OKB hastaligi

HerSey_Guzel_Olucak

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2018
2.475
2.844
63
Kizlar cok kotuyum malesef iki aydir tam bir okb hastasiyim.psikologa gidicek durumum yok suan. Hem yakinimizdada psikolok yok zaten.maddi durumda uygun deyil.kendim yene bilirmiyim acaba?ne yapa bilirim lutfen yorumunuzu eksik etmesin.bu illetle ugrasanlar yazarsa sevinirm

İlk başta ben bu okb canavarını yenebilirim diyeceksin.
1-seni zorunlu kılan davranışlarınla yüzleş ve o rahatlamak için yaptığın davranışları yapma
2-yapmana sebep olan düşüncelerini yönlendir. Yani aklına o düşünce geldiğimde gözünün önündeki bir nesneyi kullanıp şeklini, rengini yorumlar gibi düşünceyi yönlendir. Kitap oku, filmfilm izle buna srn karar ver. Kendin için liste çıkar. 10 tane aktivite olsun mesela
3-birçok kez bunları yaparak okb yi yendim Sende yapabilirsin(-:

Son düzenleme:
Mrb okb ciddi bir rahatsızlıktır. Psikiyatriste gittin mi ? İlaç kullanıyor musun ? Kullanıyorsan ilaç isimlerini yazar mısın ?

İlk başta prozac kullanmıştım. Sonra o ilaca karşı biraz dirençliydim. Şimdi anafranil kullanıyorum. Doktorumum ismi aslıhan dönmez. Harika bi doktor bence Benim gibi 16 yıllık ağır bir okb yi ayakta tutuyor. Bana nasıl başa çıkacağımı öğretti. Tavsiye ederim.

Mrb okb ciddi bir rahatsızlıktır. Psikiyatriste gittin mi ? İlaç kullanıyor musun ? Kullanıyorsan ilaç isimlerini yazar mısın ?
İlk başta prozac kullanmıştım. Sonra o ilaca karşı biraz dirençliydim. Şimdi anafranil kullanıyorum. Doktorumum ismi aslıhan dönmez. Harika bi doktor bence Benim gibi 16 yıllık ağır bir okb yi ayakta tutuyor. Bana nasıl başa çıkacağımı öğretti. Tavsiye ederim

Üye
İlk başta ben bu okb canavarını yenebilirim diyeceksin.
1-seni zorunlu kılan davranışlarınla yüzleş ve o rahatlamak için yaptığın davranışları yapma
2-yapmana sebep olan düşüncelerini yönlendir. Yani aklına o düşünce geldiğimde gözünün önündeki bir nesneyi kullanıp şeklini, rengini yorumlar gibi düşünceyi yönlendir. Kitap oku, filmfilm izle buna srn karar ver. Kendin için liste çıkar. 10 tane aktivite olsun mesela
3-birçok kez bunları yaparak okb yi yendim Sende yapabilirsin(-:

devlet hastanesine gidin bence orada bir psikoloğa gidin en azından, bu kendiliğinen çözülmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…