Öğretmenlikten devam mı Ilahiyat mı

Yol yakınken bence dön, Türkçe ataması zor, ilahiyat az puanla atanabiliyor. Halihazırda atanmış ama yer değişikliği yapamadığı için ilahiyat okuyacak arkadaşlarım var.

Heyo bende TDE 1.sınıfım imamhatip mezunuyum ve sıralamam 40.000 bende bi ara ilahiyat düşünüyodum ne kadar çok ortak yanımız var ama bence bölümüne devam et açıktan ilahiyat oku emin ol tde yada türkçe ilahiyattan bin kat kolay ayrıca arkadaşlarımda açıktan okuyo bende seneye düşünüyorum bence açıktan oku ilahiyata hiç bulaşma şu an ilahiyatta felaket yığılma var

çevremde atanamayan öğretmen yok. yeterli bir puan alıpta atamayan görmedim. istisnaları mevcuttur elbet orasını bilemem.

ve hükumette öğretmenlerin kadro alması için çabalarken bu ülkede atanamamaktan korkma bence...

orası neresi? ben de gelmek istiyorum.

şahsen 90+ puanla atama bekleyenlere şahit oldum.
hükümet 3-5 yıl ünv.de kontenjan açtırmasa elindeki öğretmenleri yerleştirse problem çözülür gibi, tabi bu ütopya.
her yere yüzlerce kontenjan açıyorlar, kalitesiz eğitimle yetiştirilen niteliksiz öğretmenlerin sayısı malesef fazla. ben de son sınıftayım, henüz sesini bile duyamadığım arkadaşlarım var, bir de bu arkadaşlarım yarın çocuklara ders anlatacak, nasıl anlatacaksa artık muamma! diksiyon, iletişim eksikliği yaşayan bir sürü öğretmen var. marifet fazla mezun çıkarmak değil, nitelikli ve ihtiyaç kadar mezun çıkarmak. işte bu gerçekleşirse ben bir çaba gördüm derim.

orası neresi? ben de gelmek istiyorum.

şahsen 90+ puanla atama bekleyenlere şahit oldum.
hükümet 3-5 yıl ünv.de kontenjan açtırmasa elindeki öğretmenleri yerleştirse problem çözülür gibi, tabi bu ütopya.
her yere yüzlerce kontenjan açıyorlar, kalitesiz eğitimle yetiştirilen niteliksiz öğretmenlerin sayısı malesef fazla. ben de son sınıftayım, henüz sesini bile duyamadığım arkadaşlarım var, bir de bu arkadaşlarım yarın çocuklara ders anlatacak, nasıl anlatacaksa artık muamma! diksiyon, iletişim eksikliği yaşayan bir sürü öğretmen var. marifet fazla mezun çıkarmak değil, nitelikli ve ihtiyaç kadar mezun çıkarmak. işte bu gerçekleşirse ben bir çaba gördüm derim.

o konuda ben de hemfikirim. 81ile üniversiteleri, niteliksiz bölümler açacaklarına var olan eğitimi iyileştirmeleri gerek.

X