- 7 Ağustos 2016
- 1.682
- 1.051
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Evde oturarak çişini yapiyor , okulda oturmak istemiyorum diyorAyakda isemeyi biliyor ise tiksiniyor demek bence.
Birde ogretmenin haber vermeme sorunu var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evde oturarak çişini yapiyor , okulda oturmak istemiyorum diyorAyakda isemeyi biliyor ise tiksiniyor demek bence.
Birde ogretmenin haber vermeme sorunu var
Ogretmenin oglumdan beklentisi biraz diger cocuklara göre fazla , ben bu gün daha sormadim , aramadı içinde daha acmazsam hiç açmaz konuyu eminim , oglumla bu gun net konuştum bida olmiycak dedi , umarım da olmazÖğretmeniyle konuşun, oğlunuzla konuşsun, sorunu beraber çözün. Siz de gidip öğretmenle konuşun bu konuyu. Bu 3 olduysa, nasıl fark etmiyor öğretmen, tam tersi gözünün üzerinde olması lazım böyle bir öğrencinin.
Bizimkide mi bundan acaba yaOkul tuvaleti pis olabilir.
Benim oglum asla okulda girmezdi wc de. Daha yeni yeni baslado gitmeye. 4. Sinifa gidiyor. Ayakda iseme kisminida yapamadigi icin 8 saat tutuyordu.
Bazen disarida isek girmez hala. Tiksiniyor,pisdir diye
Ogretmenin oglumdan beklentisi biraz diger cocuklara göre fazla , ben bu gün daha sormadim , aramadı içinde daha acmazsam hiç açmaz konuyu eminim , oglumla bu gun net konuştum bida olmiycak dedi , umarım da olmaz
Cantasin da yedek giyisi peçetesi var canım ya inan ki çok üzdü bu durum beni seneye 1. Sinif olucak ya devam ederse diye bende çok takıyorum umarım bida yaşamayız ıslak mendil gibi hijyen malzemelerini alıyoruz ayrıca çantasına da koyuyorum öğretmenini de çok seviyor oglum aslın da dediniz gibi 3muz konuşa biliriz bu konuyu yarin konuşacağım ogretmeni ileCanım benim buradaki sorunu öğretmenin oğlunla konuşması gerekiyor. Sınıfındaki düzenden, öğrencilerden sorumlu bir anaokulu öğretmeni bu, lise öğretmeni değilki. Beklentisinin fazla olmasıyla alakası yok. Ya çocukla alay etseler, 1 değil 3 kere yaşanmış. Ya bu şekilde devam edip sağlık sorunu olsa. Çocuğa yazık, pişik olacak. En azından yedek kıyafet ıslak mendil koyun sınıfına. Bunu öğretmen demedi mi hiç? En azındsn çocuk kendini temizler, üstünü değiştirir. Belki stresten oluyordur bu altına kaçırma olayı.
Öğretmenle konuşun, siz üçünüz bir konuşun gerekirse tuvaleti bir gidin bakın. Sınıfa sabun, peçete alın.
Çocuğunuz ile tuvalete kimse girmez mahremiyetten dolayı ki ben de girsin istemem. Kendi üstünü çıkarıp çişini yapar kendi üstünü düzeltir. Eğer yardımcı öğretmen varsa üzerini düzeltmeye yardımcı olur. Kaldı ki anaokuluna giden bir çocuğun tuvaletini kendi yapması ve üstünü kendi giymesi gerekirHep merak etmişimdir..Mesela benim çocuğum altını yardımsız çıkaramaz ...Okulda yardım edıyorlar mı cıkarmaya ve giydirmeye..
Temizliğini yapar da şu giydirme olayı nasıl oluyor? Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim..Özellikle devlet anaokullarını merak ediyorum...
Kesinlikle tuvaletini tut demem çünkü..O çok büyük bir problem...Bağırsaklar ikinci beynimiz diye bir makale okumuştum...
İnanın devlet okulu bizim ki oglum bi kere cok terlemis oyundan sonra, yedek kıyafeti hep var cantasin da , ogretmeni git degis demis , oglum dedi oralari temizleyen abla yardım etti oyle giyindim dedi gittinden belli sadce bi kere ustunu değişti sınıf mevcudu çok oldu için sanırım öyle bi özen yok yaniHep merak etmişimdir..Mesela benim çocuğum altını yardımsız çıkaramaz ...Okulda yardım edıyorlar mı cıkarmaya ve giydirmeye..
Temizliğini yapar da şu giydirme olayı nasıl oluyor? Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim..Özellikle devlet anaokullarını merak ediyorum...
Kesinlikle tuvaletini tut demem çünkü..O çok büyük bir problem...Bağırsaklar ikinci beynimiz diye bir makale okumuştum...
Tuvaletın ıcıne girsin demedim zaten dugmesını acamayabılır ya da fermuarını acamayabılır..Üzerını duzeltemez o sekılde mı kalacak ya da acamadı kendi açmalıydı deyıp altına mı yapacak onu kastettim farkındaysanız temızlıgını kendisi yapar dedim..Çocuğunuz ile tuvalete kimse girmez mahremiyetten dolayı ki ben de girsin istemem. Kendi üstünü çıkarıp çişini yapar kendi üstünü düzeltir. Eğer yardımcı öğretmen varsa üzerini düzeltmeye yardımcı olur. Kaldı ki anaokuluna giden bir çocuğun tuvaletini kendi yapması ve üstünü kendi giymesi gerekir
Yani sanki çok büyük çocuklar gibi davranılması bana çok saçma geliyor...Atletini nasıl giysin ki zaten..Yardım ediyorlar mı hep aklımda bu soru vardı..Çocuk orda altına kakasını yapacak ben görmedim diyecek..Görme hadi duymadımı o burnun o kokuyuda..O çocuğun canı acımaz mı kaç saat o şekilde.. Sana temızle de demıyorlar ara annesını zahmet olmazsa...Gerçekten işini hakkıyla yapan insan çok az..İnanın devlet okulu bizim ki oglum bi kere cok terlemis oyundan sonra, yedek kıyafeti hep var cantasin da , ogretmeni git degis demis , oglum dedi oralari temizleyen abla yardım etti oyle giyindim dedi gittinden belli sadce bi kere ustunu değişti sınıf mevcudu çok oldu için sanırım öyle bi özen yok yani
Tabi ki asla temizlemseni beklemiyorum yapmak zorunda da değil sadece bi alo desin ben koşarım hemen temizlerim oda rahat eder hemde kokuyu cekmemis olur bilmiyorum ya gerçekten çok üzücüYani sanki çok büyük çocuklar gibi davranılması bana çok saçma geliyor...Atletini nasıl giysin ki zaten..Yardım ediyorlar mı hep aklımda bu soru vardı..Çocuk orda altına kakasını yapacak ben görmedim diyecek..Görme hadi duymadımı o burnun o kokuyuda..O çocuğun canı acımaz mı kaç saat o şekilde.. Sana temızle de demıyorlar ara annesını zahmet olmazsa...Gerçekten işini hakkıyla yapan insan çok az..
Kendisi açabileceği kıyafetler tercih edilmeli zaten,öğretmen ilgilenmez çünkü bununla. Yardımcı abla olursa o ilgilenebilir ancakTuvaletın ıcıne girsin demedim zaten dugmesını acamayabılır ya da fermuarını acamayabılır..Üzerını duzeltemez o sekılde mı kalacak ya da acamadı kendi açmalıydı deyıp altına mı yapacak onu kastettim farkındaysanız temızlıgını kendisi yapar dedim..
Ah kuzum ya , işini merhamet duygusuyla yapmak lazım gerçekten ya cocuklar çok hasas ne psikoloji yaşıyorlar bilemiyoruz ki çözmenize çok sevindimBenim büyük oglumun da evde hiç sorunu yoktu hatta tuvalet eğitiminde bile kacirmamisti hiç neyse 4 buçuk yaşında ana okuluna başladı sık sık altı ıslak almaya başladım oğlum neden tuvalete gitmiyosun diyorum geçmiş gün unuttum da ne diyordu öğretmeniyle konuştum siz gönderin unutuyor herhalde dedim olmadi sonra ikinci dönem göndermedim biraz büyüdüğünde bana anlattı anne dedi öğretmenim çisim geldi demeyin tuvaletim geldi diye izin isteyin demiş ya da ona benzer bişey bende hep o sözü unuttuğum için izin alamadığımdaan gidemiyodum dedi ikinci sene başka ogretmendeydi hiç sorun yasamadik aynı anaokuluna gitmisti bende o zamanlar çözüm bulamamıştım
Tabi ki de çok üzücü...Çocuğa eziyet olmamalı okul...Kim bu şekilde severek gider ki okula..Tabi ki asla temizlemseni beklemiyorum yapmak zorunda da değil sadece bi alo desin ben koşarım hemen temizlerim oda rahat eder hemde kokuyu cekmemis olur bilmiyorum ya gerçekten çok üzücü
Yavrum ya birde öyle seviyor ki öğretmeniniTabi ki de çok üzücü...Çocuğa eziyet olmamalı okul...Kim bu şekilde severek gider ki okula..
Aynen şimdi aklımdan o gecmıstı...O önden ipli açması zor olan pantolonlar vs.olmayacak...Düğmeli pantolon olmayacak vs.vs.Kendisi açabileceği kıyafetler tercih edilmeli zaten,öğretmen ilgilenmez çünkü bununla. Yardımcı abla olursa o ilgilenebilir ancak
İnanın devlet okulu bizim ki oglum bi kere cok terlemis oyundan sonra, yedek kıyafeti hep var cantasin da , ogretmeni git degis demis , oglum dedi oralari temizleyen abla yardım etti oyle giyindim dedi gittinden belli sadce bi kere ustunu değişti sınıf mevcudu çok oldu için sanırım öyle bi özen yok yani
Hepsi ya hepsi o kadar masum, o kadar güzeller ki o kadar temiz kalpliler ki...Onlara da onların kalbine göre temiz kalpli,merhametli insanlar çıkarsın Yüce Rabbim...Yavrum ya birde öyle seviyor ki öğretmenini