• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduktan sonra hayran kaldıgınız etkısınden çıkamadıgınız kıtap

Doğunun Limanları -Amin Maalouf
Yüzüncü Ad- Amin Maalouf
Piraye - Canan Tan
İsyan Günlerinde Aşk- Ahmet Altan

ilk aklıma gelenler...

bir arkadaşımız stephen king kitaplarını sormuş bendeki tavsiye edebileceğim örnekler:
ruhlar dükkanı,bir aşk hikayesi,karanlık çökünce,hayvan mezarlığı,karanlık öyküler,rüyalar ve karabasanlar(1ve2)en mükemmeli 'OYUN',medyum bunlar tavsiye edebileceklerim.başlayacaklar ama kesinlikle oyu ile başlasınlar.

En son okuduğum iki kitap
Leyla.. savaşın acı yüzünü ve bir genç kızın yaşadıklarını anlatıyor tavisye ediyorum etkisinden çıkamıyacaksınız

Şimdi ise Ateşböceği yolu adında bir kitap aldım kitapçım çok meth etti başladım ve güzel gidiyor eminim yine elimden bırakamıyacağım:68:

Alacakaranlık Serisi Stephenie Meyer
MArley And Me John Grogan
Açlık Oyunları Serisi Suzanne Collins

Özellikle MArley ve Ben hayvanseversenız eger daha farklı bır acınız oluyor
Heleki Marley gıbı bır kopegınız var ve kaybettıysenız emın olun son sayfada aglamaktan kendınızı alamıyorsunuz

Amin Maalouf Yüzüncü Ad süper bir kitaptı.birkaç günde bitirdim
Elif Şafak Aşk
Amin Maalouf Semerkand

İlk aklıma gelenler bunlar.aslında okuyup çok etkisinde kaldığım birçok kitap var.hangisini yazacağımı bilemedim..

şimdi Elif Şafak Firarperesti okuyorum.

sonra da sırada Ahmet Ümit İstanbul Hatırası var. Sabırsızlıkla onu okumayı bekliyorum:)

Leyla.. savaşın acı yüzünü ve bir genç kızın yaşadıklarını anlatıyor tavisye ediyorum etkisinden çıkamıyacaksınız

Şimdi ise Ateşböceği yolu adında bir kitap aldım kitapçım çok meth etti başladım ve güzel gidiyor eminim yine elimden bırakamıyacağım:68:

Canım Ateşböceği Yolu'nu ben de tavsiyeler üzerine almıştım. Sırada okunmayı bekleyen kitaplarım var bittiğinde ona başlayacağım.umarım güzeldir.

Elif Şafak -aşk
Ahmet Ümit -bab-ı esrar
Khaled Hosseını -uçurtma avcısı
İskender Pala - katre-i matem en son okuduğum ve çok beğendiğm kitaplar
Ahmat Ümit´in en son kitabı istanbul hatırası şimdilerde keyifle okuduğum kitap.
sırada da bin muhteşem güneş var sabırsızca okumayı beklediğim

Canım Ateşböceği Yolu'nu ben de tavsiyeler üzerine almıştım. Sırada okunmayı bekleyen kitaplarım var bittiğinde ona başlayacağım.umarım güzeldir.

Ateş Böceği Yolunu okudum en son ben... Ağlamaktan bir hal oldum, gerçekten hem dil olarak hem de anlatım olarak çok akıcı bir kitap, üstelik çok duygusal, bir çırpıda bitireceğinizi tahmin ediyorum.

Aslına bakacak olursak, iyi ya da kötü her okuduğum kitabın bir süre etkisinden zaten çıkamam ne kadar derinlemesine okuyorsam artık, bir de çok severek okuduğum için olsa gerek... Tabii duygusal kitapların etkisi daha uzun sürüyor.

Ama beni en çok etkileyenler;
Bir Gün Tek Başına - Vedat Türkali
Şeker Portakalı - José Mauro Vasconcelos
Gülünün Solduğu Akşam - Erdal Öz
Yaralısın - Erdal Öz
Son Ada - Zülfü Livaneli
Eylül - Mehmet Rauf
Anne Frank - Hatıra Defteri
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenberg

AYLAK ADAM -YUSUF ATILGAN kitabı.İnsanı çok ii tahlil eden ender kitaplar arasındadır.Her cümlesi ayrı tat bırakır insanın ağzında. Tavsiye edilesidir.

Uçurtma avcısı, Katre-i Matem , Bin muhteşem güneş Kesinlikle okunulması gereken kitaplar heleki Uçurtma Avcısı'nda içinizden birşeyler kopacak...

ayşe kulin'in Veda adlı kitabından çok etkilendim ben. çook uzun süredir salya sümük ağlatan bir kitap olmamıştı beni (gerçi bu aralar ağlamaya yer arıyor da olabilirim:)) şimdi de devamı olan UMUT kitabını okuyorum..

Leyla'nın Evi-Zülfü Livaneli
Koku-Patrick Süskind
Aşk ve Gurur-Jane Austen
Dert Yorumcusu-Jhumpa Lahiri (2000 Pulitzer Edebiyat Ödülü)
Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali
Tılsımlı Deri-Honore De Balzac (Henüz okuyorum)

biraz tarih seviyosanız:
Kiraze-Solmaz Kamuran

biraz psikolojiyle ilgiliyseniz:
Çavdar Tarlasında Çocuklar

biraz felsefe ve mitoloji seviyosanız
İhsan Oktay Anar kitapları

ve biraz da klasiklerden,
Gazap Üzümleri
Bir Delinin Hatıra Defteri

Back