OKB ile ilgisi olabilir mi?

siz merak ettiniz ama şu yazdığınızı okuyunca ben biraz rahatladım inanın
belki gerçekten masalarına, konsantrasyonlarına yönelik birşeydir
belki dönemseldir
ben de dikkat edeceğim
siz de dikkatinizi çeken birşey olursa paylaşır mısınız benimle?

Açıkçası bende öyleyim lisede de sıranın üstü düzenli olacak kalem bile düzgün olacak masada yana kaymicak hala daha öyleyim bana göre normal.

Mutlaka paylaşırım . Biraz gözlemler sonra tekrar fikir belirtirim burada.

Takıntı kısmı hakkında bir şey söyleyemem ama lütfen güzel düzenlemeler yapmayın. Orası kızınızın masası ve bırakın kendi düzenini kendi yapsın istediği gibi. Size göre güzel olan ona göre olmayabiliyor.
Gerçekten çok sinir bozucu oluyor birinin kendinize göre yaptığı bir şeyi "böyle daha iyi oldu" diyerek bozması çünkü :)

Bu arada benim kızımda çok tertipli düzenli değil daginiktir.arkasını toplamaz,yüzünü bile zorla hadi git yika diye, söylene söylene yikatirim.fakat okulda tam tersi öğretmeni diğer çocuklardan çok daha farklı ve bilinçli olduğunu söylüyor. Zeka testi yaptirmamizi önerdi. Derslerinde başarılı disiplinli ve notları hep 100. Birde sınıf baskanı. Böyle düşününce ev ve okul arasında bizim belki bilmediğimiz farklı bir denge kuruyorlardır kendilerince.onları rahatlatan ve kendilerini iyi hissetmesini sağlayan. Yoksa bu çocuk yatağını toplamayip neden masasını o şekilde takıntı yapar ki?motivasyon için bence.

Kesinlikle odasına ve eşyalarına müdahale etmem.orası ona aittir ve özgürdür. Onun dünyası orası. O ara sınav döneminden sonra masası bayağı bir kirlenmiş eski kalemleri yığınla birikmiş üstesinden gelememiş toparlayamamisti.rahat edemiyordu. Neticede hala küçükler arada yardıma ihtiyaçları oluyor. Bir kez ayda yılda bir.sonra düzen onun zaten.o anlık bir durum yani.herzaman değil.

çok benzerlik var aralarında
bizimki de dağınık, bizimki de oflaya puflaya, bizimki de derslerde başarılı, öğretmeni çok memnun, sporda başarılı vs vs vs

Okb sayılır mı bılmem ama benımde kucukken takıntılarım vardı mesela el yıkardım durmadan ama bunu sebebı vardı kucukken kedı yavruları vardı annem onları elledgnzde hıc bıryeere dkunmadan gdn elınızı yıkayn derdı snra bu alıskanlık oldu heralde durmadan yıkardım yıkamadan rahat edemezdm hala bı hayvana dkununca ellerımı sankı elıme bısı bulasmıs hıssedıp dgruca yıkamaya gıderım ellerımı yıkamadan kesnlıkle bısı yemem elımı yıkadıktan snra hıc bişiye dkunmadan gıder sfraya otururum durumum byle ama bu sebebden dlayı pskologa gtmedım cok rahatsız etmyr benı gunluk yasantımı aksatmyr snucta ama kızınızda byle bır durum yok bence cunku okb olsaydı oyncklarında dagınık olmasına katlanamazdı emın olun cok da abartmayın gzlemleyın bu durum ılerlemedıkce bı sıkıntı olmz hem aq yuksek demıssınız belkıde dıkkatını daha rahat tplamak ıcın byle yapıyrdur

çok benzerlik var aralarında
bizimki de dağınık, bizimki de oflaya puflaya, bizimki de derslerde başarılı, öğretmeni çok memnun, sporda başarılı vs vs vs

Ben de üstün zekalıyım, okul hayatım hep çok başarılı geçti, hemen bütün hocalarım sevdiği öğrenciydim. Gelgelelim gerçekten dağınık bir insanım, ev yıkılsa beni rahatsız etmez yani. Yatak da toplamam

Bence gerçekten bu ikisi arasında bir bağlantı var.

ben de öyleyim (ama ortalamanın üstü bir öğrenciydim, çok çok başarılı değildim, tembeldim)
ve dağınık olmamak için çok çaba sarfetmem gerekiyor gerçekten, kendimi zorluyorum
bence de kesinlikle bağ var

peki ne zamandır böyle? hiç herhangi bir yönde ilerleme oldu mu? yoksa hep bu kadarla mı kaldı?

peki ne zamandır böyle? hiç herhangi bir yönde ilerleme oldu mu? yoksa hep bu kadarla mı kaldı?

Yanı cocuk yaşalrımkendımı bıldım bılekı dıyebılırım yedı sekız yaslarımdan berı byle ılerleme syle oldu bı ara cok tıtız oldum tıtız derken yatagıma yrganıma komse dkunöasın kımse benım battanıyemle yatmasın camasrlarımı yıkarken makınaya tek benım camasırlarım atılsın hatta kendı camasrlarımda ıc camasrlarımla dgerlerı ayrı yıkansında :) (annecıgıme kıyamam ne cekmıs) ama bu durum kısa surdu unverstede yurtta kaldım mecburen alıstım arkadaslarım yatagıma otryrdu kırılmasnlar dye bısı dıyemedım derken alıstım bu saydıklarımın hepsı gıttı gerıye su el yıkama olaym kaldı ve artık alıstgmdan mıdır bılmem benı rahatsz etmyr

Kızın başak burcumu aklıma ilk o geldi nedense eşimde başak burcuda 10 yıldırda bir arada olduğumuzdan benzettim hareketlerini.
Düzen takıntıları var herşeyde olmasada genel olarak temiz titiz ve düzenlidirler.
Mesela eşim kalem biriktirir onları itinayla kutusunda saklar düzenli düzenli bide yanında taşıdığı şarj aletini kullanır sonra tekrar itinayla lastikler cebine koyar beni çok sinir eder bu bende o tarz şeyleri hiç sevmem aldığım gibi çantama atarım hemen der hatta one öyle bak benimkine bende şarjının lastiğini koparırım

Psikolog degilim, psikolojiyle ilgili de pek fikrim yok ama ben de kiziniz gibiydim ve hala oyleyim.

Yasitlarima gore daha zeki bir cocuktum, sinifta her zaman sivrilirdim, derslerim de hep basarili olmustur ama bazi seylere asiri takintiliyimdir.

Mesela gece yarisi uyanip begenmedigim bir odevi bastan yapardim ya da ertesi gun icin okul cantami hazirlarken kitaplari buyukten kucuge dogru dizerdim cantama, butun kalemlerimi tek tek acardim filan..

O zamanlar oyuncaklarin daginik olmasi pek umrumda degildi ama sonra yasim ilerledikce baska takintilarim da olustu; kiyafetleri asarken hepsinin bir yone bakmasi, renk sirasina gore duzenlemek, katlamaya cok dikkat etmek, bulasik mak bardak ve tabaklari buyukten kucuge yerlestirmek, arabayi parkederken tam ortalamak gibi gibi..

Simdi 28 yasindayim, asiri duzenli bir insanim, asiri planci bir insanim, uykuya gecerken bile kafamda dvmli planlar var. Bu hayati kolaylastiran ama beni cok yoran bir ozellik. Artik yapmicam diyorum ama yok, olmuyor, elimde degil!

Kimsenin yaptigi isi de kolay kolay begenmem, o yuzden esime de ve calistigim zamanlar is hayatimda insanlara da bazen hayati zindan ediyorum.

Ben de okb yi cok arastirdim, acikcasi psikologa da gitmeyi dusunuyorum. Kizinizi simdilik gozlemleyin, ders yaparken duzenli bir masayla rahat etmesi illa okb demek degil ama dedigim gibi ilerde artarsa o zaman bir uzmanla gorusursunuz bence.

Canım OKB nin kitabını yazarım, çocukken saçlarıma dokunan oldumu kıyamet koparırdım 6-7 yaşlarında, lise de çalışma panomda birşey ellenirse delirirdim, üniversite de ellerim yıkamaktan kanardı ha bu arada odam hep dağınıktı :) , evlendim ev işi yaparken 3 kere banyoya girdiğim günleri hatırlıyorum artık dayanamadım doktora gittim ve ilaç tedavisi oldum 18 kilo aldım hastalığım tamamen iyileşti hayatımın en mutlu 2 senesini yaşadım ya sonra ?! Hoooop şimdi yine aynıyım eskisi kadar kötü değilim ama taktığım şeyler var yine dayanamıyorum şimdi bir doktor buldum 3 seansta ilaçsız tedavi ederim diyor ona gideceğim 1000-2000 tl param gidecek ama bıktım usandım yani kızın büyük olasılık OKB ve sakın ilaçlı tedavi yaptırma

arkadaşım çok geçmiş olsun, hakikaten zor anlar yaşamışsın
şimdi daha iyi olduğuna, artık hayatını etkilemediğine sevindim
umarım hep böyle devam eder
cevap için teşekkür ederim

yok başak burcu değil, eşim de değil fakat eşimde de senin eşine benzer huylar var :))))
şarj kablosu hep aynı yerde durur, asla ordan alınmaz, kullanılmayan 3-4 lü prizler streçlenir :))))
genel olarak da çok temiz ve düzenlidir :))
beni de eleştirir özellikle de çantamı :))))

Allah kuvvet versin, zor bir hayatınız var, yani belki size zor gelmiyordur artık ama kıyafetleri renk sırasına göre, bardakları büyükten küçüğe falan...
kızımın çantası, kitapları düzenli değil, eline nasıl gelirse öyle koyuyor çantaya şimdilik
aynen dediğiniz gibi gözlemleyeceğim, farklı birşey görürsem o zaman sanırım bir uzmanla görüşeceğim

kimsenin yaptığı işi kolay kolay beğenmem kısmının bunlarla ilgisi olmayabilir, ben de öyleyim özellikle iş hayatında

akılma gelen ilk şey, okulla ilgili bir şey yaşamış olabileceği. kitaplarına defterlerine, okul eşyalarına gösterdiği bu aşırı titizlik belkide yaşadığı birşeyden dolayıdır.
yaramaz bir çocuğun, korktuğu babasının yanında süt dökmüş kedi gibi olması gibi.
hani sadece onlara titiz diyorsunuz ya
hiç sordunuz mu peki, dağınık olsa ne olur diye.. belki buna cevap yazdınız ama tüm cevapalrı okumaya vaktim yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…