• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası öğretmenlerin (ya da yarım gün çalışanların bakıcılara ödediği ücret konusunda yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

iclal_18

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
525
14
318
haftanın 3 günü 1 gün 5,5 saat diğer 2 gün de 3saat 45 dk. çocuğuma baktıracağım. toplam haftada 13 saat yapıyor. ne kadar ücret vermeliyim fikir verirseniz çok sevinirim. bir de öğretmen arkadaşlar bakıcılarınıza 15 tatilde falan da ücreti tam mı ödüyorsunuz?

ben 2 sene önce bakıcıya baktırdım çocuğumu çok şükür annem bakıyor şimdi.
şubat tatilinde tam verdim.ben de 4 yarım güne o zaman 250 verdim.biraz siizin anlaşmanıza bağğlı ama baştan herşeyi açık açık konuşun mesela bayram tatillerinde veririm ama şubatta vermem gibi.

ben 2 sene önce bakıcıya baktırdım çocuğumu çok şükür annem bakıyor şimdi.
şubat tatilinde tam verdim.ben de 4 yarım güne o zaman 250 verdim.biraz siizin anlaşmanıza bağğlı ama baştan herşeyi açık açık konuşun mesela bayram tatillerinde veririm ama şubatta vermem gibi.

teşekkürler cevabınız için. başka bilgisi görüşü olan yok mu arkadaşlar?

Merhaba konuyu araştırırken yeni gördüm.benden başka cevap verende olur belki diye yazmak istedim.bende öğretmenim.haftada üç gün gidiyorum o günlerdede yarım gün sayılmaz saat oniki olmadan evde oluyorum.çocugumun ütüsü yemeği hiç birini ona yaptırmıyorum.tek istediğim onunla oynasın ve güvenliğini sağlasın.450 tl para veriyorum.bence çok.çünkü beş tam gün baktıranlar maksımum 700 veriyor burda.benmki yarım gün ve üç gün.neyse Şubat tatilinde parasınınkestim oda hepsini kesmedim.hediyede bıraktım birazını.devlet benim paramı kesmiyormuş benimde onun parasını kesmesem lazım mış.memnun olmadı istedi kesilen parayı.ben devlet değilim ama dedim.benmde kendime göre bütçem var dedim.ama daha fazlasında diyemedim çünkü çocuğum söz konusu.şimdi bakıcının mantığına göre benim yazında para vermem lazım.bu durumda olanlar ne yaptınız cevap verirseniz sevinirim.

Ben öğrenciyim malum her dönem programım değişiyor bu dönem haftada 3 gün gidiyorum 2 tam biir yarım gün 500 anlaşmıştık öyle devam edicem galiba 15 tatilde para vermedim yazında vermiycem bunu söyledim onada sorun yok bizde bence vermemelisin o devlet memurumu çok saçmalamış:)

Merhaba konuyu araştırırken yeni gördüm.benden başka cevap verende olur belki diye yazmak istedim.bende öğretmenim.haftada üç gün gidiyorum o günlerdede yarım gün sayılmaz saat oniki olmadan evde oluyorum.çocugumun ütüsü yemeği hiç birini ona yaptırmıyorum.tek istediğim onunla oynasın ve güvenliğini sağlasın.450 tl para veriyorum.bence çok.çünkü beş tam gün baktıranlar maksımum 700 veriyor burda.benmki yarım gün ve üç gün.neyse Şubat tatilinde parasınınkestim oda hepsini kesmedim.hediyede bıraktım birazını.devlet benim paramı kesmiyormuş benimde onun parasını kesmesem lazım mış.memnun olmadı istedi kesilen parayı.ben devlet değilim ama dedim.benmde kendime göre bütçem var dedim.ama daha fazlasında diyemedim çünkü çocuğum söz konusu.şimdi bakıcının mantığına göre benim yazında para vermem lazım.bu durumda olanlar ne yaptınız cevap verirseniz sevinirim.

ben yarıyıl tatillerini tam ödedim hep.yeterki çocuğa iyi baksın dedim.anlaşmaya bağlı biraz.yazında yarım ücret ödemiştim.bir sonraki yıl devam edeceğimiz için.devam etmeyeceğimiz zaman yazın ücret vermedim.

haftanın 3 günü 1 gün 5,5 saat diğer 2 gün de 3saat 45 dk. çocuğuma baktıracağım. toplam haftada 13 saat yapıyor. ne kadar ücret vermeliyim fikir verirseniz çok sevinirim. bir de öğretmen arkadaşlar bakıcılarınıza 15 tatilde falan da ücreti tam mı ödüyorsunuz?

Arkadaşlar ben ücret konusunda yardımcı olamayacağım size ancak tatillerdeki nasıl ücret verdiğimi anlatabilirim. mesela 2 hafta yurtdışına gidiyorum, ücretini tam veriyorum, yıllık iznime ayrılıyorum memleketime gidiyorum tam veriyorum, kendim ona izin veriyorum çünkü, bakıcı o sırada başka iş bulup gitmesin gibi bir düşünceyle ( gitme ihtimali çok olmasa bile) , ihtiyacı var paraya tabi hiç belli olmaz . Ben de onunla devam etmek istediğim için tam veriyorum. Yol parası veriyorsanız onu kesebilirsiniz bir tek bence, ben heralde onu da kesmedim hesap etmedim yani. Ama kendisi izin alıp bir yere gidicem falan dese hiç olmadı ama, o zaman keserim mutlaka. :42::42::42:

küçük kızım 9 aylık, annem var şu an ama son 3 ay nisan mayıs haziran için ben de birini düşünüyorum.haftada 13saat baktıracağım için 250tl düşünüyorum.sonuçta 08-17 saatleri arasında olsaydı 600tl alacaktı.ben bakıcının evine bırakacağım,o gelmeyecek.ama eve gelseydi yol parası ve ev toparlama da olabileceğinden daha fazla olurdu tabi,o zaman 08-17 saatleri arasında 700-800tl gibi hesaplamak gerekirdi diye düşünüyorum...bilmem?

küçük kızım 9 aylık, annem var şu an ama son 3 ay nisan mayıs haziran için ben de birini düşünüyorum.haftada 13saat baktıracağım için 250tl düşünüyorum.sonuçta 08-17 saatleri arasında olsaydı 600tl alacaktı.ben bakıcının evine bırakacağım,o gelmeyecek.ama eve gelseydi yol parası ve ev toparlama da olabileceğinden daha fazla olurdu tabi,o zaman 08-17 saatleri arasında 700-800tl gibi hesaplamak gerekirdi diye düşünüyorum...bilmem?

gamzeye ne oldu canım?

ben raporumu uzattım
çalışmıyorum şuan..günde 2-3 saat spora gidebilmek için isterim ama ne kadar versem olur ki bilemedim şimdi?
bir de ben çok pimpirikliyim güvenebileceğim birini nasıl bulacağım?
fikir verir misiniz

büyük kızımı 2 ay gibi kısa süre baktırdım..
evim okula yakındı ve tenefüs aralarında baskın :1::18: yapıyordum..yaklaşık 100 merdiven inip çıkıyodum
yani o derece pimpirikliyim ben
bu kafayla birine güvenmek nasıl olcak bilmem şimdi...

Kusuruma bakmayın ama verilen ücretler çok düşük,yarim günde olsa karşındaki insan evinize geliyor ve çocuğunuzu ona bırakıyorsunuz,ücretten kese kese hiç vermeyin daha iyi,devlet sizin paranızı tatillerde kesmiyorsa sizin kesmeniz insan sömürmek değil mi,ben hele hele saatlik ödeme yapacağım diyenlere daha da kızıyorum hiç verme bedava baktır o zaman,bu arada ben 3 gün baktırıyorum resmi ve 15 tatilde kesinti asla yapmıyorum,yaz tatilinde çıkış veriyorum,550 tl veriyorum....

iyi olacak hastanın dr ayağına gelirmiş derler yaa o kadar yürekten istedim ki Allah'ım hiç ummadığım bir anda karşıma çok iyi ve temiz yüzlü bi nakıcı çıkardı.neden mi böyle düşünüyorum?bugün büyüğümü bıraktıktan sonra hiç alışanlıım olmadığı halde yakındaki parkta arkadaşımla otururken tam da bakıcı konusunu konuşuyorduk ve bi teyze geçti karşımızdan(o park aynı zamanda yürüyüş alanımız)arkadaşım bu teyzeyi çok isteim ama olmadı dedi.çok iyi bu teyze falan...tabi zaten önümüzdeki eylül gibi çalışmayı düşünen ben hemen atıldım konuştum o da bana söz veremeyeceğini söz verip de tutamazsa olmayacağını söyledi.
bir insan sözünün eri ise benim gözümde tamamdır bir de benim insanlar hakkındaki sezgilerim çok kuvvetlidir.hareketlerini beğenmediğimin daha sonra olumsuz şeylerini muhakkak görürüm..daha ilk dakikada teyze beni kazandı zaten..
..zaten baktığı çocuk da seneye ilköğretime başlayacak.o çocuk gittiğinde de benimkine bakıverirsin teyzem dedim..ben derslerimi ona göre ayralatırım lise ya benim dedim...tamam dedi sen çok yoruldun ben sana acıdım.. tel.nunu başta vermek istemedi.sonradan verdi..işte böyle o kadar temzi yüzlü bir teyze ki ayrıca sözünün eri birinden ben asla korkmam..
çok gördüm yaparım diyip de yapmayan yapmacık insanları
bu kadar da olamaz dedim çok sevindim açıkçası çünkü ben kimseye güvenemem diyordum
:)

herkes çok iyi şeyler söylüyor bu teyze için..
tek çekincem yaşı..
gençler kadar dinamik olamaz belki ama merhamet ve şevkat verdi mi tamamdır yeter bana
öyle temzilk de istemem
çocuğuma iyi baksın
yeter
ağzı yok dili yok seneye tam 1 yaşında olcak yavrum

para konusuna gelecek olursak herkes kendinden sorumludur bence.
benim bakıcı teyzem de 600 alıyormuş
hem de çocuğu okula bırakmak ve sadece annesi gelene kadar bakmak için...

duruberil arkadaşım .....gamzeyi gönderdim canım,yaşının küçük olması sebebiyle... neyse annem var şimdi rahatım haftada 1 de temizlikçi geliyor.zaten annem eşim 2 kızım evde yeterince kalabalığız.bir çocuğa daha bakıyordum ben,şükür gönderdim:) inşallah uygun birini bulursunuz,yakın değiliz ki yardım edeyim:(
tencerenin dibi arkadaşım...hiç te düşük ücretler değil.çocuk bakımı her annenin doğasındaki meslek olduğu için karaborsa bir iş değil.ayrıca siz haftada sadece 13 saat size emanet edilen çocuk için ne kadar ücret talep ederdiniz?ben 2004 yılında ders ücreti karşılığında bir köy okulunda çalışıyordum(hala bu paraya çalışanlar mevcut) yarım gün,maaşım 180 tl idi.toprak eve 80 tl kira ödüyordum.enflasyon da pek artmadı.neyse kapıcımız 45 yaşında ve böyle ağır bir işin maaşı 800tl,haftada 72 saat çalışıyor..işi de çok zor Allah yardım ede:( neyse örnek bunlar.piyasaya göre düşünecek olursak teklif ettiğimiz rakamlar çok normal haftada 2 gün şeker mi şeker bebeğini bırakacaksın.üstüne de ''bu fiyat az,daha fazla olsun,çocuk yaramaz'' vs laflar işiteceksin.ayrıca çocuk bakımı ücreti çok olmamalı ki;bu işi seven yapsın,parayı seven değil...bu sözümden sakın emeğe saygısız biri zannetmeyin beni.çünkü sekreterlikten tutun,dershanede rehberlik,özel ders,kreşte cimnastik öğretmenliği (maaşları çok azdı) vs bir çok iş deneyimim oldu.hatta boş zamanlarımda sabun,takı yapıp sattım.bir çok işe göre çocuk bakımı hem kolay hem eğlenceli.sıcacık evde bakıyosun.soba yakma yok,elektrik kersinitisi yok,tv var,buzdolabı dolu,aç istediğini ye.onu bunu bilmem arkadaşlar,paraya ihtiyacı olan HER İŞİ YAPAR.hele çocuğa SEVE SEVE bakar.hepimiz alışmışız rahata ohhh herşey önümüze gelsin istiyoruz.inanın almanyadan bir arkadaşım 400avro maaşa tam gün huzurevinde çalışıp,sadece 400avro kirasını ödüyor.düşünsene türkiyede kaç tane kadın ayda 400 tl'ye çalışıyor? çevrenizde var mı?yarım gün için bile 400ü beğenmiyorlar.(burda 160m2 ev 300-400tl) daha sonra devam edicem...

teyzene pek inanamadım doğrusu günde 2 saat için kim 600lira verir ki? kaldı mı öyle hayır sahibi bu devirde:))) neyse teyzene söyle işi bırakmasın:) bulduğun teyzeye de pek gğvenme derim,benden söylemesi.yani şu anlamda demiyorum'':bak sen teyzeyi tanıyamamışsın,ben baştan söyledim iyi değildi'' demek için değil .sadece artık insanlar sözünün eri değil,herkes işini yüzdürmek için uğraşıyor.ne kadar dürüst olursan o kadar ''az rağbet'' görüyorsun.böyle bir dünyadayız.biraz iyi oluver,hemen kötülük görüyosun.insan hayır işlemeye de çekiniyor gerçekten:( ama ilk intibadan artı 1 almak iidir.inşallah hayırlısı olur senin için sdf öptüm:)

Back