Okul konusu kapanmıyor..

Sampanyadakizehir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
1.099
739
123
Merhaba , daha önce de konu açmıştım okul filan hakkında. Özetleyeyim;
Çok zor bir şekilde son sınıfa kadar geldim. Bölüm psikoloji okulun bitmesine bir buçuk ay var. Geçen üç senenin parasını hallettim bu senemin parasını babam verecekti (annemle ayrılar, şuana kadar bir faydası olmadı babamın güvenilir biri de değil ama eline toplu para geçecekti ve kendisi vermeyi teklif etti) ben de vermeme ihtimalini bilerek yine de bi umut bağladım.

İkinci dönem kayıtlarından sonra ödemek koşuluyla okula senet imzaladım. İkinci dönem geldi ve babam parayı veremeyeceğini söyledi. ( nişanlısı versin ya da okulu dondursun dedi. Ha ikinci dönemi yarıladım vizeler bitti bunu dediğinde.)

Bu sırada bi de nişanlımın görev yeri doğunun kötü bir yerine geçmesin diye ( komando) nikah kıymamız gerekti ve çok isteyerek çok yakın zamanda evlendik düğünümüzü de belirlediğimiz ayda yapacağız inşallah.

Nişanlım okuş parası verildi sanıyor. Yani bir sorun olduğundan yıllardır haberi olmadı hep gizledim. Bi de kira paramı filan veriyordu burs verir gibi destek oluyodu o yüzden bi de bu konuyu açmak istemedim. Ama artık evliyiz temmuzda kpss var. Atanmamı çok istiyor ben de uyku ilacı dahi içerek günde saatlerce ders çalışıyorum. (Okuduğum şehirde öğrenci evindeyim okul bitene kadar ve çok ders çalışma fırsatı buluyorum) atanma ihtimalim yüksek. Ama bu parayı ödemezsem diplomam imzalanmayacak ve atanamıycam. Okul bitecek ama bi işe yaramayacak anlayacağınız. Bu sene de atanmak için ideal bir sene ve belediyede sözleşmeli girebilirim ya da jandarmaya başvurmayı düşünüyorum eşten dolayı alınma ihtimalim de yüksek. Şimdi tabi okula dilekçe yazdım atandıktan sonra ödememi kabul etmeleri için. Senetim dursun dedim ama cevap alamadım. Okula gidicem yarın biraz daha çabalıycam atanıp ödemek için ama olmazsa napacağımı bilmiyorum.

Eşime söylemeliyim biliyorum ama bu para için kredi çekmesi gerekecek ve düğün salonu parası falan filan var daha. Ondan başka verecek kimse de yok. Aslında atanabileceğim için ona bu parayı geri öderim. İstemez de belki ama bu beni nasıl bi duruma düşürür acaba? Ona ödetmemek için çabaladığımı anlar mı acaba bilmiyorum. Ayrıntıları atladıysam sorularınızı bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım bu durumda?

Haklısınız aslında çok da kötü olmaz almak hayırlısı olsun çok sağolun

Tabi ki söyleyin, eşler arasında borç harç mı olur, bana çok saçma geliyor, sana öderim dese bana eşim hakaret sayarım.
Çalışır kapatırız demek daha mantıklı bence. Hayırlısı olsun.

Düğünü boşverin. Nikah yapın yeter bence.. Düğüne harcayacağınız fuzuli parayı gezmeye harcayın..

Okul paranı da ondan iste. İçin rahat etmezse borç olarak al.. Atanınca rahat rahat ödersin..

Bence de nişanlınız ödesin. Elinize geçince hesabına yatırırsınız ve bir şey soracağım bu zamana kadar olanları nasıl ödediniz?

Borç olur zaten ben de araba almak istediğinde yardımcı olurum ama üç günlük evlilikte bu konu açılsa nası olur acaba biraz daha beklesem mi okulu ikna etmek için

sanırım ben olsam isteyemezdim.
ama şunu merak ettim. sana mehir falan yaptı mı eşin?? böyle adetleriniz var mı??
varsa o altınları kullanabilirsin.

madem bu kadar sıkışık durumdasınız düğün yapmayiverin. İnsanları eğlendirmek için neden borca derde giriyorsunuz ...tabi ki önce okula borcu ödeyin. Eşinize de okula olan borcunuzu bir an önce soyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…