Öğretmenlikten devam mı Ilahiyat mı

Hımm ilahiyat tercih etmek şimdilerde mantıklı görünse de o kadar çok ilahiyat açıldı ve o kadar çok fazla öğrenci alındı ki bir kaç seneye bu bölümün de diğer bölümlerden farkı kalmaz diye düşünüyorum . Sonuçta istihdam alanları belli ve sınırlı.
Şimdilerde puanlar düşük görünüyor. Bunun sebebi de malum 28 şubat kararları sonrası Yök'ün İlahiyat fakültelerine komik kontenjanlar ayırmasıydı. 2007 yılına kadar çok az k0ntenjan verildi, dolayısıyla da puanları çook yüksekti isterseniz bir ararştırın yıldan yıla kontenjan durumlarını. Ve çok az alım yapılıyordu formasyon dahi verilmiyordu uzun yıllar böyle oldu. Haliyle istihdam alanında açık oluştu ve bu açık şu anda kapatıldığı için puanlar düştü ama bu hep böyle olmayacaktır. Sonra birden patlama yaşandı ve her tarafa ilahiyat açıldı açılmaya da devam ediliyor.Binlerce öğrenci alınıyor bir o kadar mezun ve bunun Aöf ilahiyatı var İLİTAM (ilahiyat lisans tamamlama) var vs..haliyle 3-5 sene sonra durum nasıl olur bilinmez
2005 yılında yakın bir akrabam çok yüksek bir ilahiyata girdi, o zamanlar türkiyede 15 fakültede ilahiyat vardı ve toplam 600-700 arası kontenjandı her fakülteye 20 şer 30 ar düşünün.... akrabam hemen atandı ama onun ilahiyata girdiği yıllar doğru dürüst atama yokmuş.
Şimdi her fakülteye 100-150 kişi veriliyor ve neredeyse her şehirde ilahiyat var. O yüzden çok iyi araştırıp ona göre karar verin.Ayrıca ilahiyat fakülteleri 5 yıl olacak yakında. Şimdi zaten Arapça hazırlık okutuluyor müfredat da pek kolay değil. O kalkacak gerçi ama 5 yıla çıkartılacak diye de bir söylenti var.
Durumlar böyle, isterseniz hem bölümünüzü okuyun hem de açık öğretimden önlisans ilahiyat okuyun benim tavsiyem bu. biri aöf biri örgün olduğu için ikisini bir arada okuyabilirsiniz. Hem de ilahiyatı İLİTAM dan lisans tamamlama ile tamamlayıp formasyon alıp öğretmen olabilirsiniz. Örgün ilahiyatla aynı haklara sahip diploma veriliyor. Hem de Türkçe öğretmenliğini de okursunuz.

ben şu an senin okuduğun bölüm için gecemi gündüzüme kattım çalışıyorum kazanayım diye / türkçe veya edebiyat öğretmenliği // atanamayan öğretmen = yeterli puan alamayan öğretmen demektir yani sadece öğretmen değil sağlıkçısında da bilmem kiminde de durum böyle ben böyle düşnüyrum baştan atanamıcam dersen atanamazsın

atanamayan öğretmen olarak konuya yorum yapmak istedim. sana atacağım linki açıp incelersen durumu anlarsın canım http://www.kamu7.com/ogretmene-en-cok-ihtiyac-duyulan-25-alani-acikladi
bu açıklamaya göre en fazla ihtiyaç din kültürüneymiş...senin alanın da sınıf gibi rehberlik gibi popüler şu an. 3 yıl sonra ne olur bilemeyiz ama şu anki konjuktüre göre bakarsak, tabiki ilahiyat okursan işsiz kalmazsın. artık ne istedğimiz önemli değil. okuduğumuz şeyi yapabilmek için mücadele veriyoruz. en azından emeklerinin karşılığını alırsın. bak ben biyoloji öğretmeniyim. bu yıl3 .olacak kpssye girişim. çok ama çok pişmanım. sefil gibi,dilenci gibi atama dileniyoruz. böyle şerefli bir meslek ayaklar altında eziliyoruz...
allah hepimizin gönlüne göre versin

canım önceden ben de senin gibi düşünüyordum." nasıl atanamazlar senelerce?" diyordum. ama yaşamadan hiç bir şey anlaşılıyor. bir araştırısan görürsün 55-60 la atanıp 78le bekleyenleri....bana 2 senedir 2 puan kala duruyor. neden mi?
çünkü branşımdan en az 8-9 bin kişi sınava giriyor, maksimum 1000 kişi atanıyor. üniversite sınavına benzemez kpss. aklınızda olsun. üniversite sınavında %10luk dilime girerseniz harika bir bölüm okursunuz. ama kpssde %10 luk dilime girerseniz inşallah atanırım diyerek istemedğiniz her şehri yazarak dua ederek "atanamadınız" yazısını tekrar tekrar okursunuz...

bu kadar karamsar olma dil anlatim turkce ve edebiyat gercekten uzerinde agirlik verilen bi ders biyoloji desen anlicam da

bu kadar karamsar olma dil anlatim turkce ve edebiyat gercekten uzerinde agirlik verilen bi ders biyoloji desen anlicam da
ben biyolojiyim ve kendi adıma konuştum zaten. durumumu belirttim. konu sahibi arkadaş okulunu bitirene kadar kontenjanlar ne hale gelecek dersiniz? son 3 yılda matematiği, fen ve teknolojiyi, ve aklıma gelmeyen diğer tüm branş derslerin kontenjanlarını kırpıp rehberlik-sınıf-din kültürü gibi 3-4 branşa pay ettiler. ve bu kontenjanı artan branşlar arasında türkçe vs de yoktu. normalde 4+4+4 den dolayı karlı olmaları gerekiyordu. ama daha yeni öğrendim o sistemi de kaldırmayı düşünüyorlar. bu sene seçimlerden sonra bakan değişince sistem de değişir tabi...

İlahiyatı tavsiye ederim şu anda ama 4 sene sonrasını bilemeyiz. Şu anda ilahiyat formasyon da alırsan çok düşük puanlarla atama yapıyor ama edebiyatta atama zor, eğer çalışır 90 lı bir puan alırım demiyorsan.

yorum yapan arkadaslar keske gercekten konuya tam anlamiyla hakim olup ona göre konussa. yanlis yonlendirmeler yapılıyor.
ben de Türkçe Öğretmeniyim.
Öncelikle sunu soyleyeyim ki edebiyat bölümü bitirenler Turkce ogretmeni olarak atanmiyor artik. acilan kadrolara yalnizca bu bölümün mezunu girebilir.
tavsiye eder misin diye sorarsan emin olamam.
su devrin ergenleriyle ugrasmak gerçekten zor.
ama kendini sevdirirsen bu isten ciddi sekilde zevk de alirsin. artisiyla eksisiyle değerlendirmek gerek.
atanma kismina gelince, su an Turkce dersi 6 saat, her zaman gecerliligini koruyacak bir bolum. yigilma her bölüm icin gecerli.
stajyer ogrencilerim var , 80 puan gibi bir sey soylediler son atama puani icin.
bence cok cok yuksek bir puan degil, abartmamak lazim, 95 istemiyorlar.
kaldi ki Turkce ogretmenligi ogrencileri genelde esit agirlikli bolum mezunudur. yani kpss konularina adapte bir bolum. 80 almak zor degil.
ama tabiki bunlar tavsiye ediyorum anlamina gelmiyor. sadece atanma imkansiz degil, onun icin yazdim.
ilahiyata gelince hicbir fikrim yok

bende ihl mezunuyum bence tercih edebilirsin öğretmenliktense onda daha çok iş bulma şansın var

yine kadro geliyor büyük ihtimalle nisanda. ve ben sanmıyorum ki memurlar gibi 90 puanla açıkta kalan öğretmen olsun. sürekli bi atanamayan öğretmen algısı var bu ülkede.
Arkadaşım tarih mezunu yaşıda 30 olacak ve atanamadı,nişanlısıda atanamadı,yine bir tanıdığım öğretmen oda atanamadı,atanamayan öğretmenler çok var ülkemizde.

yine kadro geliyor büyük ihtimalle nisanda. ve ben sanmıyorum ki memurlar gibi 90 puanla açıkta kalan öğretmen olsun. sürekli bi atanamayan öğretmen algısı var bu ülkede.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba, bu ülke atanamadığı için intihar eden onlarca öğretmen adayı gördü, şayet hükümetinizi savunacaksanız başka yere lütfen

Ben öğretmen adayı olarak öğretmenliği tercih etmeni tavsiye ederim.Bu durum herkesin tercihine düşüncesine göre değişir eminim ki.Önemli olan sizin hangi mesle içerisinde ileride mutlu olacağınz ve işinizi severek yapacağınız.Her mesleğin kendine göre elbette ki zorluğu var atanma problemi olacak diye sevdiğimiz meslekten vazgeçmez kimse.Her mesleğin zorluğu var önemli olan sevmek azmetmek ve başarıyı elde etmek.

Arkadaşım tarih mezunu yaşıda 30 olacak ve atanamadı,nişanlısıda atanamadı,yine bir tanıdığım öğretmen oda atanamadı,atanamayan öğretmenler çok var ülkemizde.

ortalama bir puan alıpta atanamayan kimse görmedim ben çevremde diyorum. 86puanla, 88puanla arkadaşlarım atandı tarih bölümünden. ha istisnalar mevcut demiştim belki de saydıklarınız bahsettiğim o istisnalar arasındadır, yorumlarımı kırpıp yorumlamayın lütfen

Hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba, bu ülke atanamadığı için intihar eden onlarca öğretmen adayı gördü, şayet hükümetinizi savunacaksanız başka yere lütfen

siyasi görüşümü bilmeden nasıl böyle yorum yapabiliyorsunuz ki? nisanda yine kadro geliyor yazdığımdan mı çıkardınız hükumeti savunduğumu, ha şayet savunsam dahi bana bir yararı olacağını zannetmiyorum, bu tür forumlarda da siyasi görüş paylaşmam.
ayrıca 90puanla düz memuriyet kadroları bekleyenler varken eğitim fakültesi dahi okumamış 60puanla atanmayı bekleyen öğretmen adaylarından bahsediyorum ben.

Geçen sene üniversiteye yerleştiyseniz eğer bu sene puanınız kırılır bunu da göz önünde bulundurun. ilahiyat evet (şu an için) önü açık bir bölüm ama bundan 4-5 sene sonra ne olur bilemeyiz. Türkçe öğretmenliğinin puanı çok çok yüksek değil bildiğim kadarıyla. Eylülde kuzenim 78 puanla atandı. Biraz üzerine düşülürse alınamayacak bir puan değil. Siz güzelce düşünün hangi bölümü seviyorsunuz diye ve ona göre karar verin.
Bende öğretmenlik son sınıf öğrenciyim KPSS'ye hazırlanıyorum. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Ben de Türkçe Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisiyim de bölümümden vazgeçmek istemem yani. Durum bu kadar da kötü mü ki ya? yerleşmeden evvel durumu o kadar da kötü değil diye tercih etmiştim ben yani...

Maalesef farkında degilsiniz ama kötü durumdayız ki gitmeye niyetim var

Aöf ilahiyat ön lisans da düşünebilirsiniz, bence bölümünüzü bırakmayın...
Önlisan aöf olduğu için şimdi okuduğunuzu bölümle aynı anda okuyabilirsiniz.
Sonra da Dgs ye girerek ilitam'a başvurup oradan tamamlayabilirsiniz. Br araştırın isterseniz.

Maalesef farkında degilsiniz ama kötü durumdayız ki gitmeye niyetim var
Ygs den tercih verme,Eylül ayında anadolu Üniversitesine sınavsız olarak 2. Üniversite kapsamında başvuru yapıp ilahiyat okuyabilirsin,aynı anda Türkçe öğretmenliği bitirirsin tabi ilahiyattan atanmak için 4 yıllığa tamamlarsın ilitam ile,lisans mezunu olursan önlisantan KPSS giremezsin,yine istersen Erzurum Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi ilahiyat bölümüne sınavsız olarak 2. Üniversite kapsamında başvuru yapabilirsin onunda ön kayıtları Temmuz -Ağustos gibi başlar,asıl kayıtlar Eylül -Ekim'e kadar devam eder eğer bunuda bitirirsen 4 yıllığa tamamlarsın,dediğim gibi ygs den tercih yapma geçen sene Türkçe öğretmenliğine yerleştiğin için okul puanın kırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…