• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler oğlumun öğretmeniyle ilgili sorunu

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
oğlum 6. sınıfa gidiyo sınıfları çok yaramaz fakat benim oğlum o çok yaramazların arasında değil
oğlumla ilgili bi anneyim öğretmenleriyle tanışıyorum bi sorun olursa görüşüyorum anne çocuk öğretmen 3 lüsüne çok önem veriyorum

bu sabah oğlum fen öğretmenlerinin kendilerine bişey anlatmadığını ( yani bişey anlatmaya kalktığında çocukları susturamıyomuş sanırım çocuklar susmayınca direk konuları geçiyomuş) söyledi
tahtaya kaldırıp sözlü yapıyomuş sürekli
oğlumun şikayeti anne bişey anlamıyorumki anlamadan sözlü yada yazılı yapıyo

birde geçen ders durup dururken oğlumun çantasını alıp çöpün yanına koymuş
oğlum neden çantamı aldınız diye sorunca sanane demiş oğluma

bu nasıl bir davranış nasıl bir öğretim tarzıdır anlamadım
kendini dinletemiyosan dinlemeyen dinlemesin dinlemek isteyenlerin hakkını neden alıyosun
her çocuk aynı değilki belki biri ilkinde biride tekrarında anlar öğretmen olarak neden ellerinden geleni yapmıyolar anlamıyorum
oğlumada sordum bi tek senmi şikayetçisin dedim yoo anne ben sana söyledim ama diğer arkadaşlarımda söyleyemeselerde rahatsız oluyolar diyo
peki çantanı alma sebebi sence nedir dedim yoksa yanındakiyle konuşuyodunda öğretmenin dikkatinimi çektin dedim
hayır anne kimseyle konuşmuyodum hatta arkadaşlarım bu öğretmen senin çantanı durup dururken niye aldıki dedi hepimiz şaşırdık dedi

kızlar öğlen oğlumun okuluna gidicem bu öğretmene ne demeliyim
suçlayıcı konuşursam suçunu kabul etmez yada sınıfın kendisini zaten dinlemediğinden bahseder kendini savunur
oğlum rahatsız oluyo desem ya oğluma gıcık davranırda beni dahada çok çileden çıkarırsa sonuçta 6. sınıf fende çok önemli bir ders
bayanlar ne olur çok acil fikirlerinizi bekliyorum öğlen konuya nerden girim

öncelikle bu konulardan o kadar nefret ediyorum ki... bunu belirtmeden geöçmek istemedim. ben lise edebiyat öğretmeniyim, hem öğretmenlik yaşantımda bu tarz arkadaşlarla karşılaşıyorum hem de öğrenciyken tam da 6.ve7. sınıflarda böyle bir sosyal bilgiler öğretmenim vardı.
ben de anneme ve babama anlatmıştım durumu. onlar da toplantıda söylemişlerdi fakat öğretmen bana tavır takınmıştı. halbuki hiç suçum yoktu.
bence şöyle yapabilirsiniz. bugün okula gittiğinizde öğretmeniyle görüşürken ''çocuğum fen bilg. dersini çok seviyor fakat sözlü olurken arkadaşlarının hepsinin ona bakmasından kaynaklanan bir heyecan içine giriyormuş ve doğru cevap veremiyormuş. ve ben anlamadığı konularda çocuğuma yardımcı olmakta yetersiz kalıyorum,siz neler yapmamızı önerirsiniz...'' gibi konuşarak, öğretmenin tepkisini anlayabilirsiniz. bakalım o ne söyleyecek.birçok çocuk ailesinin yanında kuzu olur ama okulda daha farklı da davranabilir. en azından öğretmen sizin çocuğunuzla ilgili ne düşünüyor bunu öğrenebilirsiniz.

yani kısacası benim tavsiyem budur. öğretmene gidip doğrudan bu böyle olmuş şu şöyle demek de doğru değil çünkü öğretmen yanlı davranıp çocuğunuza hoş olmayan şekilde davranabilir ya da oğlunuz size yanlı anlatmış olabilir. siz her iki ihtimali de gözz önüne alarak ılımlı davranın :) iyi günler diliyorum

en azından öğretmeni ilgili birisi olduğumu görür davranışını düzeltir mi acaba
tamam ders durumunu öyle konuşim çantasını alıp götürmesini söylemimmi

yaa bu davranışının yanlış olduğunu anlatmak istiyorum oğlum korktu anne benim yanımda konuşma sakın dedi sabah müdüre git söyle diyo
ee müdüre söylesem ne olcak büyük ihtimalle oğlumu bir şekilde suçlu göstericekler olay dahada kötüleşicek
böyle kişiler niye öğretmen oluyo anlamıyorum size geleceğimizi emanet ediyoruz dimi bi hamur bence bu çocuklar nasıl şekillendirirsen o şekilde kalır

bi kere konuştum fen öğretmeniyle oğlumu tanıttım nasıl durumu katılımı nasıl sorun varmı falan diye sormuştum çok fazla aktif değil demişti yani katılıyo ama dahada çok katılması lazım demişti

diğer öğretmenleriylede görüştüm özellikle ing ve bilişim öğretmenleri bayılıyo oğluma girişken katılımıda iyi kendine güveni çok fazla diyolar
sınıf öğretmenindende iyi şeyler duyuyorum aynı zamanda matematik öğretmenleri iyi şeyler söylüyolar
yaramazların arasında değil oğlum öğretmenleri böyle söyledi
fakat bi yaramazlık gidiyo sınıfta
çok kavgacı çocuklar var sınıfta öğretmenlere hakaret bile ediyolarmış
tamam kötüler var ama iyilerde var dimi

ayrıca konu açılmışken şunuda sormak istiyorum
oğlumun sınıfınfında çok aşırı yaramaz ve çok saygısız bi çocuk var (bizim okulda 2 tane beden öğretmeni var biri bay biri bayan)
bayan öğretmene sanırım küfür etmiş çocuk öğretmen kendisini savunamamış
diğer erkek beden öğretmenide bu çocuğa gıcık olmuş her hatasında çocuğu dövüyomuş ve küfür ediyomuş
beni rahatsız eden o çocuğa diğer çocukların yanında küfür edilmesi
yaa bu sınıfta benden başka hiç veli yokmu anlamıyorum oğlumun bu sınıfta 2. yılı diğer velileride çok tanımıyorum fakat inanın öğretmenler istediği gibi davranıyo bi veli çıkıpta sen nasıl böyledavranıyosun diyemiyo
tek benim çabamda nereye kadar
yarın ameliyat olmak için hastaneye yatıcam inanın kendimi henüz düşünemedim bile bu sorunlar yüzünden

neyse kafanızı fazla şişirdim
fen öğretmeniyle bu gün sizin dediğiniz gibi konuşucam yorumunuz için teşekkür ederim .

ha bide çok yazdım ama hakkınızı helal edin
oğlum bi gün okula bile bile geç kaldı ilk dersleri ing ymiş
bende kızdım bu rahatlığı nerden buluyosun sen dedim oğlumda öğretmenimiz kızmıyoki dedi

bende tamam beraber çıkalım bende okuluna geliyorum dedim bakalım öğretmenin nasıl birisiymiş bi tanışalım dedim
neyse 1 ders bekledim tenefüste öğretmenin yanına gittim
kendimi ve oğlumu tanıttım nasıl oğlum dedim iyi şimdilik bi sorun yok falan dedi iyi şeyler söyledi neyse
oğlumu şikayet etmek istiyorum size dedim bu sabah oğlum geç kaldığı halde çok rahattı acaba neden sizinle ilgilimi diye sordum öğretmeni evet biraz idare ediyorum fakat her zaman edemem dedi oğlumda yanımdaydı bak ben sizi çok sevdiğim için yoklamayı biraz geç alıyorum ama su istimal etme olurmu dedi bak bu gün mesela erken yoklama aldım yarım gün yok yazıldın dedi oğlumu uyardı
o günden sonra oğlum aynı hareketi bir daha yapmadı
bazı öğretmenlerle konuşuluyo zaten önce baktım rahat konuşabilirmiyim anlayışlı bi öğretmenmi diye sonra konuya girmiştim neyseki bu sorun çözülmüş oldu

Öğretmenin takındığı tavır çok çirkin.Ama bazen öyle bir hal alıyorsunuz ki ne yapacagınızı bilmıyorsunuz.
Bende ara sıra çok yaramaz sınıflarıma sadece önlem amaçlı bır konuyu tam vermesemde mini sınavlar yapıyorum.
Tabiki not olarak degerlendırmıyorum.Sadece sınıf içinde birazcık dısıplını sağlamak amacıyla.Tabi not olarak geçiyorsa öğretmenleri
tam kavranmamıs konuyla onu bilemem.Birde yanlış anlamazsanız bir düşüncemi belirtmek istiyorum.Velinin cocuguna karsı ılgısı kesinlikle cok onemlı.Öğretmenin 30 tane ögrencısıne teker teker ayırdıgı zamanı veli bir tek cocuguna ayırdıgı için takip çok verimli oluyor.Ama bazı velıler var kı artık öğrencinin durumunu birebir öğretmenden almayı görev halıne getirip abartıyor ve öğretmenler tarafından inanılmaz itici bir durum halini alıyor.Resmen '' hocam bu hafta hangi üniteyi işlediniz'' demeye gelecekler.O yüzden okula gelmenin de dozunu ayarlamalı diye dusunuyorum velilerin..Bazı anne babalar okula sık gelıp gıtmeyle cocuuguylla ılgılenme olarak dusunuyor ki tamamen yanlıs.Ne cok ilgisiz ne de bir sınıf annesi durumunda olmalı .Her ikisi de öğretmende veliye iticiliği doğuruyor ister istemez ve bu öğrenciye de yansıyoR.Sözlerim sizin için değil tabiki ve umarım sözlerim yanlış anlasılmadı.Cunku bu konuda bazı velılerden çok sıkayetcıyım.Resmen okulda gördüğüm an kaçar hale geldim.Acaba şimdi hangı küçük ve gereksız ayrıntıyı sorucak dıyorum.paylasmak ıstedım bu sıkıntımı sizlerle.

Öğretmenin takındığı tavır çok çirkin.Ama bazen öyle bir hal alıyorsunuz ki ne yapacagınızı bilmıyorsunuz.
Bende ara sıra çok yaramaz sınıflarıma sadece önlem amaçlı bır konuyu tam vermesemde mini sınavlar yapıyorum.
Tabiki not olarak degerlendırmıyorum.Sadece sınıf içinde birazcık dısıplını sağlamak amacıyla.Tabi not olarak geçiyorsa öğretmenleri
tam kavranmamıs konuyla onu bilemem.Birde yanlış anlamazsanız bir düşüncemi belirtmek istiyorum.Velinin cocuguna karsı ılgısı kesinlikle cok onemlı.Öğretmenin 30 tane ögrencısıne teker teker ayırdıgı zamanı veli bir tek cocuguna ayırdıgı için takip çok verimli oluyor.Ama bazı velıler var kı artık öğrencinin durumunu birebir öğretmenden almayı görev halıne getirip abartıyor ve öğretmenler tarafından inanılmaz itici bir durum halini alıyor.Resmen '' hocam bu hafta hangi üniteyi işlediniz'' demeye gelecekler.O yüzden okula gelmenin de dozunu ayarlamalı diye dusunuyorum velilerin..Bazı anne babalar okula sık gelıp gıtmeyle cocuuguylla ılgılenme olarak dusunuyor ki tamamen yanlıs.Ne cok ilgisiz ne de bir sınıf annesi durumunda olmalı .Her ikisi de öğretmende veliye iticiliği doğuruyor ister istemez ve bu öğrenciye de yansıyoR.Sözlerim sizin için değil tabiki ve umarım sözlerim yanlış anlasılmadı.Cunku bu konuda bazı velılerden çok sıkayetcıyım.Resmen okulda gördüğüm an kaçar hale geldim.Acaba şimdi hangı küçük ve gereksız ayrıntıyı sorucak dıyorum.paylasmak ıstedım bu sıkıntımı sizlerle.

yok ben o velilerden değilim söylediklerinizide yanlış anlamadım tabi öyle velilerde var biliyorum
önceden sınıf annesiydim oğlum 5. sınıfta sınıfını değiştirene kadarda öyleydim tabiki öğretmenle daha çok iç içeydim velilerle öğretmen arasında köprüydüm resmen
geçen seneye kadar fazla branş öğretmeni yoktu belli dersler beden görsel ing bilişim müzik gibi derslerde branş öğretmenler vardı sınıf öğretmeni ilgileniyodu her şeyle bu yüzden daha rahattı

şimdi oğlum orta okula başladı yani 6. sınıfa neyse
çok fazla öğretmeni var ben öğretmenlerini tanımam gerektiğini düşünüyorum
zaten bütün öğretmenleriyle tanışamadım henüz
sürekli değilde böyle durumlar için öğretmenlerini tanımamın doğru olacağını düşünüyorum
fen öğretmenini 1 kere gördüm oğlum tanıştırdı sadece ayak üstü tanıştım oğlumu sordum fazlada uzatmadım daha yeni olduğu için
diğer öğretmenleri tanıdıklarım çok iyi hiç bir sorun görmedim bu öğretmen biraz rahat gibime gelmişti ilk gördüğümdede zaten
ben oğlumu çok dinlerim tabiki 12 yaş tam en hareketli ve hata yapabilecek yaşlardan biri
oğlum bana öğretmenini şikayet etti diye direk gidip öğretmene kızmam
öğretmeninin hakkındada kesinlikle kötü bişey konuşmam ki
oğlum saygısını yitirmesin
fakat bu öğretmenin oğlumun dediği kadar durumu abartıp abartmadığını araştırıcam
tek oğlumun lafıyla değil arkadaşlarıda geliyo bize onlarlada konuşmayı düşünüyorum acaba gerçekten öğretmen oğluma haksızlıkmı etti yoksa oğlum öğretmeni sevmedide abartıyomu her şey olabilir
dün öğretmeniyle konuşamadım zaten 1 kere ayak üstü görmüştüm çıkmış erkenden tanıyamadımda kaçırdım yani konuşamadım
dün oğlum ödevini ç.itabına yapmış öğretmende ödevleri kontrol ediyomuş
oğlum ödevini kırmızı kalemle yapmış
anne tam belli olsun diye siyah kalemle üzerinden geçiyodum öğretmen burda yaptığımı zannetti eksi verdi dedi
öğretmenim ben yapmıştım sadece üzerinden geçiyodum eksi vermeyin bana dedim öğretmende sanane istediğimi veririm dedi
oğlumun demesine göre olay böyle
oğluma tepki gösterdim neden kırmızı kalemle yaptın ödevini bu o dersi önemsemediğin anlamına gelir öğretmeninde böyle düşünüp vermiştir eksiyi dedim

tamam oğlum hatalı ama öğretmenide oğlumu hiç dinlememiş anne hakkımı savunmak istiyorum öğretmen beni dinlemiyo diyo

dediğim gibi oğluma ne kadar güvensemde çocuktur değişe bilir belki öğretmenini sevmediği için intikam almaya çalışıyo olabilir bunun içinde beni kullanmayı düşünür
emin olup öğretmenle öyle konuşucam sanırım
belki öğretmeniyle karşılaşırsam sınav nasıl geçti bahanesiyle bi azını ararım oğlumla ilgili sorunu varmı yokmu diye

Ne yaptınız,görüşebildiniz mi öğretmeniyle?
Acaba çantayı alıp çöpün yanına koyması sınıfın ilgisini çekmek için olabilir mi,oğlunuzun çantasını rastgele seçmiş olabilir önlerde falan oturuyorsa veya oğlunuzun size bahsetmediği bir durum olabilir.öğretmeni ona tavır almıştır.

yok arkadaşlar görüşemedim daha

o gün gitmiştim görüşemedim öğretmeni bulamadım
ertesi günde hastaneye yattım salı günü ameliyat oldum
hala kendime gelemedim evde zor yürüyorum pazartesi günü kontrolüm var o zaman gidecek gücüm olursa gidip görüşücem

Back