücretimiz 4500 tl veya daha üstü olacak çünkü😔 kırtasiye malzemeleri için toplanan ücretin içinde kitap da olduğunu düşünürsek normal geldi bana...siz şöyle bekliyorsunuz kendim tek tek alsaydım diye düşünüyorsunuz ama öyle olmuyor işte🤷‍♀️

Hanımefendi sizin ücrette fazlaymış sanki?
Yok kuzum..geçen yıl 2200 tl ile başlayıp ocakta 2500 tl üstüne çıkan kreşler bile eylülde 4500 tl istedi.Üstelik bunlar dil öğretiyorum diyenler değil. Çift öğretmen (o da sınıfta her an olmuyor kimse kimseyi kandırmasın çocğunlukla iki sınıf ortak kullanıyor 2.öğrermeni ) ile ders işliyoruz dil öğretiyoruz diyenler 5100 tl ve bu rakamların hiçbirinde servis zaten yok

Hayır sizden bahsetmedim S Sahinys adlı üyeye yazdım. Keşke sizin çocuğunuzla aynı anaokulunda olsaydık..ocakta kreş ücretimiz 4500 tl veya daha üstü olacak çünkü😔 kırtasiye malzemeleri için toplanan ücretin içinde kitap da olduğunu düşünürsek normal geldi bana...siz şöyle bekliyorsunuz kendim tek tek alsaydım diye düşünüyorsunuz ama öyle olmuyor işte🤷‍♀️
Aaa pardon öyleyse 🙂evet tek tek alsaydım daha uyguna gelirdi diye düşündüm birde çoğu malzeme evde var boyalar, kalemler ama tek tek çanta hazırlanmış kız ve erkek çocuklar için kurallara uymamak olmazdi

Kırtasiye malzemeleri için kreşlerde 1500-3500 arası fiyat duydum bu yıl. Fiystı uygun olanlarda dönemlik alıyorlar. Bu kırtasiye malzemeleri için havlu kağıt, tuvalet kağıdı, fon kartonları, a4ler vs.. Her şey dahil oluyor.

Nerde bağımsız olduğunu anladiniz ki ,özel anaokulu yaziyor ben anlayamadim😃 özel içine uygun fiyat biz pandemi oncesi oğlum anaokuluna gidiyordu aylik 1300 du 1500 e bulmak bu dönemde ilginç. Iyi bir yer mi bilmem
E yemek veriyor, tam gun ve 1200 lira?
1200 liraya ozel nerede kaldi? Bağımsız ana okullari ozel zannediliyor.

Oğlum 4. sınıf, anaokulunda iken düşünün o zamanlar hayat bu kadar pahalı değildi. 450 civarı tutmuştu malzemeler, tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve sıvı sabunu ayrıca götürmüştük.

Benim kızım geçen yıl özel kreşe gitti. Aylık 1250 ile başladik ocaktan sonra 1500 ödedik. Saatleri 12.30-17.30 du.
Kırtasiye malzeme parası 1500 ödedik(3 ay taksit yapmişlardi) buna sadece kırtasiye olarak bakmayın, tuvalet kağıdı peçete ıslak mendil vs temizlik malz fiyatları. İnanın biz zam yapıldığında bile hiç ikiletmeden kabul ettik çünkü herşey zamlaniyor ve onlarında masrafları artıyor. Orada çalışan öğretmenlerin, çalışanların maaşı artıyor en basitinden..

Bu yıl için velilerden duyduğum erken kayıtta tam günü 3500 istiyorlardı. Muhtemelen şuan 4000 olmuştur

X