Okuduunuz Kitaplar Ne Yapyorsunuz?

Büyükçe bir kütüphane benim de hayalim.Şu an da yapım aşamasındayız bakalım :)
Kütüphanelere bağışlamak,insanlarla paylaşmak da önemli elbet ama kimisine kıyamıyor insan.

Okuduğum kitaplar kitaplığımda durur.vermeye kıyamam.eşimle bu yüzden bazen tartışırız.verir birilerine geri gelmez kitaplar bende söylenirim.kıyamam kitaplarıma

kaç tane kitaplarınız var kızlarr????

bende raflar istiyorum duvara mont edilen .öbür tülü çok yer kaplıyor yaaa

Kitaplığımda saklıyorum o kadar çok oldular ki artık sığmıyorlar oda ayrı mesele

bu zamana kadar okuduğum kitaplarımı kendi kitaplığımda saklıyodum simdi kolilere kaldırdım kendi evimde kocaman bi kitaplık yapıcam hem eşim okusun okumadıklarını hemde çocuklarım okusunn

bu zamana kadar okuduğum kitaplarımı kendi kitaplığımda saklıyodum simdi kolilere kaldırdım kendi evimde kocaman bi kitaplık yapıcam hem eşim okusun okumadıklarını hemde çocuklarım okusunn

hayatta tek cimri olduğum nokta kitaplarımdır.çok okurum ve asla geri verceğinden şüphe duyduğum kimseye teslim etmem kitabımı,en büyük hayalim kocaman bi çocuk odası yapıcam duvardan duvara kitaplıklar ,bir gün çocuğum olursa,kitaplarla aydınlanarak büyüsün.

İlk gençlik ve genç kızlık dönemimde kitaplarım en değerli hazinemdi. Kitabın dokusuna, kokusuna aşererdim. Hiç kimseye vermez, elletmezdim. Zengin bir kütüphaneye sahip olma isteği ile
sürekli kitap alır, onların hızla çoğalmasını, bir canlının büyüyüp gelişmesi gibi zevkle izlerdim.
Evlendiğimde kitap raflarından oluşan duvarlar arasında bir hayat düşler, çocuklarıma bırakacağım
kıymetli bir miras olacağını düşünürdüm.
Yıllar geçip te çocuklarım okumaya başladığında, yıllanmış kitaplarımın dillerinin ağırlaşmış olduğunu,
zamana uyum sağlayamadıklarını gördüm. Çocuklarım gündemi takip edecek, yeni çıkanları
okuyacaklardı. Benim Pollyannam ile kızımın Pollyannası arasında kuşak farkı vardı.
Klasikler bile yeni basımlarla güncellenirken, kitaplarım benle birlikte eskimişti.
Dar mekanda yığın olmaktan başka özelliği kalmamış, hayatımın büyük bir bölününü benimle
geçirmiş olan kıymetli kitaplarımı sahaflara sattım.
O tarihten itibaren kızımla birlikte, daha bilinçli, ilgi alanımız dahilinde, içeriğe yönelik güncel
kütüphanemizi oluşturuyoruz.
Vazgeçilmez olanları biriktirip, diğerlerini ikinci el satanlarda değiştiriyoruz. Değişimden de
ayrı bir haz alıyoruz.

Ay bende sık sık bu kararı alırım ama kararımın arkasında duramam maalesef.
Okuduğumdan çok kitap alırım. Okunacakların sayısı sürekli artıyor.
Geçen gün yine kitap alıyordum ki! yanımdaki arkadaşım, evdeki bayatları
bitirmeden almana izin vermiyorum dedi. Tepkisi çok yerindeydi lakin ben
almadan duramıyorum.
Sen ne yaptın tatlım? Kararının arkasında durabildin mi?

ya ben kitaplarıma hiç kıyamıyorum. birilerine de kolay kolay okuması için veremiyorum. Çünkü ne bileyim ben o kitapları okurken kimi zaman gülüyorum, kimi zaman hüzünleniyorum. O kitaptaki karakterlerle birlikte yaşıyorum sanki. çok bağlanıyorum, etkisinden kurtulamıyorum kolay kolay. Ayrıca ne zaman birine versem geri gelmiyor o kitap bana! Yine birkaç ay önce bi serinin son iki kitabını okuması için birine vermiştim geri gelmedi. Bir daha da kimseye vermeyi düşünmüyorum. Kitaplarımı ne yaptığıma gelince değiş tokuş yapmam kesinlikle. Hepsi toplu bir halde raflarımda durur.

Kitaplarım benim için çok kıymetlidir hepsini itina ile saklıyorum.
Kütüphane oluşturmak istiyorum.
Sevmediğim kitaplarımı bile vermiyorum.Ödünç verirken bile sadece güvendiğim kişilere veriyorum.

kitap okumaya ölenlerden biride benim..
yeni bir kitap alınca aşırı mutlu oluyorum.bekarken en büyük hayalim evimde büyük bir kitaplık kurmaktı.
şu anda 2 kitaplığım var ve full dolu.onları seyretmesi bile büyük zevk benim için.biri isteyecek diyede içim gidiyor.çünkü verdiklerim geri gelmiyor asla.ayrıca birde kütüphaneye üyeyim.parayla alamadıklarımıda ordan alıp okuyorum.çantamda da her zaman bir kitap bulundururum.minibüste,bankada sıra falan beklerken açar okurum..ama maalesef eşim kitap okumayı hiç sevmez.hatta evlenirken kitaplık almayı bile gereksiz bulup kolilere doldur,balkona koyarız demişti.
yani benim tam tersim..yorumları okyorumda benimle aynı düşüncedesiniz hepiniz. ne güzel..

Ay siz çok yaşayın ne güldüm yaa, "kolilere doldur,balkona koyarız ".
Kitap sevmeyen bir insanın bakış açısı da bu demek ki,ne kadar fazlalık olarak görüyorlar buradan belli.
Hiç yer bulamazsam gümüşlüğü boşaltıp içine koyarım bardaklara bakacağımıza kitaplara bakarız.

Evet aynen öyle sölemişti eşim inanın.
dediğiniz gibi kitapları fazlalık olarak görüyor ve kitaba verilen paraya da acıyor.
bence büyük bir eksiklik bu ama işte gönül sevince katlanıyor.

Bende kitap okumasını çok severim ve okuduğum bütün kitapların kitaplığımda olmasını isterim... Yani başka birinden pek kitap almam okumak için alsamde daha sonra kitabı okuduğum halde gidip kitaplığımda dursun diye yine aynı kitabı alırım.... bu konuda takıntılıyım mutlaka okuduğum kitap kitaplığımda olmalı... İlerdede çok büyük bir kitaplığım olsun istiyorum...

Aynen bende öyle arada bakarım indidirim tozlarını alırım kıyamam onlara çok severim kitap okumasını... Bendede şuan iki kitaplığım var birisi full dolu ama birisi yavaş yavaş doluyor... Daha geçen hafta üç kitaap aldım şuan bir tanesini okuyorum sırada okunmayı bekleyen iki kitap daha var...

Evet aynen öyle sölemişti eşim inanın.
dediğiniz gibi kitapları fazlalık olarak görüyor ve kitaba verilen paraya da acıyor.
bence büyük bir eksiklik bu ama işte gönül sevince katlanıyor.

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim eşimde kitap okumayı pek sevmez.Ahh ah keşke sevebilseydi

kitaplık yaptırıcam çok kitabım var. kitaplarımın kırışmasına bile dayanamıyorum. illa temiz olacak. kitap vereceğim arkadaşlarımı da uyarıyorum temiz bakın kııştırmayın diye. o kitaplara baktıkça büyük keyif alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…