okul kaydını dondurma ? lütfen yardım

yasemin2145

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
851
709
23
42
kızkardeşim hemşire bölümünde 1 sinifi bitirdi..çeşitli nedenlerden dolayı bu sene devam edemiyecek..kaydını dondursa mı yoksa herhangi birşey yapmadan istediği zaman kaldığı yerden devam edebilir mi? bilgisi olan yardım ederse iyi olur ..

Eger uzun süreli ara vericekse iki yıl gibi
Herhangi bir zaman devam etmesi icin af cıkmasını beklemesi lazım
Bu sekilde sınavlardan girmemiş gibi muamele görüp F alır ve sınıfta kalır

Eger uzun süreli ara vericekse iki yıl gibi
Herhangi bir zaman devam etmesi icin af cıkmasını beklemesi lazım
Bu sekilde sınavlardan girmemiş gibi muamele görüp F alır ve sınıfta kalır
sadece bir gitmeyecek..yurtdışına gidecek..bu süreçte hiçbirşey yapmasa problem olur mu

Özel okul değilse harç falan da yok.
Bir sene kalır alt tarafı, okulu uzamış olur.
Ne olacak ki?
Bence gittiğinde iyi seviyeye getireceği dil için bir sene okulun uzamasında bir sakınca yok.

Harca tabi öğrenci mi? Öyle ise harç borcu çıkar. Harca tabi öğrenci değilse de okulu uzayacağı için normal eğitim süresini aştığı yıldan sonra harç ödemesi gerekir. Ders seçimi otomatik yapılıyor veya ders seçimi olmaksızın zorunlu müfredat uygulanıyorsa tüm dersleri almış ve kalmış gözükür transkriptinde. İlerde bir burs vs alma ihtiyacı doğarsa başvuru hakkı olmayabilir.

gidip öğrenci işleriyle bir görüşsün ortalama hesaplamasında 1 sene bütün derslerinin F olması sorun olur. genelde geçerli bir mazeret sunulduğunda okul dondurulabiliyor dilekçe ile. dondurup gitmesi daha iyi olur onun için.

öğrenci işleri ile görüşsün. ama bnce dondurması mantıklı. diğer türlü yıl kaybı olacak, zorunlu ders varsa onları almış ve hepsinden kalmış gibi görünür. 2 yıllık ise bitirsin öyle gitsin.

Back
X