kv ölümünden sonra kocasına kalacak malları hesaplayan gelin anne babası ölünce kendine ne kalacağını hesap etti mi acabaBu kadar paragöz olmayın bence sizin olmayan mallar için
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kaynana oğlundan kira alır mı
- Konu Sahibi elnisa
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merak filan geçin bunu kimi kandırıyorsunuz kızlarına evi verecek diye korkuyorsunuz. Çok üzücü gerçekten. Çalışıp muhtaç olmayın maden sevmiyorsunuz bu kadını. Ayrıca geleneksel evlilik yapıyorsunuz görücü usulü ama modern ve ayrı çekirdek aile olmak istiyorsunuz . Sizi görücü usulü 'alan' aile illa ki hizmet ve iltimas bekler sizden. Beklemeyiz dese de bekler .Anladım teşekkür ederim ama hayattayken k.v tapuları kızların üstüne aktarabilir (hayattayken bu miras olayları konuşmak ürkütücü) ama hukukun nasıl işlediğini de merak ediyorum açıkçası
Böyle kendi aileleri minnoş ama kayın aile canavar. Yazık günah. Sizin anneniz ev verseymiş madem de rahat rahat otursaydınız. Ama yok erkek hem madden önde olacak hem de anasının verdiği evde sultan olacak. Yok öyle kocamla evi birlikte aldık. Kimsenin de emrivaki ve tahakkümüne girmemek için. Ailesiyle 12 yıldır hiçbir tartışmamız sorunumuz olmadı. Sıradan şeyleri konuştuk geçtik annem gibidir annesi. Herşeyimi anlatırım. Siz kötü olursanız kendi anneniz bile size sınır koyar bırakın eş ailesini. Eğitimsizlik bu başka birşey değil. Kardeşimin kayınvalidesi tam sıkıntı inanılmaz sorunlu dedilodusu yalanı çok. 3 yıldır sadece telefonla görüşüyor ara sıra. Bir kere kavgası olmadı. Sınır koydu ama kendi maddi güçleri sayesinde. Bunu da unutmayın.kv ölümünden sonra kocasına kalacak malları hesaplayan gelin anne babası ölünce kendine ne kalacağını hesap etti mi acaba
Ama bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.Demek ki oluyormuş. İnsanlar neden “bedava” ev versinler? Ev vermeye gelince görücü usulü doğulu, anne babayı ağırlamaya gelince norveç kültürü beklentisi olmuyor.
Anne de uyarmalı katılıyorum ama bu devirde kızların da gözü açık. Genelde ben bir evleneyim eve yerleşeyim de kayınvalidenin ayağını keserim hesabı yapılıyor.Ama bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.
Annenize normal değerinde mi kira ödüyorsunuzbende annemin evinde yaşıyorum ve kira veriyorum tabiki istemek hakkı.
yani açıkçası eşimin ailesinin 3 dairesi var ist. da ve çok merkezi yerde, leventte. evler kirada.
siz oturun birinde dediler ben istemedim kira gelirlerini kesmek. otursaydım da kira öderdim evet. he belki daha düşük öderdim bilemem.
mülk onların, hakkım yok.
miras hak, o da öldükten sonra.
buarada, bana müdahale edemesinler, karışamasınlar, yüz göz olmayalım diye hiçbir zaman hiçbir şey istemedim. evlenirken de neredeyse her şeyi kendimiz hallettik tv, oturma ve giyinme odası perdesiyle halısı dışında. evimizde oldukça küçük ve kiradayız. ama kafamız pırılpırıl, aramızda çok iyi çünkü karışamıyorlar.
siz de o yüzden ya ödeyeceksiniz ya da çıkacaksınız malesef
siz oturun birinde dediler ben istemedim kira gelirlerini kesmek. otursaydım da kira öderdim evet. he belki daha düşük öderdim bilemem.
mülk onların, hakkım yok.
miras hak, o da öldükten sonra.
buarada, bana müdahale edemesinler, karışamasınlar, yüz göz olmayalım diye hiçbir zaman hiçbir şey istemedim. evlenirken de neredeyse her şeyi kendimiz hallettik tv, oturma ve giyinme odası perdesiyle halısı dışında. evimizde oldukça küçük ve kiradayız. ama kafamız pırılpırıl, aramızda çok iyi çünkü karışamıyorlar.
siz de o yüzden ya ödeyeceksiniz ya da çıkacaksınız malesef
Son düzenleme:
Mıçsınlar nikahına, o da derdi ki nihakını da al taaaaaaaaaaanıkah yapacak adam buldu da üstüne ev isteyecekmiş haspamAynen başta ihtiyacım var çocuk okutuyorum gecici otur deseydi ben sunuda yapabilrdim nikahim karsiligi madem ev gerçekten oğlunun tapusunu oğluna yap kurnaz değilim olmakta istemem kadının güvencesi sonuçta
Siz degil miydiniz nikahım karsılığı evin tapusunu isteseydim diyen, ev için kendinizi satmazsınız evetTabi ki evlenmeden önce konuşuluyor bunlar evinin işine kadar yapmayacağımi söyledim tabiki geleni olur ihtiyacı olur hastalık olur anne babası gidilir yapılır benim yasantimida biliyorlardi benden de bu zamana kadar gel işimi yap gel misafirimi agirla gibi ezici hareketleri yapamadı sınırımı çizdim içinde ukte kaldı da ondan mı boyle yapiyo bilemem ev konusunda kimse ev için bir insanın hayatını satın alamaz bende ev için kendimi satmam bunun herkes bilincinde ama dediğiniz gbi kendi içinde işimi yapsın diye bekleyip, oglununda tokezledigi yerde yallah diyorsa kendi bilir
Vermedilerse de ogullarına vermediler o zaman, ona neAma bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.
Kendi oturup kızlarına gonderiyor demekte yani:) Kızlarını atsın beni tutsun, iyiymiş:)Valla kim ne derse desin KVyi takdir ettim, genelde oğlum oğlum diye malı mülkü oğlana ve geline yedirirler kızları dımdızlak bırakırlar
Burda tam tersini yapan bir KV var bence toplum adına büyük bir gelişme versin her şeyi kızlarına ben destekliyorum
Böyle bir şey yoksa, benim açtığım mirasçılıktan çıkarma ve vasiyetin iptali davaları neydi acabaHayır evlatları mirastan men gibi bir durum yok miras hukukunda. O Türk filmlerinde oluyor Anca eşiniz kendi mirastan feragat edebilir (o da ivazlı ve ivazsız olarak ikiye ayrılıyor) ama ananenin söylemleri de bir anlam ifade etmiyor.
Suna Kıraç'ın eşi de "tüm maddı varlığımı evlat edindiğimiz kızıma bırakıyorum" vasıyeti yüzünden hiç bir sey alamadı diye biliyorumBöyle bir şey yoksa, benim açtığım mirasçılıktan çıkarma ve vasiyetin iptali davaları neydi acaba
Kv’niz evleri kendine kalan miras ya da para ile yaptıysa istediği çoçuğunun üzerine yapar. Bu konu apayrı bir konudur. Diğer evlatlarda hiçbirşey diyemez…
Evlilik birliği içerisinde ortak edinilen ev vs ise her evladın hakkı var. Kp ölür ise; Kv’nize %25 evlatlara %75. Kaç evlat var ise %75 aralarında pay edilir.
Kv’niz ya da kp’niz istedigi evi istedigi evladı üzerine yapar. 10 yıl içinde ölürlerse dava açıp hak talep edersiniz. 10 yıl dolar ve yaşıyor iseler ev kime yapıldı ise onun olur.
Biz bu durumu yaşadık.
Gizli miras hakkı var. Ama sizin konunuza uygun değil. Size miras kalmış bir nal yok çünkü…
Kadın ya da adam istediği evladı üzerine malını yapar ya da kirasını verir.
Ayrıca bu konular çok karşılaşılan konular çok var evladından kira alan…
Anneler doğurup cocuklarını çöp kutusu yanına koyuyor ya da evlat ayırıyor ya da evlatlık veriyor… Kira alması şaşılmayacak bir durum.
Evlilik birliği içerisinde ortak edinilen ev vs ise her evladın hakkı var. Kp ölür ise; Kv’nize %25 evlatlara %75. Kaç evlat var ise %75 aralarında pay edilir.
Kv’niz ya da kp’niz istedigi evi istedigi evladı üzerine yapar. 10 yıl içinde ölürlerse dava açıp hak talep edersiniz. 10 yıl dolar ve yaşıyor iseler ev kime yapıldı ise onun olur.
Biz bu durumu yaşadık.
Gizli miras hakkı var. Ama sizin konunuza uygun değil. Size miras kalmış bir nal yok çünkü…
Kadın ya da adam istediği evladı üzerine malını yapar ya da kirasını verir.
Ayrıca bu konular çok karşılaşılan konular çok var evladından kira alan…
Anneler doğurup cocuklarını çöp kutusu yanına koyuyor ya da evlat ayırıyor ya da evlatlık veriyor… Kira alması şaşılmayacak bir durum.
Hiç bir anne baba cocuklarını zor durumda bırakmamalıdır eğer bırakıyorsa onlarla oturmazdım. Bu pahalılıkta başkasına öderim daha iyi anne olarak cocuklarım nasıl gecinir huzur içinde yaşarlar onu düşünürdüm , ancak şöyle olabilir atıyorum ayda bir bi faturasını yada bi mutfak alışverişini yapardım veya kira parası kadar olmasa da düşük meblağda katkıda bulunabilirdim. Bir evlat olarak veya aile üyesi olarak ama düzenli kira olmaz yani her evlada bi ev düşüyosa herkes ödesin ozaman.. ben eşinin yerinde olsam affedersin kendimi eşşek yerine koydurtmam evlatsa hepsi evlat .. taşının gitsin walla huzur içinde yaşayın6 yıllık evliyiz 2 çocuğum var görücü usulü evlendim evlenirken oğlumun evi var benimde evlerim var diğer cocuklarimada birer ev düşüyor dedi diğer çocukları şehir dışında bütün işlerine eşim gider her işini yaptığı halde bunama mi var bilmiyorum inkar eder k.p yaptı ya diye savunur ama ne çare kadının ağzında palavralar abartilar havada uçuşur ilk dogumumda bana taşınmak istediler kendilerine bakmam için bende evimi kapatıp anneme geçtim rahatsızım diye oğlu getirmedi diye kira istemiş haberim olmadı 2.dogumumu yaptim yine her işine koşan eşim iş yerinden izin alamadıgi için yine kira istedi ilkinden haberim yok diye bu sefer bana duyurdu zaten palavralari üstümdeki baskisi evimin içine müdahalelerinden sonra diğer evi ve dükkanıda kirada, bendende kira alıp kızlarına vericekmis hiç duydunuz mu oğlundan kira alan ana baba yada bu konuda yapabilecek bişey var mı vasiyet ederek mağdur edebilir mi
Benim ananem ayin 1'inde babamdan, 15'inde annemden kira almis yillarca, kari koca birbirlerine soylememisler.
Sonra bir gun dedem bizim eve gelip, ya bu ay kira vermediniz bi sorun mu var cocuklar diye sormus, annem "e baba ben verdim anneme kirayi" demis babam anneme dönüp "sen niye verdinki ben zaten ödemiştim" deyince gercek ortaya çıkmış, meger yillarca ananem cift kira almis bizimkilerden.
Yani ananemdir, basimin tacidir ama az numaraci değildir, buradaki gelinler kaynanadan cok cektik diyorlar ya, gelsinler bir de babama sorsunlar kaynanadan çekmek neymis
Ay ananemin diger bombalarinin yaninda bu masum kaldigi icin ne annem ne babam takilmamislar o zaman bu duruma, ee madem cift kira odeyebiliyoruz ev alip da cikalim diyerek taşınmışlar.
Beni de ananem buyuttu, o yuzden cok kiymetlidir benim icin, bu tarz olaylarını ogrendigimde soka girmistim 25-26 yasindaydim, sonra ananeme karsi dev bir aydinlanma yasadim. Bayagi Aliye Rona gibiymis ananem, ben Adile Nasit saniyormusum
Konu eski ama yazmadan edemedim. Anneanne çok guzel bir ders vermis bence. :) Evde birlik olmazsa dirlikte olmaz kari koca iletisimi çok önemli her konuda maddi olarakta iletisim kurulmali.
Eve giren cikan para bilinmesi lazim. Anneanne bunu yapana kadar ne kadar ödeyebileceklerinden yani evin butcesinden bile haberleri olmamiş
Ev sahibi olmuşlar anneanne sayesinde.