Öğretmenlikten devam mı Ilahiyat mı

yildizsiz geceler

yokum..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
253
97
Kızlar sonunda ygs açıklandı.
Türkçe Öğretmenliği 1.sınıftayım, bölüm derslerimi sevdim ama şimdiden 3 sene sonrasında ne olucam atanabilecek miyim diye düşünüyodum ki bu sene ygs tekrar çalışmadan girdim (öylesine). Şimdi sıralamam ygs 4 47bin imamhatip mezunuyum ve Ilahiyat oluyor. Sizce iş imkanı açısından ilahiyata mı gitmeliyim yoksa devammi etmeliyim.. Daha erken demeyin çünkü ona göre okul derslerine çalışıcam

Atanamayan öğretmenleri gördükçe de tuhaf oluyorum, bir yandan da bölüm derslerimi seviyorum.. Ilahiyata çok ilgim yok ama sonuçta iş imkânı garanti diye biliyorum

Öğretmen olarak,ben gibi işini sevsede çoğu meslektaşım pişman. Atanma derdini geçtim ben sorunlarımız çok. Önemli olan senin ne istediğin ama
Ben bölümümü seviyorum ama bu kadar atanamayan görecegimi bilmiyordum. Bir de toplumumuzda mâlum ögretmenlerin kıymeti de kalmadı, çocuklar da saygı sıfır veliler de aynı. Herşeyden önce atanabilcek miyim..

Ilahiyatta ne gibi iş imkanları var ki? Öğretmenlikte gerçekten atanmak zor, ben zevk alabileceğimi düşündüğüm halde hiç tercih etmedim sırf bu yüzden. Ama ilahiyatta bana çok geniş iş imkanları olan bir bölüm gibi gelmedi.

Canım ilahiyatta formasyon alırsan ve yeteri kadar puan alıp kpss ile atanırsan artık ilkokul 4.sınıflarda,ortaokullarda, düz lise ve imam hatip liselerinde öğretmenlik yapabılıyorsun yani iş imkanları oldukça geniş.. ayrıca diyanette kuran kursu öğreticiliğii,vaizelik,aile danışmanlık burolarında danışman olabılıyorsun.. ayrıca artık hastahanelerde hastalara manevı açıdan destek verecek din hizmetlileri alımı olacak..Yanı iş imkanı konusunda tereddutun olmasın ama önemlı olan senın hangı alanı ıstedıgın hangı alana ılgı duyduğun? Ayrıca ilahiyat okumak hiç kolay değil dersler oldukça ağır..
Bu konuda sormak istediğin birşey olursa özelden ulaşabilirsin istersen

çevremde atanamayan öğretmen yok. yeterli bir puan alıpta atamayan görmedim. istisnaları mevcuttur elbet orasını bilemem.

ve hükumette öğretmenlerin kadro alması için çabalarken bu ülkede atanamamaktan korkma bence...

bu biraz senin hayat görüşünle de alakalı. ben imam hatipte çalışıyorum hiç alakam olmayan bir okul kendimi hiç oraya ait hissetmiyorum. okul sonradan imam hatipe dönüştürüldü bu arada hemen saçma sapan müdahaleler olmasın diye belirteyim ve bize tayin hakkı verilmedi kaldık mecburen. ilahiyat okursan hep bu gibi yerlerde ortamlarda çalışacaksın zaten imam hatipliymişsin bana uyar diyorsan gerçekçi olmakta fayda var o da öğretmenlik bu da öğretmenlik en azından ilahiyatta atamalar kolay ilahiyata yönelebilirsin. ama bana gelmez 25 sene imam hatiplerde kuran kurslarında çalışamam diyorsan bölümünden devam etmelisin.

Atanamanayan yok mu? Nasıl yok? Kadrolu değildir onlar. Dünya kadar atanamayan var. Onlar hayal ürünü mü? Bırakın bu işleri ya

Kendi alanima ilgi duyuyorum ama gelecegi yok

cnm ben ilahiyat mezunuyum din kulturu ogretmenligi ama sözleşmeli olarak vaize yadamuftulukte memurluk gibi imkanlaru kuran kursu ogreticisi olabilirsin bir iilahiyat mezunu arkadaşım suanda aile ve sosyal politikalar Bakanlığında calisiyor özellikle o kuruma ilahiyat mezunu ariyorlar iş bulma imkani cok geniş cnm

[QUOldizsiz geceler, post: 40038598, member: 658161"]Kendi alanima ilgi duyuyorum ama gelecegi yok [/QUOTE]
cok yanlis dusunuyorsun

Kac kurtar kendini arkadasim.birak ilahiyat gibi bir bolum bitireceksin.atama bekleyen ogretmenim 5 yil oldu.
Her gecen gun yigilmalar fazlalasiyor.yolun basindan kac kurtar kendini.hic dusunme

Bana kalırsa ilahiyat derim ben. Ailemde 8 tane öğretmen olduğu için gayet iyi biliyorum sıkıntılarını. Artık kpss'de kalkacak diyorlar zaten. 60 ı geçip atanan var ilahiyatta abimin arkadaşının kardeşi atandı. Kpss kalkınca Öğretmenlerin atanması hayal olacak :) Ama senin başka başka seçeneklerin var. Kaç öğretmen atanamadığı için intihar etti biliyorsun. Benim kardeşim eşşek gibi çalışıyor puanı da iyi yok atanamıyor. Çözemiyoruz sistemi. Kuzenlerim gene öyle abim 6 yıl sonra atandı. Sen bilirsin tabi yönledirmek istemem.

Atanamanayan yok mu? Nasıl yok? Kadrolu değildir onlar. Dünya kadar atanamayan var. Onlar hayal ürünü mü? Bırakın bu işleri ya

yine kadro geliyor büyük ihtimalle nisanda. ve ben sanmıyorum ki memurlar gibi 90 puanla açıkta kalan öğretmen olsun. sürekli bi atanamayan öğretmen algısı var bu ülkede.

Diyanet işleri var, Kuran kursu hocaligi, imamhatip liselerinde öğretmenlik vs vs

Bana İlahiyat mantıklı gibi geldi. Ama buna senin karar vermen lazım. Baksana daha çok iş kolu var. Diyanet çok fazla alım yapıyor. MEB zaten kepaze durumda, Türk Dili ve Edebiyatı bile Türkçe Öğretmenliğini tercih edebiliyor. Size haksızlık bence. Memurlar.net diye bir site var oraya gir bak ve atanamayan öğretmenlerin halini gör. Bak oraya da yaz istersen. Fikir edinmek için çok daha iyi bir yer bence. En azından işin içindeler canım.

Atanamayan öğretmenleri gördükçe de tuhaf oluyorum, bir yandan da bölüm derslerimi seviyorum.. Ilahiyata çok ilgim yok ama sonuçta iş imkânı garanti diye biliyorum

Canım sen mezun olana kadar neyin ne olacağı hiç belli değil,
her sene eğitim sistemi, popüler iş alanları değişiyor,
ileriyi pek de kestirebilecek zamanlarda değiliz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…