- 24 Eylül 2016
- 1.099
- 739
- 123
- Konu Sahibi Sampanyadakizehir
-
sanırım ben olsam isteyemezdim.
ama şunu merak ettim. sana mehir falan yaptı mı eşin?? böyle adetleriniz var mı??
varsa o altınları kullanabilirsin.
Zor olmadı mı ya?
madem bu kadar sıkışık durumdasınız düğün yapmayiverin. İnsanları eğlendirmek için neden borca derde giriyorsunuz ...tabi ki önce okula borcu ödeyin. Eşinize de okula olan borcunuzu bir an önce soyleyin.
anneni ikna et.
düğüne harcanan para kadar fuzulisi yok. yazık günah.
Kesinlikle diplomanizi riske atmayın, babanız tamamını veremiyorsa birazdan destek olsun bari
Olmazsa da esinizden alın, bu stresle derslere odaklanamazsiniz, biran önce çözün durumu
Merhaba , daha önce de konu açmıştım okul filan hakkında. Özetleyeyim;
Çok zor bir şekilde son sınıfa kadar geldim. Bölüm psikoloji okulun bitmesine bir buçuk ay var. Geçen üç senenin parasını hallettim bu senemin parasını babam verecekti (annemle ayrılar, şuana kadar bir faydası olmadı babamın güvenilir biri de değil ama eline toplu para geçecekti ve kendisi vermeyi teklif etti) ben de vermeme ihtimalini bilerek yine de bi umut bağladım.
İkinci dönem kayıtlarından sonra ödemek koşuluyla okula senet imzaladım. İkinci dönem geldi ve babam parayı veremeyeceğini söyledi. ( nişanlısı versin ya da okulu dondursun dedi. Ha ikinci dönemi yarıladım vizeler bitti bunu dediğinde.)
Bu sırada bi de nişanlımın görev yeri doğunun kötü bir yerine geçmesin diye ( komando) nikah kıymamız gerekti ve çok isteyerek çok yakın zamanda evlendik düğünümüzü de belirlediğimiz ayda yapacağız inşallah.
Nişanlım okuş parası verildi sanıyor. Yani bir sorun olduğundan yıllardır haberi olmadı hep gizledim. Bi de kira paramı filan veriyordu burs verir gibi destek oluyodu o yüzden bi de bu konuyu açmak istemedim. Ama artık evliyiz temmuzda kpss var. Atanmamı çok istiyor ben de uyku ilacı dahi içerek günde saatlerce ders çalışıyorum. (Okuduğum şehirde öğrenci evindeyim okul bitene kadar ve çok ders çalışma fırsatı buluyorum) atanma ihtimalim yüksek. Ama bu parayı ödemezsem diplomam imzalanmayacak ve atanamıycam. Okul bitecek ama bi işe yaramayacak anlayacağınız. Bu sene de atanmak için ideal bir sene ve belediyede sözleşmeli girebilirim ya da jandarmaya başvurmayı düşünüyorum eşten dolayı alınma ihtimalim de yüksek. Şimdi tabi okula dilekçe yazdım atandıktan sonra ödememi kabul etmeleri için. Senetim dursun dedim ama cevap alamadım. Okula gidicem yarın biraz daha çabalıycam atanıp ödemek için ama olmazsa napacağımı bilmiyorum.
Eşime söylemeliyim biliyorum ama bu para için kredi çekmesi gerekecek ve düğün salonu parası falan filan var daha. Ondan başka verecek kimse de yok. Aslında atanabileceğim için ona bu parayı geri öderim. İstemez de belki ama bu beni nasıl bi duruma düşürür acaba? Ona ödetmemek için çabaladığımı anlar mı acaba bilmiyorum. Ayrıntıları atladıysam sorularınızı bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım bu durumda?
Helal olsun sana anne baba ayri okulunu okuyor bitircem diye ugrasiyor bir yandan el isine gitmissin bir yandan evlenmeye calisiyorsun. bu genc yasta ne kadar da sorumluluk almissin sirtina insallah yuzun esinden yuvandan guler insallah.O kadar zor oldu ki temizliğe gitmekten hasta bakıcılığına kadar bir sürü iş yaptım
Kıyamam ya. Bu arada uyku ilacı kullanmanız çok sağlıksız. Her şey bittiğinde sağlığınızdan olursunuz mazallah. 6-8 saat uyuyun mutlakaO kadar zor oldu ki temizliğe gitmekten hasta bakıcılığına kadar bir sürü iş yaptım
Çok istiyorsa önce kaynana elinize düğün için gerekli olan en az 20 bin liracik nakiti saysin düğün yapsın. Ama eşinin üzerine kredi vs sakın çekmeyin. borç borç üstüne mutlu olamazsınız. Bir an önce eşinize söyleyin ona göre planlarınızı yapın. Bilmiyorum borç yüzünden şiddetli gecimsizlikle boşanan arkadaşlarım oldu. O yüzden evlenecek çiftleri uyarma ihtiyacı hissediyorum ...Ben de istemiyorum onu ama kaynanam kesinlikle düğün istiyor bilmiyorum belki eşime bahsedersem o düğün konusunda kesin kararı verebilir
Bu nasıl bir mantık daha evlenilmemiş bile nişanlı neden ödesin ki okul parasını. Bana baya ters geldi kusura bakmayın. Düzeltme: pardon evlenmişsiniz şimdi gördüm. Ama bence yine de babanın başından atar gibi davranması bana ters geldiMerhaba , daha önce de konu açmıştım okul filan hakkında. Özetleyeyim;
Çok zor bir şekilde son sınıfa kadar geldim. Bölüm psikoloji okulun bitmesine bir buçuk ay var. Geçen üç senenin parasını hallettim bu senemin parasını babam verecekti (annemle ayrılar, şuana kadar bir faydası olmadı babamın güvenilir biri de değil ama eline toplu para geçecekti ve kendisi vermeyi teklif etti) ben de vermeme ihtimalini bilerek yine de bi umut bağladım.
İkinci dönem kayıtlarından sonra ödemek koşuluyla okula senet imzaladım. İkinci dönem geldi ve babam parayı veremeyeceğini söyledi. ( nişanlısı versin ya da okulu dondursun dedi. Ha ikinci dönemi yarıladım vizeler bitti bunu dediğinde.)
Bu sırada bi de nişanlımın görev yeri doğunun kötü bir yerine geçmesin diye ( komando) nikah kıymamız gerekti ve çok isteyerek çok yakın zamanda evlendik düğünümüzü de belirlediğimiz ayda yapacağız inşallah.
Nişanlım okuş parası verildi sanıyor. Yani bir sorun olduğundan yıllardır haberi olmadı hep gizledim. Bi de kira paramı filan veriyordu burs verir gibi destek oluyodu o yüzden bi de bu konuyu açmak istemedim. Ama artık evliyiz temmuzda kpss var. Atanmamı çok istiyor ben de uyku ilacı dahi içerek günde saatlerce ders çalışıyorum. (Okuduğum şehirde öğrenci evindeyim okul bitene kadar ve çok ders çalışma fırsatı buluyorum) atanma ihtimalim yüksek. Ama bu parayı ödemezsem diplomam imzalanmayacak ve atanamıycam. Okul bitecek ama bi işe yaramayacak anlayacağınız. Bu sene de atanmak için ideal bir sene ve belediyede sözleşmeli girebilirim ya da jandarmaya başvurmayı düşünüyorum eşten dolayı alınma ihtimalim de yüksek. Şimdi tabi okula dilekçe yazdım atandıktan sonra ödememi kabul etmeleri için. Senetim dursun dedim ama cevap alamadım. Okula gidicem yarın biraz daha çabalıycam atanıp ödemek için ama olmazsa napacağımı bilmiyorum.
Eşime söylemeliyim biliyorum ama bu para için kredi çekmesi gerekecek ve düğün salonu parası falan filan var daha. Ondan başka verecek kimse de yok. Aslında atanabileceğim için ona bu parayı geri öderim. İstemez de belki ama bu beni nasıl bi duruma düşürür acaba? Ona ödetmemek için çabaladığımı anlar mı acaba bilmiyorum. Ayrıntıları atladıysam sorularınızı bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım bu durumda?
Bu nasıl bir mantık daha evlenilmemiş bile nişanlı neden ödesin ki okul parasını. Bana baya ters geldi kusura bakmayın. Düzeltme: pardon evlenmişsiniz şimdi gördüm. Ama bence yine de babanın başından atar gibi davranması bana ters geldi
böyle bişeyi adam karısından saklamış olsaydı yorumlr sanki farklı olurdu.
Çok yanlış bunu saklamış olmanız. hemde çok.
herşeyi olduğu gibi anlatın bi an önce. (bence)
K.bakmayın ama birşeyi anlamadım
Okulunuz özel mi
Harç Ücretinden mi bahsediyorsunuz senet yapıyorlar mı okul?
Ne kadar ki ücret
ve bence ne olursa olsun önce okul önce diploma
Şu zor şartlar altında da bitirmeye çalıştığınız okul için de ayrıca tebrik ederim
İlla ki düğün olması şart değil ama aileler istiyorsa düğünü onlar karşılasın siz de karı koca eğitim için kredi çekin zaten az kalmış bitmesine okulun. Düğüne destek olmuyorsa kimse ben borç çekip düğün yapma taraftarı değilim. Aileler biz yaparız derse o ayrı ama zaten yeni evli çiftin bir sürü masrafı oluyor, borç altına giren çiftler de hep huzursuz mutsuz, azla kanaat etmek en güzeli eşya, düğün vs konusunda ama eğitim yarıda kalmasın, onun için eşinizden yardım isteyin bence.
Eşinize anlatın durumu kredi çekip ödesin,bizim de sürpriz bi şekilde bütün düğün masrafını eşim yapmak zorunda kalmıştı,gösterişi sevdikleri için de herşey çok pahalıya gelmişti,sizin gibi zor bi durumdaydım,ama evlendiğimizden beri de çalışıyorum,hiç senin paran benim param olmamıştı,borcu geri ödemek olmaz saçma olur zaten kazandığınız ikinizin olacak,bu da nişanlınızı tanımak İçin bi fırsat hatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?