Öğretmenler odasında dışlanmak

Sevgili meslektaşım bir ablam olarak bir kaç tavsiye vermek istiyorum uyarsan eğer kafan çok rahat olur. Seni anlıyorum muhtemelen doğu görevindesin okuldaki arkadaşlarından başka bir çevren yok ama sen usteledikce onlar daha fazla kendilerini birşey sanmaya devam edecekler yapma. O samimi arkadaşın da giderse gitsin yalnızlıkta çok korkulacak birşey değil. Bu yaşadıklarını diğer okullarda da yasayabilirsin malesef gruplaşma çok oluyor. Sana başımdan geçen minik bir durumu anlatayım belki yardımcı olur 2 yıl oldu başka bir yere tayin istedim okul çok iyi merkez ve büyük ama okulda çok ciddi bir gruplaşma var. Ben masaya oturuyorum herkes susuyor ben kalkıyorum fısır fısır konusmalar falan. Bastaykafama çok taktım sonra işimi yapar giderim çok da fazla gerek yok dedim geçen yaz o grup çok büyük bir kavga ile dağıldı. Şimdi birbirilerine selam bile vermiyorlar üstelik hepsi kendi yanına çekmek için türlü sirinlik yapıyor.bu her Zaman böyledir fazla muhabbet tez ayrılık getirir bu bir birde iş arkadaşı ile çok yakın arkadaş olunmaz hele ki o kadar kişi .

Bence boşan

Hepinizi tekrardan eğitime yollamak lazım sidikmi yarıştırıyorsunuz cocuk mu kıskandırıyorsunuz belli değil.. siz öğretmensiniz onlar olgun değilse bari siz olgunluğunuzu koruyun uzaklaşın bunları kafaya takıp ağlayacak bir şey yok muhatap olmayın ders konuları dışında spor salonlarına gidin farklı cevreler edinin. Hobileriniz olsun aslında herkesle hemen can ciğer olmak okadar yanlış ki herkesi kendimiz gibi temiz sanmak en büyük hata.

Herkesle ayni samiiyetde olamazsınız zaten, is yerinizde mesafe diye bir olgu kalmamış.
Koca koca eğitimci insalar ay bizle gelmedi ay cagirmadı muhabbeti döndürüyor kendi aralarinda grup kurup giybet yapacak kadar da önemsemişler olayı.
Verilebilecek en güzel cevap görmezden gelmek bu saatten sonra.Onlar gruplarında gıybet yapmaya devam etsinler yerinizde olsama takılmazdım.
İş yerinde olması gereken mesafe kuralına uyar iş için gerekli muhabbetimi yapar daha fazla malzemeyi kendilerine vermezdim.

canim cogunuz yeni atamaysaniz okulda boyle gruplasmalar ve dagilmalar ilk zamanlar gorulur .zamanla pturacaktir mesleginiz ogretmenljginiz arkadasliginiz. eger sen sadece yeni atamaysanda daha alisirsiniz birbirjnize erken yani.duygularinin degismeside normal .bende ogretmenjm gectim bu evrelerden

Merhaba ögretmenim böyle hitap etmek istedim öncelikle çok severdim öğretmenlerimi..Dışlanmak bence ağır bir duygu sizi anlıyorum ben uyumsuz bir çocuktum ve çokça başıma geldi.Çok da korktuğum birşeydir,hatta çalışma hayatına evden devam etmek isteyecek kadar korkuyordum ama şöyle birşey var artık kim ne yaparsa yapsın bunu yapan kişiler benim neyim? Benim için değerliler mi? Tabiki hayır bir çöp kadar değerleri yok benim için yani aslında biz büyütüyoruz amaaan bırakın ne yapıyolarsa yapsınlar evet yalnızlık korkutucu gelebilir. Ama kendinizle aranız iyi olduğu sürece hiç öyle değildir. Tavsiyem mutlu olduğunuz şeyleri yapın meselâ boş dersiniz mi var odadasınız açın bi dizi takın kulaklığı ya hatta oda da durmak istemiyorsunuzdur muhtemelen çıkın bi kahve için. En önemlisi duygularınızdan kaçmamak yani üstüne gitmemek. Hani hep derler ya korkularınızın üstüne gidin hayır buna katlanmak zorunda değilsiniz. Tam tersi üstüne gitmeyin olduğu gibi kabul edin,korkuyor musunuz dışlanmaktan evet..Buna maruz kalmamak için ne yapabilirsiniz o ortamdan mümkün olduğunca çıkın. Onlar kim ki? Sizden kıymetli değiller kendi kıymetinizi bilin öncelikle ve bunu onlara gösterin inanın siz kendinize değer verdikçe aslında onların ne kadar kıymetsiz olduklarını fark edeceksiniz.. Böyle konuşmak kolay biliyorum o ortamları insan içindeyken bunları göremiyor.

Çok doğru mesafe koymak en güzel cevap...sınır çizmek gibi onlarda farkına varır zaten bunun ona göre davranırlar bundan sonra. İş dışında muhabbet açmayın bitti gittiii

Siz davet edilince gitmemissiniz e evinize davet etmemissiniz.onlarda bı sure sonra davet etmeyi bırakıp kendi aralarında plan yapmışlar.bu duruma niye şaşırdınız ki olması gereken bu aslında.bizim okulda da bı kaç defa davet ettiğimiz kişiler gelmezse bı daha davet etmiyoruz.

Dışlanma göremedim siz kendinizi geri çekmişsiniz,onlarda zaten katılmaz diye düşünmüş olabilir.
Sosyal olmak arkadaşlık bunlarda hep vakit ve emek isteyen şeyler.

Öğretmen olduğunuza emin misiniz?
Lise kız grubu gibi geldi bana .

Evet .

Davet edilince gitmediğimi nerden çıkardınız daha kaç ay oldu geleli buraya kaç kez dışarda oturup yemek yedik kahve içtik.Ben gelmiyorum diyip sınır çizmedim enerjik hissetmiyorum kendimi geçen yıl her hadi şunu bunu yapalım derdim biraz pasifleştim sadece.İnsan sormaz mı neden böyle diye gözden çıkarılası biriymişim demekki

Çok anlam yüklüyorsunuz alt tarafı iş arkadaslariniz bunlar.esiniz aileniz degil ki her halinizi sorsunlar.

Şehir merkezinde yaşıyorum servisle gidiyoruz aktiviteleri araştıracağım
Allah'tan merkezdeymişsin.Benzer durumlar benim ilk görev yaptığım yerde de olmuştu.Kazan gibi fokurdayıp duruyordu okul.ülkenin dört bir yanından gelen farklı kalitede insanlar, sadece iş ortamı değil lojmanı da paylaşmak zorunda kalınca işler karışıyordu epey.Yukarda arkadaşlar yazmış.Aynen dedikleri gibi üç beş yıl sonra adlarını bile hatırlamıyorsun.Şu an o durumu yaşiyorum.Kendi hayatına odaklan.Her ne kadar zor olsa da doğu görevi güzeldir,keyiflidir.İnsana çok şey katar.Batıya gelince ne demek istediğimi anlarsın.

Sizin adınıza üzüldüm bu kadar dışlanacak kadar ne yaşadınız merak ettim. Ama sanki sizde biraz uzaklaşmışsınız davetlere icabet etmemişsiniz. (Onlarda pek iyi arkadaş değillermiş hemen grup bile oluşturup dalga geçmişler)
Naçizane size bir tavsiye vereyim, iş arkadaşlarınız sadece iş arkadaşı olarak kalsın. Can ciğer olmanıza gerek yok.

Hocam ben Doğu'da köyde yaşıyorum, özel bir çaba ile insanlara mesafeli duruyorum Tabi ki arkadaşlarım var ama farklı mesleklerden. Şehir merkezinde olsam kendime aktiviteler bulurdum elbet. Ben de kendimi geliştirmeye odaklandım, elimin altında internet var sonuçta hiçbir şey olmasa. Tabii durduk yere mesafeli değilim, deneyimlerim ve gözlemlerim var. Kendime saygımdan bazı kararlar aldım ve uyguladım, bilinçli yaptığım bir şeydi yani. Siz de üzülmeyin. İnsanlar gruplaşır, dağılır, dost olur düşman olur hayat böyle bir şey. Mesela ben herkese karşı nötr duruyorum, güler yüz gösteriyorum ve rahatım. Beş senedir aynı yerdeyim çok gelen giden oldu, bir sürü şeye şahit oldum. Hep sizin dediğiniz gibi durumlar yaşandı. Merkezde eğitimler olur, aktiviteler olur, başka kurumlar ve insanlar var. Biraz çıkın aynı ortamdan, iyi gelir.

Yakın olduğum hocaya da böyleler allaha havale ettim ben de böyle düşündüm öyle düşündünüz gelip bana sorsaydınız ben kıymetli gördüm sordum ama bu saatten sonra hiçbi insan için uğraşmam sanırım

Evet bu arkadaş eğitimciymiş hep kendisinin haklı olduğunu savunuyor sizin uzun uzun yazmalarınızın onun için bir anlamı yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…