• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası öğretmenlerin (ya da yarım gün çalışanların bakıcılara ödediği ücret konusunda yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
teyzene pek inanamadım doğrusu günde 2 saat için kim 600lira verir ki? kaldı mı öyle hayır sahibi bu devirde:))) neyse teyzene söyle işi bırakmasın:) bulduğun teyzeye de pek gğvenme derim,benden söylemesi.yani şu anlamda demiyorum'':bak sen teyzeyi tanıyamamışsın,ben baştan söyledim iyi değildi'' demek için değil .sadece artık insanlar sözünün eri değil,herkes işini yüzdürmek için uğraşıyor.ne kadar dürüst olursan o kadar ''az rağbet'' görüyorsun.böyle bir dünyadayız.biraz iyi oluver,hemen kötülük görüyosun.insan hayır işlemeye de çekiniyor gerçekten:( ama ilk intibadan artı 1 almak iidir.inşallah hayırlısı olur senin için sdf öptüm:)

merhaba canım arkadaşım,
aslında çok doğru söylüyorsun bu devirde babana bile güvenmeyeceksin derler ya gerçekten de doğru..kimse benim verdiğim şevkat ve merhameti veremez..ben zaten onu geçtim..benim derdim çocuğumun psikolojisinde iz bırakacak bi hareket yapmasın yeter..bir de çok ilginçtir yine aynı gün en az 5 kişiden daha duydum bu teyzeye gözün kapalı bırak diyenleri ki onların teyze ile yakınlıkları yok..önümüzdeki dönem eylül gibi 1 ay annemi çağıracağım bakalım bebeğim alışssın diye..
ayrıca ben dışardan biraz safmış gibi görünürüm ama gerçekte hiç de öyle değilim...yani anlarım gerçek ,samimi davranışı...
köylü kurnazları kum gibi..
yapmacık insanlar kum gibi..
herkes çıkar peşinde...
doğal,içten insanlar çok az..
herkes birbirinin açığını arıyor...
böyle bi dünyada gel de güven
çok haklısın arkadaşım:nazar:

teyzene pek inanamadım doğrusu günde 2 saat için kim 600lira verir ki? kaldı mı öyle hayır sahibi bu devirde:))) neyse teyzene söyle işi bırakmasın:) bulduğun teyzeye de pek gğvenme derim,benden söylemesi.yani şu anlamda demiyorum'':bak sen teyzeyi tanıyamamışsın,ben baştan söyledim iyi değildi'' demek için değil .sadece artık insanlar sözünün eri değil,herkes işini yüzdürmek için uğraşıyor.ne kadar dürüst olursan o kadar ''az rağbet'' görüyorsun.böyle bir dünyadayız.biraz iyi oluver,hemen kötülük görüyosun.insan hayır işlemeye de çekiniyor gerçekten:( ama ilk intibadan artı 1 almak iidir.inşallah hayırlısı olur senin için sdf öptüm:)

o bayan maliyeciymiş sanırım..onunla da görüşücem bakalım..onun çocuğu benim büyük kızımla yaşıtmış..kadın erken işe gittiği için sabah 7 gibi erkencden gelip çocuğun okula saati olan 9 a kadar bakıyor..9da çocuğu okula bırakıyor..4 e kadar boş..4 te de çocuğu okuldan alıp annesi gelene kadar 1-2 saat bakıyor anladığım kadarıyla..para için olsa direk bana da açık kapı bırazmaz mıydı ama o şuan başkasının çocuğuna baktığı için söz veremem dedi.zorla numarasını verdi.benim çocuğum 1 yaşında olacak eylülde..umarım herşey yolunda gider
şuan baktığı çocuk da seneye ilkokula başlayacak zaten.
sanırım maliyeci bayan ile görüşmem farz oldu..

bir de şöyle bi şey var burası istanbul..istanbulda ev kiraları bile uçmuş vaziyette..biz eskiden vandaydık vanda şuan oturduğumuz evden daha güzel bi eve daha az kira ödüyorduk..
........in barınmayacağı evlerin fiyatlarını duysanız dilinizi yutarsınız.hem kira hem de evin kendi fiyatı olarak..
ee haliyle bu bakıcı parasına da yansıyor..
bi tanıdığım da 800 veriyor ama o yemek ve temizlik de yaptırıyor..
akrabasıymış sanırım..
yine parkta bi bayanla karşılaştık
o da 600 alıyormuş
hem de onunki sabah sekiz akşam 5.

merhaba arkadaşlar,
malesef o bakıcı olmadı.çünkü seneye de aynı çocuğa bakacakmış.o çocuğu annesi gidince okula yada servise bırakacak,annesi gelene kadar bakacak akşamüstü de..ben de boşlukta benimkine bakar diye düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim..çünkü çocuk hasta olur bi şey olur bu sefer benimki ortada kalır..hiç olmaz.
yine birini buldum bu seferki bakıcı yan binamızda..eve gelmiyor kendisi evine istiyor..yine olumlu düşünüyorum çünkü daha önce çocuğuna baktığı kadın ile de görüştüm.çok olumlu şeyler söyledi...bu bayanı çok kişi istiyormuş ama sanırım evlere gitmediğinden kabul etmemiş..o isteyen kişilerle de görüştüm hafiye gibi..:18:bu bayan apartman görevlisinin eşi ve paraya da ihtiyaçları var..gerçi çocuk bakan herkes ihtiyacından ötürü bakıyor ama yine de durumları belli..
daha önce çocuğuna baktığı bayan çok olumlu şeyler söyledi demiştim.kendisi hemşire imiş.örneğin .bazen nöbete gittiğinde gece babasına bile gitmek istemiyormuş..bunu sadece onlardan değil bizzat anneden duydum..biz aile gibiydik diyor..çocuk 4 yaşına gelmiş resimlerini gönderiiyorlarmış.istanbula gidersek kesinlikle ASuman ablayı isterim dedi..ve bunlar beim geleceğimi bilmiyorlardı..konuşmalar tel..falan gayet spontane oldu..
bu sefer temkinliyim fazla sevinmiyorum yine de..
şöyle bi sıkıntı olabilir o da geçicidir diye tahmin ediyorum şivesi biraz bozuk çocuğun dil gelişimi için iyi olmayailir bu durum..ancak merhametli ve şevkatli olsun da yeter bana bu..
para konusunu da konuştuk tabii
şuan hala vanda gözüktüğümden burdaki okulum belli olmadığından bilemiyorum ama az ders isteyeceğim idareden kesinlikle bu süreç zarfında .15 saat zorunlu gireceğim zaten herkes ek ders için ölüyor..
para mevzuuyla alakalı son bir şey daha söylemek isterim...
dünyada kaç milyar insan varsa o kadar da düşünce var..öyle olmasa, herkesin doğrusu bir olsa robot olurduk öyle değil mi?
ben asla kimsenin düşüncesini değerlendiremem..herkesin sorumuluğu kendinedir..
keşke herkes böyle düşünse..sadece bu konyla ilgili tabiii...

Back