Öğretmenin takındığı tavır çok çirkin.Ama bazen öyle bir hal alıyorsunuz ki ne yapacagınızı bilmıyorsunuz.
Bende ara sıra çok yaramaz sınıflarıma sadece önlem amaçlı bır konuyu tam vermesemde mini sınavlar yapıyorum.
Tabiki not olarak degerlendırmıyorum.Sadece sınıf içinde birazcık dısıplını sağlamak amacıyla.Tabi not olarak geçiyorsa öğretmenleri
tam kavranmamıs konuyla onu bilemem.Birde yanlış anlamazsanız bir düşüncemi belirtmek istiyorum.Velinin cocuguna karsı ılgısı kesinlikle cok onemlı.Öğretmenin 30 tane ögrencısıne teker teker ayırdıgı zamanı veli bir tek cocuguna ayırdıgı için takip çok verimli oluyor.Ama bazı velıler var kı artık öğrencinin durumunu birebir öğretmenden almayı görev halıne getirip abartıyor ve öğretmenler tarafından inanılmaz itici bir durum halini alıyor.Resmen '' hocam bu hafta hangi üniteyi işlediniz'' demeye gelecekler.O yüzden okula gelmenin de dozunu ayarlamalı diye dusunuyorum velilerin..Bazı anne babalar okula sık gelıp gıtmeyle cocuuguylla ılgılenme olarak dusunuyor ki tamamen yanlıs.Ne cok ilgisiz ne de bir sınıf annesi durumunda olmalı .Her ikisi de öğretmende veliye iticiliği doğuruyor ister istemez ve bu öğrenciye de yansıyoR.Sözlerim sizin için değil tabiki ve umarım sözlerim yanlış anlasılmadı.Cunku bu konuda bazı velılerden çok sıkayetcıyım.Resmen okulda gördüğüm an kaçar hale geldim.Acaba şimdi hangı küçük ve gereksız ayrıntıyı sorucak dıyorum.paylasmak ıstedım bu sıkıntımı sizlerle.
yok ben o velilerden değilim söylediklerinizide yanlış anlamadım tabi öyle velilerde var biliyorum
önceden sınıf annesiydim oğlum 5. sınıfta sınıfını değiştirene kadarda öyleydim tabiki öğretmenle daha çok iç içeydim velilerle öğretmen arasında köprüydüm resmen
geçen seneye kadar fazla branş öğretmeni yoktu belli dersler beden görsel ing bilişim müzik gibi derslerde branş öğretmenler vardı sınıf öğretmeni ilgileniyodu her şeyle bu yüzden daha rahattı
şimdi oğlum orta okula başladı yani 6. sınıfa neyse
çok fazla öğretmeni var ben öğretmenlerini tanımam gerektiğini düşünüyorum
zaten bütün öğretmenleriyle tanışamadım henüz
sürekli değilde böyle durumlar için öğretmenlerini tanımamın doğru olacağını düşünüyorum
fen öğretmenini 1 kere gördüm oğlum tanıştırdı sadece ayak üstü tanıştım oğlumu sordum fazlada uzatmadım daha yeni olduğu için
diğer öğretmenleri tanıdıklarım çok iyi hiç bir sorun görmedim bu öğretmen biraz rahat gibime gelmişti ilk gördüğümdede zaten
ben oğlumu çok dinlerim tabiki 12 yaş tam en hareketli ve hata yapabilecek yaşlardan biri
oğlum bana öğretmenini şikayet etti diye direk gidip öğretmene kızmam
öğretmeninin hakkındada kesinlikle kötü bişey konuşmam ki
oğlum saygısını yitirmesin
fakat bu öğretmenin oğlumun dediği kadar durumu abartıp abartmadığını araştırıcam
tek oğlumun lafıyla değil arkadaşlarıda geliyo bize onlarlada konuşmayı düşünüyorum acaba gerçekten öğretmen oğluma haksızlıkmı etti yoksa oğlum öğretmeni sevmedide abartıyomu her şey olabilir
dün öğretmeniyle konuşamadım zaten 1 kere ayak üstü görmüştüm çıkmış erkenden tanıyamadımda kaçırdım yani konuşamadım
dün oğlum ödevini ç.itabına yapmış öğretmende ödevleri kontrol ediyomuş
oğlum ödevini kırmızı kalemle yapmış
anne tam belli olsun diye siyah kalemle üzerinden geçiyodum öğretmen burda yaptığımı zannetti eksi verdi dedi
öğretmenim ben yapmıştım sadece üzerinden geçiyodum eksi vermeyin bana dedim öğretmende sanane istediğimi veririm dedi
oğlumun demesine göre olay böyle
oğluma tepki gösterdim neden kırmızı kalemle yaptın ödevini bu o dersi önemsemediğin anlamına gelir öğretmeninde böyle düşünüp vermiştir eksiyi dedim
tamam oğlum hatalı ama öğretmenide oğlumu hiç dinlememiş anne hakkımı savunmak istiyorum öğretmen beni dinlemiyo diyo
dediğim gibi oğluma ne kadar güvensemde çocuktur değişe bilir belki öğretmenini sevmediği için intikam almaya çalışıyo olabilir bunun içinde beni kullanmayı düşünür
emin olup öğretmenle öyle konuşucam sanırım
belki öğretmeniyle karşılaşırsam sınav nasıl geçti bahanesiyle bi azını ararım oğlumla ilgili sorunu varmı yokmu diye