Ojelerim ve Ben :)

sanırım alix avien 160 da zoya lana'ya benziyormuş.. :)

Benziyor gibi görünüyor ama hiç benzemiyor diyebilirim. Lana yanardöner bir oje, coral-altın sarısı arası röfleleri var. Tırnağımda net görülemiyor fotoğraflarda ama şişede bakınca renkten belli. Çıplak gözle tırnaklara bakınca da çok belli oluyor...

Bu benim uğurlu ojem oldu, 2 gündür tırnağımda, hiç çıkarasım yok. Bilen bilir sebebini. Değil mi Kılıçım Balığım? :))))

kızlar yinede küçümsememek lazım o yarım akıllıları
eğer beğenmemesinin tek sebebi fesatlıksa bi insanın o zaman tek yapmak gereken nazar duaları
başıma geldi çünkü iyi niyetimden fesatlık yaptığını yakıştıramadığım insanlar yüzünden 1 adet parmağımdan oldum
şimdi dikkat çekecek bi makyaj yapmışsam gözüm çıkmasın diye nazar duaları okuyorum :)))

:KK43: Nazar kadar insana zarar veren bir şey yok. Büyük geçmiş olsun, ama Allah öyle nazar edene çok daha büyük musubet verir merak etme canım.
Benim de duasız günüm geçmez, çok nazar alırım normalde ama dualarla savuşturuyorum çok şükür.

renk cıvıl cıvıl canım harika
beğenmeyenlerin de dar bakış açılarından kaynaklanıyo
ben hiç önemsemiyorum öyle tipleri
aslında içten içe akılları çıkıyo emin olabilirsin
öyle bi kaç tip var benim de etrafımda:KK60:

Amonra'm, akıllarının çıktığı o kadar belli ki zaten. Ya dün göz doktoruma gittim, bekleme odasında kadının biri gözlerini ellerimden ayırmadı, artık içimden dua okumaktan esnemekten bir hal oldum öyle bir nazarla bakıyor yani. Belli yani fesatlığı, yüzünden akıyor, hani bakıp "aa ne güzel" dese içinden, belki iyi niyetine rağmen gene nazar edebilir ama kötü nazar gibi olmaz. Bu hatun resmen kötü kötü bakıyor. Allah'ım dedim ne insanlar var. Gelmiş 50-60 yaşına (bakımlı bir tip ama ojesi yoktu :)) ), kızı yaşında bir kadının tırnaklarına takıyor kafayı hem de dr bekleme odasında. :) Allah akıl fikir versin. O yaşa gelmiş ama belli ki komplekslerinden kurtulamamış. Beğenmediğinden öyle bakıyor diyeceğim ama o zaman neden yarım saat boyunca gözlerini ayıramadı? :))))
Bazen de alışveriş yaparken kasalarda kızlar ellerime bakıp hatta tutup "ayyy ne güzel renk çok yakışmış" filan diyorlar ama içtenlikleri iyi niyetleri o kadar belli ki, onların nazarı değmiyor.
Tırnak olsun saç, kaş göz olsun dikkati çeken bir yerlerin varsa dilinden duayı eksik etmeyeceksin ben bunu anladım artık. Benim saçlarım belime 3-4 cm yakın yani epeyce uzun, dalgalı ve gür, ne zaman biri bir şey diyecek olsa tutam tutam dökülmeye başlıyor. Hakikaten defalarca gözlemledim bunu. Yani ya kendimizi eve kapatacağız kimse görmeyecek, ya da evden çıkıp eve girene dek içimizden okuyup duracağız. :nazar:

Bir dolu fotoğraf çektim, eklemek için geldim ama malesef fotoğraf eklenmiyor. Sadece url olarak girilebiliyor, ben de onunla uğraşamam, başka siteye yükle gel link ver, üstelik oralarda fotoğrafların ne olacağı da belli değil, ordan silinse burdan da silnecek. Neden böyle yaptılar anlayamıyorum!
Yok, sahiden blog açmak şart oldu, böyle milletin kafasına göre değiştirdiği kurallarla emek verilmez buralarda, yazık yani...

canım bende resim eklemede problem yok
nasıl ekliyorsun ben ataç şeklinde dosya ekle yerinden ekliyorum
bi böyle denesen görelim güzel ojeleri :nazar:

$Fotoğraf0383_001.jpg
deneme resim ekleme:KK53:

Bir dolu fotoğraf çektim, eklemek için geldim ama malesef fotoğraf eklenmiyor. Sadece url olarak girilebiliyor, ben de onunla uğraşamam, başka siteye yükle gel link ver, üstelik oralarda fotoğrafların ne olacağı da belli değil, ordan silinse burdan da silnecek. Neden böyle yaptılar anlayamıyorum!
Yok, sahiden blog açmak şart oldu, böyle milletin kafasına göre değiştirdiği kurallarla emek verilmez buralarda, yazık yani...

kuzu ataç var şimdi yükledim ben

canım bende resim eklemede problem yok
nasıl ekliyorsun ben ataç şeklinde dosya ekle yerinden ekliyorum
bi böyle denesen görelim güzel ojeleri :nazar:

Hayatım ben eklemeye çalışırken yoktu ataç, 2 defa denedim hatta msn'den Amonra'ya sordum o da baktı göremedi, şimdi düzelmiş. Neyse ki kalıcı bir şey değilmiş. :)

Birazdan eklerim fotoğrafları...

Bugün Franken Kardeşler'e birkaç tane yeni oje ekledim. :) Yine ağırlıklı olarak haki tonlarında çalıştım ama bu defa altın simli hakiler yaptım. Bir de hafif ışıltılı (şişede belli olmasa da tırnakta belli oluyor) bir fıstık yeşili yaptım A.A. 217 ve Golden Rose sarı ve simli ojelerle... Şişelerinden de fırçalarından da nefret ettiğim tüm Golden Rose Paris ojelerini frankenlarda kullanıp şişeleri ve fırçaları büyük bir zevkle çöpe atacağım. :KK66:

Fotoğraflarda renkleri olabildiğince net göstermeye çalışsam da istediğim kadar başarılı olduğum söylenemez. Mesela iki tane oje birbirine benzer gibi çıkmış oysa ki çok başka iki ayrı tonda. Yeni yaptığım ışıltılı hakileri, geçen gün yaptığım hakilerin yanına koydum, yine geçenlerde yaptığım gri-mavi, mavi ve lila ojeleri de ekledim, böylece kendimce bir koleksiyon çıkarmış oldum. :) Aslında bu koleksiyona vermek istediğim bir isim var ama onu buraya yazmayacağım. :KK66:

Franken oje yapmak çok kolay, sadece karıştırma aşamasında biraz el emeği istiyor, koleksiyonuma son eklediklerimin bazılarında oje henüz çok iyi karışmamış, birkaç günde onlar da diğerleri gibi tam kıvama gelirler. :)

Yeşil oje sevdamı bir hayli tatmin ettiğim bu çalışmalarımdan sonra, sıra geldi elimdeki eski kırmızı ojeleri değerlendirmeye. :) Frankenlarda aldığım yabancı ojeleri kullanmaya kıyamıyorum, ve çok güzel OPI ve China Glaze kırmızıları var elimde, hal böyle olunca kırmızı Pastel'ler ve Flormar'lara franken yolu göründü. :) Güzel bir opak beyazdan bir hayli alıp, onları çok tatlı şeker pembelerine dönüştürmek istiyorum, belki bazılarını gümüş simli yaparım. :)

Ve, yeni koleksiyonumun fotoğrafları, her biri el emeği göz nuru. :KK53: :KK37:

$franken kardesler-1.jpg

$franken kardesler-9.jpg

$franken kardesler-3.jpg

$franken kardesler-2.jpg

Dediğim gibi, frankenlarım için özel aldığım şişeler şimdilik bitti, A. Avien şişelerinde devam ediyorum. :) En baştaki fıstık yeşilini çok sevdim, A.A. 217 yine temel malzemeydi, zaten tüm yeşillerimin içinde mutlaka 217 var.

$franken kardesler-4.jpg

Sağdaki henüz tam karışmamış zaten içindeki çizgilerden belli, biraz daha çırpıştırılmaya ihtiyacı var. :))))

$franken kardesler-5.jpg

Bu ikisi birbirine benziyor görünseler de tırnak üzerinde çok farklılar...

$franken kardesler-7.jpg

Simli hakiler... :)

$franken kardesler-6.jpg

Ortadaki gri gibi görünüyor fotoğrafta ama çok güzel bir gri-mavi oldu. Lila sıradan bir franken oje oldu ama hem tonu hem de örtücülüğü açısından tam istediğim gibi oldu.

$franken kardesler-8.jpg

Yeşiller bir arada. :)

$franken kardesler-10.jpg

Bu da altın simli bir füme olacak ama henüz yapım aşamasında. Bir de böyle göstermek istedim. :)

$franken kardesler-11.jpg

Bugün Franken Kardeşler'e birkaç tane yeni oje ekledim. :) Yine ağırlıklı olarak haki tonlarında çalıştım ama bu defa altın simli hakiler yaptım. Bir de hafif ışıltılı (şişede belli olmasa da tırnakta belli oluyor) bir fıstık yeşili yaptım A.A. 217 ve Golden Rose sarı ve simli ojelerle... Şişelerinden de fırçalarından da nefret ettiğim tüm Golden Rose Paris ojelerini frankenlarda kullanıp şişeleri ve fırçaları büyük bir zevkle çöpe atacağım. :KK66:

Fotoğraflarda renkleri olabildiğince net göstermeye çalışsam da istediğim kadar başarılı olduğum söylenemez. Mesela iki tane oje birbirine benzer gibi çıkmış oysa ki çok başka iki ayrı tonda. Yeni yaptığım ışıltılı hakileri, geçen gün yaptığım hakilerin yanına koydum, yine geçenlerde yaptığım gri-mavi, mavi ve lila ojeleri de ekledim, böylece kendimce bir koleksiyon çıkarmış oldum. :) Aslında bu koleksiyona vermek istediğim bir isim var ama onu buraya yazmayacağım. :KK66:

Franken oje yapmak çok kolay, sadece karıştırma aşamasında biraz el emeği istiyor, koleksiyonuma son eklediklerimin bazılarında oje henüz çok iyi karışmamış, birkaç günde onlar da diğerleri gibi tam kıvama gelirler. :)

Yeşil oje sevdamı bir hayli tatmin ettiğim bu çalışmalarımdan sonra, sıra geldi elimdeki eski kırmızı ojeleri değerlendirmeye. :) Frankenlarda aldığım yabancı ojeleri kullanmaya kıyamıyorum, ve çok güzel OPI ve China Glaze kırmızıları var elimde, hal böyle olunca kırmızı Pastel'ler ve Flormar'lara franken yolu göründü. :) Güzel bir opak beyazdan bir hayli alıp, onları çok tatlı şeker pembelerine dönüştürmek istiyorum, belki bazılarını gümüş simli yaparım. :)

Ve, yeni koleksiyonumun fotoğrafları, her biri el emeği göz nuru. :KK53: :KK37:

Eki Görüntüle 172059

Eki Görüntüle 172058

Eki Görüntüle 172054

Eki Görüntüle 172062

Dediğim gibi, frankenlarım için özel aldığım şişeler şimdilik bitti, A. Avien şişelerinde devam ediyorum. :) En baştaki fıstık yeşilini çok sevdim, A.A. 217 yine temel malzemeydi, zaten tüm yeşillerimin içinde mutlaka 217 var.

Eki Görüntüle 172060

Sağdaki henüz tam karışmamış zaten içindeki çizgilerden belli, biraz daha çırpıştırılmaya ihtiyacı var. :))))

Eki Görüntüle 172053

Bu ikisi birbirine benziyor görünseler de tırnak üzerinde çok farklılar...

Eki Görüntüle 172049

Simli hakiler... :)

Eki Görüntüle 172051

Ortadaki gri gibi görünüyor fotoğrafta ama çok güzel bir gri-mavi oldu. Lila sıradan bir franken oje oldu ama hem tonu hem de örtücülüğü açısından tam istediğim gibi oldu.

Eki Görüntüle 172055

Yeşiller bir arada. :)

Eki Görüntüle 172056

Bu da altın simli bir füme olacak ama henüz yapım aşamasında. Bir de böyle göstermek istedim. :)

Eki Görüntüle 172050

Üffff :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: Başkada bir şey demiyorum sana:KK60::KK60::KK60:

şu fıstık yeşili olana bayıldım, tam olarak hangi ojelerle yaptın acaba numarasını söyleyebilir misin :)

ben yeşil franken yaparken flormar neon serisindeki yeşili kullandım hep. alix avien yeşili de güzel evet ama ikisinden de farklı şeyler çıktı işte :) mesela flormar neon yeşile lacivert ekleyince süper koyu yeşiller oluyor. siyah ekleyince de bi enterasan oluyor vs.

şu fıstık yeşili olana bayıldım, tam olarak hangi ojelerle yaptın acaba numarasını söyleyebilir misin :)

ben yeşil franken yaparken flormar neon serisindeki yeşili kullandım hep. alix avien yeşili de güzel evet ama ikisinden de farklı şeyler çıktı işte :) mesela flormar neon yeşile lacivert ekleyince süper koyu yeşiller oluyor. siyah ekleyince de bi enterasan oluyor vs.

Bunu sorman benim için de iyi oldu çünkü not almayınca üzerinden bir süre geçince hangi franken ojeyi nasıl yaptığımı unutuyorum. Boş şişeleri henüz atmamışım, şimdi gidip baktım, Ana renk A. Avien 217 tabii, onu biliyorsun. 217'yi G. Rose 85 ile açtım yani epeyce sarı karıştırdım, ona 42 kattım biraz, ama az, göz kararı. :)) Yemek tarifi gibi oluyor yalnız hahaha! :))) Sonra bir güzel karıştırdım (şişeden şişeye aktararak hızlı karıştırıyorum ya da uzun süre silkelemek gerekiyor), hafif ışıltılı bir fıstık yeşili oldu, biraz daha örtücü olsun istersen açarken sarıyla birlikte beyaz da kullanabilirsin ama o zaman daha pastel bir ton olur. 3 katta rengini olağanüstü güzel bir şekilde alıyor, tek bir tırnağımda denedim bugün. Başka bir renk süreceğim için tüm tırnaklarıma sürmedim ama sürdüğümde foto çekip eklerim.

Ben de hakileri yaparken 217'ye lacivert, siyah ve beyaz karıştırarak elde ettim o tonları... Yalnız birini farklı yaptım, sonunda Chanel Khaki Brun'a benzeyen franken ojem o işte. :) Renksiz tırnak cilaları alıp, elimdeki pigmentler ve minerallerle denemeler yapacağım, başarılı olursam onları da eklerim. Daha önce ojeleri karıştırırken far eklediğim oldu ama bu defa hiç renkli oje eklemeden sadece tozlarla deneyeceğim. Kafama göre yapmak yerine araştırsam kim nasıl yapıyor öğrenip uygulasam daha iyi olacak belki ama ben seviyorum böyle doğaçlama gitmeyi. :)

süper olmuşlar canım ellerine sağlık :KK56:
sürülmüş hallerinide merakla bekliyoruz.
yalnız bi şeyi farkettim çocuklu olunca fırsat bulamamaktan mıdır yoksa oje manyaklığı uykudan daha mı önemlidir bilmem
ama bu saatlerde online olan nadir delilerdeniz sanırım :KK53:

Son düzenleme:
süper olmuşlar canım ellerine sağlık :KK56:
sürülmüş hallerinide merakla bekliyoruz.
yalnız bi şeyi farkettim çocuklu olunca fırsat bulamamaktan mıdır yoksa oje manyaklığı uykudan daha mı önemlidir bilmem
ama bu saatlerde online olan nadir delilerdeniz sanırım :KK53:

Sağol canım. :) Sürdükçe çekerim fotoğraflarını, her sürdüğüm ojeyi çekmiyorum zira hemen her gün değiştiriyorum ama frankenları sürdükçe fotoğraf çekmeyi es geçmemeye gayret edeceğim.

Ben çocuktan önce de gece oturmaya meraklıydım böyle, oldum olası gece çalışırım mesela... Kızım açısından da şöyle bir şansım var, doğduğundan beri gece uykusuna 8 gibi yatar, öyle alıştırdım çünkü büyüme hormonları en iyi gecenin erken saatlerinde çalışıyor. Bu yüzden ben de geceleri genelde rahatım. :)

Tabii an itibarı ile saat sabahın 4'ünü geçiyor ve ben oje sayfamda yazmaktayım, delilik bu noktada devreye giriyor sanırım. :)))))

X