Kaynana oğlundan kira alır mı

k.v vasiyetinde bütün malım 2 kızın derse hukuk nasıl işliyor onu merak ediyorum vasiyet degisir mi? anneannesi de eşime evimiz arsayken onun olucak diye vasiyet etmiş mesela. teyzeleri hep konusuyo orası annem tarafından eşine vasiyet edildi diye

Türkiyede ki yasalari tam bilmiyorum. Ama cevremde gördügüm aileler bunlari genel olarak noter ile yapmiyor. Malen üstüne cökenler tapuya el koyuyor. Haklari gasp edilenler de aile üyeleri diye dava acmiyor. Bence insanin huzurundan önemli degil o miraslar. Ama bir cok kisi bu miras olaylar icinde o durumlarda kaliyor

k.v vasiyetinde bütün malım 2 kızın derse hukuk nasıl işliyor onu merak ediyorum vasiyet degisir mi? anneannesi de eşime evimiz arsayken onun olucak diye vasiyet etmiş mesela. teyzeleri hep konusuyo orası annem tarafından eşine vasiyet edildi diye
Hayır evlatları mirastan men gibi bir durum yok miras hukukunda. O Türk filmlerinde oluyor☺️ Anca eşiniz kendi mirastan feragat edebilir (o da ivazlı ve ivazsız olarak ikiye ayrılıyor) ama ananenin söylemleri de bir anlam ifade etmiyor.

Teşekkür ederim anlayışınız için 🙏
Derdim kizlarin ne yaşadığı değil neden ayrımcılık var ben gasp ediyorsam eğer onlarin yaptığı ne diye sorulmaz mi bunu sorsam onada art niyetli yaklaşırlar 😌 istedikleri gbi yasasinlar ilgilenmiyorum gündemim kızlarının yaşantısı değil bana vaatlerinde evlenince kiramı verip kizlarima bakicaksiniz benimde her işime kosucaksiniz deseydi yani bı dururdum düşünürdüm kendi kızını düşünürken iyi arkasında kapı gibi kadın madem bende birilerinin kızıyım benimde ailem arkamda durup ev alsa bu sefer ya yetişkin insanlarsiniz ayaklarınızın üstünde duramiyormusunuz diye linclemeye çalışacaklar yada ne anladık bu seferde annenin malına çöktün diyecekler linç olsunda nereye olursa olsun Türkiye'de herkes kendi ayaklari üstünde durup ev alıyor
Türkiye'de kimsenin ana babasından evladına ev kalmıyor. Türkiye'de ana baba vefat etse mallar devlete kaliyorda bizim gbi evlatlar yaşarken kendi teklif ettiği eve çökmüş oluyor
Eşimde bende kimsenin malina cokmedik kendi teklif ettiği ev i çökmusum gibi tehditlerle gelirse bana duyurursa ya kiramı veririm yada çeker gitmesini bilirim ama insanın kanına dokunuyor baba yapar bı yerde anlarım anne evladını siler mi gözden çıkarır mı ?görmediğim şeyleri duymadığım şeyleri 6 yıldır şoklar içerisinde izleyip sindirmeye çalışıyorum buda varmis hayatta diye
Tabii,hemen taşının

Gorcu usulünce böyle bir beklenti olmuyor. Daha genç olan bir kız bunları dusunemeyebilir. Aileler evi var mı yoksa kız vermeyiz der. Bu şekilde erkek ailesi evi verir. Ama yıllar geçtikçe başa kakarlar .

tam aksi görücü usulünde yalnızca ev vermesi olmaz gelinden hizmette beklenir bir çok yerde, konu sahibi modern hayat yaşamak istiyor, biz çekirdek aileyiz diğerleri bizi ilgilendirmez diyor ama geleneksel hayatında olanaklarından faydalanmak istiyor.

tam aksi görücü usulünde yalnızca ev vermesi olmaz gelinden hizmette beklenir bir çok yerde, konu sahibi modern hayat yaşamak istiyor, biz çekirdek aileyiz diğerleri bizi ilgilendirmez diyor ama geleneksel hayatında olanaklarından faydalanmak istiyor.
Aksine modern gelenekçi şeklinde düşünmüyorum yazımı iyi okuduysaniz siz dış kapıya güle güle yapmıyorum ailesine herkes gbi sınırımı çiziyorum başta konuşuldu hizmetçi gbi işini yapmayacagim buda kabul edildi ve böyle sözle beklentisini dile getirmedi içini bilemem

Hayır evlatları mirastan men gibi bir durum yok miras hukukunda. O Türk filmlerinde oluyor☺️ Anca eşiniz kendi mirastan feragat edebilir (o da ivazlı ve ivazsız olarak ikiye ayrılıyor) ama ananenin söylemleri de bir anlam ifade etmiyor.
Anladım teşekkür ederim 🙏ama hayattayken k.v tapuları kızların üstüne aktarabilir (hayattayken bu miras olayları konuşmak ürkütücü) ☺️ama hukukun nasıl işlediğini de merak ediyorum açıkçası

Aksine modern gelenekçi şeklinde düşünmüyorum yazımı iyi okuduysaniz siz dış kapıya güle güle yapmıyorum ailesine herkes gbi sınırımı çiziyorum başta konuşuldu hizmetçi gbi işini yapmayacagim buda kabul edildi ve böyle sözle beklentisini dile getirmedi içini bilemem

işte o iş öyle demekle olmuyor , kimse zaten istemede hizmetçi alıyoruz da demez. parayı veren günün sonunda düdüğü çalıyor siz ne derseniz diyin. o yüzden kendi ayaklarınız üzerinde durmaya bakın

Anladım teşekkür ederim 🙏ama hayattayken k.v tapuları kızların üstüne aktarabilir (hayattayken bu miras olayları konuşmak ürkütücü) ☺️ama hukukun nasıl işlediğini de merak ediyorum açıkçası
Gecenlerde burada konusulmustu hatirladiklarimi yazayim ama avukat uyelerde yanlissa duzeltsin.

Mirasta saklı pay diye bir kavram var, yani evler devredilse dahi esiniz ailesinin vefati durumunda dava acip payini alabilir, ancak bu mallar bağiş yoluyla kizlara devredilirse esiniz hicbirsey yapamaz.

Aynen başta ihtiyacım var çocuk okutuyorum gecici otur deseydi ben sunuda yapabilrdim nikahim karsiligi madem ev gerçekten oğlunun tapusunu oğluna yap ☺️😌kurnaz değilim olmakta istemem kadının güvencesi sonuçta
Nikah karşılıgı ev istemek kurnazlik degil, bulunmaz hint kumaşı sanmak olurdu bana göre.

Bunları bir avukata sorarsanız çok daha sağlıklı bilgiler alırsınız, biz hukuk bilgisi kısıtlı insanlarız, mesela anneannenin sözle vasiyet ettiği üzerine ev yapılan arsa kimin üzerine?
Hala anneanne üzerine görünüyorsa o arsada anneannenin çocuklarının miras payı var, sözlü vasiyetin hukuken bir geçerliliği de yok.

Sizin 3-5 ay öncede benzer bir konunuz vardı, yerinizde olsam başta onların verdiği evde oturmazdım, şu an bile geç değil bence kiraya çıkın.

Gorcu usulünce böyle bir beklenti olmuyor. Daha genç olan bir kız bunları dusunemeyebilir. Aileler evi var mı yoksa kız vermeyiz der. Bu şekilde erkek ailesi evi verir. Ama yıllar geçtikçe başa kakarlar .
Demek ki oluyormuş. İnsanlar neden “bedava” ev versinler? Ev vermeye gelince görücü usulü doğulu, anne babayı ağırlamaya gelince norveç kültürü beklentisi olmuyor.

Tabi ki evlenmeden önce konuşuluyor bunlar evinin işine kadar yapmayacağımi söyledim tabiki geleni olur ihtiyacı olur hastalık olur anne babası gidilir yapılır benim yasantimida biliyorlardi benden de bu zamana kadar gel işimi yap gel misafirimi agirla gibi ezici hareketleri yapamadı sınırımı çizdim içinde ukte kaldı da ondan mı boyle yapiyo bilemem ev konusunda kimse ev için bir insanın hayatını satın alamaz bende ev için kendimi satmam bunun herkes bilincinde ama dediğiniz gbi kendi içinde işimi yapsın diye bekleyip, oglununda tokezledigi yerde yallah diyorsa kendi bilir 😅
İnsanların evinde oturup sınır çizmek pek olmuyor. Kocanızın hayattaki anne babasının mirasının peşindesiniz şu an. Şık bir durum mu bu? Sınır çizmek istiyorsanız kira konusu da size duyurulduysa alın evinizi başınıza çalın diyip çıkabilirsiniz mesela. Ama bu tavır hiç gündeminizde yok. Başta yazdığım gibi kayınvalidenin tavrı hoş değil ama hakkınız olmayan mirasın peşine düşmek çok daha çirkin gözüküyor.

İnsanların evinde oturup sınır çizmek pek olmuyor. Kocanızın hayattaki anne babasının mirasının peşindesiniz şu an. Şık bir durum mu bu? Sınır çizmek istiyorsanız kira konusu da size duyurulduysa alın evinizi başınıza çalın diyip çıkabilirsiniz mesela. Ama bu tavır hiç gündeminizde yok. Başta yazdığım gibi kayınvalidenin tavrı hoş değil ama hakkınız olmayan mirasın peşine düşmek çok daha çirkin gözüküyor.
Bilgi almak istemiştim tek k.v evi yok hayatımda denk gelmesi bunu dusundurmus olabilir haklısınız.
Hayatımızda var olan bişey malum ve yazıların gidişatına göre bu yorumu yaptım bizim olmadığını anladığım evi nasıl ,hangi yolla alırım derdinde değilim yanlış anlaşıldım

Kv hayattayken evleri kızların üstüne yapabilir evet. Satış gösterilir. Mirastan mal kaçırma diye bir durum var detayını avukatlardan öğrenebilirsin. Bu konuda dava açabilir eşin ama çooook yıpratıcı ve zor süreçler bunlar. Sonuç alınır mı o da ayrı. Hayattayken malının tasarruf hakkına sahip.

Vasiyet de yazabilir. Burda da saklı pay denilen bir durum var. Bir kısmını gene eşinin hakkı olarak miras bırakmak zorunda. Tamamını başkasına vasiyet edemez. Kv kaç yaşında? O da önemli

Hayır iki kızı bekar ve şehir dışında yaşıyorlar burdaki kiraları alıp kızlarına gönderiyorlar kızlarınin geleceğini düşünmek zorundaymis çalışmıyorlar okullarida bitti babanın yaninda durup huzurlarini kaciramazlarmis 3 kira oraya gidiyo kaynım bizden yana olup k.v yle konusmuyo k.p de baya tartıştı kızlarla ve k.vyle ama kızlarda anneden yana olup paraları aliyolar
Aslında kayınvalideniz kızları için yapıyor nispeten de haklı fakat sizinle sorun yaşayınca kira diye tutturmasi ayıp. Baştan kiracı olabilirdiniz. Anne evinde oturunca kira verilmez diye birşey yok ki. Yerinizde olsam daha en başta o evde oturmam veya kira sözleşmesi imzalar yasal kiracı olurum. Kira almasi onu kötü anne yapmaz kızlarını düşünmek zorunda. Kadını herkese kotulemenin manasi yok ki. Sizin de kızınız zorda kalsa aynısını yaparsınız.

Ben de kızlarının çalışmamasına neden takılıyor anlamadım gelin nasıl kv evinde oturup evin tadını çıkarıyorsa kızlar da pek tabi annelerinin evlerine güvenip çalışmayabilirler.. annelerinin evleri kime ne
İşte oğlu ile evli ya kadının tüm imkanlar önüne serilmeli evde bedava oturmalı. Ama kızlar sürünsün çalışmıyorsa da gelsin baba evinde otursun. Size ne ister çalışır ister ayrı oturur kızlar babalarından. Sizin düzeninizi etkiliyorsa siz de kendi düzeninizi kurun. Milletin evine çöreklenip kadının kızlarına desteğini kiskanmayin. Ben durumun sorun yasadikca kira olduğunu düşünmüyorum. Siz öyle minnoş olsanız kira istemez sorun oldukça. Belli ki kızlara cephe almışsınız oğlu ile evliym değerli diye. Kadın da sizle ugrasiyor ne yapsın

k.v vasiyetinde bütün malım 2 kızın derse hukuk nasıl işliyor onu da merak ediyorum vasiyet degisir mi? anneannesi de eşime evimiz arsayken onun olucak diye vasiyet etmiş mesela. teyzeleri hep konusuyo orası annem tarafından eşine vasiyet edildi diye
Bu kadar paragöz olmayın bence sizin olmayan mallar için

X