• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okey Salonu üzeri Evde oturmak ve Bitmeyen Sorunlar

mahurbirbestee

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2024
482
555
18
Herkese merhaba . Bugün uzun süredir canımı sıkan bi konuyu paylaşmak istedim. Ailemin kaldığı ev 3 katlı dükkan üzerinde bi apartman . Eve taşındıklarında böyle bi sorun yoktu . Hemen alttaki dükkan Okey- Bilardo salonu saat 9 dan akşam 12 ye kadar bitmek bilmeyen müzik sesi , okey taşlarının gürültüsü ve kafedeki yoğun insan bağırışları var. Gerçekten o kadar rahatsız ediyor ki. Birkaç kez güzelce rica ettik hani ses geliyor lütfen biraz az açın müziği diye . Bugün aradık akşam 11 de annem artık bıktı yani şikayet mi edeyim evi mi satayım dedi adam da “ burası iş yeri istediğin yere şikayet et umurumda değil “ dedi kapattı. Ya inanın bıktık birde girişteki dükkanda oto yıkama . Apartmanın konumunu görseniz asla oto yıkama açılacak bi yer değil . Oranın gürültüsünü de ayrı çekiyoruz o su sesi olduğu gibi bizim evde hele yazın kapılar açıkken duramıyoruz . Yani 1 değil 2 sıkıntı . Napacağımızı şaşırdık . Nereye şikayet edebiliriz ve sonuç alabiliriz . Gerçekten bıktık

Bizim karşı sitede de böyle bir kahvehane var. Üst katı 4 senedir falan boş, ev sahibi yazık ne satabiliyor ne oturabiliyor.
Gerçekten evin altına kahvehane açmak yasak olmalı. İnsanları zarara uğratıyorlar.

Herkese merhaba . Bugün uzun süredir canımı sıkan bi konuyu paylaşmak istedim. Ailemin kaldığı ev 3 katlı dükkan üzerinde bi apartman . Eve taşındıklarında böyle bi sorun yoktu . Hemen alttaki dükkan Okey- Bilardo salonu saat 9 dan akşam 12 ye kadar bitmek bilmeyen müzik sesi , okey taşlarının gürültüsü ve kafedeki yoğun insan bağırışları var. Gerçekten o kadar rahatsız ediyor ki. Birkaç kez güzelce rica ettik hani ses geliyor lütfen biraz az açın müziği diye . Bugün aradık akşam 11 de annem artık bıktı yani şikayet mi edeyim evi mi satayım dedi adam da “ burası iş yeri istediğin yere şikayet et umurumda değil “ dedi kapattı. Ya inanın bıktık birde girişteki dükkanda oto yıkama . Apartmanın konumunu görseniz asla oto yıkama açılacak bi yer değil . Oranın gürültüsünü de ayrı çekiyoruz o su sesi olduğu gibi bizim evde hele yazın kapılar açıkken duramıyoruz . Yani 1 değil 2 sıkıntı . Napacağımızı şaşırdık . Nereye şikayet edebiliriz ve sonuç alabiliriz . Gerçekten bıktık

En fazla belediyeye şikayet edilebilir ama ceza ödeyip devam ederler en temizi evi satıp gitmek

Oto yikama ruhsatinda bazi sartlar var belediyeye sikayet edin ama kat maliklerinin mudahale edebildigi cok az sey var oda belli asamalarda sonuc almaniz cok zor
En iyisi satmaniz baska cozum bulamazsiniz

Şikayet edin belediyeye belki bir kaçaklıktan vs ceza verler ama bilinen çıkıntı siz olduğunuzdan adamlar kapınıza da dayanabilir. Satın gitsin en mantıklısı

Oto yikama ruhsatinda bazi sartlar var belediyeye sikayet edin ama kat maliklerinin mudahale edebildigi cok az sey var oda belli asamalarda sonuc almaniz cok zor
En iyisi satmaniz baska cozum bulamazsiniz
Apartman altlarına sadece sağlık sektörüyle alakalı yerler açılması yasak, diğer sektörler buna pavyon da dahil apartman malikleri oy birliğiyle onayladığı sürece serbest yani açılabilir.
Muhtemelen M mahurbirbestee ’nin ailenin oturduğu apartmanda kat malikleri bilardo salonunu oy birliğiyle kabul etti, açılması serbest olan bir işletme için bir şey yapamazlar🤷‍♀️

Apartman altlarına sadece sağlık sektörüyle alakalı yerler açılması yasak, diğer sektörler buna pavyon da dahil apartman malikleri oy birliğiyle onayladığı sürece serbest yani açılabilir.
Muhtemelen M mahurbirbestee ’nin ailenin oturduğu apartmanda kat malikleri bilardo salonunu oy birliğiyle kabul etti, açılması serbest olan bir işletme için bir şey yapamazlar🤷‍♀️

Evet kast ettigim buydu veya oto yikama icin atik kuyusu / ses yalitimi gibi seyler mevcut.
Ve firinlar tamamen yasak. Bu yuzden Eski firinlar yerlerinden kipirdamiyor

Evet kast ettigim buydu veya oto yikama icin atik kuyusu / ses yalitimi gibi seyler mevcut.
Büyükşehirlerde uygulamalar farklılık gösterdi mi gösteriyor mu bilmiyorum ama buradaki işletmelerin %90’ı apartman altına açılmış, fırınlar da aynen apartman altında, biraz mübalağa ederek yazacağım ama neredeyse her gün patır patır fırın, oto yıkama, kreş vs açılıyor apartman altlarına.
Keza mahalle başına 3 kahvehane düşüyor desem yeridir, halı yıkamacılar da yine apartman altlarında, birkaçı gözden kaçıyor olsa hepsi de denetimsiz değildir, mutlaka denetleniyordur ki bilardo salonlarıyla internet kafeler ve oto yıkamalar belediye kadar emniyetin de gözetimi altındaki işletmeler, yani konu sahibinin yapabileceği pek bir şey yok, şikayet etse denetlemeye gelirler ses için belki ikaz edilirler ama işletme faaliyetine devam eder.

Büyükşehirlerde uygulamalar farklılık gösterdi mi gösteriyor mu bilmiyorum ama buradaki işletmelerin %90’ı apartman altına açılmış, fırınlar da aynen apartman altında, biraz mübalağa ederek yazacağım ama neredeyse her gün patır patır fırın, oto yıkama, kreş vs açılıyor apartman altlarına.
Keza mahalle başına 3 kahvehane düşüyor desem yeridir, halı yıkamacılar da yine apartman altlarında, birkaçı gözden kaçıyor olsa hepsi de denetimsiz değildir, mutlaka denetleniyordur ki bilardo salonlarıyla internet kafeler ve oto yıkamalar belediye kadar emniyetin de gözetimi altındaki işletmeler, yani konu sahibinin yapabileceği pek bir şey yok, şikayet etse denetlemeye gelirler ses için belki ikaz edilirler ama işletme faaliyetine devam eder.

Mune abla ozellikle firin sarti cok net bisey diyemem ben ornek diye vermistim gerisine birsey diyemiyorum
Oto yikama da da valilik devrede, onu da esnetemezler ses yalitimi ve su kuyusunu önemsiyorlar cunku o Akan su binaya da zararli sesten once su problemi var ve sadece tek kurum devrede degil
Bilardo Cafe vs icin oy birligi kismi onemli, orasi gectiyse yapacak birsey yok.

Hiçbir şey yapamazsınız. Dükkan bunlar, iş yaparken ses çıkması normal ya çıkıp kiraya verecekler ya satacaklar ya da tabana ve mümkün olup gereken her yere ses yalıtımı yapılacak (ne kadar keser bilemem). Dükkan üstü ev alırken her şeyi göze almak gerekiyor.

Ailemin eski oturdugu dairede karsi apartmanin alti cateringdi. Kucuk olcekli bir yer ama sabaha kadar yemek yapiyor, sabah ezanindan once de arabalara yukluyorlardi. Calisanlarin bagirislari, kosusturmasi, tencere tava sesleri falan gurultuluydu. Ses bize bile geliyordu. Birkac kez ust katlarindakilerin camdan sessiz olum diye bagirdigini gordum ama kesin bir cozum yok. Bizimde altimiz ikinci el dukkaniydi. Dukkanda yabanci uyruklu biri hem yatiyor hem calisiyordu. Gece orada kaldigi icin tadilat islerini sabaha kadar yapiyordu. Son ses muzik acip muzige eslik ediyordu. Bir aksam asagiya sopayla vurdum, bir bagrisla karsilik verdi. Ertesi gun dukkanin sahibiyle konustum, adam sagolsun ozur diledi birdaha gece calismasi yapmadi. Herkes boyle anlayisli olmayabiliyor malesef

[/QUOTEkayinvalidemlerin yeni binasının altına fırın açıldı , okadar mücadele vermişlerdi açılmasın diye yinede acildi

Back
X