- 11 Aralık 2013
- 6.144
- 6.868
-
- Konu Sahibi yildizsiz geceler
Kızlar sonunda ygs açıklandı.
Türkçe Öğretmenliği 1.sınıftayım, bölüm derslerimi sevdim ama şimdiden 3 sene sonrasında ne olucam atanabilecek miyim diye düşünüyodum ki bu sene ygs tekrar çalışmadan girdim (öylesine). Şimdi sıralamam ygs 4 47bin imamhatip mezunuyum ve Ilahiyat oluyor. Sizce iş imkanı açısından ilahiyata mı gitmeliyim yoksa devammi etmeliyim.. Daha erken demeyin çünkü ona göre okul derslerine çalışıcam
canım önceden ben de senin gibi düşünüyordum." nasıl atanamazlar senelerce?" diyordum. ama yaşamadan hiç bir şey anlaşılıyor. bir araştırısan görürsün 55-60 la atanıp 78le bekleyenleri....bana 2 senedir 2 puan kala duruyor. neden mi?ben şu an senin okuduğun bölüm için gecemi gündüzüme kattım çalışıyorum kazanayım diye / türkçe veya edebiyat öğretmenliği // atanamayan öğretmen = yeterli puan alamayan öğretmen demektir yani sadece öğretmen değil sağlıkçısında da bilmem kiminde de durum böyle ben böyle düşnüyrum baştan atanamıcam dersen atanamazsın
canım önceden ben de senin gibi düşünüyordum." nasıl atanamazlar senelerce?" diyordum. ama yaşamadan hiç bir şey anlaşılıyor. bir araştırısan görürsün 55-60 la atanıp 78le bekleyenleri....bana 2 senedir 2 puan kala duruyor. neden mi?
çünkü branşımdan en az 8-9 bin kişi sınava giriyor, maksimum 1000 kişi atanıyor. üniversite sınavına benzemez kpss. aklınızda olsun. üniversite sınavında %10luk dilime girerseniz harika bir bölüm okursunuz. ama kpssde %10 luk dilime girerseniz inşallah atanırım diyerek istemedğiniz her şehri yazarak dua ederek "atanamadınız" yazısını tekrar tekrar okursunuz...
ben biyolojiyim ve kendi adıma konuştum zaten. durumumu belirttim. konu sahibi arkadaş okulunu bitirene kadar kontenjanlar ne hale gelecek dersiniz? son 3 yılda matematiği, fen ve teknolojiyi, ve aklıma gelmeyen diğer tüm branş derslerin kontenjanlarını kırpıp rehberlik-sınıf-din kültürü gibi 3-4 branşa pay ettiler. ve bu kontenjanı artan branşlar arasında türkçe vs de yoktu. normalde 4+4+4 den dolayı karlı olmaları gerekiyordu. ama daha yeni öğrendim o sistemi de kaldırmayı düşünüyorlar. bu sene seçimlerden sonra bakan değişince sistem de değişir tabi...bu kadar karamsar olma dil anlatim turkce ve edebiyat gercekten uzerinde agirlik verilen bi ders biyoloji desen anlicam da
Arkadaşım tarih mezunu yaşıda 30 olacak ve atanamadı,nişanlısıda atanamadı,yine bir tanıdığım öğretmen oda atanamadı,atanamayan öğretmenler çok var ülkemizde.yine kadro geliyor büyük ihtimalle nisanda. ve ben sanmıyorum ki memurlar gibi 90 puanla açıkta kalan öğretmen olsun. sürekli bi atanamayan öğretmen algısı var bu ülkede.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba, bu ülke atanamadığı için intihar eden onlarca öğretmen adayı gördü, şayet hükümetinizi savunacaksanız başka yere lütfenyine kadro geliyor büyük ihtimalle nisanda. ve ben sanmıyorum ki memurlar gibi 90 puanla açıkta kalan öğretmen olsun. sürekli bi atanamayan öğretmen algısı var bu ülkede.
Arkadaşım tarih mezunu yaşıda 30 olacak ve atanamadı,nişanlısıda atanamadı,yine bir tanıdığım öğretmen oda atanamadı,atanamayan öğretmenler çok var ülkemizde.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba, bu ülke atanamadığı için intihar eden onlarca öğretmen adayı gördü, şayet hükümetinizi savunacaksanız başka yere lütfen
Maalesef farkında degilsiniz ama kötü durumdayız ki gitmeye niyetim varBen de Türkçe Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisiyim de bölümümden vazgeçmek istemem yani. Durum bu kadar da kötü mü ki ya? yerleşmeden evvel durumu o kadar da kötü değil diye tercih etmiştim ben yani...
Maalesef farkında degilsiniz ama kötü durumdayız ki gitmeye niyetim var
Ygs den tercih verme,Eylül ayında anadolu Üniversitesine sınavsız olarak 2. Üniversite kapsamında başvuru yapıp ilahiyat okuyabilirsin,aynı anda Türkçe öğretmenliği bitirirsin tabi ilahiyattan atanmak için 4 yıllığa tamamlarsın ilitam ile,lisans mezunu olursan önlisantan KPSS giremezsin,yine istersen Erzurum Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi ilahiyat bölümüne sınavsız olarak 2. Üniversite kapsamında başvuru yapabilirsin onunda ön kayıtları Temmuz -Ağustos gibi başlar,asıl kayıtlar Eylül -Ekim'e kadar devam eder eğer bunuda bitirirsen 4 yıllığa tamamlarsın,dediğim gibi ygs den tercih yapma geçen sene Türkçe öğretmenliğine yerleştiğin için okul puanın kırılır.Maalesef farkında degilsiniz ama kötü durumdayız ki gitmeye niyetim var